,,A mai napig a futballnak élek, imádom ezt a játékot!”

A Diósjenőt a kispadról beszállva fontos pásztói sikerhez segítő Oláh Tamás szerint a klubja környezetében lévő személyek egy nagy családot alkotnak.

Mint arról már több formában is beszámoltunk, a Diósjenő fontos pásztói sikerrel abszolválta a megye egyes bajnokság tizennyolcadik körét. A kettő-egyes győzelmet a hajrában kiharcoló csapat hatpontos meccsen aratott diadala kapcsán a 82. percben csereként beálló, majd nem sokkal a lefújás előtt mindent eldöntő gólt szerző Oláh Tamást kérdeztük.

– Hogy látta az első nyolcvan percet a kispadról? 

– Már a bemelegítésnél láttam, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, nagy létszámban, szervezetten készült a hazai csapat, a szurkolóikról nem is beszélve, akik fenomenális hangulatot teremtettek a pásztói arénában – kezdte Oláh Tamás. Nem kezdtük jól a meccset, kicsit bennmaradtunk az öltözőben, amit a házigazdák ki is használtak. Picit rutinosabbnak tűnt a Pásztó, ezért is tudtak nyomást gyakorolni a védelmünkre, de egy remek kontratámadás után Lami Pisti gólja felrázta a csapatunkat. A szünet után mesterünk rendezte a sorokat és a hiányosságokat. Sajnos több játékosunk is kéthetes influenzából tért vissza, ami látszott a csapaton. A második félidő első perceiben többgólos előnyt is szerezhettünk volna, remek támadásokat, helyzeteket alakítottak ki a srácok, de sajnos nem tudtuk gólra váltani a lehetőségeket.

– A hajrára aztán ön is szerepet kapott, Eőry mester ugyanis úgy döntött, beküldi a hajrára. Mi járt a fejében a pályára lépése pillanatában?

– Teljesen nyugodt voltam, bíztam a srácokban. Fiatalok, nagyon jó erőben vannak, és az utolsó percig tudnak hajtani, ha kell. A fejemben az járt, ha pályára lépek, gólt kell szerezzek, mert a csapat számít rám, akár hány perc áll a rendelkezésemre, képes vagyok rá.

– Miképpen emlékszik vissza a három pontot érő találatára?

– A gólomat egy remek labdaszerzés előzött meg, amiből kontratámadást tudtunk vezetni létszámfölényben, amit a Nógrádifutball által készített videót visszanézve, mondhatom, higgadtan, tanári módon fejeztünk be.

– A mostani idény előtt igazolt Diósjenőre. Hogy jött össze ez a váltás?

– Érkezésem több szempontot figyelembe véve, legfőképp egy nagyon régi barát, Pergel Tamás noszogatására történt. Mivel sok csapat keresett meg a nyáron, így az utolsó napokra próbáltam meghagyni a döntést. De így visszagondolva, nem bántam meg, jó döntést hoztam! Igen későn, az átigazolás utolsó napjaiban, a második fordulóban érkeztem a csapathoz, ahol nagyon kedvesen fogadtak a srácok. Mivel nem vagyok fiatal, és hétfőnként az Újpest öregfiúk csapatában is helyt kellett álljak, korábbi válogatott játékosokkal egy csapatban, a célom nem volt más, mint hogy jó körülmények között, edzésben tartsam magam, remek pályán, sok néző előtt játszhassak. Eőry Tibi bával minden részletet megbeszéltünk, mielőtt aláírtam volna. Verseny helyzetet semmiképp nem szerettem volna kialakítani csatárposzton, tiszteletben tartva Varga Gyuszi képességeit. Tudtam, nekünk van a megye legjobb góllövője, a megye többszörös gólkirálya, biztosan jó csapatba kerülök.

– Meglátása szerint mi lehet a remek eredményeik kulcsa?

– Egy mondatban összefoglalva, a “Bozsikos”-gyerekekhez vezetném vissza a jó szereplésünket, mivel tudjuk, mennyi meló és háttérmunka előzte meg azt, hogy a csapat a nulláról elinduljon. A pályagondnoknak, az elnöknek, a lakosságnak, a vezetőségnek, a körülményeknek, köszönhetően vagyunk ott a második helyen. Nagyon sok csapatnál futballoztam pályafutásom során, de ami itt fogadott, az minden szempontból lenyűgözött. Egy nagy család vagyunk, ahol minden a fociról szól!

– Korábban bárhol is játszott, rendre megrúgta a magad góljait. Ennyire otthonosan érzi magát a kapu előtt?

– Már kicsi koromban, hat-hétévesen ezt a posztot kaptam meg a Vác utánpótlás csapataiban. Remek cselezési képességeim voltak, és sok sok gólt szereztem a mérkőzéseken. Lakótelepi srác vagyok, napi tíz-tizenöt órát képes voltam a grundon futballozni, Puskás és Maradona cseleit gyakorolni éjjel-nappal. Aki ismer, az tudja, a mai napig a futballnak élek, imádom ezt a játékot!

– Amit mi sem bizonyít jobban, hogy még öregfiúk vonalon is rendszeresen labdába rúg.

– Az öregfiúk bajnokság is nagyon jó, amíg az egészségem engedi, játszani akarok.

– Mit vár csapatától a folytatásban?

– A csapat maximális erőfeszítéssel, héti három edzéssel készül minden mérkőzésre. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a végelszámolásnál érmet akasszanak a nyakunkba, de akárhányadik helyen végzünk, mi már túlteljesítettük az elvárásainkat, csalódottak biztosan nem leszünk!

– Mire számít szombaton Cereden?

– Mivel még ismerkedem a csapatokkal, tapasztalatból nem beszelhetek. Cereden hasonló szoros mérkőzésre számítok, mint az elmúlt héten. Idegenben mindig nehéz. Szeretnék ott is betalálni, és győztesen hagyni el a pályát, amiért mindent meg fogunk tenni. Végezetül, köszönöm a megkeresést. Nagyon profi munka folyik a Nógrádifutball oldalán, sok megye példát vehetne! A tudósítások naprakészek, percről-percre friss infók. Sok sikert kívánok minden sporttársnak, hajrá foci! Hajrá Diósjenő!

error: Content is protected !!