,,Elkezdtünk hinni magunkban”

A megye egyes őszt tizenkét mérkőzést felölelő veretlenségi szériával befejező Pásztó vezetőedzője, Nagy Tamás szerint reális törekvés, hogy a folytatásban a dobogóért harcoljon csapata.

A Pásztó SK csapata az ötödik pozíciót birtokolva vonulhatott téli szünetre a megyei első osztályban. Az elmúlt félév küzdelmeit a legjobb formában lévő gárdaként befejező, zsinórban nem kevesebb, mint tizenkét fellépésen át veretlen maradó társaság elmúlt időszaka kapcsán Nagy Tamás vezetőedzővel beszélgettünk.

– Hogyan tekint vissza a kissé döcögősen induló szezonkezdésre?

– A bajnokságban az ötödik-tizedik hely egyikének elérését tűztük ki célul – mondta Nagy Tamás. A nyári felkészülésünk felemásra sikeredett, a csapaton belüli változások sem mentek zökkenőmentesen. Mikorra ezeken úrrá lettünk, elment öt forduló, ami során öt ponttal beragadtunk a rajtnál, és közben a kupából is kiestünk.

– Ezt követően viszont jött a feltámadás, egymás után tizenkét meccsen át tudtak veretlenek maradni. Számított ilyen remek szériára?

– Az ötödik fordulóban Mátraterenyén szerzett pont felért egy győzelemmel, ekkor elkezdtünk hinni magunkban és az alapcsapat is kialakult. Jöttek a sikerek sorban, majd a Berkenye elleni remeklésünk után a gólvágónk Alapi súlyosan megsérült. Szerencsére a csapat remekül reagált, és az elkövetkező fordulókban, egymást felülmúlva nyertük a meccseket, a héhalmi bravúros döntetlent kivéve. A csapat nagyrészt szemtelenül fiatal játékosokból áll, akik ezen osztály szintjén edzettnek is mondhatók. A lendületes, dinamikus, sokpasszos játék sok meccsen az erényünk volt. De amikor kellett, tudtunk alkalmazkodni is, és eddig a csapatnál nem tapasztalt erényeket is csillogtattunk. Egyszóval, nem ért meglepetésként a csapat menetelése, a veretlenségi sorozatunk nem a véletlen műve, közel áll a realitásokhoz.

Fotó: Krajecz Béla

– Hiába azonban a remek eredménylista, az említett szomorú sérülés viszont valamilyen szinten rányomta a bélyegét az őszre.

– Egy csúcsformában lévő gólvágó mindig is hiányzik, de a fiúk a sajnálatos sérülés után is megmutatták, csapatunk szerencsére nem egyszemélyes. Jelenleg úgy látom, “Cumi” feltett szándéka is, hogy a tavasszal elérjük céljainkat, aminek tevékeny részese szeretne lenni.

– Egyénileg mely játékosaival volt kiváltképp megelégedve?

– Az őszi remekszereplésünk a csapat diadala, a fiúk szinte egymás kezéből vették ki a pálcát, ha kellett, és tolták, többször repítették a csapat szekerét. A kapuban Krajecz személyében egy rutinos, jó kapussal erősödtünk a nyáron, a védelmünkben Csépe Pier és Lipták, középpályán hol Molnár Máté, hol Csépe István, a záró fordulókban Kelemen remekelt. Elől a sérüléséig Alapi, az egész őszön a pálya szinte minden szegletén Csépe Ricsi nyújtott kiemelkedőt. És mivel a csapatrészek összefüggnek, ennyi átlagon felüli teljesítmény vezetett a gárda sikereihez.

– Személy szerint miképpen vélekedik az immáron tizenhat együttest felvonultató mezőny színvonaláról?

– A bajnokságból az SBTC teljesítményével és feltételeivel kiemelkedik, egy félprofi csapat menetel amatőrök ellen. A létszámemelés jót tett a bajnokság komolyságának, nem csak a résztvevők mennyisége bővült, hanem remek létesítményekkel és jó csapatokkal gazdagodott a megyei első osztály.

– Hogy néz ki a felkészülési időszak a csapatnál?

– A felkészülést január 20-án kezdtük, heti három edzéssel, és a hétvégéken meccsekkel. Szeretnénk a télen egy-két helyi kötődésű játékosokkal tovább erősíteni a keretünket.

– Mi a véleménye a jó ideje nem látott korai tavaszi rajtról?

– Tavasszal részt vettem egy tanfolyamon, ahol Schuchmann Attila azt fejtegette, a bajnokság a benne részt vevő csapatokért van, a szövetség döntéseivel nem mehet szemben a benne részt vevő klubok érdekeivel. Az egyesületek érdeke az, hogy óvják meglévő értékeiket, magyarul, a pályáikat, és az osztály színvonalát emelve, biztosítsák a lehető legjobb játéktereket a bajnoki mérkőzésekre. Tudom, hogy a döntés hátterében az Eb kezdete áll, de nem hiszem, hogy Finnországban vagy Izlandon, február 22-én amatőr bajnokikat rendeznek, legfeljebb jegesmedvéknek.

– A jelenlegi hírek szerint mikor léphetnek pályára otthonukban? Milyen hatással lehet majd a fiúkra az oly várt visszatérés?

– Az első hazai mérkőzésünket legkésőbb március 15-én lejátsszuk, a pontos dátum az időjárás függvénye. Hazai pályán szeretnénk mindenkit legyőzni, gondolom a gyönyörű játéktér több csapat ellen lesz számunkra előny, mint hátrány. Bízom benne, az új pályánk is hozzájárul a tavaszi sikeres szereplésünkhöz.

– Konkrétan milyen célokat fogalmazna meg a második félévre?

– Úgy gondolom, az őszi menetelésünk után reális célkitűzés, hogy a dobogóért legyünk versenyben.

error: Content is protected !!