,,A munkában hiszek”

A nógrádi U14-es mezőnyben hibátlanul éllovas SBTC fiataljait edző Csatlós Tamás a fiatalok mellett a Heves megyei Pétervásárát is a tőle megszokott elszántsággal segíti a kispadon.

Az SBTC U14-es együttese hibátlan mérleggel található meg az élen az említett korosztály nógrádi küzdelemsorozatában. A fiatalok edzője, Csatlós Tamás vélhetően nem igazán szokott unatkozni, hiszen a srácok felkészítése mellett, a salgótarjáni klub utánpótlásában ő a középső szekció szakmai vezetője, ráadásul a Heves megyei első osztályban vitézkedő Pétervására felnőttcsapatát is segíti a kispadon. Riportalanyunkat szerepkörei során szerzett friss élményeivel kapcsolatban kérdeztük.

– Hibátlan mérleggel vezetik a nógrádi U14-es mezőnyt. Ez a mutató előzetesen joggal lehetett elvárás a fiúkkal szemben?

– Igen, úgy gondolom elvárható volt – mondta Csatlós Tamás. Úgy is indultunk neki ennek a bajnokságnak, hogy az első helyen szeretnénk végezni. De ettől sokkal fontosabb volt, hogy minden játékosunk megfelelő mennyiségű meccsterhelést kapjon.

– Mennyivel másabb a megyei küzdelemsorozat, mint az országos kiemelt mezőny?

– Nagyon sok különbség van a két bajnokság között. Mind játékban, mind fizikálisan sokkal jobb csapatokkal találkozunk a kiemelt bajnokságban.

– Egyénileg kiknek a teljesítményét tudná külön is kiemelni?

– Nem szeretek egyénileg értékelni nyilvánosan. De ha mégis kellene, akkor Molnár Áront emelném ki, aki nagyon sokat fejlődött a félév alatt! A csapat kapitánya és húzóembere volt.

– Jelenleg ön a középső szekció vezetője az SBTC utánpótlásában. Mit jelent pontosan ez a szerepkör?

– Négy korosztályt kell felügyelnem és koordinálnom. Az U12, az U13, az U14 és az U15 tartozik hozzám. Minden héten tartunk egy szekcióértekezletet, ahol az előző mérkőzést értékeljük és átbeszéljük a következő hét feladatait. Próbáljuk a hibákat kijavítani és minél jobb csapatmunkát végezni! Úgy érzem, ez jól sikerült, pozitív volt az őszi szezonunk. Sokat fejlődtek a szekció játékosai, több nagyobb klub is bejelentkezett nem egy játékosért.

– Mire számít a srácoktól tavasszal?

– Azt várom, amit eddig is. Szeressék ezt a sportot, örömmel menjenek haza az edzésekről, és azt várják, hogy mikor lesz már a következő foglalkozás. Szeretnénk továbbra is fejlődni. Nem az eredményekből indulunk ki, hanem hogy minőségi labdarúgókat neveljünk, megkapják az életkori sajátosság szerinti képzést. Ez a célunk, amiért mindent meg fogunk tenni.

– Megemlítendő, a második félévben újabb gárdával gyarapodik, hiszen tavasztól ön vezetheti majd az országos kiemelt bajnokságában harmadik helyen telelő U17-es társulatot is. 

– Igen, ismét én irányítom a srácokat. Nagyon örültem, mikor megtudtam, hogy visszakapom ezt a korosztályt. U11-es koruktól én edzettem őket. Sok olyan játékos van ebben a korcsoportban, akik alkalmasak lesznek a minőségi felnőttfutballra. Sokat profitálhat belőlük majd a felnőttcsapatunk a jövőben. A srácok is nagyon örültek, amikor beléptem az öltözőbe. Már három hete edzünk együtt, nagyon motiváltak és nagyon jól dolgoznak. Remélem, egy olyan tavaszt tudunk produkálni, ahol sokat lépünk előre.

– Felnőtt szinten egy ideje a Heves megyei első osztályú Pétervásárát dirigálja. Hogyan került a klub kötelékébe?

– Sajnálatos módon kaptam egy öt hónapos eltiltást, ami nagyon megviselt engem. Egyik délután hívott az egyik salgótarjáni játékos, aki akkor Pétervásárán játszott, hogy nagyon rosszul állnak a bajnokságban és szeretnének a vezetők edzőt váltani. Azt tudni kell, hogy akkor nyolc ‘tarjáni játékos volt a csapatban, akikkel már dolgoztam együtt, ők ajánlottak engem a vezetőknek. Elkezdtük a munkát, jöttek is az eredmények, a tizenkettedik helyről a félszezonban ötödik pozícióból vártuk a tavaszi szezont. Jól is sikerült, mert harmadik helyen sikerült végeznünk a bajnokság végén! Köszönettel tartozom a klubnak, hogy ebből a mély lelki állapotból kiemeltek és bízták a munkámban!

– Kisebb érdekesség, hogy a játékoskeret jelentős része salgótarjáni labdarúgó. Van bármilyen jellegű jelentősége ennek az adaléknak a mindennapokban?

– Persze, hogy van. Régóta jól ismerem őket. Tudom, mi az erősségük és mi a gyengéjük. Mindegyikük nyerőtípusú játékos. Ők bíznak bennem, én pedig bennük! Elismerik a fanatizmusomat a labdarúgás iránt. Például, ha azt mondom nekik, hogy gyerekek, azt a hegyet el kell tolni, akkor nem azt mondják, hogy nem lehet, hanem azt, hogy melyik irányba. Ez a nem mindegy.

– Meglátása szerint mennyivel másabb a hevesi légkör?

– Korábban sokat hallottam már, hogy a hevesi bajnokság sokkal erősebb. Igen, azt tudom mondani, hogy az. Jobbak a pályák, erősebbek a csapatok. Nincs olyan meccs, még ha az utolsóval játszol is, hogy lazán nyersz. Minden mérkőzés nagyon kiélezett!

– Perpillanat mit gondol, a közelebbi vagy távolabbi jövőben visszatérhet majd egy nógrádi felnőtt csapathoz?

– Azt tudom mondani,  a közelebbi célom, hogy a csapat minél előrébb tudjon végezni! Azt, hogy nyáron mi lesz, még nem tudom. Természetesen szeretnék minél följebb lépni edzőként. Szeretném elvégezni az “A” licenszet. Van egy álmom, szeretném azt megvalósítani. Már egyszer közel voltam hozzá, de úgy néz ki, még nem volt itt az ideje! Dolgozok tovább becsülettel, mert a munkában hiszek! Köszönöm a kérdéseket! További sikeres munkát kívánok ehhez a remek oldalhoz. Minden elismerésem! Köszönöm a magam és a családom nevében a naprakész információkat és híreket. Nem tudom, hogy tudták-e, de nálunk mindenki a focinak hódol a családban. A három fiam és a három lányom is az SBTC-ben focizik. A feleségem is ott dolgozik. Tehát, hajrá SBTC!

error: Content is protected !!