Ez történt a megye egy tizenkilencedik fordulójában

Ismét megállította az éllovast a Mátraterenye, simán nyert a Diósjenő, szép skalpot szerzett a Mohora, tovább menetel a Berkenye, odahaza győzött a Palotás, szomszédvári csatát húzott be a Szécsény, ismét örülhetett a Bátonyterenye, halasztást kért a Pásztó.

Szombaton a tizenkilencedik fordulót is tető alá hozták a megye egy aktuális idényében, a koronavírus miatt meghozott MLSZ öntés miatt valamennyi mérkőzésre zárt kapuk mögött került sor. Egy meccset elhalasztottak, a Pásztó elővigyázatosságból lemondta karancsberényi fellépését. A további találkozókon az éllovas SBTC ikszelt a bravúros pontot szerző Mátraterenyénél, a Diósjenő elverte a Ceredet, a Mohora megsüvegelendő sikerre tett szert a Héhalommal szemben, a tavasszal hibátlan Berkenye legyűrte a Karancslapujtőt, a Palotás elbánt az Érsekvadkerttel, a Szécsény szomszédvári egygólos rangadón kerekedett felül a Rimócon, a Bátonyterenye pedig férfias küzdelemben fektette két vállra a Szendehelyt. Lássuk a részleteket!

START-HIBO Megyei I. osztály, 19. forduló:

Mátraterenye SE-Salgótarjáni BTC 0-0

Vezette: Kis Zs. (Nagy S., Nagy I.)

Mátraterenye SE: Csák – Babka, Novota, Miklós M., Bozó – Zsély B., Zsély D. – Lengyel, Bujtár, Domán (Komka, 77.) – Pál G. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Salgótarjáni BTC: Végh – Bakos (Bata, 46.), Czutor (Fülöp A., 81.), Grajzel, Szeles – Illés E., Sárközi, Szabó T. (Simó A., 67.) – Novák N., Gazdag, Tarlósi P. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Sárga lap: Pál G., Domán, Bujtár, Csák, ill. Grajzel, Szeles, Sárközi, Novák N.

Jók: az egész csapat, ill. Végh, Bata

Romhányi Tamás: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Ma minden játékosom fantasztikusan játszott. Amit a meccs előtt kértem, hogy nagy szívvel, egymást kisegítve, és végig koncentrálva játsszunk, abból mindent visszakaptam. Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, és hogy nagy nyomást fog ránk helyezni a bajnok. A pálya talaja nem volt az igazi, és ez megnehezítette az ellenfelünk dolgát, így a 35. perctől ívelésekkel próbálkoztak. Ezt kifejezetten jól védekeztük le, és a második félidőben kontrákból már óriási helyzeteket is sikerült kialakítanunk. Hatalmas csapatmunka és parádés egyéni teljesítményekkel, a szezonban négy pontot tudtunk fogni az SBTC-n, ami szerintem csodálatos eredmény. Nagy örömmel tölt el, hogy ennek a kivételes brigádnak lehetek az edzője. Az ilyen meccseken mindig megmutatkozik a játékosaim emberi nagysága, mert heti két-három edzéssel munka után is képesek felvenni a versenyt a nagyobb kondíciókkal rendelkező vetélytársunkkal. Kár, hogy nézők nem voltak, mert szerintem attól függetlenül, hogy nem született gól, parázs és jó csörtét láthattak volna. Az enyémeknek nagy kalapemelés. Az SBTC-nek további sok sikert a bajnokságban és az osztályzóra is.

Rubint Richárd: – A mai meccs sajnos nem a fociról szólt, hanem inkább a birkózásról és a párharcokról. Nem egyszerű körülmények között próbáltunk alkalmazkodni a feltételekhez. A hazai csapat masszívan védekezett, mi pedig próbáltuk felbontani őket. A meccsen két-három alkalommal váltottunk rendszert, de sajnos nem tudtuk feltörni az ellenfelet. Kidolgoztunk egy-két ziccert, de igazság szerint, a hazaiaknak is volt egy-két nagy lehetősége, így reális a döntetlen. Pozitívum, hogy a tavaszi szezonban még nem kaptunk gólt. Remélem, ettől csak jobban tudunk majd focizni! Megyünk tovább!

Cered VSE-Diósjenő SE 1-5 (0-3)

Vezette: Szakal T. (Bencsik B., Homoki G.)

Cered VSE: Znamecz – Földi, Gál, Szabó J., Ferkó (Mikus, 80.) – Oláh T., Bari, Móricz, Kotroczó – Cseri (Bolla, 46.), Kovács E. Játékos-edző: Oláh Teofil.

Diósjenő SE: Filip – Marton, Sztupák (Oláh T., 46.), Pincze, Bőgér Á. (Haljárszki, 46.) – Pálinkás (Krajcsek, 33.), Áncsán, Németh, Monostori A. – Bőgér D. (Rózsa, 51.), Lami (ifj. Monostori L., 84.). Vezetőedző: Eőry Tibor.

Sárga lap: Oláh Teofil

Gól: Kovács E. (90.), ill. Sztupák (10.) Pálinkás (17.), Bőgér D. (29.), Monostori A. (76.), Oláh T. (80.)

Jók: Szabó J., Földi, Kotroczó, ill. Áncsán, Marton, Pincze, Lami, Monostori A. 

Oláh Teofil: – Kapus és négy mezőnyjátékos nélkül, a mai napon erre voltunk képesek!

Eőry Tibor:A csapat rendkívül jól kezdte a mérkőzést, már a tizenhetedik percben kettő-nullra vezettünk, és végig nagyon koncentráltan játszottunk. Úgy gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk a sportszerű ellenféllel szemben.

Unicum FC Mohora-Héhalom SE 1-0 (0-0)

Vezette: Nagy B. (Szász K., Urbán V.)

Unicum FC Mohora: Földi – Feranecz, Baranyi T., Széles B., Bera – Lavkó, Bartal (Menyhárt, 62.), Káposzta, Pistyúr – Széles G. (Hajdú, 79.), Gyiró (Mezei, 90.). Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Héhalom SE: Kovács Á. – Varanyeczki, Nagy Á., Kolarovszki (Nagy Sz., 74.), Tasnádi (Balog B., 46.) – Földi, Abért – Polácsek, Baranyi R. Balogh D. – Duhonyi (Hajdú, 60.). Vezetőedző: Győri Zoltán.

Sárga lap: Gyiró, ill. Tasnádi, Kolarovszki, Polácsek

Gól: Gyiró (83.)

Jók: az egész csapat, ill. Abért, Földi

Mátyás Zsolt: – Igazolta jó hírét a Héhalom, egy jó csapatot sikerült legyőznünk. Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak ma a fiúk, ennek köszönhető a siker. A vendégek többet birtokolták a labdát, de a védelmünk jól zárt, és nem nagyon kerültek mögénk, még mi kontrákból operáltunk, az egyik végén pedig sikerült egy szerencsés gólt szereznünk és ezzel megnyerni a mérkőzést. 

Győri Zoltán:Kapura lövés nélkül elég nehéz mérkőzést nyerni, ezért teljesen megérdemelt a hazai csapat győzelme.

Berkenye SE-Karancslapujtő KSE 2-0 (1-0)

Vezette: Chikán P. (Pap I., Boda V.)

Berkenye SE: Debre – Illés T., Less (Szandai, 82.), Bábik, Földvári – Rottek, Kántor, Greff (Hesz, 74.) – Bódis (Rafael, 46.), Fábri, Mátyás P. (Balázs M., 82.). Vezetőedző: Mohácsi László.

Karancslapujtő KSE: Szőrös – Zsély, Cseh, Bodor, Bacsa – Kovács B. (Botos, 72.), Gyarmati, Ajtai, Baranyi – Racs (Sipkó Bálint, 26.), Sipkó Bence. Vezetőedző: Sipkó Sándor.

Sárga lap: Rottek, Fábri, Sipkó Bálint, Gyarmati

Gól: Illés T. (12.), Fábri (84.)

Jók: Bábik, Less, Illés T., Rottek, Kántor, ill. Cseh, Bacsa, Gyarmati

Mohácsi László: – Örülök, hogy a kialakult válsághelyzet ellenére a csapat megfelelően tudott koncentrálni a mérkőzésre, így az első félidőben helyenként lendületesen és jól játszottunk, ekkor lezárhattuk volna a találkozót. A második félidőre pontatlanná váltunk, ami miatt végig nagy küzdelemre késztettek a szervezetten védekező vendégek. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, a Karancslapujtő csapatának pedig további sok sikert. Mindenkinek jó egészséget és kitartást kívánok az előttünk álló időszakra!

Sipkó Sándor: – Átaludtuk az első húsz percet. Sajnos ekkor egy lesgyanús támadás után hátrányba kerültünk. Úgy gondolom, a második félidőben tudtuk rendezni sorainkat, teljesen kiegyensúlyozottá vált a játék. Sajnos ezen a napon a házigazdák védelmi vonalát igazán nem tudtuk áttörni, ebből fakadóan, megérdemelt győzelmet arattak. A második negyvenöt percünk abszolút biztató volt!

Palotás SE-Érsekvadkert SE 6-3 (5-1)

Vezette: Béres K. (Kiss T.)

Palotás SE: Dankó – Sipos (Jambrich I., 75.), Kotasz E., Mladoniczki, Kurcsik – ifj. Kotasz T. (Veres, 65.), Tancsik, Jambrich S., Jambrich B. (Ocsovszki, 46.) – Török (Gyurcsek, 85.), Dallos (Szabó I., 75.). Vezetőedző: Jele Zoltán.

Érsekvadkert SE: Oláh M. – Szabó L. (Szenográdi, 50.), Varga M., Balga M., Fábián L. (Varga B., 65.) – Varga F. (Gréczi, 46.), Oláh Á., Balga L., Dávid M. (Balga K., 65.) – Pistyúr, Telek (Lővei, 85.). Játékos-edző: Szenográdi Péter.

Sárga lap: Török, Dallos, Jambrich S., Ocsovszki, ill. Varga M., Deme

Gól: Török (1., 40.), ifj. Kotasz T. (15.), Dallos (20.), Kotasz E. (43.), Ocsovszki (83.), ill. Telek (26.), Pistyúr (55.), Szenográdi (65.)

Jók: Török, Mladoniczki, Kotasz E., ill. senki

Jele Zoltán: – Szeretném megköszönni a ‘vadkertieknek, hogy belementek a tizenhárom órási kezdésbe. Az első félidőben a pontrúgásainknak köszönhetően begyűjtöttük a három pontot, amihez gratulálok a csapatnak. A második félidei játékunk kritikán aluli volt, de a győzelmünk így is megérdemelt.

Szenográdi Péter: – A kezdésnél lemásoltuk az őszi mérkőzésünket, ahol szintén az első percben kaptunk gólt egy pontrúgásból. Most utána még jött öt ugyanilyen játékhelyzet. Hozzáteszem, két szabadrúgásgól hab volt a tortán, mivel az egyiknél rosszul lett fölállítva a sorfal, a másik pedig a félpályáról ment be érintés nélkül. Ma egy-két játékos csak felvitte a szerelést a pályára és a gatyából hiányzott az a bizonyos dolog. Ezért a hazaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot. A zárt kapus mérkőzéshez hozzátartozik, hogy a kerítésen kívülről érkező rasszista bekiabálások miatt a mai szimpatikus Palotás nagyot esett a szememben.

Illés Győző mérkőzésfotói:

Szécsény VSE-Rimóc SE 1-0 (0-0)

Vezette: Balázs Z. (Kovács M., Pál A.)

Szécsény VSE: Csampa – Szokács, Farkas, Kelecsényi, Gombár – Szekeres, Adorján Z., Móricz, Pécsi – Szmolnik, Langa (Szintai, 85.). Játékos-edző: Kelecsényi Gábor.

Rimóc SE: Janusek – Seres, Kőműves, Benécs, Ódor – Rácz I., Laczkó Zs., – Bangó R. – Balázs G., Králik, Gáspár Zs. (Oláh M., 46.)(Balázs L., 61.). Játékos-edző: Benécs Balázs.

Sárga lap: Kelecsényi, Szokács, ill. Oláh J., Seres

Gól: Pécsi (81.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Kelecsényi Gábor: – Magunknak tettük nehézzé a sportszerű mérkőzést, hogy nem váltottuk gólra helyzeteinket. A második félidőben volt tizenöt-húsz perc, amikor a vendégcsapat többször volt a térfelünkön, egyébként végig kézben tartva irányítottuk a meccset. Gratulálok Pécsi Robika első felnőtt bajnoki góljához. A rimóciaknak további sok sikert.

Benécs Balázs: – Gyenge játékot mutattunk a szomszédvári rangadón, de így is eldönthettük volna a mérkőzést a helyzeteink alapján. Ha holnapig játszunk, akkor sem rúgtunk volna gólt. Bebizonyosodott a futball egyik örök törvénye, “a focit gólra játsszák!”

Bátonyterenyei TC-Szendehely FC 1-0 (0-0)

Vezette: Gecse Z. (Kiss D., Strehó E.)

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Ivánfy, Almási, Kiss Bence, Hadusovszki – Gazdag, Balogh (Halász, 50.), Nyerges (Kovács J., 81.), Nagy N. (Bakos, 50.) – Farkas (Kelemen, 67.), Lőrincz (Sárközi, 88.). Vezetőedző: Forgó Péter.

Szendehely FC: Kőhegyi – Boér, Porvay, Parrag, Merő – Budai (Veisz, 86.), Genzelman (Horváth L., 54.), Debreczeni, Hayer (Adorján B., 74.) – Hugyecz (Tiszttartó, 62.), Ligetfalvi. Vezetőedző: Surin András.

Sárga lap: Hugyecz

Gól: Lőrincz (81.)

Jók: Gazdag, Lőrincz, Ivánfy, ill. Parrag, Boér, Merő, Porvay

Forgó Péter: – A helyzetek alapján, véleményem szerint megérdemelten tartottuk itthon a három pontot, egy nem túl magas színvonalú mérkőzésen. A csapatom tagjainak gratulálok, mindenki megtette a magáét.

Surin András: – Sajnos közhely, de igaz, rúgott gól nélkül nehéz győzni. Az első félidőben kipróbáltunk egy új felállást, ami nem nagyon sikerült, azért a játékrészért vállalom a felelősséget. A szünet után visszaváltottunk a szokásos formációnkra, jobban is néztünk ki, de sajnos ez nem hozta meg az eredményességet. Megint, most már egymás után harmadszor kell azt mondanom, hogy nem voltunk rosszabbak, nem futballoztak le minket, relatív, de jól néztünk ki, viszont ismét pont nélkül maradtunk. Annyira szeretném egyszer már azt nyilatkozni, hogy rosszul játszottunk, nem érdemeltünk győzelmet, de nyertünk egy potya- vagy egy öngóllal. Azt is szokták mondani, annak van szerencséje, aki tesz érte. Azt gondolom, mi már bőven tettünk érte, de valamiért még mindig nem áll mellénk a szerencse. Egy szó, mint száz, gratulálok az ellenfélnek, nem tudok mást tenni. Reménykedem benne, előbb-utóbb mellénk áll a szerencse, de inkább előbb, mert lassan már késő lesz. Hogy ne érje szó a ház elejét, hogy mindig csak a rosszat emelem ki, megemlíteném, a múltkorival ellentétben, a mai napon korrekt, normális játékvezetéssel találkoztam, amit szeretnék megköszönni!

A Silver Tüzép Karancsberény-Pásztó SK mérkőzést a vendégcsapat kérésére elhalasztották, a pásztóiak elővigyázatosságból kérték, hogy későbbi időpontban kerüljön lejátszásra a meccs, mivel az elmúlt időszakban több emberük is külföldön járt.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!