Ez történt a megye egy tizenhetedik fordulójában

Kötelező sikerrel javított a Mátraterenye, elvárható győzelmet aratott a Berkenye, fontos pontokkal növelte az előnyét az élen az SBTC, remek diadallal tért vissza otthonába a Pásztó, a hajrában ért el döntetlent a Palotás, könnyedén nyert a Mohora, nem született döntés Karancsberényben, gólok helyett piros lapok kerültek a középpontba Szécsényben.

A múlt hétvégén a tizenhetedik kört is lezavarták a megye egy 2019/2020-as idényében. Vasárnapra két meccs maradt, ahogy arra számítani lehetett, a Mátraterenye korábbi vereségét kijavítva átlépett a Rimóc, a Berkenye pedig bevette Bátonyterenyét. Még szombaton történt, hogy az SBTC sima diósjenői sikerének köszönhetően immáron kilenc pontosra növelte előnyét az élen, a Palotás és a Héhalom viharos szomszédvári rangadón ikszelt, a Pásztó nem mindennapi meccsen múlta felül a Ceredet, a Mohora elintézte a Karancslapujtőt, a Karancsberény döntetlent játszott az Érsekvadkerttel, a Szécsény és a Szendehely gól nélküli remijén inkább a kiállításoké volt a főszerep. Lássuk a részleteket!

START-HIBO Megye I. osztály, 17. forduló, vasárnapi játéknap:

Mátraterenye SE-Rimóc SE 4-0 (2-0)

Vezette: Nagy B. (Balázs Z., Béres K.)

Mátraterenye SE: Csák – Zsély D. (Babka, 46.), Miklós M., Novota, Bozó (Pingiczer, 61.) – Romhányi, Lengyel (Myszor, 73.) – Horváth Sz., Bujtár, Domán (Komka, 61.) – Pál G. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Rimóc SE: Janusek – Gáspár Zs., Laczkó, Benécs, Ódor Rédei, Bangó R. (Balázs L., 57.), Rácz I., Gábor B. – Oláh J., Klárik. Játékos-edző: Benécs Balázs.

Sárga lap: Zsély D.

Gól: Pál G. (8., 47.), Domán (22.), Bozó (51.)

Jók: Bujtár, Pál G., Babka, Zsély D., ill. Janusek, Ódor, Rácz I.

Romhányi Tamás: – Begyűjtöttük a három pontot és nem kaptunk gólt. Ezek szép dolgok, viszont ismét rengeteg helyzetet elrontottunk. A kapu előtt rendre rossz döntéseket hozunk, ami miatt saját magunknak tesszük nehézzé a meccseket. Ha ezekre a dolgokra jobban odafigyelünk, akkor nyugodtabban tudunk majd futballozni. Az eredményhez gratulálok a csapatomnak, az ellenfelünknek pedig további sok sikert kívánok.

Benécs Balázs: – Dekoncentráltan játszottunk az egész mérkőzés alatt, nyoma sem volt a múlt heti hozzáállásnak a mai napon. Azért egy-nullnál megvolt a lehetőségünk egyenlíteni és megnehezíteni a hazai csapat dolgát. Viszont félidőben az öltözőben maradtunk és a gyors két gól megpecsételte a sorsunkat. Megérdemelt házigazda győzelem született.

Bátonyterenyei TC-Berkenye SE 0-3 (0-2)

Vezette: Pap I. (Chikán P., Nagy I.)

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Hadusovszki, Kiss Balázs, Kiss Bence, Sárközi (Sasvári A., 35.) – Gazdag, Pozsár, Nyerges, Nagy N. – Farkas. Vezetőedző: Forgó Péter.

Berkenye SE: Debre – Illés, Hesz (Rafael, 75.), Keresztes (Schlenk, 88.),  Földvári – Rottek, Kántor, Greff – Bódis (Bogdán, 86.), Fábri, Mátyás P. Vezetőedző: Mohácsi László.

Sárga lap: Gazdag, Nagy N.

Gól: Fábri (8.), Greff (35.), Rafael (88.)

Jók: Gazdag, Pozsár, ill. Keresztes, Kántor, Illés, Rottek

Forgó Péter: – Sajnos, nem tudtuk azt a teljesítményt hozni, amit hazai pályán megszokhattam a csapattól. Megérdemelten vitte el a három pontot a vendég együttes, szinte esélyünk sem volt a pontszerzésre, bár a srácok becsületesen küzdöttek. Remélem, a következő hétvégétől az öt-hat hiányzó kezdőjátékosunk már csatlakozik hozzánk. Ismét korrekt játékvezetésben volt részünk, amiért újból hálás vagyok.

Mohácsi László: – Ma az első félidőben nyújtottunk elfogatható teljesítményt, a két gól mellett több nagy helyzetet is kidolgoztunk, a mélyen és szervezetten védekező hazaiak ellen, ekkor akár véglegesen is eldönthettük volna a meccset. A második játékrészhez rosszul álltunk hozzá, tovább csökkentettük az amúgy sem nagy iramot, így ma igen csak visszafogott teljesítménnyel sikerült megszerezni a győzelmet. További sok sikert a hazaiaknak.

Még szombaton történt:

START-HIBO Megyei I. osztály, 17. forduló, szombati játéknap:

Diósjenő SE-Salgótarjáni BTC 0-6 (0-1)

Vezette: Urbán V. (Szász K., Csillik L.)

Diósjenő SE: Filip – Haljárszki, Németh, Áncsán, Valusz – Rózsa (Varga B., 60.), Krajcsek (Monostori L., 67.), Bőgér D. (Mezei, 81.), Monostori A. – Oláh T. (György D., 57.), Lami. Vezetőedző: Eőry Tibor.

Salgótarjáni BTC: Végh – Bakos (Boros, 66.), Czutor, Grajzel, Szeles – Szabó T., Illés E. (Fülöp A., 57.), Sárközi (Stark, 73.) – Tarlósi P. (Bocsi, 46.), Gazdag, Novák N. (Bata, 63.), Vezetőedző: Rubint Richárd.

Sárga lap: Szabó T.

Gól: Szeles (39.), Lami (54., öngól), Illés E. (56.), Bocsi (59.), Gazdag (74.), Szabó T. (89.)

Jók: Németh, Bőgér D., Áncsán, Monostori A., ill. Bocsi, Bata, Gazdag, Novák N.

Eőry Tibor: – Az első félidőben ragyogóan helytállt a csapat, ez a játékrész nagyon jól nézett ki. A másodikban elfáradtunk és nem tudtunk lépést tartani a vendégekkel, sorra hibáztunk, ebből következtek a bekapott gólok. Nem kifogásképpen és nem kisebbítve a ‘Tarján győzelmének az értékét, de hét kezdőjátékosom hiányzott, három pedig úgy lépett pályára, hogy visszatért influenza után. Ezt sajnos egy ilyen csapat ellen nem bírjuk el. Ezen kívül rúgtunk három öngólt! A vendégeknek gratulálok, ezen a meccsen ennyire voltunk képesek. Remélem, a következő mérkőzésen már visszatérnek sérültjeink és a sárga laposok, aztán végre elkezdhetünk egy komolyabb játékot az ellenfelekkel szemben.

Rubint Richárd: – Kicsit tartottam ettől a meccstől, mert nem tudtam elképzelni, hogy február végén ilyen lesz a talaj. Tényleg meglepődtem, amikor megláttam a pályát, gyönyörű volt, amin tényleg lehetett játszani! Ehhez gratulálok a hazai csapatnak, ahogy a környezethez is, ami nagyon szuper! A mérkőzésen kilencven percen keresztül mi uraltuk a játékot. Az elején sajnos nem tudtuk felbontani az ellenfelet, mert szervezetten, tíz emberrel védekeztek de aztán hála istennek, átlövésből sikerült szereznünk egy gólt. Ezt követően megnyugodtunk, majd a második félidő elején rögtön meglőttük az újabb gólt, amivel teljesen felbontottuk a házigazdákat. A hátralévő időben szép támadásokat vezettünk és még négyszer a kapuba találtunk, ami szerintem több is lehetett volna, de egy ilyen rangadón, amikor az első helyezett a másodikkal játszik, a hat-null szép eredmény. Gratulálok a csapatnak! Megyünk tovább!

Simone Stolceberger mérkőzésfotói:

Palotás SE-Héhalom SE 2-2 (0-1)

Vezette: Nyerges K. (Chikán P., Kiss D.)

Palotás SE: Dankó – Sipos (Szabó I., 80.), Kotasz E., Mladoniczki, Kurcsik – Veres (Tancsik, 46.), ifj. Kotasz T. (Gyurcsek, 90.), Jambrich S., Jambrich I. (Jambrich B., 58.) – Török, Dallas. Vezetőedző: Jele Zoltán.

Héhalom SE: Darabont – Varanyeczki, Nagy Sz., Nagy Á. (Tasnádi, 67.), Kolarovszki – Földi, Abért – Polácsek, Baranyi R. (Lakatos, 71.), Balogh D. – Balog B. Vezetőedző: Győri Zoltán.

Sárga lap: Jambrich S., ifj. Kotasz T., Mladoniczki, ill. Nagy Á., Tasnádi, Polácsek

Piros lap: Balog B. (93., Héhalom SE)

Gól: Török (64., 90.), ill. Baranyi R. (17.), Balog B. (77.)

Jók: Török, Mladoniczki, Kotasz E., ill. Darabont, Balogh D., Abért, Varanyeczki, Földi

Jele Zoltán: – Egy jól előkészített pályán, helyzeteink alapján győzelmet érdemeltünk volna, de kétszer vesztett állásból felállva, bebizonyította csapatunk, hogy van tartása és lehet rájuk számítani. Ehhez gratulálok minden egyes játékosomnak, a vendégeknek pedig további sok sikert kívánok.

Győri Zoltán: –  A videó felvétel alapján, amit most jómagam is megnéztem, azt tudom mondani, hogy kaptunk két szabálytalan gólt. Mérkőzés előtt és közvetlen utána is azt mondtam, hogy örülnénk, örülünk a végeredménynek, mert a célunkat elértük. Ha szabályos góllal lesz döntetlen az eredmény, amire megvolt a hazai csapatnak a lehetősége, akkor az ember kénytelen elfogadni, de így teljesen más a színezete a dolognak! Most azt mondom, hogy a játékvezető tévedései miatt kénytelenek voltunk két pontot Palotáson hagyni. Egyébként élvezetes, helyenként parázs mérkőzés volt, olyan igazi rangadóféle! Köszönjük a palotási vezetők szíves vendéglátását!

Illés Győző mérkőzésfotói:

Pásztó SK-Cered VSE 4-3 (0-1)

Vezette: Kis Zs. (Bakos T., Nagy S.)

Pásztó SK: Krajecz (Csuka, 90.) – Molnár B., Lipták, Almási, Csépe P. – Molnár M., Békési – Csépe R., Csépe I. (Sisák, 93.), Kuji (Csépe M., 66.) – Pócza (Horváth K., 85.). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Cered VSE: Nagy E. – Földi, Gál, Szabó J., Ferkó – Oláh T. (Kotroczó, 46.), Nagy R., Katona (Móricz, 80.), Bari – Kovács E. (Cseri, 93.), Znamecz (Tass, 73.). Játékos-edző: Oláh Teofil.

Sárga lap: Almási, Molnár M., ill. Oláh T., Szabó J.

Gól: Pócza (56.), Csépe I. (70., 74., 77.), ill. Ferkó (45.), Kovács E. (55.), Tass (95.)

Jók: az egész csapat, ill. Nagy R., Ferkó, Kovács E.

Nagy Tamás: – Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű menet, de hogy ennyire. Életre szóló élmény volt ezt átélni, igazi futballközegben játszhattunk, amit a szurkolóink műveltek, arra nincsenek szavak. Mondjuk, a csapatom sem volt mindennapi, egy bukott meccset fordítottunk meg tíz perc alatt a csodával határos módon. Tudom, hogy nincsenek véletlenek, ezek a fiúk maximálisan megérdemelték, amit a sorstól kaptak. Nem a mai játékukkal, hanem, amit a pályánk felszántása óta tettek. Ezért is vagyunk nagybetűs csapat, végezzünk a bajnokság végén bárhol. Csodát tettek a vezetőink is, hogy hittek magukban, és végig vittek egy irreális történetet. Szokták mondani, cirkusz kell a népnek, a mai nap megkaptuk. Köszönöm.

Oláh Teofil: – Gratulálok a pásztóiak új pályájához, ahol újra focistának érezhettük magunkat! A mérkőzésről annyit, hogy szervezett, jó játékkal hatvan percig, kettő-nullás vezetésünkig tudtuk kontrollálni a meccset, aztán egyéni hibáinknak és figyelmetlenségünknek sajnos ez lett a vége! Mi ezzel járultunk hozzá a hazaiak ünnepléséhez!

Krajecz Béla mérkőzésfotói:

Unicum FC Mohora-Karancslapujtő KSE 4-0 (3-0)

Vezette: Béres K. (Kiss T., Kovács M.)

Unicum FC Mohora: Földi – Feranecz (Juhász, 84.), Baranyi T. (Mezei, 75.), Széles B., Bera – Lavkó, Bartal, Káposzta, Szedlacsek (Hajdu, 69.) – Pistyúr, Gyiró, Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Karancslapujtő KSE: Bednár – Zsély, Gordos, Gyarmati, Bodor – Várbogyai, Ajtai (Szőrös, 75.), Bacsa (Racs, 46.) – Botos, Sipkó Bálint,, Sipkó Bence. Vezetőedző: Sipkó Sándor.

Sárga lap: Káposzta, ill. Botos, Gyarmati, Racs

Gól: Szedlacsek (8.), Gyiró (16., 64.), Káposzta (37.)

Jók: Pistyúr, Gyiró, Széles B., Káposzta, Bartal, ill. Gyarmati, Sipkó Bence

Mátyás Zsolt: – Közepes iramú és színvonalú mérkőzést játszottunk. Van még hová fejlődni. A négy rúgott góllal elégedett vagyok, és hogy kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót. Ugyanakkor a támadójátékunk némi kívánnivalót hagy maga után, amin javítanunk kell. De győzelmünkhöz így sem férhet kétség, amihez gratulálok a csapatnak.

Sipkó Sándor: – Ezer sebből véreztünk, aztán némi kommunikációs hiba is szorult a csapat elindulásával kapcsolatban a fogaskerekek közé. Nagyon ritkán lát az ember olyat, hogy egyet rúg az ellenfél kapura, és abból négy-null lesz a vége. Szökő évente szoktam a szurkolókkal foglalkozni, de Tolnai Klári nagyasszony véleményem szerint forog a sírjában a mai napon történtek miatt! Érdekes módon, azt nem hallottam, hogy az ötfős, maligánfokkal kellőképp ellátott B-Közép, egyszer azt kiabálta volna, hogy “hajrá Mohora!” Mély felháborodásomnak tudok csak hangot adni, akkor, amikor a mohoraiak egyébként megkérdőjelezhetetlen győzelme után mondom azt, méltatlan a művésznő szülőfalujához, hogy egyes emberek, konkrétan ilyeneket beszéljenek a játékosoknak, hogy megb***** anyád sírján! Ezen pedig a főrendező és többen mosolyogtak! Ilyennel én még nem találkoztam, több, mint harmincéves edzői pályafutásom alatt, és soha többet nem is szeretnék! Egy ilyen csinos kis település, amely egy ilyen művésznő szülőfaluja, lehetne igényesebb arra, hogy a kerítésen kívül, hogyan viselkednek szimpatizánsai, mert egyébként a belülről minden rendben volt!

Silver Tüzép-Karancsberény-Érsekvadkert SE 2-2 (1-1)

Vezette: Szakal T. (Varga P., ifj. Szakal T.)

Silver Tüzép-Karancsberény: Egyed – Pál B., Tóth J., Szőke Sz., Ravasz – Laczkó, Bolyós, Mezei (Szlatincsán, 75.), Szilágyi – Jakab Gy., Máté B. Vezetőedző: Fodor Zsolt.

Érsekvadkert SE: Deme – Szabó L., Varga M., Balga M., Gyenes – Balga L., Keresztes (Balga K., 69.) – Szenográdi, Oláh Á. (Vachó, 75.), Dávid M. (Varga F., 63.) – Pistyúr. Játékos-edző: Szenográdi Péter.

Sárga lap: Laczkó, Tóth J., ill. Deme, Szabó L.

Gól: Ravasz (24.), Szőke Sz. (58.), ill. Pistyúr (35.), Balga M. (77.)

Jók: az egész csapat, ill. Balga L., Pistyúr

Fodor Zsolt: – A múlt héten csalódott voltam, ma viszont büszke vagyok a csapat, de legfőképpen a fiatalok teljesítményére. Elsősorban hozzáállásban javultunk nagyon sokat. Remélem, ez a továbbiakban is így marad. Mindkét csapat megtett mindent a győzelemért, a meccsen inkább a küzdelem dominált. Úgy gondolom, hogy igazságos döntetlen született, bár a kilencvenedik percben ziccerlabdánk volt.

Szenográdi Péter: – Nagyon gyenge színvonalú mérkőzés volt, amin a csapatom messze tudása alatt focizott. Múlt héten azt mondtam, ne adjunk gólt az ellenfélnek, erre megint adunk kettőt.

Szécsény VSE-Szendehely FC 0-0

Vezette: Gecse Z. (Homoki G., Korbely Zs.)

Szécsény VSE: Csampa – Szokács, Farkas, Deák, Horváth P. – Horváth Cs., Adorján Z., Szekeres, Pécsi (Szintai, 86.) – Szmolnik (Gombár, 46.), Langa (Pintér, 74.). Vezetőedző: Kelecsényi Gábor.

Szendehely FC: Kőhegyi – Bodonyi, Márkus, Porvay, Bonafert (Boér, 46.) – Budai, Genzelman, Surin, Horváth L. – Hugyecz, Tiszttartó (Adorján B., 75.). Játékos-edző: Surin András.

Sárga lap: Szekeres, ill. Surin, Tiszttartó, Bodonyi, Boér

Piros lap: Horváth Cs. (78.), Adorján Z. (88.), Pintér (90., mindhárman Szécsény VSE), ill. Márkus (90., Szendehely FC)

Jók: Szekeres, Horváth P., ill. senki

Kelecsényi Gábor: – Küzdelmes mérkőzésen, megvolt a játékunk, sokat birtokoltuk a labdát, helyzeteket alakítottunk ki, csak a gól hiányzott, így igazságos döntetlen született. Az utolsó percekben történtekért elnézést kérek a Szendehely csapatától a játékosaim nevében is, további sok sikert kívánok.

Surin András: – Küzdelmes, csapkodó játékkal jellemezhető mérkőzés volt, sok helyen durvaságokkal, verekedéssel, kakaskodással tűzdelve, ezt mutatja a lapok száma is. Igazságos döntetlen született. További sok sikert kívánok a szécsényieknek.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!