,,Egy idő után elkaptam a fonalat”

A nyugati U19-es bajnokság góllövőlistáját huszonnégy találattal vezető mohorai Reznyik Dominik szerint sokat köszönhet csapattársainak.

Eredményes őszt zárt a megyei U19-es bajnokság nyugati-csoportjában szereplő Mohora SE-t erősítő Reznyik Dominik, a fiatal támadó tizenegy mérkőzésen huszonnégy ízben talált be, ami azt jelenti, féltávnál vezeti az említett mezőny góllövőlistáját. A tizenhét esztendős csatárt teljesítménye apropóján kérdeztük.

– Hogy tudná összefoglalni az őszi szezont?

Kicsit nehezen kezdtünk, nem úgy sikerültek a mérkőzések, ahogy azt elterveztük, mert volt pár meccs, ami sajnos a koncentrációhiány miatt nem jött össze, de azért próbáltuk a legtöbbet kihozni az első félévből – mondta Reznyik Dominik. Én mindig nagyon küzdök a csapatért, és a gólok azt mutatják, jó félidényt zártam.

– Vajon miért jöhetett ki ennyire a lépés?

– Sokszor volt úgy, hogy nem igazán ment a játék, valahogy nem éreztem jó formában magamat, de szerencsére egy nagyon jó csapatunk van, és a többiek mindig biztattak, hogy csináljam és sikerülni fog. Egy idő után elkaptam a fonalat és jöttek a találatok, de nagyrészt a srácoknak köszönhetem, ezt a gólokban gazdag őszt.

– Bár ön valóban szép mutatóval rendelkezik, csapata csupán a hatodik helyen telel. 

– Kicsit csalódottak is vagyunk emiatt, de még semmi nincs veszve. A szerencse sokszor nem állt a mi oldalunkon, de pozitívan állunk a dolgokhoz, és újult erővel vágunk neki a szezon második felének, ahol majd mindent megteszünk, hogy ott legyünk a dobogó valamelyik fokán.

– Annak idején hogy ismerkedett meg a futballal?

– Kiskoromban a testvérem által szerettem meg a focit. Aztán általános iskolában szerencsére egy nagyon jó testnevelő tanárt kaptam, nagyon sok dolgot tanultam meg tőle, és jó pár tornára elvitt, ami alapján nagyon sokat fejlődtem. Ezután megalakult nálunk a csapat és azóta is itt rúgom a bőrt.

– Miben tartja jónak magát a pályán és milyen téren szeretne még előrelépni?

– Nagyon gólerős játékosnak tartom magamat, minden helyzetből tudok meglepetést okozni, és emellett jó labdaérzékkel rendelkezem. Szerintem mindenben kellene még javulnom, de leginkább a fejjátékban és a cselezésben.

– Ki a példaképe és melyik csapatnak szurkol?

– Cristiano Ronaldora nézek fel és a Real Madridnak drukkolok.

– Mik a közelebbi és távolabbi céljai a labdarúgással?

– A mostani szezonból a legjobbat szeretném kihozni, amit csak tudok, aztán idővel a felnőttcsapatba kerülnék. Később pedig szeretnék majd felsőbb osztályokban is focizni.

error: Content is protected !!