Ez történt a megye egy tizenharmadik fordulójában

Az utolsó pillanatokban szerzett pontot a Héhalom, a hajrában állt talpra a Berkenye, idegenben örülhetett a Palotás, simán nyert a Mohora, a lefújás előtt elért góllal nyert a Cered, mészárolt az SBTC, kiütéssel győzött a Diósjenő, sokgólos remit hozott a Karancs-völgyi rangadó.

Az elmúlt hétvégén a tizenharmadik fordulót bonyolították le a megye egy aktuális idényében. A soros mérkőzéseken a kétgólos hátrányból feltápászkodó az utolsó pillanatokban mentette döntetlenre a Pásztó elleni meccsét, a Berkenye a hajrában talpra állva remizett a Mátraterenyével, a Palotás idegenben verte el a Bátonyterenyét, a Mohora felülkerekedett a Szécsényen, a Cered az utolsó percben keserítette az Érsekvadkertet, az SBTC csúnyán helybenhagyta a Rimócot, a Diósjenő elpáholta a Szendehelyt, a Karancslapujtő és a Karancsberény pedig szomszédvári rangadón nem jutott dűlőre egymással. Lássuk a részleteket!

START-HIBO Megyei I. osztály, 13. forduló:

Héhalom SE-Pásztó SK 2-2 (1-2)

Vezette: Gecse Z. (Nagy I., Bencsik B.)

Héhalom SE: Darabont – Balogh D., Abért, Nagy Á., Kolarovszki – Földi, Szívós (Duhonyi, 46.)(Balog B., 69.), Baranyi, Polácsek – Varanyeczki, Gál (Nagy Sz., 76.). Vezetőedző: Győri Zoltán.

Pásztó SK: Krajecz – Molnár B., Kelemen D., Lipták, Békési (Sisák, 92.) – Molnár M., Csépe P. – Csépe R., Csépe I. (Pócza, 85.), Kovács P. (Kivés, 77.) – Kuji. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Sárga lap: Nagy Á., Gál, Győri, ill. Molnár M., Csépe I., Molnár B., Csépe P.

Gól: Földi (26.), Balog B. (93.), ill. Kelemen D. (3.), Kovács P. (19.)

Jók: Abért, Varanyeczki, Kolarovszki, Balogh D., ill. Békési, Kelemen D., Csépe P., Csépe I., Molnár M.

Győri Zoltán: – Kimondottan izgalmas és parázs mérkőzést játszottunk a Pásztóval. Végre újra futballvarázs volt Héhalmon. Sajnos két hibánk miatt az elejétől futottunk a mérkőzés után, de ennek ellenére büszke voltam ma is a csapatra, hiszen míg a vendégeknek elég volt tördelni a játékot kisebb-nagyobb faultokkal, görcsökkel, addig nekünk alkotni kellett egy egyszerű eszközöket választó védelemmel szemben. A jó cseréknek és a legmagasabb szintű győzni akarásunknak a 93. percben lett meg az eredménye, így egy győzelemmel felérő döntetlenre tudtuk menteni ezt a meccset.

Nagy Tamás: – A mai mérkőzésen mindkét csapat mindent megtett a győzelemért, ahol 93 percig vezettünk, úgy, hogy a vezetést a harmadik percben szereztük meg és a játékvezető három perc hosszabbítást mutatott fel. Természetesen a jegyzőkönyv szerint a hazai egyenlítő gól a 93. percben született. Sok mindent láttam már a futballpályán, de olyat még nem, hogy a hosszabbítás nem időre megy, hanem addig, amíg a hazai nem egyenlítenek. Arról már nem is beszélve, hogy ennyi faultot a félszezonban sem fújtak ellenünk. Száz szónak is egy a vége, az azért látszott ma, hogy a mi, Bozsik-programon nevelkedett játékosaink, a foci minden elemében felvették a küzdelmet a héhalmi közmunkaprogram vitézeivel. Mindenki döntse el, kinek melyik a szimpatikusabb. Én még nem láttam így küzdeni a csapatomat, úgyhogy elégedett vagyok.

Berkenye SE-Mátraterenye SE 3-3 (0-1)

Vezette: Szakal T. (Szász K., Trubin B.)

Berkenye SE: Debre – Földvári, Keresztes, Szandai, Mohácsi Le. (Balázs M., 78.) – Rusvay, Kántor (Bábik, 57.), Illés T. (Rottek, 26.) – Mátyás P., Fábri, Bódis (Greff, 57.). Vezetőedző: Mohácsi László.

Mátraterenye SE: Lázár K. (Domán, 14.) – Babka, Zsély D., Miklós M., Lengyel – Zsély B. (Komka, 58.), Novota – Pál G. (Toronyi, 82.), Romhányi, Bujtár – Pingiczer. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Sárga lap: Mohácsi Le., Rottek, Fábri, ill. Zsély B., Lengyel

Piros lap: Földvári (89., Berkenye SE)

Gól: Rottek (57.), Fábri (86., 88.), ill. Pál G. (35., 81.), Novota (51.)

Jók: Fábri, ill. Pingiczer (a mezőny legjobbja), az egész csapat

Mohácsi László: – Már hetek óta eltűnt a csapatból az alázat, az akarat, és az együttműködés igénye! Nem tudtam ezen a helyzeten javítani a mai mérkőzésre sem, mivel ezekből az erényekből ismét nem tudtunk semmit felvonultatni, hiszen kényelmesen, nagyvonalúan a komfortzónában játszik a csapat többsége, ellenben a vendégek, akik minden, a mérkőzésen bekövetkező nehézségük (sérülések) ellenére alázatosan, csapatként együttműködve harcoltak. Gratulálok és további sok sikert kívánok a mátraterenyei sportbarátainknak.

Romhányi Tamás: – Az egyik kapusomat még a hét elején, a másikat a meccs tizenötödik percében veszítettem el. Mielőbbi gyógyulást kívánok nekik. Ennek ellenére uraltuk az első félidőt és labdabirtoklásban a hazaiak fölé nőttünk. Szép támadásokat vezettünk, amikből egyet tudtunk értékesíteni. A félidő históriájához tartozik még, hogy az ellenfél is veszélyeztetett, de a kényszerből a kapuban álló Pingiczer bravúrt-bravúrra halmozott. A szünet után már nem játszottunk jól, de így is tudtuk növelni az előnyünket. Már a győzelem kapujában voltunk, de a hajrában a berkenyeiek kiegyenlítették a találkozót. A meccs előtt aláírtam volna az egy pontot, mert a hazaiak nagyon jól össze vannak rakva, és egy rutinos, jól felkészült edzőjük van. A mérkőzés összképe alapján viszont van hiányérzetem, de ne legyünk telhetetlenek. Értékes pontot szereztünk, ami később még sokat számíthat. Gratulálok a csapatomnak, a házigazdáknak pedig további sok sikert kívánok!

Bátonyterenyei TC-Palotás SE 0-3 (0-1)

Vezette: Boda V. (Strehó E., Varga P.)

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Kiss Balázs, Almási, Kiss Bence, Vanó (Bakos, 47.) – Nyerges, Orosz, Pozsár, Nagy N. – Farkas, Sasvári. Vezetőedző: Forgó Péter.

Palotás SE: Dankó – Mladoniczki, Kotasz G., Kotasz E., Kurcsik – Farkas (Szabó P., 85.), Kotasz T., Hadrik, Veres (Gyurcsek, 80.) – Ocsovszki (Odler, 75.), Török. Vezetőedző: Jele Zoltán.

Sárga lap: Pozsár

Gól: Kotasz E. (21.), Farkas (48.), Ocsovszki (55.)

Jók: senki, ill. Kotasz E., Kotasz G., Farkas

Forgó Péter: – Sajnos a mérkőzésen több súlyos hibát is elkövettek a résztvevők, úgy a saját csapatom, úgy én, mint a második számú játékvezető asszisztens. Egy ártalmatlan helyzetben öngólt vétettünk, én sajnos túlságosan elragadtattam magam, az asszisztens pedig össze-vissza emelgette leshelyzetek megítélésénél a zászlóját, így a hibáiból két gólt is kaptunk! Elismerem, ezt nagyon rosszul viseltem, és az asszisztensek vállalhatatlan mondatokkal közöltem, mi a véleményem a tevékenységéről. Ezután viszont, nulla-hármas állásnál, mintegy “varázsütésre”, az asszisztens minden helyzetben lest jelzett, amikor az ellenfél támadói labdába értek, mindegy volt neki, hogy les vagy sem, felbosszantva ezzel mindenkit. Arról már inkább nem is beszélek, hogy a cseréknél szintén fogalma nem volt a hármasnak, mi a jelenleg érvényben lévő szabály. Szinte minden egyes meccsen meg tudnak lepni az éppen ténykedő játékvezetők, hogy mindig van lejjebb és lejjebb a teljesítményükben. Ezek után, azt gondolom, senkinek nincs semmilyen joga ahhoz, hogy a megye csapatainak teljesítményét becsmérelje. Mindezekkel együtt, szívből gratulálok a Palotásnak, nagyon jó teljesítményt nyújtottak és abszolút megérdemelten vitték el tőlünk a három pontot!

Jele Zoltán: – Sportszerű mérkőzésen, az első játékrészben szerzett szerencsés vezetés után, a második félidőbeli játékunk alapján teljesen megérdemelten nyertünk. Sok sikert a bátonyi csapatnak.

Illés Győző mérkőzésfotói:

Unicum FC Mohora-Szécsény VSE 3-0 (2-0)

Vezette: Kis Zs. (Makovinyi Z., Csillik L.)

Unicum FC Mohora: Földi – Mezei, Baranyi T., Széles B., Feranecz – Lavkó, Rácz D., Káposzta, Pistyúr (Hajdú, 79.) – Hugyecz (Hatala, 76.), Menyhárt (Katulin, 84.). Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Szécsény VSE: Csampa – Varga P., Farkas, Juhász, Nagy M. – Gombár, Novák, Szeles, Móricz – Szmolnik (Vereczki, 43.)(Pintér, 52.), Horváth Sz. (Szintai, 82.). Vezetőedző: Kelecsényi Gábor.

Sárga lap: Mezei, Káposzta, Feranecz, ill. Vereczki, Varga P., Móricz, Novák,

Gól: Menyhárt (5., 82.), Pistyúr (45.)

Jók: Földi, Baranyi T., Széles B., Feranecz, Káposzta, Menyhárt, ill. Farkas, Gombár

Mátyás Zsolt: – Voltak olyan mérkőzések, ahol sokk jobb teljesítménnyel, pont nélkül maradtunk, ezen a meccsen viszont egy közepes produkcióval is sikerült a győzelem. A középpályán és a támadóharmadban pontatlanok voltunk és hoztunk rossz döntéseket, mondom ezt mindazok ellenére, hogy rúgtunk három gólt, két kapufát, és kihagytunk egy büntetőt, sikerünkhöz azonban így sem férhet kétség, amihez gratulálok a csapatnak. 

Kelecsényi Gábor: – A mai napon az előre játékunk, hozzáállásunk értékelhetetlen volt. Amit megbeszélünk meccs előtt, azt elvárja az edző, hogy meg is csináljuk, mert különben ez lesz belőle! Sajnos négyen is megsérültek.

Cered VSE-Érsekvadkert SE 2-1 (0-0)

Vezette: Rozsnaki G. (Lovas N., Koroknai Á.)

Cered VSE: Krizsanyik – Gál, Ferkó, Ajtai Földi – Tass, Katona, Bari, Oroszi – Znamecz (Bóna, 88.), Kovács E. Játékos-edző: Oláh Teofil.

Érsekvadkert SE: Deme – Gréczi, Varga M., Balga M., Lővei – Keresztes, Balga L. – Szabó L., Varga F. (Szenográdi, 80.), Balga K. – Burai. Játékos-edző: Szenográdi Péter.

Sárga lap: Varga F.

Gól: Bari (75.), Tass (90.), ill. Szabó L. (89.)

Jók: Krizsanyik, Földi, Kovács E., ill. ?

Oláh Teofil: – Gyenge játékkal izzadtuk ki a győzelmet. Ezeknek a mérkőzéseknek van igazi értéke. Az igazat megvallva, szerencse is kellett hozzá, hogy az utolsó percben meg tudjuk nyerni a meccset!

Szenográdi Péter: – Ismét egy olyan mérkőzés volt, ahol fogalmazhatnék úgy, hogy jók: a két tizenhatos között az egész csapat, a kapu előtt senki. Szerintem a karácsonyi összefoglalókat simán meg tudnánk tölteni azzal, hogy milyen helyzeteket hagyunk ki, utána pedig persze mi nagylelkűek vagyunk az ajándékozásnál. Szokták mondani, egyszer kiszakad az a bizonyos zsák, hát, már várom.

Rimóc SE-Salgótarjáni BTC 0-11 (0-6)

Vezette: Nyerges K. (Chikán P., Makovinyi Z.)

Rimóc SE: Csábi – Seres, Benécs, Kis I., Bada N., – Szoldatics D. (Bablena, 76.), Szekeres, Bangó Rómeó, Szoldatics M. (Bangó Roland, 17.) – Králik., Gábor B.

Salgótarjáni BTC: Végh (Kanyó, 46.) – Bakos (Boros, 46.), Simó A. (Simó L., 65.), Tóth M. (Grajzel, 60.), Szeles – Fülöp A., Sárközi (Novák, 70.), Illés E., Tarlósi P. – Tarlósi M., Gazdag. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Sárga lap: Bangó Roland

Gól: Tarlósi P. (5., 30., 38., 39.), Tarlósi M. (8., 15., 54., 62.), Boros (71.), Fülöp A. (74.), Grajzel (79.)

Jók: senki, ill. Tarlósi M., Tarlósi P., Szeles

Benécs Balázs: – Megérdemelt SBTC győzelem született. Osztálykülönbség volt a két csapat között. Dekoncentráltan, súlyos egyéni hibákkal játszottunk. Gratulálok Rubint Ricsinek és csapatának. Kívánom, hogy érjék el céljaikat.

Rubint Richárd: – Élvezték a játékot a fiúk, tényleg kimondottan jól fociztunk, gratulálok a csapatnak. Több is lehetett volna közte, de szerintem tizenegy is elég. Szeretnék köszönetet mondani az ellenfélnek, mert egy nagyon kulturált helyen, egy korrekt csapat ellen léptünk pályára. A hazai csapat sokak számára példa lehet. Gratulálok a srácoknak! Megyünk tovább!

Diósjenő SE-Szendehely FC 9-1 (2-0)

Vezette: Nagy B. (Urbán V., Boda V.)

Diósjenő SE: Filip (Szántó, 46.) – Haljárszki (Oláh T., 70.), Sztupák (Rózsa, 63.), Pincze, Németh – Bekker (Bíró, 76.), Marton, Pálinkás (Csabuda, 65.), Monostori – Bőgér D., Varga Gy. Vezetőedző: Eőry Tibor.

Szendehely FC: Kőhegyi – Balogh, Boér, Mácza, Budai – Debreczeni, Bodonyi (Veisz, 46.), Miskolczi (Bonafert, 60.), Szemán – Hugyecz, Hayer. Vezetőedző: Surin András.

Sárga lap: Pincze, ill. Boér

Gól: Bőgér D. (16., 70., 71.), Varga Gy. (21., 55., 65.), Monostori (42., 81.), Oláh T. (73.), ill. Veisz (80.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Eőry Tibor: – Kicsit nehezen lendültünk játékba, de húsz perc után nagyon látványosan és szépen futballozott a csapat. A második félidőben szebbnél-szebb támadásokat vezettünk, tehát nemcsak, hogy gólokat rúgtunk, hanem kifejezetten szép akciókból találtunk be, nagyon elégedett vagyok a társasággal! Gyakorlatilag eddigi szereplésünk egyik legjobb produkciója volt ez a mai. Csak gratulálni tudok az egész csapatnak.

Surin András: – Sajnos még ilyen nagy arányban is megérdemelt a Diósjenő győzelme, amihez gratulálok.

Karancslapujtő KSE-Silver Tüzép-Karancsberény 3-3 (1-2)

Vezette: Balázs Z. (Szakal T., Gecse Z.)

Karancslapujtő KSE: Szabó A. – Gordos, Cseh, Zsély, Bodor – Bacsa, Kovács B., Nágel (Sipkó Bálint, 19.), Nagy R., Baranyi – Sipkó Bence. Vezetőedző: Sipkó Sándor.

Silver Tüzép-Karancsberény: Sztremi – Susán, Ravasz, Szőke Sz., Fehér – Mezei, Fodor M., Tóth J., Szőke L.. – Bellér, Jakab Gy. Vezetőedző: Fodor Zsolt.

Sárga lap: Bodor, Zsély, ill. Susán, Szőke L., Mezei

Piros lap: Fehér (80.), Bellér (81., mindketten Silver Tüzép-Karancsberény)

Gól: Baranyi (33.), Sipkó Bálint (68.), Cseh (88.), ill. Bellér (6., 51.), Mezei (13.)

Jók: Cseh, Kovács B., Sipkó Bálint, Zsély, ill. Tóth J., Jakab Gy., Bellér

Sipkó Sándor: – Egy szokásos rövidzárlat, majdhogynem megpecsételte a sorsunkat. Talán ennek az egy pontnak így még értéke is van…

Fodor Zsolt: – A két csapat bizonyította, hogy nem véletlenül van ott, ahol. A régi tradíciókhoz méltatlan színvonalú és hangulatú mérkőzést játszottak. Sajnos egy győztes meccset sikerült a “játékvezetőnek” véleményem szerint elcsalni. Két embert kiállított, hogy végre a hazaiak is tudjanak pontot szerezni. Nem rövid pályafutásom alatt még nem találkoztam olyannal, hogy megadott tizenegyest visszavontak, és ennek következményeként a teljesen vétlen csatáromat kiállították. Úgy gondolom, ennek a nevenincs, gyenge játékvezetőnek, sikerült csapatomat megfosztania egy jogos győzelemtől.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!