A hétvége embere: Szabó Tamás

A Szécsény támadója mesterhármassal járult hozzá a Ceredet 4-0-ra elintéző csapata sikeréhez.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Megyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A hatodik kör után a Szécsényt erősítő Szabó Tamás mellett döntöttünk, aki mesterhármassal segítette hozzá együttesét a Cered elleni négy-nullás remek sikerhez. Most pedig következzen az eredményes szezont futó csatárral készített interjúnk!

– Hogyan tudná összefoglalni a mögöttünk hagyott mérkőzést?

– Jó iramú, nehéz mérkőzésre készültünk, hiszen a ceredi csapat jó játékosállománnyal rendelkezik és az utóbbi években mindig az élmezőnyben volt – kezdte Szabó Tamás. Ezzel szemben a mérkőzésen, a kezdősípszótól a lefújásig a mi akaratunk érvényesült. Az első tíz-tizenöt percben, többnyire mezőnyjáték volt meghatározó, de már ekkor is veszélyeztettünk egy-egy próbálkozással, amelyekre még a Cered is válaszolni tudott két-három szélről indított támadással. A jó ütemben rúgott gólok, jó kapusteljesítmény és a csapategységnek köszönhetően, nem találtak rajtunk fogást. A meccs egyik érdekessége volt a négy-nullás hátrányban álló csapat labdatartása, ami a védők közötti passzolgatást jelentette. Hogy a cinizmus vagy a még több góltól való félelem okozta mindezt, azt nem tudom, mindenesetre elfogadtuk. 

– Milyen körülmények között vette be a kaput?

– Az első gólomat egy oldal szabadrúgás után szereztem, a kapufáról visszapattanó labdát sikerült értékesítenem. A második gólomnál Gábor Bálint adott egy szép ütempasszt, majd egy lövőcsel után találtam be. A harmadik már a végjátékban esett, amikor is Horváth Csabi lövése még kipattant, de a támadást kísérve sikerült tripláznom.

– Az idény előtt egy darabig nem hallhattunk ön felől. Miért?

– Másfél szezont hagytam ki itthon, mert gyakorlatomat az USA-ban töltöttem, utána pedig Hollandiában fejeztem be mérnöki tanulmányaimat. Szerencsére kint is sikerült csapatot találnom, és az egyetem mellett nem hanyagoltam el a focit sem. 

– Egy vereségtől eltekintve menetelnek a pontvadászatban. Mit gondol, mi lehet az eredményes szereplés titka?

– A sikernek számos összetevője van, de szerintem erre az évre érett össze minden. A vezetőktől érkező bizalom, megfelelő játékosállomány, jó taktikák, és végre az egymásért való küzdeni akarás is. 

– Milyen szereplésre számít együttesétől a bajnokság még hátralévő szakaszában?

– A folytatásban minél több hárompontos mérkőzést szeretnénk elérni. Személy szerint, dobogós helyet szeretnék szerezni.

– Vasárnap Érsekvadkert felé veszik az irányt. Mit vár a következő fordulótól?

– Biztos vagyok benne, hogy a kilátogatók egy jó mérkőzésnek lehetnek szemtanúi, mi mindent meg fogunk tenni érte. Mindkét csapat már jól ismeri egymást, sportszerű játékot kívánok és győzzön a jobb!

error: Content is protected !!