Elégedetten csettinthetnek a szezon után Mátraterenyén

A megye egyben újoncként bronzérmet szerző, a kupában pedig végső elsőségig jutó csapat három fontos láncszeme is kellő elszántsággal tekint a jövőbe.

A Mátraterenye együttese újoncként vágott neki a 2018/2019-es megye egyes évadnak. Ahogy telt-múlt az idő, egyre inkább láthatóvá vált, hogy a mezőny egyik legstílusosabb futballját bemutató gárdával dolgunk, végül pedig nem is volt meglepő, hogy remek idényt zárt az említett bajnokságban bronzéremig jutó, a Megyei Kupát pedig megnyerő alakulat.

Vasárnap pedig a pontot is felteheti az i-re az eredményes társaság, amely tizenhét órási kezdéssel a Nógrád Válogatottat fogadja a település sportpályáján. A remek szezont elkönyvelő brigád három fontos láncszemét is megkértük, hogy foglalja össze véleményét a nemrégiben szerzett élményeik kapcsán, lássuk a különféle gondolatokat!

Horváth Szabolcs, csapatszervező, játékos: – Előzetesen, mikor megkerestük Romhányi Tamást, hogy legyen a csapat játékos-edzője, azt beszéltük meg, úgy fogjuk felépíteni a csapatot és annak szelemében tárgyalunk kiszemeltekkel, hogy minimum a középmezőny ötödik-hetedik helyén végezzen a csapat. Ehhez képest, szerintem mind a kupában, mind a bajnokságban nagyon jó eredményt értünk el újoncként. Úgy gondolom, nagyon jó játékosokból van összerakva a társaság, akik a a pályán maguknak, kifelé pedig a nézőknek, családtagoknak akarnak bizonyítani, hogy megállják a helyüket és igazán jó futballisták. Kifejezetten azt mondanám a gárda erősségének, hogy mentálisan nagyon erős, megvan a szív és a lélek, ez pedig igazán összekovácsolja a játékosokat, mondhatjuk, igazi csapattá erősödött a Mátraterenye. A következő idényre még nincsenek célok, de hasonló helyen szeretnénk végezni, ezért minden szekcióban fogunk erősíteni. Itt szeretném megköszönni a csapattagoknak, valamit minden segítőnek a támogatást, és ilyen szintre tudtunk jutni első megye egyes évünkben!

Romhányi Tamás, játékos-edző: – Fantasztikus szezonon vagyunk túl. Újonc csapattól ez mindenképpen egy komoly eredmény. A bajnokság elején kitűzött ötödik-nyolcadik helyet ezzel a bronzzal sikerült túlszárnyalni, a kupaarany pedig még szebben csillog. A csapat sikere három tényezőből tevődik össze. Egy biztos háttér, amit Horváth Szabolcsnak és Serfőző Péternek köszönhetünk. Mindketten élnek-halnak a fociért, és mindent megtettek annak érdekében, hogy gördülékenyen működjön Mátraterenyén a labdarúgás. Továbbá, remekül igazoltunk a nyáron és a télen is. A harmadik pedig a sok munka, amit a játékosok elvégeztek. Az idei szezonnal elég magasra tettük a lécet, ezért szeretnénk megerősíteni a csapatot, és még egy kicsivel több munkával megpróbáljuk túlszárnyalni az idei bravúros évünket.

Bujtár Tamás, csapatkapitány: – A megye kettes bajnokság megnyerése után az volt a célunk a megye egyben való induláskor, hogy ott legyünk a középmezőnyben. A szezon felénél az ötödik pozíciónál tartottunk, mindössze egy ponttal lemaradva a harmadik helyezettől. Úgy gondolom itt már mindenkinek az volt a terve, hogy odaérjen a legjobb négybe, azon belül is a dobogóra! Az idény kezdete előtt megkerestük Romhányi Tamást, hogy elvállalná-e a mátraterenyei csapatot, mint játékos-edző. Nagy szerencsénkre, igent mondott. Több ajánlatot is kapott, de nagyon hálásak vagyunk, hogy mellettünk döntött. Úgy gondolom, nagy kihívás volt neki egy feljutó csapatot irányítani, teljesíteni a célkitűzést, mégis hibátlanul tette ezt, illetve felülmúlta, mivel a harmadik helyen zártunk és megnyertük a Megyei Kupát. Minden tréningre alaposan felkészült, még spinning is került az edzéstervbe a szombati gyakorlatok mellett. Egy rendkívül intenzív, változatos nyári felkészülés adott lendületet a csapatnak, a bajnokság ideje alatt tartott edzések pedig maximálisan szinten tartottak minket. Mindezek mellett, szerintem egy fantasztikus egységet alkottunk, ami szintén hozzátartozik az eredményességünkhöz. Igyekeztem minden foglalkozáson részt venni, ezzel példát mutatva a csapattársaimnak. A fiatalokra olykor ráfért a biztatás, de mindig sikerült átlendítenünk őket. Illetve tapasztaltabb felnőttjeink mindig tettek a jó hangulat kialakításáért. Örülök, hogy egy ilyen csapatnak lehetek a kapitánya. Mint ilyen helyzetben minden csapatnak, az elsődleges cél a jövőre nézve, megnyerni a megyei első osztályt. Tervben vannak újabb igazolások, aztán meglátjuk, mire képes ez a csapat a továbbiakban. Hajrá MTSE!

error: Content is protected !!