Egy góllal maradt alul a Nógrád Válogatott Berkenyén

Hiába alakítottak ki a mieink rengeteg ziccert, egy jól eltalált lövéssel a vendég hevesieké lett a győzelem.

Május 1-én, szerdán barátságos mérkőzésen találkozott egymással Nógrád és Heves megye csapata. A Berkenyén sorra kerülő meccsen kellemes légkörben mérkőztek meg a résztvevők, ahogy arra számítani lehetett, a nyugat-nógrádi település remek házigazdának bizonyult, German József kitett magáért.

A kezdősípszó előtt egy ünnepélyes ceremóniára is sor került, az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóságnak képviseletében Schuchmann Attila és Bodonyi Béla megköszönte a nógrádi válogatott korábbi edzője, Mohácsi László  pár éven át lelkiismeretesen végett munkáját. A szakember helyét két fiatal, ambiciózus tréner, a Balassagyarmatot irányító Varga Balázs és a Mátraterenyét vezető Romhányi Tamás vette át, akik ezen az összecsapáson debütáltak az alkalmi társaság élén.

A kilencven perc kapcsán elmondható, hogy ugyan a mieink túlzás nélkül számtalan tiszta ziccert alakítottak ki, rendre el is rontották azokat játékosaink. Rögtön a legelején Szitának, majd később Töröknek volt három helyzete, amik rendre kimaradtak. A szünetig egy ízben veszélyeztetett a másik oldal, Hisbélinek azonban nem volt komolyabb dolga.

A második felvonásban sem változott a játék képe, de hiába jöttek sorban a lehetőségek, a nógrádi gárda képtelen volt a kapuba találni, pedig Varga Gyula, Mátyás Péter vagy éppen Pál Gergő előtt is adódott arra alkalom, hogy megrezgesse a hálót, az ihletett formában védő, tényleg parádés védéseket bemutató Iváncsik eszén azonban egyikőjük sem tudott túljárni. Így egy jól eltalált, nagyjából huszonhárom méterről leadott löket döntötte el a győztes kilétét, Géczki próbálkozása a bal alsóban kötött ki. A hajrában hiába rohamozott a hazai alakulat, a párbaj legjobbjának megválasztott, az Opel Di-Fer felajánlásának köszönhetően egy ajándéklabdával jutalmazott hálóőr ezen a napon lehúzta a rolót, így a hevesiek egy-nullás sikert arattak.

Összességében elmondható, az eredménytől eltekintve minden klappolt a munka ünnepén, a nap zárásaként, Schuchmann Attilának köszönhetően egy hangulatos vacsorával zárták a napot a résztvevők. A tervek szerint a következő időszakban újabb fellépések várnak majd a Nógrád Válogatottra.

Barátságos mérkőzés:

Nógrád Válogatott-Heves Válogatott 0-1 (0-0)

Berkenye, 300 néző. Vezette: Nagy B. (Strehó E., Chikán P.)

Nógrád Válogatott: Hisbéli (Földi, 46.) – Szilágyi, Keresztes, Szatmári (Lami, 55.), Vekker – Zsély, Kovács K. – Oroszi (Mátyás P., 46.), Oláh Á. (Pál G., 46.), Szita – Török (Varga Gy., 46.). Edzők: Varga Balázs, Romhányi Tamás.

Heves Válogatott: Iváncsik – Gulyás, Rafael, Bartha (Tóth L., 46.), Timon – Géczki, Gedei, Galó, Péntek (Szabó Cs., 46.) – Csoszánszki (Izsvák, 60.), Magyar (Kanalas, 46.). Vezetőedző: Nagy Gábor.

Gól: Géczki (67.)

Varga Balázs:Véleményem szerint hasznos volt a Heves megyei ellenféllel vívott mérkőzésünk. Voltak szép dolgok és megmozdulások, de idő kell. Amiben ellenfelünk jobb volt nálunk, az az összeszokottság. Ennek ellenére, jól járattuk a labdát, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. De a futball örök törvénye igazolódott és a sok kihagyott helyet megbosszulta magát. Összességében elégedettek vagyunk a srácokkal, a gerince megvan a válogatottnak, már csak dolgoznunk kell kicsit és az eredmények is jönni fognak.

Romhányi Tamás: – Nagyon örülök, hogy sikerült egy ilyen remek garnitúrát összehívni és hogy kivétel nélkül mindenki elfogatta a meghívást. A későbbiekben még szeretnék több játékost is megnézni. A mérkőzésről nagyon pozitívan tudok beszélni, annak ellenére, hogy vereséget szenvedtünk. Az első félidő kimondottan tetszett. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de ezek mind kimaradtak, az ellenfél pedig egy távoli lövéssel betalált és megnyerte a mérkőzést. Balázs nevében is mondhatom, hogy köszönöm a játékosoknak a részvételt és a hozzáállást. Schuchmann Attilának, Mohácsi Lászlónak és a berkenyei vezetőknek pedig a remek szervezést és a kitűnő vacsorát!

Bárány Ádám fotói az eseményről:

 

error: Content is protected !!