Ez történt a megye egy tizenhatodik fordulójában

Megharcolt a pontokért a Diósjenő, kiütéses sikert aratott a Karancslapujtő, alsóházi csörtét húzott be a Rimóc, hozta a kötelezőt a Palotás, nem hibázott az SBTC, szép fordítást produkált a Héhalom, könnyedén nyert a Berkenye, jól indította a tavaszt a Cered.

A tizenhatodik körrel megkezdődött a tavaszi idény a megyei első osztály soros évadában. Szombaton és vasárnap is négy-négy meccsre került sor. A második játéknapon a Diósjenő idegenben gyűrte le az Érsekvadkertet, a Palotás elvárható győzelemig jutott Szendehelyen, a Karancslapujtő elverte a Szécsényt, a Rimóc pedig felülmúlta a Karancsberényt. Ahogy azt már korábban említettük, még korábban az SBTC nyert a Pásztó ellen, a Héhalom feltámadva lépett át a Mátraterenyén, a Berkenye a szünet után babrált ki a Mohorával, míg a Cered a Bátonyterenyével szemben szerzett pontokat. Lássuk a részleteket!

START-HIBO Megye I. osztály, 16. forduló, vasárnapi játéknap:

Érsekvadkert SE-Diósjenő SE 1-2 (0-1)

Vezette: Nagy B. (Trubin B., Béres K.)

Érsekvadkert SE: Oláh M. – Gréczi (Szabó L., 64.), Varga M., Balga M., Gyenes (Keresztes, 86.) – Balga L., Rácz R. – Szenográdi (Fábián L., 89.), Oláh Á., Dávid M. (Balga K., 46.) – Telek (Pistyúr, 64.). Játékos-edző: Szenográdi Péter.

Diósjenő SE: Filip – Marton, Pincze, Németh, Bőgér Á. – Pálinkás (Krajcsek, 79.), Áncsán, Bőgér D., Monostori A. – Oláh T. (Varga B., 91.), Lami. Vezetőedző: Eőry Tibor.

Sárga lap: Varga M., Oláh Á., Szenográdi, ill. Pincze, Marton, Pálinkás

Piros lap: Rácz R. (90., Érsekvadkert SE), ill. Bőgér Á. (90., Diósjenő SE)

Gól: Oláh Á. (76.), ill. Bőgér D. (7.), Monostori A. (78.)

Jók: Varga M., Balga L., Oláh Á., Telek, Szabó L., ill. az egész csapat

Szenográdi Péter: – Játszhatunk mi szépen és jól, addig, még hátul ilyen hibákat vétünk, nem lesz eredmény. Annak viszont örülök, hogy nem sérült meg senki, mert egyszer-kétszer nem sokon múlt.

Eőry Tibor: – Igazi csapatként küzdöttünk, gyakorlatilag maximális erőbedobással! Rúgtunk két gólt, a futballra teljesen alkalmatlan pályán! Gratulálok az egész csapatnak a győzelemhez!

Szendehely FC-Palotás SE 0-3 (0-2)

Vezette: Nyerges K. (Kalmár P., Makovinyi R.)

Szendehely FC: Kőhegyi – Bodonyi, Parrag, Porvay, Merő – Budai, Genzelman (Tiszttartó, 53.), Balogh, Adorján B. – Hayer, Hugyecz. Vezetőedző: Surin András.

Palotás SE: Dankó – Sipos (Jambrich B., 71.), Kotasz E., Mladoniczki, Kurcsik (Gyurcsek, 65.) – Veres (Szabó I., 62.), ifj. Kotasz T. (Tancsik, 71.), Jambrich S., Ocsovszki – Török, Dallas. Vezetőedző: Jele Zoltán.

Sárga lap: Merő, Hayer, ill. Kotasz E.

Gól: Dallos (12.), Török (18., 49.)

Jók: Porvay, Bodonyi, Budai, Hayer, ill. Török, ifj. Kotasz T., Mladoniczki

Surin András: – Kicsit félénken kezdtünk, a palotásiak pedig ránk tudták erőltetni az akaratukat, mezőnyben picit pontosabban is játszottak. Mi nagyon vagdalkozva, pontatlanul fociztunk az eső miatt csúszós, rossz talajon, nem volt jó az összjáték. Egy pontrúgás után meg is szerezte a vezetést a Palotás. Az a baj, nem is tudtunk helyzetet kialakítani az első félidőben, egy újabb pontrúgást követően pedig kettő-nullás hátrányban mentünk a szünetre. A második játékrészben sokkal jobban fociztunk, mint az elsőben, és a helyzeteink is megvoltak. Azt gondolom, simán benne volt a mérkőzésben, hogy visszajövünk, legalább egy ikszre jók lettünk volna, ha a helyzeteket nézem. Ugyan a vendégeknek voltak veszélyesen alakuló kontráik, nem éreztem úgy, hogy igazán izgulnunk kellett a kapunk előtt. Összességében úgy vélem, nem érdemtelen, hogy a Palotás nyert, de sajnos ismét azt kell mondanom, ha a játékosaink többsége nem tizennyolc-húszéves lenne, olyan döntő szituációkban, ahol például a kapuba találhatnánk vagy elkerülhetnénk egy gólt, jó döntést hoznának, ha volna rutinjuk, a meccs összképe pedig teljesen másképp alakulna. Gratulálok az ellenfélnek és további sok sikert kívánok. A csapatok közötti tisztelet hiányát mutatja, hogy a vendégek milyen állapotban hagyták itt az öltözőt! Azt gondolom, Szendehelyen kulturált körülmények között tudjuk fogadni a vendégcsapatokat, és az ellenfelektől is ezt szeretnénk elvárni, hogy olyan állapotban hagyják ott az öltözőt, ahogy azt kapták! Ez a palotásiaknak most nem sikerült! A zuhanyzóban elhelyezett mosdó nem arra szolgál, hogy a csukát belemossák, amiben vastagon áll a sár és a fű! A zuhanyzó pedig nem dohányzásra kijelölt helyiség! Mégis találtunk ott cigicsikket… Szerintem ez óriási tiszteletlenség! Erre mindenkinek oda kellene figyelnie a jövőben!

Jele Zoltán: – Nehéz talajú pályán, az első félidőben szerzett két gyors gólnak köszönhetően, megnyugtató előnnyel vonulhattunk a szünetre. A második félidő eleji gyors találat eldöntötte a három pont sorsát, innentől játékunk lazább lett, így a hazaiaknak is adódott lehetőség a gólszerzésre, de pozitívum, hogy hátul nullára hoztuk a mérkőzést. Külön öröm számunkra, hogy súlyos sérülése után újra pályára lépett Tancsik Ricsi! Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, a sportszerű házigazdáknak pedig több sikert kívánok!

Illés Győző mérkőzésfotói:

Karancslapujtő KSE-Szécsény VSE 5-0 (4-0)

Vezette: Kis Zs. (Strehó E., Varga P.)

Karancslapujtő KSE: Bednár – Zsély (Racs, 70.), Cseh, Gyarmati, Bodor (Határ, 46.) – Kovács B. (Nágel, 80.), Ajtai, Bacsa – Botos (Szőrös, 65.), Bellér (Várbogyai, 19.), Sipkó Bence. Vezetőedző: Sipkó Sándor.

Szécsény VSE: Csampa – Szokács, Farkas, Gombár (Pintér, 34.), Horváth P. – Horváth Cs. (Langa, 75.), Adorján Z., Szekeres, Szintai (Oláh N., 46.) – Pécsi (Móricz, 46.), Szmolnik. Vezetőedző: Kelecsényi Gábor.

Sárga lap: Bodor, Határ, Várbogyai, ill. Szokács

Piros lap: Móricz (86., Szécsény VSE)

Gól: Bellér (9.), Sipkó Bence (19.), Várbogyai (28., 53.), Botos (33.)

Jók: Gyarmati, Várbogyai, Kovács B., Sipkó Bence, ill. Szekeres, Adorján Z.

Sipkó Sándor: – Nem kell túlértékelni a mai napi sikert. Természetesen a győzelemnek, főleg, ha meggyőző, illik örülni. Azt gondolom, a régi-új fiúk érkezésével, csapatjátékban elfogadhatót nyújtottunk, és úgy tűnik, ez a fiatal társaság egyre inkább komoly közösséget alkot.

Kelecsényi Gábor: – A mérkőzéshez való hozzáállást tükrözi az eredmény! Teljesen ellenkezőjét csinálta mindenki, mint az eddigi edzéseken, edzőmeccseken! Szombatig rendbe kell tenni magát mindenkinek!

Rimóc SE-Silver Tüzép-Karancsberény 3-1 (1-0)

Vezette: Chikán P. (Szikora D., Kovács M.)

Rimóc SE: Janusek – Seres (Kőműves, 67.), Gáspár Zs., Benécs, Ódor Laczkó, Rácz I., Bangó R. (Percze, 76.), Rédei (Oláh J., 67.) – Klárik (Bilák, 76.), Gábor B. (Balázs L., 76.). Játékos-edző: Benécs Balázs.

Silver Tüzép-Karancsberény: Egyed – Pál B., Tóth J. (Szilágyi, 50.), Szőke Sz., Ravasz – Fehér, Fodor M., Mezei, Susán – Bolyós, Máté B. (Kanyó, 71.). Vezetőedző: Fodor Zsolt.

Sárga lap: Seres

Gól: Susán (24., öngól), Laczkó (65., 82.), ill. Ravasz (67.)

Jók: Laczkó (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. Szőke Sz., Fehér, Ravasz

Benécs Balázs: – A szeles időjárás megnehezítette mindkét csapat dolgát. Az elejétől fogva megfelelő volt a hozzáállása az egész társaságnak. Már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, de kihagytuk a helyzeteinket és csak egy gólt szereztünk. A második játékrészben folytatódott a számos helyzet kialakítása. A bekapott gól sem zavarta meg csapatomat és Laczkó nagyszerű játékával, egyben két góljával itthon tartottuk a nagyon fontos három pontot! Gratulálok az egész csapatnak!

Fodor Zsolt: – Csalódott vagyok, mind a mutatott játék, mind az eredmény miatt. Nem elég, hogy munkahelyi elfoglaltság miatt kevesen voltunk, ráadásul fiataljaink sem megfelelően készültek a mérkőzésre. Nem igazán fogják föl, hogy mit jelent tizenhét-tizennyolc évesen folyamatosan a megyei első osztályban szerepelni. A hazai csapatnak gratulálok, megérdemelten nyertek. Véleményem szerint ettől csak nehezebb meccseink lesznek idegenben.

Még szombaton történt:

Salgótarjáni BTC-Pásztó SK 2-0 (1-0)

Tóstrandi Sporttelep. Vezette: Strehó E. (Nagy I., Bakos T.)

Salgótarjáni BTC: Végh – Bakos (Boros, 78.), Czutor (Illés E., 46.), Grajzel, Szeles – Tarlósi P., Szabó T. (Simó A., 66.), Sárközi, Bata (Gazdag, 57.) – Novák N., Fülöp A. (Stark, 85.). Vezetőedző: Rubint Richárd.

Pásztó SK: Krajecz – Molnár B. (Pócza, 56.), Lipták, Kelemen D., Csépe P. – Molnár M., Almási – Csépe R., Csépe I., Békési – Kuji (Sisák, 72.). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Sárga lap: Grajzel, Bakos, Szabó T., Illés E., ill. Molnár B., Csépe P.

Piros lap: Kelemen D. (89., Pásztó SK)

Gól: Novák N. (33.), Sárközi (68.)

Jók: Tarlósi P., Novák N., ill. Krajecz, Almási, Csépe I.

Rubint Richárd: – Sajnos nagyon görcsösen játszottunk. Kapkodtunk, pontatlanok voltunk. Nem tudom, hogy féltünk-e attól, hogy ez már tétmeccs volt, de nem tudtuk áthozni azt a játékot, amit nyújtottunk az edzőmérkőzéseken. Nyertünk kettő-nullra, ezen kívül kialakítottunk öt-hat óriási ziccert, amit értékesíteni kellett volna. Az ellenfél szervezetten focizott, de előrefelé nem voltak veszélyesek, talán kapura lövésük sem volt. Remélem, most már ennél csak jobban tudunk majd futballozni!

Nagy Tamás: – Örülök neki, hogy a mai mérkőzésen látszott a téli munkánk, szervezettek voltunk, az SBTC-ben nem éreztem az átütőerőt. Sajnos az előre játékunk nem volt számottevő, ezért a mai mérkőzésen nem volt esélyünk pontszerzésre. De számunkra a bajnokság jövő szombaton kezdődik, ahol méltó módon szeretnénk felavatni a pályánkat, és megkezdjük tavaszi menetelésünket a céljainkért. Nem akartam foglalkozni az éppen zajló teremtornával, de számomra elfogadhatatlan, ami ezzel kapcsolatban zajlik. Hogy a feljutásért küzdő SBTC-játékosok mezben sietnek a mérkőzéseikre, az enyéimről nem is beszélve. Egyet tudok érteni azzal, aki azt mondta, ezek a gyerekek még nem nyertek semmit, és itt a lehetőség. Hogy ez egy normál értékrend szerint mit sem ér, az nem számít.

Héhalom SE-Mátraterenye SE 3-1 (0-1)

Hatvan, Népkerti Sporttelep. Vezette: Urbán V. (Béres K., Kis Zs.)

Héhalom SE: Darabont – Szívós (Duhonyi, 68.), Nagy Sz. (Gál, 89.), Nagy Á., Kolarovszki – Földi, Abért – Varanyeczki, Polácsek, Balogh D. – Balog B. (Baranyi, 74.). Vezetőedző: Győri Zoltán.

Mátraterenye SE: Csák – Zsély D., Miklós M., Zsély B., Bozó – Romhányi, Novota – Horváth Sz. (Lengyel, 46.), Bujtár, Domán (Myszor, 60.) – Pál G. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Sárga lap: Földi, ill. Miklós M., Horváth Sz., Serfőző

Gól: Balog B. (52.), Polácsek (54., 72.), ill. Pál G. (41.)

Jók: Polácsek, Abért, Balogh D., Kolarovszki, Földi, Varanyecki, ill. Zsély B., Pál G., Miklós M.

Győri Zoltán: – Az első félidőben kiegyenlített játék zajlott, itt is-ott is voltak helyzetek, viszont a szünet előtt eladott labdánkból azonnal gólt szerzett a ‘Terenye. A pihenőidő alatt átszerveztük egy kicsit a csapatot, ami következtében sokkal stabilabb lett a védekezésünk és hatékonyabb a támadójátékunk. Volt benne egy kis szerencse is, hiszen egy-két alkalommal kapussal szembeni szituációban rontott a vendégcsapat, mi pedig az adódó lehetőségeinkkel tökéletesen éltünk. Külön dicséretet érdemel Polácsek Patrik játéka, aki harcosan, okosan és gólveszélyesen futballozott.
Gratulálok az egész csapatunknak, fegyelmezetten és intelligensen játszottunk, összességében megérdemelten fordítottuk meg a mérkőzés állását a második félidőben.

Romhányi Tamás: – Mit is lehet ilyenkor mondani? Nagyon fájó ez a vereség, mert sokáig a kezünkben volt a mérkőzés. Az első félidőben szervezettek és fegyelmezettek voltunk. A gólon kívül is voltak még nagy lehetőségeink. A második felvonás elején eldönthettük volna a meccset, mert kétszer is kapussal szemben álltunk, de sajnos rossz döntéseket hoztunk. És ahogy ilyenkor lenni szokott, az ellenfél, vagyis az egyik játékosuk, könyörtelenül büntetett. Polácsekre ma csak az első játékrészben volt ellenszerünk, de ennek ellenére úgy érzem, ma saját magunkat vertük meg! Győri Zolinak és a csapatának gratulálok.

Berkenye SE-Unicum FC Mohora 4-0 (0-0)

Vezette: Szakal T. (Trubin B., Csillik L.)

Berkenye SE: Debre – Illés (Schlenk, 83.), Less, Keresztes,  Földvári – Rottek (Hesz, 78.), Kántor, Rusvay, Greff (Bódis, 70.) – Fábri (Bogdán, 86.), Mátyás P. Vezetőedző: Mohácsi László.

Unicum FC Mohora: Földi – Feranecz, Baranyi T. (Hajdu, 70.), Széles B., Lavkó – Pistyúr, Bartal, Káposzta, Hugyecz (Menyhárt, 46.) – Gyiró (Szedlacsek, 80.), Széles G. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Sárga lap: Lavkó

Gól: Földvári (49.), Mátyás P. (53.), Fábri (64., 84.)

Jók: Keresztes, Földvári, Rottek, Rusvay, Fábri, ill. Földi, Széles G.

Mohácsi László: – Kicsit visszafogottan kezdtük a találkozót, mivel türelmet kértem a srácoktól, amit az első élőfüves meccsünk és a vendégek iránti tisztelet mondatott velem. Így kiegyenlítettre sikerült az első félidő, bár a játékrész második felétől folyamatosan átvettük az irányítást és a vendégek egyetlen komolyabb lehetőségétől eltekintve, előttünk adódott több nagy lehetőség. A második játékrész pedig önmagáért beszél, négy gól mellett, sorra alakítottuk ki a nagyobbnál-nagyobb ziccereket, miközben hátul is meggyőzően teljesítettünk. Úgy érzem, hogy ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattunk! Gratulálok a csapatnak! A Mohora csapatának pedig több sikert kívánok a folytatásban!

Mátyás Zsolt: – Egy jól felkészített csapat ellen játszottunk, amely ellen egy félidőn át tudtunk tempóban futballozni, a szünet után már nem sikerült ezt a sebességet tartani. Ekkor már sorozatos hibákat vétettünk, esett a koncentráció, nem volt meg a megfelelő futómennyiség, azaz elfáradtunk, kijött a két csapat közti kondicionális különbség, így a Berkenye megérdemelt győzelmet aratott.

Cered VSE-Bátonyterenyei TC 2-0 (1-0)

Vezette: Balázs Z. (Szász K., Kiss D.)

Cered VSE: Nagy E. – Földi, Gál, Szabó J., Ferkó (Cseri, 84.) – Oláh T. (Móricz, 70.), Nagy R., Katona, Bari (Tass, 72.) – Kovács E., Znamecz (Kotroczó, 56.). Játékos-edző: Oláh Teofil.

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Vanó, Almási, Kiss Balázs (Halász, 67.), Kiss Bence – Hadusovszki (Kelemen K., 67.), Pozsár, Orosz (Nyerges, 61.), Nagy N. – Bakos, Zámbó. Vezetőedző: Forgó Péter.

Sárga lap: Bari, Tass, ill. Halász

Piros lap: Zámbó (70., Bátonyterenyei TC)

Gól: Kovács E. (27.), Oláh T. (47.)

Jók: Szabó J., Gál, Kotroczó, ill. Nagy N.

Oláh Teofil: – Amit lehetett, azt kihoztuk a mérkőzésből, megnyertük és megszereztük a három pontot, aminek nagyon örülünk. A játék viszont még messze van a jótól!

Forgó Péter: – Sajnos nem hoztuk azt, amit mi tudunk, mélyen tudásunk alatt játszottunk. Igazából, sok esélyünk nem is volt, pár kapura lövést leszámítva, sajnos simán megvert minket a Cered. Össze kell szednünk magunkat ahhoz, hogy pontokat tudjunk szerezni. Remélem, azok a srácok, akik most nem tudtak jönni, legközelebb már erősítenek minket. Gratulálok a Cerednek. Meg kell jegyeznem, nagyon korrekt játékvezetés volt a mai napon, amit köszönök.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!