Ez történt a megye egy huszonegyedik fordulójában

Gabi

Kis híján csodát tett a Héhalom, simán nyert rangadót a Berkenye, könnyedén győzött a Karancslapujtő, nyolcig számolt a Szécsény, remek diadalt aratott a Rimóc, ismét pontokat szerzett a Mátranovák.

Az elmúlt hétvégén a huszonegyedik kört hozták tető alá a megye egy soros idényében. Mint arról már korábban hírt adtunk, még szombaton csúnyán elbánt a Palotással a Szécsény, a Rimóc remek sikert aratott Cereden, a több forduló után újra örvendő Mátranovák pedig legyűrte a Karancsberényt. A vasárnapra maradt mérkőzések kapcsán elmondható, hogy kis híján csodát tett a már bajnok SBTC-vel szemben alulmaradó Héhalom, a Berkenye könnyedén elverte az Érsekvadkertet, a Karancslapujtő pedig átlépett a Pásztón. Lássuk a részleteket!

Megyei I. osztály, 21. forduló, vasárnapi játéknap:

Héhalom-SBTC 1-2 (0-1)

Helyszín: Egyházasdengeleg. Vezette: Kalmár P. (Szász K., Makovinyi R.)

Héhalom: Kozsa – Nagy Á., Lőrincz, Baranyi (Tasnádi, 74.), Diviák – Hrágyel (Gyuriska, 87.), Kalmár, Sándor K. (Farkas, 79.), Fekete (Hatala, 74.) – Ocsovszki, Franka. Vezetőedző: Győri Zoltán.

SBTC: Végh (Tóth-Bucsek, 79.) – Sulcz, Híves, Czutor (Oláh F., 56.), Szabó G. – Bata (Miklós M., 65.), Tóth M. (Illés E., 46.), Bakos, Czigler – Tarlósi M., Tarlósi P. Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Sárga lap: Sándor K., ill. Híves, Oláh F.

Gól: Ocsovszki (89.), ill. Oláh F. (68.), Híves (93.)

Jók: az egész csapat, ill. Czutor, Híves, Illés E.

Finoman szólva sem a várakozások szerint alakult a bajnokcsapat Egyházasdengelegen tett látogatása, vért kellett izzadnia az Csatlós Tamás csapatának a sikerért. Már rögtön a kezdősípszó után kirajzolódott a meccs képe: a házigazdák egy emberként küzdve védekeztek, amivel alaposan meg is gyűlt a baja a másik oldalnak, óraműpontossággal működött a sereghajtó hátsó alakzata. Az első félidőben nem is tudták feltörni a reteszt a látogatók, gól nélkül fújhattak egyet a gárdák. A térfélcsere után minden ott folytatódott, ahol abbamaradt, mentek előre a ‘tarjániak, nem túl sok eredménnyel. Már a második etap felénél jártunk, amikor végre megtörte a jeget a Stécé. Ekkor úgy tűnt, el is dőlt minden, az apait-anyait beleadó héhalmiak azonban másképp gondolták! A hajrában egyenlített Győri Zoltán legénysége, igen csak érett a csodaszámba menő döntetlen. Már a hosszabbításban jártunk, amikor ismét beköszönt az aranyérmes, kiénekelve a sajtot ellenfele szájából. Az utolsó pillanatokban még egy erősen büntetőgyanús esetnél maradt néma a játékvezető sípja, az állás azonban már nem módosult, kettő-egyre nyertek az emelt fővel veszítő hazaiakkal szemben a vendégek.

Győri Zoltán: Lehet furcsán hangzik, de nem érdemeltünk vereséget. A sokkal nagyon tudással rendelkező SBTC-t a lelkesedésünkkel és a küzdeni tudásunkkal maximálisan megszorongattuk, és ha spori nem 52 percig vezeti a második félidőt, plusz megadja a 97. percben az egyértelmű büntetőt, akkor óriási meglepetést tudtunk volna okozni! Le a kalappal a csapat előtt! További sok sikert kívánok a Stécének és gratulálok a bajnoki címhez!

Csatlós Tamás: Nagyon rossz pálya és tíz emberrel védekező ellenfél nehezítette meg a dolgunkat. Gratulálok az ellenfélnek és edzőjüknek. Küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak. Gratulálok a csapatomnak is, hogy lehozták a mérkőzést, nem egyszerű ez ilyenkor már.


Érsekvadkert-Berkenye 1-4 (0-1)

Vezette: Chikán P. (Gordos Á., Szakal T.)

Érsekvadkert: Molnár J. (Deme, 65.) – Földvári, Varga M., Szenográdi, Molnár M. – Mátyás P., Gréczi (Keresztes, 46.), Krajcsek (Pap, 65.) – Lami, Terenyei (Szabó L., 57.), Varga Gy. Vezetőedző: Balogh Balázs.

Berkenye: Hisbéli – Kovács Á., Mravik, Gaál, André – Sági, Rottek, Kántor – Fábri, Bőgér (Monostori, 86.), Greff (Balázs M., 46.). Vezetőedző: Mohácsi László.

Sárga lap: Varga Gy., Krajcsek, Lami, Földvári, ill.

Gól: Lami (83.), ill. Fábri (1.), Kántor (58.), Molnár M. (64., öngól), Bőgér (75.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Nem mindennapi álomrajttal veselkedtek neki a forduló rangadójának a Fábri jóvoltából már az első percben betaláló vendégek. A gyors gól után felváltva forogtak veszélyben a kapuk a szünetig, mindkét oldal megrezgethette volna a hálót, de Hisbéli jól védett, míg az előnyben lévő társulat csak kapufáig jutott. A második felvonás elején sem ültek a babérjaikon a berkenyeiek, nem elégedtek meg vékonyka fórjukkal. A jól játszó Mohácsi-brigád aztán gyorsan nem csak a második, hanem a harmadik gólját is elérte, egyúttal eldöntve minden lényeges talányt. A jó napot kifogó látogatók mintegy negyedórával a lefújás előtt tovább növelték a különbség, és ugyan az ezúttal nem túl veretes produkciót bemutató, olykor fásultnak tűnő házigazdák még szépítettek, ez már nem osztott, nem szorzott, vetélytársuk sima, négy-egyes győzelemmel jeleskedett.

Balogh Balázs: Ez a mai mérkőzés már szombaton, a kemencei kispályás tornán eldőlt. Sajnálom, hogy több játékosomnak fontosabb volt, mint a bajnoki mérkőzés. Remélem, az utolsó fordulóban utoljára tisztességesen összeállunk és megszerezzük a bronzérmet.

Mohácsi László: – Kellemetlen előjelekkel (Doman Geri sérülése és Greff Ádi betegsége hátráltatott minket), de annál nagyobb elszántsággal készültünk fel a rangadóra, ami gyorsan megmutatkozott, hiszen egy ilyen jelentőségű mérkőzésen, ilyen gyors góllal kezdeni több mint kedvező. A folytatásban jól kontrolláltuk a meccset, bár az első félidőben kellet egy-két nagy védés Banditól, de mi is lőttünk kapufát és veszélyesen támadtunk. A második félidőben türelmesek és szervezettek maradtunk, labdabiztosak voltunk és jól játszottunk, így a három gól mellet több nagy helyzetet is kidolgoztunk a végig támadó szellemben játszó, olykor veszélyes hazaiak ellen, akiknek csak sikerült a szépítés. Ne haragudjanak a hazaiak, akiknek nem kívánok sikert az utolsó fordulóra, de ne hibáztassanak a karancslapujtőiek sem, mert GÓ Rimóc! GÓ–GÓ Palotás és GÓ-GÓ-GÓ Berkenye!

Karancslapujtő-Pásztó 5-1 (3-0)

Vezette: Varga G. (Gecse Z., Bencsik B.)

Karancslapujtő: Oláh T. – Gyarmati (Gordos, 60.), Pingiczer, Cseh (Novák J., 53.), Rácz R. – Nyerges, Ajtai (Szőrös, 71.) – Bozó, Oláh Á. (Tóth Sz., 71.), Racs – Lavaj (Novák N., 46.). Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.

Pásztó: Csemer – Molnár B., Holtner, Kelemen A., Békési – Lipták, Csépe R. – Mezővári, Molnár K., Adorján Z. – Csépe I. Vezetőedző: Vallus Ferenc.

Sárga lap: Oláh Á., ill. Lipták, Holtner

Piros lap: Csépe R. (86., Pásztó)

Gól: Oláh Á. (13., 37.), Lavaj (29.), Racs (50.), Bozó (54.), ill. Csépe I. (74.)

Jók: Oláh T., Oláh Á., Racs, Ajtai, Nyerges, Cseh, Bozó, ill. senki

Nem sokat teketóriáztak a rögtön a labda útjára indulását követően lelkesen focizó hazaiak, így nem is hatott váratlan fordulatként, hogy igen hamar megszerezték a vezetést. Tőzsér Zsolt alakulata egyértelműen uralta a pályán zajló eseményeket, csupán elvétve adott magáról életjelet a másik oldal. A mérkőzés harmadánál már kettővel mentek a minél fényesebb éremért harcoló ‘lapujtőiek, a duplázó Oláh Ádám révén pedig még a pauza előtt bevitték a harmadik döfést is, ami által még inkább sejthető volt, a hátralévő időben nem kell lerágniuk a körmeiket a jelenlévőknek. A fordulás után villámgyorsan még kétszer kapituláltak a pásztóiak, a következő bő fél órában viszont már kisebb meglepetésre nem kaptak gólt, egy nem sokat érő kozmetikázással azonban még jelentkeztek, így a második helyért nagy lépést tevő házigazdák öt-egyes diadalt könyvelhettek el a lefújáskor.

Tőzsér Zsolt: – Szép támadásokból lőtt gólokkal hoztuk a kötelező győzelmet. Magabiztos sikert arattunk. Gratulálok a csapatomnak és további sok sikert kívánok a Pásztónak.

Vallus Ferenc: – Több meghatározó játékosunkat nélkülözve – akiket láthatóan nem tudunk pótolni -, az elmúlt három év leggyengébb, enervált futballjával, végig asszisztáltunk a hazaiak játékához. Az utolsó négy mérkőzés rávilágított, hogy vannak-lesznek megoldandó feladatok.


Megyei I. osztály, 21. forduló, szombati játéknap:

Szécsény-Palotás 9-0 (3-0)

Vezette: Kalmár P. (Kovács T., Makovinyi Z.)

Szécsény: Csampa – Ágner, Juhász, Kelecsényi, Horváth P. – Szita, Strehó, Varga T., Horváth Cs. – Géczi (Bárány, 58.), Szabó T. Vezetőedző: László Loránd.

Palotás: Nagy M. – Kotasz G., Kotasz E., Farkas, Kurcsik – Kotasz T., Burik (Hegyi, 58.), Jambrich B., Miczki, Sipos – Török. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Sárga lap: Jambrich B., Török

Gól: Szabó T. (17., 26., 80., 82., 85.), Szita (31.), Géczi (51.), Bárány (61., 63.)

Jók: Szabó T. (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. senki

Korai tapogatózás követően fokozatosan kézbe vették a gyeplőt a hazaiak, nem is hatott meglepetésként, hogy a nyitónegyedórát átlépvén meg is szerezték a vezetést, majd mentek tovább, fölényük pedig azt eredményezte, fél óra elteltével már három góllal vezettek. Az első félidőben már nem esett újabb találat, a második felvonásban azonban hamar növelte fórját az előnyben lévő együttes, csupán elvétve jutottak levegőhöz a nem túl jó napot kifogó látogatók. Az összecsapás kétharmadánál a csereként beálló Bárány duplázott, majd már a hajrában járva a mesterötösig jutó Szabó tette fel a pontot az i-re, a kiütéses sikert arató házigazdák a lefújásig kilenc alkalommal mattolták ellenfelük védelmét.

László Loránd: Jól kezdtük a mérkőzést, ráerőltettük akaratunkat az ellenfélre, remek támadásokat vezettünk, remélem, kellőképpen kiszolgáltuk a közönségünket. Nagyon sok jó egyéni teljesítményt láthattunk.

Nagy Tamás: Gratulálok a hazaiaknak, azt hiszem, ez az eredmény önmagáért beszél. Nincs mit mondanom.


Cered-Rimóc 4-5 (2-2)

Vezette: Szakal T. (Chikán P., Szász K.)

Cered: Krizsanyik – Oláh T., Ráduly, Gál, Kotroczó (Kovács B., 54.) – Stark, Nagy R., Kovács M., Oroszi – Znamecz, Kovács E. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Rimóc: Janusek – Pásztor, Mohácsi, Benécs, Szmolnik – Rácz I. – Kiss P., Bangó R. – Szép, Percze (Laczkó L., 90.), Laczkó Zs. Játékos-edző: Benécs Balázs.

Sárga lap: Benécs, Pásztor, Janusek

Piros lap: Rácz I. (92., Rimóc)

Gól: Kovács E. (3., 43., 77.), Znamecz (48.), ill. Szép (28.), Bangó R. (31.), Kiss P. (56., 88.), Percze (66.)

Jók: Kovács E., ill. Janusek, Rácz I., Kiss P., Percze

Villámrajttal kezdtek a cerediek, ekkor úgy tűnt, könnyedén elbánhatnak riválisukkal. A vendégek viszont másként gondolták, összekapták magukat és előbb egalizáltak, majd igen hamar előnybe is kerültek. Kiegyenlített csatát láthattak a nézők, az előzetesen esélytelennek vélt rimóciak felvették a kesztyűt. Hátrányuk tudatában mentek előre a hazaiak, majd még a pihenő előtt remivé is módosították az állást, így fej-fej mellett fordultak a felek. A folytatásban újra beköszöntek a házigazdák, a másik oldal azonban nem lankadt és egy gyors egyenlítést követően ők vitték be a negyedik gólt. Hamarosan Kovács Erik mesterhármasig jutott, a tripla mégsem ment semmire csapata, mert a slusszpoén a duplázó Kiss nevéhez fűződött, ami azt jelentette, a kalapemelést érdemlő győzelmet arató rimóciak öt-négyes arányban kivívott siker által tehették zsebre a pontokat.

Smelkó Károly: – Sajnos kikaptunk, ilyen a foci, ez is benne van, csak a szurkolókat sajnálom, ők többet érdemelnének.

Benécs Balázs: A mai mérkőzésre tizenegy egészséges játékossal és két sérülttel utaztunk el. Sérülések és egyéb elfoglaltságok tizedelik csapatomat. Ennek ellenére egy nyílt sisakos, küzdelmes és egyben élvezetes mérkőzést játszottunk. Az első félidőben még akadozott az a játék, amit elterveztem, de a második játékrészben a csapat teljesen végrehajtotta, amit kértem. Viszont ez nem valósulhatott volna meg, ha a kapusunk remek védéseivel nem tartott volna minket a meccsben! A hozzáállás és az akarat végre olyan volt, amit elvárok. Szerencsénk is volt az ötödik gólnál, de annak a csapatnak van szerencséje, amely tesz érte! Gratulálok a csapatnak, ez férfi munka volt!


Mátranovák-Karancsberény 6-3 (1-2)

Vezette: Bakos T. (Gordos Á., Pál A.)

Mátranovák: Illefalvi – Sipkó Bálint (Tóth D., 18.), Kiss B., Kisbali, Vanó – Móricz Á., Lehoczki, Móricz K. (Lakatos, 46.), Nagy B. – Sipkó Bence, Bognár. Vezetőedző: Forgó Péter.

Karancsberény: Miklós V. – Klimasz, Katona, Kanyó (Sólyom, 55.), Babka – Szőke L., Fodor M., Zsosa, Mezei – Szőke Sz., Bellér. Vezetőedző: Fodor Zsolt.

Sárga lap: Illefalvi, Tóth D., Vanó ill. Babka

Gól: Lehoczki (24., 90.), Sipkó Bence (50., 53.), Bognár (82.), Móricz Á. (84.), ill. Szőke Sz. (16.), Bellér (45.), Mezei (89.)

Jók: Lehoczki, Kiss B., Sipkó Bence, ill. senki

A kezdősípszó után egyenlő erők küzdöttek a pályán, mígnem elléptek vetélytársuktól a negyedóra után eredményes ‘berényiek. A házigazdákat nem fogta meg a beszedett találat, az első játékrész derekán már egy-egyre állt a küzdelmes meccs. Alaposan megbirkóztak egymással a gárdák, hol az egyik, hol a másik alakulat akarata érvényesült a gyepen. Sokan már a lefújást várták, amikor újra megrezgették a hálót a vendégek, így előny birtokában vonulhattak szusszanni. A térfélcsere után egy megtáltosodó hazai legénységet láthattunk, pár minutum alatt fordított Forgó Péter társulata. A mérkőzés ezen szakaszától érezhető volt, ezt a győzelmet már nem engedik ki kezeik közül a ‘novákiak, a véghajrában pedig be is igazolódtak a sejtések, a találkozó legvégén több ízben is mattolták összeeső ellenlábasuk hátsó alakzatát a vendéglátók, akik végül hat-háromra tudtak nyerni.

Forgó Péter: – Az első félidei fegyelmezetlen játék után a szünetben sikerült rendeznünk sorainkat, a második játékrész alapján pedig úgy gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk, ami már a második tavasszal, és nagyon örülünk neki!

Fodor Zsolt: Minden képzeletemet és várakozásomat alulmúltuk a mai lélektelen teljesítményünkkel. Úgy gondolom, a bajnokság végén le kell ülni és tiszta fejjel átbeszélni mindent, mert ezt így nem érdemes és nem is szabad csinálni tovább. A hazaiaknak gratulálok, teljesen megérdemelten nyertek.


A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Élvezetes remivel kezdte az osztályozót a ReklámPress-Skorpió

A salgótarjáni alakulat túl van a Ricsilla elleni sorsdöntő párharc első felvonásán. Múlt hét pénteken újabb sorsdöntő párharcnak vágott neki a női futsal második vonal Keleti-csoportjában korábban aranyérmet szerző, egy osztállyal följebb vágyódó ReklámPress-Skorpió, a TF elleni nagy csatában elveszített rájátszást követően ezúttal egy osztályozó várt Szabó Gábor lányaira, a […]
error: Content is protected !!