,,Ez egy folyamat eredménye”

Gabi

Kelecsényi Gábor U16-os csapatával az élen telel, a felnőttel kapcsolatos kérdések viszont az edző szerint is megoldásra várnak.

A Szécsény VSE együttese féltávnál az elérhető pontszámok maximumát birtokolva vezeti a megyei U16-os mezőny küzdelmeit. Az említett korosztály felkészítéséért felelős Kelecsényi Gábort nem csak a fiatalok remek őszi produkciója, hanem a mostanában negatív híresztelésekkel illetett felnőttcsapat kapcsán is kérdeztük.

– Kezdjük az első helyen telelő U16-os alakulattal. Hogy látja a fiúk őszi szereplését?

– Ez egy folyamat eredménye, hiszen ezek a srácok az U7-től végigjárták a korosztályainkat az adott korcsoport edzéseivel, tornáival – mondta Kelecsényi Gábor. Részt vettek az U11-13 B-szintű Bozsik-torna sorozaton, ahol magasabb szintű csapatok korosztályaival játszottak folyamatosan, mely tapasztalatokból sokat tanultak. A tavalyi felkészülésünk során több magasabb osztályban játszó csapatokkal mérkőztünk meg (Vác, Siófok, BSE). Mint az edzéshez, mint a mérkőzéshez való hozzáállás példaértékű a fiúk részéről (az átlagedzéslétszám tizenkét-tizennégy fő). Több 2006-os az U14-es gárdában is játszik, négyen az U19 meghatározó játékosai is. Ezek tükrében, melyik edző ne lenne elégedett?

– Egyénileg kiket tudna külön is megemlíteni?

– Kiemelni a CSAPATOT szeretném, mert szorgalmasak, kitartóak, tisztelettudóak, jó tanulmányi eredményekkel.

– Mennyire volna csalódott, ha végül lemaradnának az aranyéremről?

– Semmiféleképp nem lennék az, hiszen nem ebben “mérem” a fejlődésüket, tudásukat. Csalódott akkor lennék, ha egy-két év múlva egyikőjükkel sem találkoznék a felnőtt vagy valamelyik másik csapat mezében.

– Bár a pályán egyszer alulmaradtak litkei kirándulásuk során, később az említett mérkőzés három pontját is megkapták. Mi történt pontosan?

– A litkei mérkőzés után írtam egy bejegyzést egyesületünk Facebook-oldalán, ami után sok fenyegetést kaptam, kaptunk, pedig a tényeket közöltem, aminek részesei voltunk. A fiúkon utána még edzéseken is láttam, hogy sok kétely van bennük, lelkileg megviselte őket. Hangsúlyozom, nem az eredmény volt a lényeg számomra, hanem az, amely módot választották (!) ennek elérésére! Harag nincs bennem senki iránt, hiába szitkozódnak, mi más módon képviseljük az utánpótlás nevelését. Az NMLSZ-nek írt levelemre választ sem kaptam, de ez nem is meglepő, hiszen korábban az U14-es PULC elleni meccsünk után az ő közreműködésükkel történt “szabálytalanság” miatt kellett megmagyarázni a gyerekeinknek, hogy az a helyes út, amin mi járunk.

– Mi a véleménye a bajnokság egészéről?

– Sajnos megyénkben nagyon kevés helyen foglalkoznak rendszeresen az utánpótláskorú gyerekekkel, ez meg is látszik a bajnokságokon. Vagy gyerek- vagy anyagi fedezethiány a legfőbb gond, de most már edzők, felkészítők hiánya is előtérbe kerül. Sajnos egyre kevesebben vannak, akik erre áldozzák idejüket.

– Térjünk rá a felnőttcsapatra. Idény közben vette át a társaság irányítását. Milyen érzésekkel vállalta a feladatot?

– László Lóránd távozása után az elnök úr tette fel a kérdést, hogy beleférne-e a részemről felnőttcsapatot is összetartani, (mint említettem, mi is edzőhiánnyal is küzdünk, így az U16 mellett az U19-el és közösen az U14-es csapattal is foglalkozom). Mivel nem láttam esélyt rá, hogy más elvállalja, így maradtam én. Tervem elsősorban az összetartás volt, mert közben több játékos távozott sérülés, sértődöttség, egyéb okok miatt, és fiatalokat szerettem volna beépíteni a csapatba.

– Kettősség uralta a gárdát, hiszen bár jó teljesítményre is képesek voltak, súlyos fiaskókat is szenvedtek. Mi lehetett ennek az oka?

– Igen, voltak kimondottan biztató játékot mutató meccseink, de vereségeink is, amik az erőnlét hiányára vezethetőek vissza, és sajnos fejben nem voltunk rendben, mert mindig más okokat kerestünk a hibáinkra.

– A korábbi vezetőség egyik tagja olyan híreket osztott meg weboldalunkkal, miszerint veszélyben az együttes tavaszi indulása. Mennyire lehet valós ez az értesülés?

– A TAO-támogatásnak köszönhetően az utánpótlás korosztályaink működése biztosított, de mivel felnőttcsapatunkra évről-évre kevesebb forrás jut támogatók hiányában, az önkormányzati támogatás pedig ezeket a kiadásokat nem fedezi, így ez a kérdés még megoldásra vár.

– Mindenesetre, a tavaszi szezonra való felkészülésnek már nekivágtak.

– A felkészülésünket január 10-én kezdtük, heti két edzés és hétvégi edzőmeccsel. Már decemberben megkapta minden játékos a programot, időpontokat, hogy tudjanak előre tervezni. Keretünkből vannak távozók, Nagy Martin Szlovákiába ment, Varga Patrik külföldi munka miatt állt odébb. Több fiatal csatlakozott a csapathoz, akik tavaszra lehetőséget kapnak.

– A felvázoltak tükrében, amennyiben végül is pozitívan zárul a csapat sorsa, milyen ambíciókkal rendelkezhetnek majd a második félévben?

– Célunk, hogy olyan csapat legyünk, akik miatt még több fiatal, szülő, szurkoló jön ki hétről-hétre a szécsényi Ligetbe!

Next Post

Újra dömping lesz a nógrádi kispályás téli tornákon

Romhányban jön az ötödik kör, Bátonyterenyén kezdetét veszi a rájátszás, Balassagyarmaton befejeződik a szezon, Salgótarjánban vasárnap lesznek parketten. Az elmúlt időszakhoz hasonló módon, a mostani hét második felében is dömping lesz megyénkben kispályás foci tekintetében. A szokásokhoz igazodván, Romhányban pénteken tudják le a soros kört, szombaton Bátonyterenyén beindul a rájátszás, […]
error: Content is protected !!