A hétvége embere: Török Máté

A Palotás támadója duplával vezette győzelemre a Berkenyét legyűrő csapatát.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Megyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2019/2020-as szezon tizennegyedik köre után a Palotást erősítő Török Mátéra voksoltunk, aki duplával vezette győzelemre a Berkenyét legyőző társulata kettő-egyes sikeréhez. Most pedig következzen a fontos duplát jegyző támadóval készített riportunk!

– Hogy tekint vissza a találkozóra?

Mindenki tudja, hogy a Berkenye elég jó játékosállománnyal rendelkező csapat, amely bárkit képes megverni a jelenlegi mezőnyben – kezdte Török Máté. Ezért mi át is adtuk nekik a területet és védekezésből próbáltunk építkezni. Szerencsére elég jól zártunk, így íveléssel próbálkoztak, de nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. Mi sem alakítottunk ki ziccereket, egy mezőnyben küzdelmes mérkőzés volt. A végén nagy nyomás nehezedett ránk, de az akaratnak és a küzdésnek köszönhetően sikerült győzni.

– Milyen körülmények között vette be a kaput?

– Az első egy szögletvariációt követően esett. A másodiknál pedig egy kombinatív játék után lőttem el a labdát olyan húsz-huszonöt méterről, ami aztán kis szerencsével a kapuba jutott.

– Hogyan értékeli együttese eddigi szereplését?

– Véleményem szerint remekül kezdtük az idényt, de a feléhez érkezve elért a sérüléshullám. Meghatározó játékosok dőltek ki, ami szerintem megfogott minket. Volt jó pár mérkőzésünk, ami akarat gyenge, szívtelen játékot mutatott, és meg is lett az eredménye. Szerencsére nem volt hosszú ez a kisiklás, és időben reagálva, csapatként vissza tudtunk térni a győzelmek sorozatához. Ezek után úgy gondolom, még mindig reális cél lehet a dobogó.

– Az idény eddigi részében nem jelentkezett olyan mutatókkal, mint mondjuk tavaly ilyenkor. Miben látja a visszaesés okát?

– Szám szerint öt gólnál járok, ami elég kevés. Abból is kettő tizenegyes. Sajnos csapatszinten sem rúgunk sok gólt, de cserébe keveset is kapunk. Nem vagyunk egy kifejezett építkező, támadó szellemű csapat. Személy szerint a szezon első felében több posztón voltam érdekelt. Véleményem szerint ennek is betudható, de az idény közepén nekem is megvolt az említett akarat gyenge játék, szóval nem takarózom. Egyszerűen nem ment. Most úgy érzem, kezd kialakulni valami jobb forma. Meglátjuk.

– Mit vár a folytatás kapcsán?

– Csapatszinten azt várom, hogy legyen meg az akarat és küzdeni akarás egymás iránt, ami jelenleg megvan, és akkor nagy baj nem lehet. Tavaszra ismét egyben lesz a csapat, véleményem szerint pedig nem rossz keretünk van. Én nagyon szeretnék dobogót. Meglátjuk mi lesz. Magamtól azt várom, hogy ugyanilyen alázattal és akarattal lépjek pályára, mint az utóbbi pár meccsen, és akkor jönni fog az egyéni eredményesség is, amivel remélem, hozzájárulhatok a csapat jó szerepléséhez is.

– Vasárnap Karancslapujtőre látogatnak. Mire számít a mérkőzésen?

– Ha folytatjuk a Berkenye elleni játékunkat, akkor nyerni fogunk. Természetesen nem lebecsülve a Karancslapujtő csapatát. Biztos küzdelmes meccs lesz a fiatalokkal teletűzdelt ellenféllel szemben, de részemről, csak a győzelem elfogadható.

error: Content is protected !!