,,Én csak próbálom befejezni a támadásokat”

Az U16-os bajnokság góllövőlistáját harminc találattal vezető érsekvadkerti Kovács Bence legalább ugyanennyi alkalommal szeretne eredményes lenni tavasszal.

Az Érsekvadkert UFC-t erősítő Kovács Bence eredményes első bajnoki féléven van túl, a fiatal támadó harminc ízben tudott eredményes lenni a megyei U16-os pontvadászatban második helyen telelő együttese színeiben, ami egyúttal azt is jelentette, féltávnál vezeti az említett mezőny mesterlövészeinek versenyét. Az ifjú csatárt eddigi teljesítménye kapcsán kérdeztük.

– Összességében hogyan tudná feleleveníteni az őszi szezont?

– Szerintem az elején mindannyian nagyon elbíztuk magunkat a Szent Imre DSE legyőzésével, ami ezután meg is látszott a Szécsény ellen – kezdte Kovács Bence. Aztán, ahogy jöttek a meccsek, egyre jobban belejött mindenki. Sokaknak új volt ez a mezőny, hiszen most jöttek fel ebbe a korcsoportba, néha félnek odalépni, belerúgni a labdába. De később azért egy kis biztatással és az edzések jóvoltából ők is belejöttek az ősz végére. Saját szemszögemből annyit szeretnék mondani, hogy köszönöm szépen a gólpasszokat!

– A jól sikerült asszisztokon kívül minek lehetett még köszönhető, hogy ennyiszer tudott betalálni?

– Ez a csapat érdeme, én csak próbálom befejezni a támadásokat, a többiek hozzák ki a labdát, ezért én őket emelném ki! Történt például olyan is, elkezdődött a második félidő, mi indítottuk útjára a lasztit, amit én hátrapasszoltam Bozsó Máténak (nélküle sem jutottunk volna eddig), ő pedig előrejátszott nekem, így két passzból kétgólos előnybe tudtunk kerülni azon a mérkőzésen.

– Annak idején miképpen került kapcsolatba a labdarúgással?

– Akkoriban még nem volt ovifoci Érsekvadkerten, de már akkor is mindig fociztunk. A második osztályban Varga Balázs volt az első edzőm. Az U11-ig balhátvéd voltam, majd edzésen beálltam a kapuba, ezt követően pedig U13-ig védtem. Tizenegy évesen felvittek az U16-ba, ahol eléggé furcsa volt játszani, mert nem volt velem egykorú a csapatban, ha pedig gólt kaptam, mindig egyértelműen én voltam a hibás. Ekkor úgy voltam vele, abbahagyom a futballt. A hetedik osztály első félévéig nem jártam focizni, el is híztam. Aztán megkeresett Szenográdi Péter, hogy lenne-e kedvem visszatérni, Az az előtti napokban már amúgy is gondolkoztam rajta, hogy jelzem, szívesen visszamennék. Ezután középpályás lettem, ahol szintén furcsa volt, mert nem kaptam annyi labdát, és újra be kellett harcolnom magamat a kezdőbe. Idővel viszont belejöttem, tavaly pár meghatározó személy elment tőlünk, helyettük kisebbek jöttek fel, a jelent pedig már ismerjük.

– Mely tényezőkben érzi magát erősnek a pályán és milyen téren fejlődne a legszívesebben?

– Úgy gondolom, nagyon jó a szemem, néha ezért vissza is mennék a középpályára, megmutatni a többieknek, hogy mit, hogyan kellene csinálni, hogy adhatnák a labdákat előre. A gyorsaságomon, a robbanékonyságomon és a lövésemen javíthatnék, a fejelésem pedig borzalmas.

– Ki a példaképe és kivel szimpatizál csapatszinten?

– Nincs kedvenc játékosom, szerintem, aki Európában elér egy komoly szintet, rá már felnézhetünk. A Real Madridnak szurkolok.

– Vajon mit érhetnek majd el a folytatásban?

– Az nálunk a legnagyobb baj, hogy nem mindig jár mindenki edzésre. A Szécsény a legmasszívabb ellenfél, valamennyiünknek kellene az edzettség! De remélem, a többiek tanultak az idegenbeli meccsből, és előbb megnyomjuk majd az első pár tavaszi mérkőzést, majd jöhet a Szécsény, most már tudjuk, milyen erőt képviselnek. Miattuk aggódhatunk, de ha megverjük őket, a gólarány miatt nem nagyon kell majd izgulnunk, sem a többi találkozó végett. A lényeg, hogy nagyon meg kell húznunk a tavaszt, és bízom benne, mi leszünk az elsők.

– Saját magától hány gólt vár tavasszal?

– Még egyszer legalább ennyiszer találnék be vagy akár többször! 

– Mik a közelebbi és távolabbi céljai a labdarúgással?

– Először is, a társaimhoz hasonlóan, nagyon örülnék neki, ha meg tudnánk nyerni a bajnokságot, én pedig gólkirály szeretnék lenni! További tervem nem igazán van, mert nem tartom magamat olyan jó játékosak, hogy elvigyen egy nagyobb csapat.

error: Content is protected !!