Ez történt a megye egy tizenhatodik fordulójában

Egygólos győzelemig jutott a Berkenye, ismét nyert a BSE, szép sikert aratott a Héhalom, a hosszabbításban szerzett pontot a Palotás, bravúrremit ért el az Érsekvadkert.

Múlt hétvégén a tizenhatodik körrel folytatódott a 2018/2019-es szezon a megye egyben. Mint arról korábban már hírt adtunk, még szombaton a Balassagyarmat legyőzte a Karancslapujtőt, a Héhalom megtréfálta a Szécsényt, viharos meccsen ikszelt egymással a Cered és a Palotás, az Érsekvadkert feltartóztatta a Mátraterenyét. A vasárnapra egy mérkőzés maradt: a Berkenye egy góllal tudott nyerni Rimócon. Lássuk a részleteket!

Megyei I. osztály, 16. forduló, vasárnapi játéknap:

Rimóc SE-Berkenye SE 0-1 (0-0)

Vezette: Boda V. (Kiss T., Holecska A.)

Rimóc SE: Janusek – Puszta, Kőműves, Benécs, Laczkó (Szoldatics, 83.) – Szekeres, Rácz I. (Balázs G., 59.) – Bangó R. (Imre Z., 63.) – Csík D., Kis I. (Kuris, 59.), Gábor B. (Rédei, 69.). Játékos-edző: Benécs Balázs.

Berkenye SE: Hisbéli – Mohácsi Le. (Rácz L., 83.), Gaál, Sági, Balázs M. (Kovács Á., 65.) – Rottek, Kántor, Mátyás P. (Horváth L., 88.) – Lami, Bódis, Greff. Vezetőedző: Mohácsi László.

Gól: Mátyás P. (77.)

Jók: Janusek, Szekeres, Benécs, Laczkó, ill. Sági, Kántor, Mátyás P., Lami, Greff

Bár már rögtön a kezdősípszó után kirajzolódott, ezt a meccset a látogatók fogják uralni, jó darabig alaposan meggyűlt a bajuk apait-anyait beleadó ellenfelükkel. Mindkét csapatnak meggyűlt a baja a csúszós játéktérrel, de azért jegyezhettünk fel lehetőségeket, inkább a nyugat-nógrádiak veszélyeztettek, az ihletett formában védő Janusek eszén azonban sem a szünetig, sem a mérkőzés végső fázisáig nem tudtak túljárni. A házigazdák lelkesen tették a dolgukat, már-már úgy tűnhetett, akár egy pontra jók is lehetnek jóval esélyesebbnek vélt riválisuk ellenében. Arról, hogy ez mégsem így történt, Mátyás Péter gondoskodott, aki az utolsó negyedórában szerzett góljának köszönhetően egy-nullás sikerhez juttatta a vártnál nehezebben nyerni tudó alakulatát a vereségtől elvonatkoztatva csak dicséretet érdemlő, kis híján meglepetést okozó rimóciakkal szemben.

Benécs Balázs: – Határozott, sokat futó, helyenként jó játékot produkálva sikerült megnehezíteni a vendégcsapat dolgát. Igaz, kisebb fölényben játszottak és több helyzetet alakítottak ki, mint mi, de kapusunk és a védelem rendre tudott tisztázni. Nekünk is voltak lehetőségeink, ezek kimaradtak. Döntetlen szagú mérkőzésen, a vége felé egy villanás eldöntötte a Berkenye javára a találkozót. Büszke vagyok a srácokra, remélem, ez a játék legközelebb már pontokban is megmutatkozik! Gratulálok Mohácsi Lacinak és csapatának.

Mohácsi László: – Nem lehetünk elégedetlenek a csapattal szemben, a fiúk megdolgoztak a sikerért a vizes pályán a szervezetten védekező hazaiak ellen. Uraltuk a meccset, jó iramban játszottunk, és sorra dolgoztuk ki a nagyobbnál-nagyobb helyzeteket, amiket vagy elhibáztunk, vagy a mai napon bravúrok sorát bemutató hazai kapus hárított – egy kivétellel, ami egy nagyszerű támadás végén egy pazar kapás találat volt -, így kicsit magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Srácok, a továbbiakban sokkal nagyobb koncentrációra lesz szükség az ellenfelek kapuja előtt! További sok sikert a hazaiaknak!

Megyei I. osztály, 16. forduló, szombati játéknap:

Balassagyarmati VSE-Karancslapujtő KSE 2-0 (2-0)

Vezette: Urbán V. (Kalmár P., Trubin B.)

Balassagyarmati VSE: Szalay – Csizmadia (Tóth B., 62.), Keresztes, Telek, Szilágyi – Kovács K., Vekker – Klinger (Pistyúr D., 79.), Szita (Csillik, 90.), Gál (Pistyúr Zs., 60.) – Ondrik (Lavkó, 85.). Vezetőedző: Varga Balázs.

Karancslapujtő KSE: Oláh T. – Zsély, Cseh, Pingiczer, Rácz R. – Ajtai, Gyarmati – Novák N., Novák J., Bozó (Gordos, 48.) – Oláh Á. Játékos-edző: Novák János.

Sárga lap: Gál, Lavkó, ill. Pingiczer, Novák N., Rácz R.

Gól: Szita (32.), Gál (42.)

Jók: Szalay, Gál, Szita, Kovács K., Vekker, ill. az egész csapat

Éllovashoz méltó módon vetette bele magát a küzdelembe a BSE, de egy darabig állták a sarat a védekezésre berendezkedő vendégek. Domináltak az Ipoly-partiak, ellenfelüket viszont nem érhette kritika, lehetőségeihez mérten mindent megtett Novák János csapata. Aztán elpuskázott helyzetek után mintegy harminc perc elteltével nagy nehezen megszerezték a vezetést a ‘gyarmatiak, Szita előbb büntetőt rontott, a kipattanónál azonban már nem hibázott. Hamarosan kettővel mentek a hazaiak, egyúttal el is döntve az érdemi kérdéseket. A folytatásban már nem született újabb találat, akár szépíthettek volna a hátányban lévő, ennek ellenére továbbra is akaratos látogatók, de a házigazdák sem voltak messze attól, hogy újabb góllal rukkoljanak elő, ez viszont már nem történt meg, így maradt a korábban kialakuló kettő-null.

Varga Balázs: – Az első félidőben több gólt is szerezhettünk volna. Tudatosan épített támadásokat sikerült vezetnünk. A második játékrészben kényelmesek voltunk. Ziccert hibáztunk a mérkőzés hajrájában, így végig kiélezett küzdelem folyt. Az ellenfél is megtett mindent a gólszerzésért, keményen játszottak, dicséret illeti őket. Sok sikert kívánok nekik a bajnokság folytatására. Nagyon örülök, hogy fiataljaink jól épültek be a csapatba, és annak is, hogy egyre több, utánpótlásunkból felkerülő srácnak adhatok lehetőséget. Jár a köszönet és az elismerés utánpótlás edzőinknek is, külön szeretném megköszönni Mátyás Zsolti és Cserni István munkáját és segítőkészségét. A mai győzelem csapatmunka volt. Gratulálok hozzá.

Novák János: – Gratulálni szeretnék a ‘Gyarmatnak, megérdemelte a győzelmet, de az én csapatomnak, minden egyes játékosomnak is gratulálok, mert amit ki lehetett hozni ebből a meccsből, azt megtettük! Egytől-egyig, minden emberem megtett mindent a siker érdekében! Ahogy a mérkőzés előtt is nyilatkoztam, sajnos elég kevesen vagyunk, úgyhogy nagyon nagy változtatásokat nem tudok csinálni a csapatban, most is csak két cserénk volt. Legközelebb, a Berkenye ellen újra megpróbáljuk, bár az sem lesz könnyű…


Héhalom SE-Szécsény VSE 1-0 (0-0)

Vezette: Chikán P. (Holecska A., Szász K.)

Héhalom SE: Alattyáni – Balogh D., Nagy Á., Kovács T., Farkas D. – Kollár (Szabó T., 75.), Abért, Bötös, Ocsovszki – Balog R. (Tari, 83.), Balog B. (Lőrincz, 80.). Vezetőedző: Győri Zoltán.

Szécsény VSE: Csampa – Varga P., Ágner, Juhász, Nagy M. – Horváth P., Strehó, Szita (Kelecsényi, 85.), Strihó (Laczkó, 65.) – Hodúr (Vereczki, 65.), Kiss Á. (Géczi, 85.). Vezetőedző: László Loránd.

Sárga lap: Balog R., Balogh D., ill. Strihó, Varga P.

Gól: Ágner (90., öngól)

Jók: Nagy Á., Alattyáni, Balogh Dávid, Abért, Kollár, ill. Juhász, Nagy M., Varga P.

Maradjunk annyiban, ez a mérkőzés nem a foci szépségei miatt kerülhet be a köztudatba. A labda útjára indulása után rögtön kirajzolódott, a küzdelemről szólhat majd a hasonló erősségűnek tűnő gárdák viaskodása, még csak halovány helyzetbe is elvétve kerültek a résztvevők. Gyűrték egymást a csapatok becsülettel, konkrét eredmény nélkül. Aztán azért legalább itt is-ott is feljegyezhettünk egy-egy nagyobbnak minősíthető ziccert, amik kimaradtak. Már közeledett a lefújás, amikor derült égből villámcsapásként, egy teljesen ártalmatlannak kinéző szituációt követően betaláltak a héhalmiak, egy előre vágott labda végül Ágnerről került a gólvonalon túlra, így a három pontot szó szerint kibrusztoló házigazdák egy-nullás sikert arattak.

Győri Zoltán: – Helyzetekben nem bővelkedő, egygólos meccs volt, amit egy szerencsés találattal sikerült megnyernünk! Gratulálok a saját csapatunknak és további sok sikert kívánok a szécsényieknek!

László Loránd: – Saját magunkat vertük meg.


Cered VSE-Palotás SE 3-3 (1-2)

Vezette: Nagy I. (Bakos T., Nagy S.)

Cered VSE: Krizsanyik – Kovács M. (Katona, 76.), Földi, Gál, Ferkó (Znamecz, 46.) – Oláh T., Stark – Nagy R. (Kotroczó, 46.), Fülöp A., Oroszi – Kovács E. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Palotás SE: Dankó – Kotasz G., Kotasz E., Hadrik, Kurcsik – Veres – Jambrich I. (Sipos, 72.), Veres, Kotasz T., Jambrich S. (Szabó P., 89.) – Török, Dallos. Vezetőedző: Jele Zoltán.

Sárga lap: Gál, Stark, Oroszi, ill. Veres, Hadrik

Gól: Kovács E. (25., 86.), Fülöp A. (81.), ill. Dallos (6., 40.), Kotasz G. (93.)

Jók: Oroszi, Kovács M., Oláh T., Kovács E., ill. senki

Bekezdtek a palotásiak, már a hatodik percben náluk volt az előny. A találkozó ezen szakasza egyértelműen a vezetést szerző armadáról szólt, míg vetélytársuk nem lelte meg a ritmust, ettől függetlenül, mégis remivé módosították az állást a házigazdák. A látogatók mentek előre, sorban dolgozták ki a helyzeteket, pechjükre viszont el is rontották azokat. Egyet azért betuszkolt a pihenőig az ismét lépésfórba kerülő brigád, így megint hátrányba került a másik oldal. A térfélcsere után is a vendégek mentek előre, mégsem tudták feltenni a pontot az i-re. A cerediek nem adták fel, a hajrában pedig előbb egyenlítettek, majd pár perc múlva már ők örülhettek. Ekkot aztán joggal főhetett ellenfelük feje, nagyon közel kerültek a fiaskóhoz a palotásiak, az izgalmas összecsapás azonban tartogatott még egy fordulatot, az utolsó pillanatokban kapituláltak a hazaiak, így három-hármas döntetlen lett a vége.

Smelkó Károly: – Érdekes meccs volt, ha az elsö félidőben kapunk egy ötöst, egy szót nem szólhatunk, semmi játékunk nem volt. Szünet után próbáltam cserékkel frissiteni, és sikerült fordítani, bár akkor is a Palotás dominált. Már vártuk a végét, csak másodpercek voltak hátra a nem bejelentett hosszabitásból, ugyanis a játékvezető állítólag három percet hosszabbított, csak ezt mi nem láttuk, mikor mutatta fel. Az egyes aszisztens szerint nem mutatta, az ellenőr úr szerint mutatta. A vége úgy is az lesz belőle, hogy mutatta! Az egyenlitö gól véleményem szerint szabálytalan volt, de a játékvezető lelke rajta. Összefoglalva a találkozót, a játék alapján bravúrdöntetlent értünk el, de ahogy a végén kiegyenlitett az ellenfél, az vicc! Jele Zolinak és csapatának további sok sikert kivánok!

Jele Zoltán: – Jó iramú meccsen, a negyvenedik percben le kellett volna zárni mindent, de a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, ahogy általában lenni szokott a futballban. Ennek ellenére le a kalappal a fiúk előtt, hogy a 93. percben azért csak szereztünk egy pontot, viszont szerintem a ceredi katlanban hagytunk kettőt! Nem szoktam a játékvezetéssel foglalkozni, de a tizedik percben egy teljesen jogos kiállítás, a második félidőben pedig egy tiszta tizenegyest nem kaptunk meg egy-kettes állásnál. Ez felháborító! “Smelonak” és csapatának sok sikert kívánok!

Illés Győző mérkőzésfotói:

Érsekvadkert SE-Mátraterenye SE 0-0

Vezette: Balázs Z. (Jele T., Béres K.)

Érsekvadkert SE: Barna – Fábián L., Varga M., Gréczi, Gyenes – Szabó L. (Pap, 82.), Balga M., Balga L., Balga B. (Lővei, 86.) – Vachó (Ujvári, 76.), Varga F. (Varga B., 63.). Játékos-edző: Szenográdi Péter.

Mátraterenye SE: Kotroczó – Babka, Miklós M., Horváth Sz. (Határ, 71.), Stark – Novota, Zsély – Komka (Sipkó, 84.), Adorján Z. (Kisbali, 86.), Bujtár – Domán. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Sárga lap: Varga F.

Jók: az egész csapat, ill. Miklós M., Stark, Novota, Babka, Horváth Sz.

Meglepetésszámba menő, ámbár a látottak alapján teljesen igazságos pontosztozkodással ért véget az inkább küzdelemben jeleskedő legénységek birkózása. Az első felvonásban inkább a favoritnak számító ‘terenyeiek számítottak aktívabbnak, érdemi eredmény nélkül, hiába iparkodtak, nem sok mindenre mentek az ismét elszánt hazaiakkal. Ahogy a szünetig, a második etapban sem jutottak egymással semmire a felek, ráadásul játékban is összekapták magukat a ‘vadkertiek. A házigazdáknak volt is lehetőségük a három pont megszerzésére, de sem ők, sem a gyenge napot kifogó vendégek sem tudták bevenni a kaput, így gól nélkül pergett le a felejthető csörte.

Szenográdi Péter: – Tipikus egygólos mérkőzés volt, találat nélkül. Az első félidőben gyengén és ötlettelenül játszottunk, a másodikban viszont feljavult a játékunk és a végén akár a győzelmet is megszerezhettük volna, ha Ujvári mesteri ollózását nem fejelik ki a gólvonalról. Gratulálok a sráconak!

Romhányi Tamás: – Nehéz talajon, egy rendkívül gyenge mérkőzést játszottunk. Nem tudtunk igazán komoly gólhelyzetet kialakítani, ahogy a hazaiak sem. Mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Az első félidőben picit jobban játszottunk az ellenfelünknél, de a másodikban ez megfordult. Az előrejátékunk ma nagyon nem működött. A hiányzó játékosainkat nem tudtuk kellően pótolni. A nap pozitívuma, hogy lohoztuk a meccset kapot gól nélkül! Jövő héten komoly erőpróba vár ránk. Bízom a jobb folytatásban.

Szabadnap: Pásztó SK.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!