Ez történt a megye egy ötödik fordulójában

Ismét szép sikert aratott az Érsekvaskert, nem hibázott a Szécsény, megküzdött a pontokért a Berkenye, nem ismert pardont az SBTC, odahaza örülhetett a Cered, újra nyert a Pásztó.

Az elmúlt hétvégén az ötödik körre kerítettek sort a megyei első osztály 2017/2018-as idényében. Arról már korábban hírt adtunk, hogy mi történt a szombati mérkőzéseken: az SBTC tizenegy gólig jutva intézte el a Karancsberényt, az ismét győzedelmeskedő Cered simán elbánt a Mátranovákkal, a Pásztó pedig szintén nehézség nélkül fektette két vállra a Palotást. A vasárnapra maradt találkozókon szép sikert ért el a Karancslapujtőt idegenben felülmúló Érsekvadkert, Héhalomban hozta a kötelezőt a Szécsény, míg a Berkenye egy góllal bizonyult jobbnak a Rimócnál. Nézzük meg a meccsek részleteit és az edzők véleményei!

Megyei I. osztály, 5. forduló, vasárnapi játéknap:

Karancslapujtő-Érsekvadkert 1-3 (0-1)

Vezette: Nagy B. (Kovács T., Szász K.)

Karancslapujtő: Oláh T. – Sánta, Nyerges, Rácz R., Szilágyi – Racs, Novák N. (Szőrös, 44.), Ajtai, Bozó – Pingiczer, Kalácska. Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.

Érsekvadkert: Molnár J. – Balga L. (Gréczi, 65.), Varga M., Keresztes, Molnár M. – Szenográdi, Földvári, Pistyúr (Jakus, 77.) – Mátyás P., Varga Gy., Lami (Szabó L., 83.). Vezetőedző: Varga Balázs.

Sárga lap: Nyerges, Pingiczer, ill. Szenográdi, Géczi

Gól: Pingiczer (40.), ill. Lami (49., 56.), Szabó L. (84.)

Jók: Rácz R., Nyerges, ill. Lami, Molnár J., Molnár M., Földvári, Pistyúr

A nemrégiben lezajló kupameccsük után még sebeiket nyalogató hazaiak kezdték nagyobb elánnal a mérkőzést, jó darabig az történt a pályán, amint ők szerettek volna. Hiába voltak azonban fölényben és alakítottak ki helyzeteket a hazaiak, csak egy ízben tudtak beköszönni a szünetig, ami aztán meg is bosszulta magát. A folytatásban feltámadtak a ‘vadkertiek, nem csak, hogy egyenlítettek, hanem a duplázó Lami vezetésével gyorsan fordítottak is. A záró fél órában már a látogatókról szólt a párbaj, a másik oldal már nem volt képes reagálni, a jól adogató vendégek pedig a hajrában járva csereként beálló játékosuk révén végérvényesen eldöntöttek minden érdemi kérdést, egyben értékes, három-egyes arányban elért sikerre tettek szert.

Tőzsér Zsolt: – Elöljáróban annyit szeretnék mondani, megéreztük a hat sérült hiányát, elfogytunk, de egyébként a lélektelen játéknak mindig ez az eredménye. Megérdemelten nyert a ‘Vadkert. Át kell beszélnünk a további célokat, illetve a hozzáállást a dolgokhoz.

Varga Balázs: Az első félidőben eldönthette volna a meccset a ‘Lapujtő, rengeteg pontatlansággal játszottunk. A második játékrészre rendeztük a sorokat. Sikerült felpörögnünk, és a magunk javára fordítani a meccset! Gratulálok a srácoknak!


Héhalom-Szécsény 0-5 (0-2)

Helyszín: Egyházasdengeleg. Vezette: Dajtó T. (Darók A., Nagy P.)

Héhalom: Czák – Somkúti, Bognár, Lőrincz, Fekete M. – Farkas, Kopó, Gyuriska, Ocsovszki (Vida, 46.), Gyuriska – Huszár (Franka, 78.), Makó (Tóth G., 76.). Vezetőedző: Károly József.

Szécsény: Csampa – Nagy M., Juhász (Lehoczki, 62.), Ágner, Varga P. (Farkas, 65.) – Horváth P., Strehó, Strihó (Varga G., 68.), Horváth Cs. – Szabó T., Gábor B. Vezetőedző: László Loránd.

Sárga lap: Fekete M., Huszár, Bognár, Somkúti, ill. Nagy M.

Piros lap: Kopó (57., Héhalom)

Gól: Strehó (16.), Strihó (20.), Szabó T. (58., 89.), Horváth Cs. (74.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Valamivel több, mint negyedóráig bírták kihúzni beszedett találat nélkül a héhalmiak, gyors egymásutánban viszont két ízben is megrezgették a hálót az egyértelmű esélyesnek számító vendégek, így hamar nagy lépést tettek a győzelem irányában. Kisebb meglepetésre a pauzáig már nem esett gól, a második etapban azonban ismét hamar jött a harmadik szécsényi döfés, az időközben egy piros lap miatt megfogyatkozó házigazdák nem igazán tudtak veszélyeztetni, határozottan az történt a játéktéren, amit ellenfelük szeretett volna. A kötelező diadalig jutó vendégek még a meccs utolsó szakaszára is tartogattak némi töltényt, a lefújáskor pedig az előzetes várakozásoknak megfelelő végkifejlettel abszolválták az összecsapást, öt-nullás arányban kerekedtek felül a hazaiakon.

Károlyi József: – Küzdöttünk-küzdöttünk… Az első félidő után már kétgólos hátrányban voltunk, a szünet után pedig még egy kiállítás is volt. Sok fiatal játszik most már, idő kell, hogy belőlük valamikor is jó csapat legyen. Tehát nem csak nekem kell kitartani, hanem a fiatalok is! Megmondom őszintén, ők még nagyon messze vannak ahhoz, hogy megye egyesek legyenek. Akartak a srácok, legalább volt küzdőszellem, de sajnos itt a rutin győzött.

László Loránd: A mérkőzés első percétől az utolsóig csapatként működtünk együtt, a mi akaratunk érvényesült. kombinatívan, tetszetősen és eredményesen játszottunk, megérdemelten nyertünk. Gratulálok a srácoknak. További sok sikert a hazai csapatnak.

Rimóc-Berkenye 0-1 (0-1)

Vezette: Varga G. (Gordos Sz., Fehér M.)

Rimóc: Janusek – Laczkó Zs., Mócsány, Mohácsi, Kuris (Szmolnik, 77.) –  Laczkó L., Bangó R., Rácz I., Pásztor – Kormány, Kiss P. (Szép, 69.). Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Berkenye: Marót – André, Kovács Á., Mravik, Balázs M. (Monostori, 83.) – Rottek (Gaál, 91.), Sági, Kántor, Doman – Fábri, Bőgér. Vezetőedző: Mohácsi László

Sárga lap: Rácz I., Laczkó Zs., ill. Sági

Gól: Mravik (18.)

Jók: Janusek, Mohácsi, Laczkó Zs., Rácz I., ill. Doman, Kántor, Kovács Á., André

A kezdősípszó után egyenlő erők viaskodását láthatták a nézők, nehezen találtak egymáson fogást a felek, hol az egyik, hol a másik oldal tűnt valamivel aktívabbnak. A nyitónegyedórát átlépvén egy vitatható körülmények között megszülető góllal kerültek előnybe a vendégek, majd ugyan a mindent beleadó rimóciak még az első játékrészben egalizálhattak volna, nem koronázta siker igyekezetüket, így hátrányban voltak kénytelenek szusszanni menni. A térfélcserét követően már nem igazán jegyezhettünk fel komolyabb lehetőségeket, inkább a küzdelem volt főszerepben, próbálkoztak a házigazdák a talpra állással, de a látogatók állták a sarat, egészen a lefújásig, így egy-nullás arányban birkóztak le riválisukat, egyben pedig zsinórban harmadszor tudtak nyerni.

Mátyás Zsolt: – Az első játékrészben mindkét csapat előtt voltak lehetőségek a gólszerzésre, ebből a vendégek értékesítettek egyet. A második félidőben már kevésbé forogtak veszélyben a kapuk, ekkor inkább mezőnyjáték volt a jellemző. A múlt heti mérkőzéshez képest óriásit javult a játékunk és a hozzáállásunk, így a vereség ellenére ellenére emelt fővel hagyhattuk el a pályát a jó erőkből álló Berkenyével szemben.

Mohácsi László: – Nem játszott színvonalas mérkőzést egymással a két csapat, megnehezítettük egymás dolgát, mi talán a meccs első harmadában teljesítettünk úgy, ahogy elvárhatnánk magunktól, és mivel ekkor nem döntöttük el a találkozót, a későbbiekben ki-ki összecsapás kerekedett ki. De pozitívum, hogy ma az első idegenbeli győzelmünkkel sikerült lezárni egy régi rossz rimóci sorozatot. Több sikert kívánunk a hazaiaknak a továbbiakban.

Még szombaton történt:

SBTC-Karancsberény 11-0 (5-0)

Vezette: Kalmár P. (Strehó E., Makovinyi R.)

SBTC: Végh (Kanyó, 62.) – Budveszel (Gazdag, 54.), Czutor, Szabó G., Czigler – Bata (Földi, 62.), Sárközi, Tóth M. (Miklós M., 71.), Bakos – Oláh F. (Sebó, 54.), Tarlósi. Vezetőedző. Csatlós Tamás.

Karancsberény: Miklós V. – Laczkó, Sólyom, Ravasz, Bellér (Fodor Cs. P., 85.) – Deák (Kovács B., 46.), Katona, Csonka (Szilágyi, 61.), Fodor M., Szőke L. – Szőke Sz. Vezetőedző: Fodor Zsolt.

Sárga lap: Oláh F., Bakos, ill. Szőke L.

Gól: Czigler (2., 12.), Tarlósi (8., 37., 48., 88.), Sárközi (43.), Oláh F. (53.), Gazdag (58.), Bakos (70.), Czutor (85.)

Jók: az egész csapat, ill. Ravasz

Ezúttal sem bíztak semmit a véletlen a száguldó hazaiak, akik már a második percben bevették a kaput, majd a nyitónegyedóra végéig további két alkalommal mattolták csúnya rövidzárlaton áteső ellenfelük védelmét. Gyakorlatilag egy csapat volt a pályán, a látogatók csak hébe-hóba jutottak levegőhöz, komoly fölényben futballoztak a szünetig öt ízben eredményes, nagy lelkesedéssel adogató házigazdák. A fordulást követően sem lankadt Csatlós Tamás legénysége, a ‘tarjániak teljes mértékben komolyan vették az összecsapást, amit leginkább a gyenge napot kifogó ‘berényiek bánhattak, a lefújásig tizenegy ízben betaláló Stécé még milyen arányban is megérdemelten múlta felül a másik oldalt, a hazaiak öt kör után is hibátlan mérleggel büszkélkedve várhatják a bajnokság folytatását.

Csatlós Tamás: Hamar eldöntöttük a mérkőzést. Szép gólokat szereztünk. Külön gratulálok Czutor Vitonak, aki a saját kapunktól indulva, hatalmas szóló után gyönyörű találatot ért el. De a csapat minden tagja dicséretet érdemel! További sok sikert kívánok a Karancsberény csapatának!

Fodor Zsolt: A mai napon nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk. Edzőpartnernek sem voltunk jók. Mondhatnám, hogy “gyenge kezdés után erős visszaesés” volt a játékunkban. Remélem, játékosaim legalább annyira szégyellik magukat, mint amennyire én. Gratulálok és további sok sikert kívánok az SBTC csapatának.


Cered-Mátranovák 5-0 (2-0)

Vezette: Bakos T. (Gordos Á. M., Gordos Á.)

Cered: Krizsanyik – Zsély, Ráduly, Jeney (Kakucsi, 74.), Gál – Oláh T., Nagy R., Ferhan – Oroszi, Kovács E., Znamecz. Játékos-edző: Jeney Gyula.

Mátranovák: Illefalvi – Mórocz, Ferkó, Líber (Berki, 70.), Vanó (Velki, 46.) – Danyi (Tóth D., 63.), Gyarmati, Kisbali, Kotroczó – Nagy N., Tóth P. Vezetőedző: Oláh Béla.

Sárga lap: Kakucsi, ill. Tóth P., Ferkó

Gól: Znamecz (13., 49., 65.), Ferhan (37.), Oláh T. (87.)

Jók: Znamecz, Zsély, Ferhan, Oláh T., ill. senki

Nagy elánnal szálltak ringbe a mindenképpen javítani akaró cerediek, igen hamar meglátszódott a Jeney-együttes elhivatottsága, aminek köszönhetően hamar lépéselőnybe kerültek alárendelt szerepben játszó riválisukkal szemben. Az első félidőben még talán úgy-ahogy próbálkoztak a vendégek, a fölényben lévő másik oldalnak komolyabban nem kellett izgulnia, főleg azt követően, hogy még a pihenőt megelőzően meg is tudták duplázni góljaik számát. A második felvonásnak is gyors találattal veselkedtek neki a hazaiak, míg a ‘novákiak képtelen voltak újítani, amit a pardont nem ismerő házigazdák köszöntek szépen, végül pedig a mesterhármasig jutó Znamecz vezérletével, könnyed, öt-nullás sikert aratva intézték el a feledhető produkciót tető alá hozó látogatókat.

Jeney Gyula: – Nagyon örülök, hogy végre előkerült az egyik legjobb játékosom, Nagy Ricsi, de akkor lennék igazán boldog, ha egyszer megjelenne Pál Gergő is a szezonban…

Oláh Béla: – Szégyellem magamat a csapat helyében is! Rengeteg hibával, lélektelenül játszottunk, úgy gondolom, megérdemelten nyert a Cered. Sajnos, még csak meg sem tudtuk közelíteni, ami a múlt héten volt játékban, így nekünk nagyon nehéz lesz még csak mérkőzést is nyerni. Majd elgondolkodnak azok a játékosok, akik úgy vélik, ez elég, hát, ha nekik elég, nekünk nem!


Pásztó-Palotás 5-1 (2-1)

Helyszín: Mátraszőlős. Vezette: Zsély B. (Szakal T., Béres K.)

Pásztó: Csemer – Molnár B., Kelemen D., Mladoniczki, Békési – Lipták, Csépe R. – Hámori, Molnár M. (Molnár K., 71.), Csépe I. – Adorján Z. – Vezetőedző: Vallus Ferenc.

Palotás: Nagy M. – Kotasz G. (Munkácsy, 57.), Hadrik, Kresák, Sipos (Molnár B., 68.) – Kurcsik (Farkas, 75.), Kotasz E., Kotasz T., Török, Szabó I. (Szimler, 80.) – Pócza. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Sárga lap: Mladoniczki, ill. Sipos, Kresák

Gól: Csépe I. (33.), Adorján Z. (36.), Molnár M. (61.), Mladoniczki (63.), Molnár K. (85.), ill. Török (13.)

Jók: Kelemen D., Békési, Lipták, Csépe R., Csépe I., Molnár M., ill. senki

Kezdeti tapogatózás után ugyan nem volt benne a meccs képében, mégis megszerezték a vezetést a palotásiak, a fokozatosan lendületbe jövő, a gyeplőt egyre jobban a kezükbe vevő hazaiakat viszont egyáltalán nem fogta vissza a beszedett gól, ez a megállapítás pedig annyira ült, hogy előbb egalizáltak, majd pár perc elteltével fordítottak is kapura jóval veszélyesebb pásztóiak, akik így lépéselőnyben készülhettek a térfélcserére. A második félidőben fikarcnyi kérdés sem volt a pontok elosztásával kapcsolatban, a domináló hazaiak a mérkőzést kétharmadánál egyszer és mindenkorra lerendezték vetélytársukat, a hajrában kivitelezett találatuknak hála pedig sima, öt-egyes sikert gyűjtöttek be a nem túl veretes napot kifogó vendégek ellenében.

Vallus Ferenc: – Osztálykülönbség nem is, de tudáskülönbség megmutatkozott a mai mérkőzésen a csapatok között. Mindvégig mi kezdeményeztünk, a mi akaratunk érvényesült, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Kapunk csak elvétve forgott veszélyben, egyedül Pócza Lackó mélységi megindulásai jelentettek némi veszélyt. Aktuális ellenfeleink, általában a pálya talaját kifogásolták, most ez elfogadható (jó) volt, ezúttal talán az öltözők minőségét lehet majd szóvá tenni?!

Nagy Tamás:Ez a mai nap több sebből is vérzett. Kezdődött azzal, hogy a kapusunk tévedésbe esett, ugyanis nem őt, hanem a Pásztó kapusát, bizonyos Prezenszki Pétert tiltották el. Félreértette rendesen, de a telefonjával is lehet valami, mert akárhogy hívtam, választ nem kaptam. Aztán folytatódott azzal, hogy a taktikai értekezletet egy sufniban kellett megtartani, félhomályban. A mérkőzésen, követve a pásztói példát, sorban alakítottuk ki a helyzeteket a hazaiaknak, amivel ők éltek is. És bármennyire is szerettem volna elkerülni, a második félidőre az osztálykülönbség is kialakult. Nagy tragédia nem történt, maximum annyi, hogy egy fél évig én hallgatok. A meccs végére Pisák Józsi is előkerült, már gratuláltam neki, és kértem, hogy gyertyát legközelebbre intézzen.


A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!