Diósjenőn még elővigyázatosságra esküsznek

Gabi

A lezárt megye egyes idényt újoncként a második helyen befejező csapat mestere, Eőry Tibor nem tud egyértelműen azonosulni a beszüntetés mikéntjével, egyben még óvatos az újrakezdéssel kapcsolatban.

Mint ismert, az MLSZ hivatalosan lezárta a korábban felfüggesztésre kerülő amatőr bajnokságokat. A döntés apropóján az előttük álló napokban megszólaltjuk majd a megye egyes gárdák edzőit. A szakembereknél arra voltunk kíváncsiak, mi a véleményük a határozat kapcsán, terveznek-e közös foglalkozásokat tartani a következő időszakban, meglátásuk szerint mennyire érintheti negatívan játékosaikat a kényszerszünet, illetve még megérdeklődtük, mit gondolnak, egy augusztusi újraindulás előtt mikor volna célszerű nekivágni az alapozásnak. Sorozatunkat az előző évadot újoncként a második helyen befejező Diósjenő SE-t irányító Eőry Tiborral folytatjuk.

Eőry Tibor: – Egyetértek az MLSZ döntéssel, hogy beszüntették az edzéseket és a bajnokságot, mert ebben az időszakban legfontosabb a játékosok és hozzátartozóik egészsége. A beszüntetés mikéntjével már nem tudok egyértelműen azonosulni. Tudom, hogy nagyon nehéz volt olyan döntést hozni, amely mindenki számára elfogadható. Számomra racionálisan értelmezhető a döntés, de a játékosaim számára már nagyon nehezen feldolgozható, hogy az eddigi munkájuk, erőfeszítéseik semmissé váltak. Az eddig elért eredményeiket törölték, ez egy sportember számára nehezen kezelhető. Ha nehezen is, de tudomásul vesszük az MLSZ döntését, azt hozzátéve, hogy az egyesületünk részéről maximálisan elismerjük a játékosok teljesítményét, és megtaláljuk annak a módját, hogy elismerésünket kifejezésre juttassuk.

Az, hogy engedélyezték a csoportos edzéseket, még nem jelenti azt, hogy bármi változott volna március 16-ához képest. A vezetőség és én is óvatosak vagyunk az újrakezdéssel kapcsolatban. Mivel amatőr játékosokról van szó, kikérjük a véleményüket, hogy egyáltalán vállalják-e a csoportos foglalkozásokat. Senki nem vállalhatja a felelősséget helyettük, ha bárki hazaviszi a családjának a fertőzést. Az egészségügyi kockázat sokkal nagyobb az esetleges szakmai előnyöknél. Mivel nincsenek mérkőzések, a játékosok motiváltsága sem éppen megfelelő. Az én véleményem az, hogy továbbra is egyéni foglalkozásokat kell tartani ebben a hónapban, és utána már nagyobb biztonsággal tudjuk eldönteni, hogy van-e kockázat az újrakezdésben vagy nincs. Hogy milyen hatással lesz a játékosokra ez a kihagyás, nem tudom, ezt az idő dönti el. Egy biztos, ha újra dolgozhatunk, meglesz a motiváció annak bizonyítására, hogy a jelenlegi helyezésünk nem a véletlen műve volt. Július közepétől lehetne kezdeni a felkészülést, nagyon sok edzőmérkőzéssel, hogy a játékosok visszanyerjék mérkőzésformájukat.

Next Post

Ismét együtt edzett az SBTC

Az NB III-ba frissen feljutó salgótarjániak mintegy két hónap után találkoztak újra a Tóstrandi Sporttelep műfüves pályáján. Majdnem két hónap elteltével ismét csoportos foglalkozáson vehettek részt az NB III-ba frissen feljutó SBTC focistái, a salgótarjániak a Tóstrandi Sporttelep műfüves pályáján tartotta meg első összevont mozgolódását a rendkívüli kényszerszünetet követően. A […]
error: Content is protected !!