Bejött a papírforma az SBTC Magyar Kupa-mérkőzésén

Az első osztályú Paks hét gólt elérve jutott tovább a megye egyes nógrádi csapat otthonában.

Szerda kora délután a Magyar Kupa hetedik fordulójában volt érdekelt a sorozat előző körében az NB II-es Szolnokot nem kis bravúrt végrehajtva búcsúztató SBTC, soros mérkőzésén még komolyabb erőpróba várt a megye egyben éllovas fekete-fehérekre, ezúttal a honi élvonalbeli Paksot fogadták a Szojka Ferenc Stadionban.

Ahogy arra számítani lehetett, a házigazdáknál három osztállyal följebb játszó vendégek megalkuvást nem tűrően kezdték a meccset és Böde révén már a nyitó negyedórában előnybe kerültek. A ‘tarjániak becsületére váljék, ezt követően felvették a kesztyűt, sajnos azonban a másik oldal egy szabadrúgásból még a szünet előtt megduplázta fórját.

A második etap elején Gazdag jóvoltából szépített a nógrádi alakulat, ezután viszont egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak a Tolna megyeiek, akik végül hét-egyes arányban múlták felül a magukból mindent kiadó, emelt fővel alulmaradó hazaiakat. Rubint Richárd legénysége szombaton a Héhalom elleni bajnoki rangadón vigasztalódhat.

Magyar Kupa, 7. forduló:

Salgótarjáni BTC-Paksi FC 1-7 (0-2)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 600 néző. Vezette: Szigetvári M. (Punyi Gy., Deme R.)

Salgótarjáni BTC: Végh – Bakos, Szeles, Grajzel, Simó A. – Tóth M. (Bata, 69.), Illés E. – Novák N. (Tarlósi M., 33.), Sárközi, Tarlósi P. – Gazdag (Boros, 83.). Vezetőedző: Rubint Richárd.

Paksi FC: Rácz – Kelemen (Kulcsár, 46.), Lenzsér (Gévay, 65.), Fejes (Poór, 65.), Bor – Kecskés, Windecker, Báló – Fejős, Böde, Balogh. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.

Sárga lap: Végh, Szeles, ill. Kelemen, Fejős

Gól: Gazdag (50.), ill. Böde (12., 65., 75.), Bor (85.), Windecker (36.), Balogh (56.), Poór (90.)

Rubint Richárd: – Az első félidőben jól játszottunk és szervezettek voltunk, pedig kaptunk két gólt. Az a bosszantó, hogy sajnos négy-öt alkalommal pontrúgásokból talált be az ellenfél, amit nem kellett volna, egyszerű hibákat követtünk el. Egyébként jól játszottunk, kontrából akartunk veszélyesek lenni, ami sikerült is, egyszer bevettük a kaput, de ennyi különbség volt a két csapat között. 

Tomiszlav Szivics: – Sima mérkőzést játszottunk, aminek a végén hoztuk a kötelező továbbjutást. Végig kontroll alatt tartottuk a meccset. Bár nem lett volna szabad gólt kaptunk, egy sajnos becsúszott. Elértük a célunkat, bejutottunk a legjobb harminckét csapat közé a kupában. Megyünk tovább, most már a következő bajnoki találkozónkra készülünk.

A mérkőzés videós összefoglalója:

error: Content is protected !!