,,Elsősorban hozzáállásban kell javulni”

A megye egyben tizenharmadik helyen telelő Karancsberény vezetőedzője, Fodor Zsolt tavasszal látni szeretné játékosain a bizonyítási vágyat.

– Milyen őszi szereplésre számított újonc csapatától?

– Igazából, mi a két évvel ezelőtti visszalépés miatt számítunk újoncnak – mondta Fodor Zsolt. A megye kettő újbóli megnyerése után a játékosok szerettek volna ismét a megye egyben játszani. Mivel sokan ehhez kötötték maradásukat, az egyesület vezetése úgy döntött, hogy megpróbáljuk. Az ősztől azt vártam hogy hazai pályán minden csapat dolgát megnehezítjük és idegenben is tudunk majd egy-két bravúrt bemutatni.

– Az említettek tükrében mennyire elégedett?

– Nem vagyok és nem is lehetek elégedett a mutatott produkcióval. Sajnos az elképzeléseinkből elég keveset tudtunk megvalósítani és ez elsősorban a mi hibánk.

– Egészen a kilencedik fordulóig maradtak nyeretlenek az idényben. Ön szerint miért nyúlt ilyen hosszúra ez a nem túl kellemes időszak?

– A jónak mondható felkészülés után, a szezon előtti két kupameccs nagyon jól sikerült. A játékosok küzdöttek, csúsztak-másztak, és ez bizakodásra adott okot. Sajnos az első két bajnoki fordulóban saját magunkat vertük meg és ez nagy pofon volt a társaságnak. A harmadikban az SBTC ellen is nagyon jó meccset játszottunk, majd utána Pásztón beleszaladtunk egy nagy zakóba. Ezután érezhetően hitehagyottá vált a társaság. Az edzéslátogatottság megcsappant, és főleg az idegenbeli mérkőzéseken állandó létszámgondokkal küszködtünk. Elsősorban ennek tudható be az is, hogy hazai pályán hiába nyújtottunk jó teljesítményt, hiányzott a játékosokból az a bizonyos “plusz”, és a végjátékban elbuktuk a meccseket.

– Meglátása szerint mely tényezőkben férne rá a javulás a társaságra, hogy állandósítani tudják jobbik énjüket?

– Mivel mi teljesen amatőr csapat vagyunk, és a játékosoknak csak nagyon jó harmadik félidőt tudunk ígérni, ezért nem is igazán vagyunk vonzóak. Játékosaink (szerencsére) dolgoznak, nem a fociból élnek, ezért ha munkájuk és idejük engedi, akkor jönnek edzésre és mérkőzésre. Ha tudunk fejlődni az edzéslátogatottság és a mérkőzéseken való részvétel terén pozitív irányban, akkor az eredmények is javulni fognak.

– Mely játékosait tudná megemlíteni bemutatott teljesítményük alapján?

– Az előbb felsorolt okok miatt, mi elsősorban csapatként tudunk sikeresek lenni. Mindenkinek voltak jó és kevésbé jó meccsei, de még bőven van tartalék a csapatban.

– Hogy néz ki a gárda felkészülési időszaka?

– A felkészülést január 18-án kezdtük. Heti két edzés és hétvégén edzőmérkőzések szerepelnek a programban.

A most futó évadnak egy osztállyal lejjebb megszerzett bajnoki címe után nekiveselkedő Silver-Tüzép Karancsberény felnőttcsapata a tizenharmadik pozíciót elfoglalva várhatja a megye egy tavaszi szakaszát. A pontvadászat eddigi részében három győzelmen kívül egy remin és tizenegy fiaskón túleső alakulat mögöttünk hagyott szereplése kapcsán Fodor Zsolt vezetőedzőt kérdeztük.

– Milyen változásokat hozott a tél a játékoskeretben?

– Érkezett Bolyós Bence Ipolytarnócról és Egyed Máté Ceredről. Távozott Bellér Balázs és Racs Máté Karancslapujtőre, Móricz Krisztián Ceredre, Balázs Tibor pedig Zagyvarónára.

– Mi a véleménye a második félév februári kezdéséről?

– Kicsit furcsállottam, mert nemigen szokványos dolog. Mivel ráhatásunk nincs, sokat nem is foglalkoztunk vele. Úgy kezdtük és alakítottuk a felkészülést, hogy a kezdésre a tőlünk telhető legjobban készen legyünk.

– Mire számít a társaságtól a folytatásban?

– Elsősorban hozzáállásban kell javulni. Látni szeretném a játékosaimon, hogy őket is bántja a gyengébb szereplés, és be akarják bizonyítani, hogy több van bennük. Mind egyénileg és csapatként is.

error: Content is protected !!