A hétvége embere: Rottek Péter

A Berkenye játékosa győztes góllal segítette fontos pontokhoz a Szécsény ellen 1-0-s sikert arató csapatát.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Megyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

Az őszi idény tizenkettedik köre után a Berkenyét erősítő Rottek Péterre voksoltunk, aki győztes találattal segítette hozzá a szezonban még veretlen csapatát a Szécsény elleni egy-nullás sikerhez. Most pedig következzen a három pontot érő gólt jegyző középpályással készített interjúnk!

– Hogy tudná összefoglalni a Szécsény elleni meccset?

– Hazai pályán nem lehet kérdés, hogy mindig a győzelem az elvárt eredmény – kezdte Rottek Péter. Ennek tudatában mentünk ki a pályára, ahol már a harmadik Percben sikerült betalálnunk. Utána tíz percen belül le is zárhattuk volna a mérkőzést, de a szécsényiek kapusa másképp gondolta. A gólunk utáni következő támadásnál tudott pont annyit beleérni a beadásba, hogy Greff Ádi ne tudja befejelni, majd pár perccel később Sági Bence öt méterről leadott fejesénél volt képes reflexből védeni. Aztán valamivel csendesebben csordogált a találkozó és a középpályára helyeződött nagyobb hangsúly. A második félidőben ismét volt pár lehetőségünk, amivel nem tudtunk élni, így a végére is izgalmas maradt a meccs. Az utolsó percben a sok középre betett szécsényi labdából az egyik embert talált, így csak a szerencsének köszönhettük, hogy megmaradt a sovány előnyünk.

– Miképpen nézett ki a mindent eldöntő gól?

– Középpályáról kaptam egy felpasszt a védelem és a középpálya közé, amit keresztbe tudtam vinni. Többen kérték a labdát, majd mivel senki nem támadott meg, a tizenhatos előteréből ellőttem a hosszút, ami utat talált a kapuba.

– Egyelőre veretlenek az idényben. Vajon meddig tarthat ki ez a mérleg?

– Eddig nagyon pozitívan tekinthetünk vissza az elmúlt időszakra. Vannak sajnos nagyon fájó pontvesztések, amiket könnyedén kiküszöbölhettünk volna, mert a lehetőségek megvoltak, mégsem tudtunk velük élni. Ugyanakkor nem lehetünk elégedetlenek, hiszen amilyen meccseken tavaly vereséget szenvedtünk, most döntetlenre tudtuk hozni. Talán az elmúlt évekhez képest, most van a legerősebb keretünk. Tudjuk egymást helyettesíteni, ha netán valaki sérült vagy egyéb elfoglaltsága adódik. Természetesen az a célunk, hogy a szezon végéig kitartson a jó forma, de ahhoz rengeteg munkát kell még beleraknia az egész csapatnak.

– Mit vár a folytatásban? Akár meglehet az első hely is?

– Nyilván az a célunk, hogy minél jobban szerepeljünk, de közben szeretnénk megtartani az amatőr foci szépségeit. Számunkra ugyanolyan fontos, hogy jó hangulat legyen az öltözőben, mint hogy veretlenek maradjunk. A vezetőség részéről Berkenyén sosem volt kimondva, hogy bajnokságot kell nyerni. A csapat maga érzi és határozza meg a céljait, ami jelen helyzetünkben, ha előrébb akarunk kerülni, akkor az első helyet jelentené.

– Vasárnap Érsekvadkertre látogatnak. Mire számít a következő erőpróbán?

– Idén nincs könnyű meccs, mind a tizenegy csapat összeszedte magát. Sajnos a Nőtincs csapata idén sem szerepel a megye egyben. Így a szomszédvár rangadót az Érsekvadkert ellen játsszuk. Ennek tudatában, kemény meccsre és lelkes fiatalokra számítok, akiknek idén még remélhetőleg tudunk újat mutatni. Hajrá Berkenye!

error: Content is protected !!