Ez történt a megye egy kilencedik fordulójában

Nagy csatában nyert a Héhalom, egy félidő alatt döntött a Mátraterenye, fontos pontokat szerzett az SBTC, újoncok meccsén diadalmaskodott a Diósjenő folytatta jó szériáját a Pásztó, először örülhetett a Karancsberény, sikerrel zárt az Érsekvadkert, ismét győzött a Rimóc.

Az előző hétvégén a kilencedik kört hozták tető alá a megye egyben. Az aktuális találkozókon a Héhalom legyűrte a Ceredet, a Mátraterenye egy félidőt tíz emberrel játszva vette be Palotást, az SBTC több, mint fél órát létszámhátrányban tett szert fontos pontokra Berkenyén, a Diósjenő újoncok mérkőzésén kerekedett felül a Mohorán, a Pásztó két vállra fektette a Bátonyterenyét, a szezonban először örvendő Karancsberény megfricskázta a Szécsényt, az Érsekvadkert nyert Karancslapujtőn, a Rimóc pedig elbánt a Szendehellyel. Nézzük meg a részleteket!

START-HIBO Megyei I. osztály, 9. forduló:

Cered VSE-Héhalom SE 2-3 (1-2)

Vezette: Strehó E. (Bakos T., Homoki G.)

Cered VSE: Nagy E. – Oláh T. (Bari, 57.), Földi, Ferkó, Gál – Kovács M., Ajtai, Oroszi, Znamecz – Tass (Katona, 82.), Kovács E. Játékos-edző: Oláh Teofil.

Héhalom SE: Darabont – Balogh D., Abért, Balog B., Kolarovszki – Szívós, Varanyecki (Nagy Sz., 86.), Baranyi R., Polácsek – Duhonyi (Farkas, 93.), Less. Vezetőedző: Győri Zoltán.

Sárga lap: Oroszi, Oláh T., ill. Balog B., Duhonyi

Gól: Oroszi (39.), Znamecz (59.), ill. Baranyi R. (6., 42.), Balog B. (58.)

Jók: Ajtai, Bari, Kovács M., ill. az egész csapat

Oláh Teofil: – Az első félidőben egyéni hibákból előnyt szereztek a vendégek. A második játékrészben odaszegeztük az ellenfelet a kapuja elé, de sajnos kihagytuk a helyzeteket, ezért vereséget szenvedtünk, amit szerintem nem érdemeltünk meg. A döntetlen reálisabb lett volna, de ilyen a futball!

Győri Zoltán: – Érdekes körülményeket teremtettek a hazaiak, mind a pályán, mind azon kívül! Ezt én edzőként pozitívan értékelem, és köszönöm szépen, mert ezek a helyzetek tovább edzik a fiatal csapatunkat, ettől még erősebbek leszünk. Játékvezető verést még nem láttam ilyen közelről, kíváncsi leszek a fejleményekre! A mérkőzést egyébként megérdemelten nyertük meg, hiszen egy góllal többet rúgtunk, mint a hazaiak!

Palotás SE-Mátraterenye SE 0-2 (0-2)

Vezette: Szakal T. (Trubin B., Kovács M.)

Palotás SE: Dankó – Sipos (Szabó P., 71.), Mladoniczki, Kotasz G. (Kotasz E., 46.), Kurcsik (Gyurcsek, 46.) – Hadrik (Veres, 77.), Kotasz T., Jambrich S. (Szabó I., 15.), Ocsovszki – Dallos, Török. Vezetőedző: Jele Zoltán.

Mátraterenye SE: Csák – Zsély D., Miklós M., Zsély B., Lengyel – Novota, Romhányi (Bartha, 92.) – Babka, Horváth Sz. (Bujtár, 46.), Domán (Komka, 85.) – Pál G. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Sárga lap: Mladoniczki, Babka

Piros lap: Lengyel (44., Mátraterenye SE)

Gól: Pál G. (33.), Domán (36.)

Jók: senki, ill. Pál G., Zsély D., Zsély B., Miklós M., Babka, Novota, Romhányi

Jele Zoltán: – Rég volt már ilyen, de ma esélyünk sem volt a győzelemre, még tíz ember ellen sem. Gratulálok a vendégcsapatnak. Remélem, összekapjuk magunkat és a fölösleges energiáinkat inkább a játékba fektetjük.

Romhányi Tamás: – Egy nagyon jó csapat otthonából sikerült elhozni a három pontot. Az első tíz percben kicsit gyámoltalanul játszottunk, de utána átvettük a játék irányítását, és úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a meccset. Külön öröm számomra, hogy nem kaptunk gólt. A játékosaimnak gratulálok, Jele Zolinak és csapatának pedig további sok sikert kívánok!

Illés Győző mérkőzésfotói:

Berkenye SE-Salgótarjáni BTC 2-4 (2-2)

Vezette: Debreczeni K. (Bodó I., Gergely M.)

Berkenye SE: Hisbéli (Debre, 63.) – Rácz L. (Mátyás P., 63.), Keresztes, Bábik, Szandai – Illés T. (Rottek, 60.), Földvári, Kántor, Rusvay – Greff (Fábri, 71.), Less (Bódis, 71.). Vezetőedző: Mohácsi László.

Salgótarjáni BTC: Végh – Bakos, Czutor (Tarlósi M., 69.), Grajzel, Szeles – Tóth M., Illés E. – Novák N., Sárközi, Tarlósi P. (Boros, 91.) – Gazdag. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Sárga lap: Földvári, Rusvay, Illés T., Mátyás P.

Piros lap: Szandai (75., Berkenye SE), ill. Tóth M. (41.)

Gól: Less (11., 28.), ill. Sárközi (14.), Szeles (38.), Tarlósi M. (72.), Novák N. (81.)

Jók: Földvári, Keresztes, Less, ill. az egész csapat

Mohácsi László: – Kicsit módosítottunk a játékunkon, és amit elterveztünk, egészen jól működött. Az első játékrészben nagy csata folyt, mindkét csapat próbálta ráerőltetni a másikra az akaratát, ekkor kétszer is vezetést szereztünk. A vendégeknek nem sikerült komolyabb helyzetet kialakítaniuk, két szabadrúgásból egyenlítettek, amiből az egyik megpattanó lövés volt, és emberelőnybe is kerültünk. A második játékrészt jól kezdtük, két nagy helyzetben bravúrral védett a vendégek kapusa, majd kb. a 75. perc környékén három momentum mindent megváltoztatott. Üres kapuban a kapufát találtuk el, a következő támadásban tizenegyest ítélt a minden6ó (mostanában nincsen szerencsénk a “haveri” játékvezetőkkel, ma a semmit vette észre “MekkElek” módjára, amit „befüttyentett”), aztán kiállíttattuk magunkat, mindezek után számunkra vége lett a meccsnek. Csalódottak vagyunk, érthetően, de változtatnunk kell, mert fontos mérkőzéseken (Héhalom, Ózd, SBTC) hiába vannak jó periódusaink, ha mindig akad egy-két baki hátul, és óriási gólhelyzetek maradnak ki elől, amivel kiengedjük a kezünkből a nagy pillanatokat.

Rubint Richárd: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, és az is volt! Egy jó, kemény, szervezett csapattal játszottunk. Kétszer hátrányba kerültünk, a bekapott gólok előtt óriási hibákat követtünk el, de az ellenfél első gólja nagyon szép volt volt. Rengeteg párharc volt a pályán, igazi játék nem nagyon alakult ki. Ez a győzelem azért is fontos, mert a negyvenedik perctől emberhátrányban voltunk, kettő-kettőnél kiállították az egyik emberünket. Ennek ellenére, még tudtunk szerezni két gólt, ami nagy dolog! Megmutatták a srácok a szívet, az akaratot és az erőt! Gratulálok a csapatnak. Megyünk tovább!

Unicum FC Mohora-Diósjenő SE 2-3 (0-2)

Vezette: Boda V. (Chikán P., Makovinyi R.)

Unicum FC Mohora: Földi – Rados (Hugyecz, 46.), Baranyi T., Széles B., Feranecz (Mezei, 22.)(Széles G., 77.) – Lavkó, Káposzta, Rácz D., Pistyúr – Menyhárt, Gyiró. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Diósjenő SE: Filip – Haljárszki, Sztupák, Pincze, Bíró (Németh, 43.)(Oláh T., 65.) – Monostori, Marton, Áncsán, Bekker – Bőgér D. (Horváth A., 80.), Varga Gy. Vezetőedző: Eőry Tibor.

Sárga lap: Széles B., Baranyi T., Káposzta, Menyhárt, ill. Bőgér D., Sztupák, Haljárszki

Gól: Pistyúr (23.), Gyiró (84.), ill. Varga Gy. (9.), Monostori (23.), Oláh T. (74.)

Jók: Gyiró, Menyhárt, Pistyúr, Káposzta, Rácz D., Lavkó, ill. Varga Gy., Haljárszki, Bekker

Mátyás Zsolt: – Ezt a mérkőzést a rossz helyzetkihasználásunknak köszönhetően veszítettük el. Míg a vendégek jól sáfárkodtak a lehetőségeikkel és kihasználták hibáinkat, addig mi nyolc ziccert nem tudtunk gólra váltani. Jól futballoztunk, több mutatóban fölülmúltuk ellenfelünket, de egyben nem, a gólokban, így pont nélkül maradtunk.

Eőry Tibor: – Az első félidőben nagyon jól játszottunk, sikerült két gólt rúgnunk, egy kapufát szabadrúgásból, és még voltak helyzeteink, a szünetig elég visszafogottan futballozott az ellenfél. A második játékrészre nagyon rossz felfogásban jöttünk ki, mélyen védekeztünk, beszorítottak minket a kapunk elé, ebben a periódusban igen éles volt a meccs. Szépítettek a hazaiak, majd ezután egy szép támadásból sikerült még egy gólt elérnünk, aztán kaptunk még egy tizenegyesgólt. Parázs volt a mérkőzés vége, de úgy érzem, az összkép alapján, talán megérdemelten nyertünk. Gratulálok az egész csapatnak és az ellenfélnek is.

Bátonyterenyei TC-Pásztó SK 1-3 (1-1)

Vezette: Gecse Z. (Bencsik B., Berki A.)

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Kiss Balázs, Kiss Bence, Almási, Vanó – Farkas (Sárközi, 64.), Gyura, Pozsár, Balogh (Nagy N., 41.) – Lőrincz, Sasvári. Vezetőedző: Forgó Péter.

Pásztó SK: Krajecz – Molnár B., Kelemen D. (Sisák, 88.), Lipták, Békési (Csépe M., 46.) – Csépe P., Molnár M. (Varga A., 83.) – Kovács P. (Kuji, 32.), Csépe I. (Horváth K., 75.), Csépe R. – Alapi. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Sárga lap: Lőrincz, Vanó, ill. Lipták, Kelemen D., Kuji, Krajecz

Gól: Farkas (24.), ill. Alapi (8.), Kelemen D. (66.), Csépe R. (75.)

Jók: Almási, Kiss Bence, Lőrincz, ill. Krajecz, Csépe R., Lipták, Kelemen D.

Forgó Péter: – Bár az eredmény nem ezt mutatja, de kiegyenlített csata folyt a pályán. Sajnos három kulcsmomentumból nem tudtunk gól szerezni, az ellenfél pedig kihasználta az adandó alkalmat, amikor kettő-egyes vezetésre tett szert. A hetvenedik percben elfáradtunk, utána pedig fölénk kerekedett a Pásztó. Viszont azt tudom mondani, elégedett vagyok a mutatott játékkal. További sok sikert kívánok pásztói barátaimnak.

Nagy Tamás: – Gyorsan megszereztük a vezetést, majd azzal a lendülettel bele is aludtunk a mérkőzésbe, így a kiegyenlített első félidőben megérdemelten egyenlített a hazai csapat. A második félidő első negyedórájában gondjaink fokozódtak, de a kapusunknak és a bátonyi támadóknak hála, az eredmény nem változott, aztán a záró félórában, ha nagy nehézségek árán is, de sikerült a mérkőzést a magunk javára fordítani, és tovább araszolni előre a tabellán. Gratulálok a hazaiak szervezett játékához, egy, eddig hazai pályán veretlen csapattól sikerült elvinnünk a három pontot, aminek örülünk. A meccs utáni vendéglátást szeretném megköszönni Kecskés Attilának, szuper volt.

Krajecz Béla mérkőzésfotói:

Szécsény VSE-Silver Tüzép-Karancsberény 3-5 (2-3)

Vezette: Kis Zs. (Nagy S., Makovinyi Z.)

Szécsény VSE: Csampa – Gombár, Nagy M., Farkas, Pintér (Oláh T., 46.) – Adorján Z. (Szintai, 85.), Juhász, Novák J., Szeles (Móricz, 28.) – Vereczki, Horváth Cs. (Langa, 69.). Játékos-edzők: Kelecsényi Gábor, Novák János.

Silver Tüzép-Karancsberény: Balázs T. – Susán, Klimasz, Kanyó (Surján, 88.), Fehér – Szőke Sz., Fodor M., Szőke L., Mezei – Jakab Gy., Bellér. Vezetőedző: Fodor Zsolt.

Sárga lap: Adorján Z., Gombár, ill. Fodor M., Szőke L.

Gól: Adorján Z. (18.), Novák J. (20.), Oláh T. (68.), ill. Bellér (1.), Jakab Gy. (16., 75.), Mezei (33., 64.)

Jók: Gombár, Vereczki, ill. Szőke Sz., Klimasz, Susán, Mezei, Bellér, Jakab Gy.

Kelecsényi Gábor: – Abban reménykedem, hogy ettől már nem lehet rosszabb. Gratulálok Fodor Zsoltinak és csapatának.

Fodor Zsolt: – Sokat vártunk rá, de végre sikerült. Gratulálok minden játékosomnak, aki ma eljött és harcolt a sikerért. Szép győzelmet arattak.

Karancslapujtő KSE-Érsekvadkert SE 1-3 (0-1)

Vezette: Balázs Z. (Gecse Z., Béres K.)

Karancslapujtő KSE: Kuris – Bodor, Cseh, Zsély (Gordos, 46.), Sánta – Nágel (Baláz P., 60.), Baranyi (Szegedi, 70.), Bacsa, Nagy R., Sipkó Bálint (Kovács B., 30.) – Sipkó Bence. Vezetőedző: Sipkó Sándor.

Érsekvadkert SE: Oláh M. – Gréczi, Varga M., Balga M., Gyenes (Balga K., 71.) – Fábián L., Keresztes, Balga L., Dávid M. – Szenográdi, Varga F. (Varga S., 74.). Játékos-edző: Szenográdi Péter.

Sárga lap: Sipkó Bálint, Zsély, Sipkó Bence, ill. Keresztes, Dávid M.

Gól: Kovács B. (86.), ill. Szenográdi (36.), Varga F. (62.), Dávid M. (68.)

Jók: Bacsa, Cseh, Bodor, ill. Gréczi, Varga F., Dávid M.

Sipkó Sándor: – Hatpontos meccsen, az nyert, aki több gólt rúgott…

Szenográdi Péter: Az első félidőre kiegyenlített párharc volt jellemző, de egy távoli lövés után mégis megszereztük a vezetést. Erre szerencsére csak kapufával tudtak válaszolni a hazaiak. Szünet után kicsit feljavultak a vendéglátók, többet próbálkoztak a kapu előterében, ennek köszönhetően a védelmük is feltolódott, így egy hazaadás után a játékosunk megzavarta a kapust és kettőre növelte az előnyünket. Szerencsénkre hamar jött a harmadik, ami megnyugtató előny jelentett. A hajrában szépítettek a ‘lapujtőiek. Sok sikert kívánunk a fiatal társulatnak.

Szendehely FC-Rimóc SE 0-3 (0-1)

Vezette: Pap I. (Boda V., Chikán P.)

Szendehely FC: Kőhegyi – Balogh B., Mácza, Boér, Porvay – Miskolczi (Hayer, 60.), Debreczeni, Genzelman (Veisz, 72.), Bodonyi – Hugyecz, Tiszttartó. Vezetőedző: Surin András.

Rimóc SE: Janusek – Seres, Kőműves, Benécs, Kis I. – Laczkó (Szoldatics D., 90.), Csík, Bangó R. (Szekeres, 76.), Bada N. – Balázs G., Gábor B. (Klárik, 81.). Játékos-edző: Benécs Balázs.

Sárga lap: Debreczeni, Miskolczi, ill. Kis I.

Gól: Balázs G. (40.), Klárik (86., 90.)

Jók: Porvay, Bodonyi, ill. az egész csapat

Surin András: – A meccset inkább nem szeretném elemezni, mert ha belemennék, lehet, a következő körben nem állnánk ki. Maradjunk annyiban, ha arra játszanánk a futballt, hogy hányszor vezetjük egy az egyben a kapusra a labdát, akkor a középmezőnyben állnánk, ehelyett meg a mezőny végén kullogunk. Gratulálok az ellenfélnek.

Benécs Balázs: – Küzdelmes mérkőzésen, mindkét csapat támadólag lépett fel. Az első félidőben még pontatlanul játszottunk, de így is megtudtuk szerezni a vezetést. Aztán a szünetben átbeszéltük a dolgokat, letisztult a játékunk és értékesítettük a helyzeteinket. Újra csapatként küzdöttünk, nem volt elveszett labda. Csak ilyen formában lehet meccset nyerni! Végre mindenki alárendelte magát a csapatnak. Ez az alapja mindennek. Ezután jöhetnek az egyéni kvalitások, melyek ma eldöntötték felénk a találkozót! Gratulálok a csapatnak, fontos három pontot szereztünk!

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!