A hétvége embere: Polácsek Patrik

A Héhalom középpályása duplával segítette hozzá hátrányból felálló csapatát a Mátraterenye elleni remek sikerhez.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Megyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2019/2020-as szezon tizenhatodik köre után a Héhalmot erősítő Polácsek Patrikra voksoltunk, aki duplával vezette három-egyes győzelemre a Mátraterenye ellen hátrányból felállva fontos sikert arató együttesét. Most pedig következzen a jó formában lévő középpályással készített riportunk!

– Hogy töltötte a téli szünetet?

– Ugyanúgy telt, ahogy általában szokott – kezdte Polácsek Patrik. A megye válogatott meccsek után egyből hazautaztam Kárpátaljára, ahol egy hónapot tudtam tölteni. Ilyenkor többnyire a családdal, barátokkal vagyok, mivel sajnos ritkán láthatjuk egymást. Emellett Székelyudvarhelyre is ellátogattam egy teremtornára, és részt vettem Fehérgyarmaton a Karácsony Kupán is.

– Mi a véleménye csapata felkészüléséről?

– Úgy érzem nagyon, jól indult az alapozás, megvolt az edzéslétszám is, és nagyon jó meccsekkel kezdtünk be. A téli kupa utolsó meccse, illetve a legutolsó barátságos meccsünk annyira nem jól sikerült, a palotási szörnyű volt. Ez okozott némi feszültséget az öltözőben, de végül ugyanúgy tudtuk kezdeni a bajnokságot, ahogy ősszel abbahagytuk.

– Valóban, a Mátraterenyét immáron második alkalommal múlták felül az idényben. Hogyan tudná leírni két gólját?

– Az első előtt Balog Dávid vitte el a jobb szélen labdát, megverte a védőjét megverte, majd a ‘Terenye védekező középpályása akarta szerelni. Ezáltal én teljesen szabadon voltam és elkértem tőle a lasztit. Jobbról toltam egyet befelé a bal lábamra, aztán visszapasszoltam a labdát a rövidbe. A másodikat megelőzően a vendégek végeztek el bedobást. Néhány passz után labdát tudtunk szeretni az ő térfelükön, ezt követően Földi Arnold egyből megjátszott engem. A kaputól húsz-huszonöt méterre a két belső védővel álltam szemben, majd bal oldalra próbáltam cselezni, ami sikerült is, mivel az egyik védő már mögöttem volt. Felnéztem, és láttam, hogy a válogatottbeli csapattársam kinn állt a kapujából egy kicsit, tudtam, hogy ha a felső léc alá tudom ívelni a labdát, akkor gólt szerzek. Így lett, életem egyik legszebb gólját szereztem, amit száz százalékban Jézus Krisztusnak köszönhetek! Nagyon boldog vagyok, hogy egyénileg így tudtam hozzájárulni az első meccsünkhöz!

A mérkőzés videós összefoglalója, 2:43-tól, illetve 3:30-tól a két Polácsek-góllal:

– Már az első félévben is jó formában volt, a zömében szintén jól sikerült edzőmérkőzések után pedig a tavaszi nyitányon is remekelt. Volt pár ilyen időszaka pályafutása során?

– Ősszel inkább a támadások építése volt a feladatom, elsősorban gólpasszokban jeleskedtem. Igazából, eddig senkinek nem nagyon szerettem volna beszélni erről, de úgy érzem, itt a remek alkalom. Sajnos az első felkészülési meccs előtt egy szörnyű hírt kaptam, legjobb barátom édesapja elhunyt. Ez az esemény azóta nagy hatással van rám! A hétvégi találkozón is először az lett volna a feladatom, hogy beadásokkal helyzetet tudjak teremteni a csapatom számára. De ez egyáltalán nem működött. A szünetben váltottunk, Győri Zoltán támadó középpályásnak tett. Úgy gondolom, ez egy nagyon jó döntésnek bizonyult, rám jöttek ki a helyzeteink, én pedig próbáltam maximálisan élni velük. Utánpótlás bajnokságokban voltak jó szezonjaim, felnőtt szinten most kezdek beérni!

– Múlt nyáron csöppent bele a nógrádi futballba. Miképpen vélekedik a bajnokságról?

– Tavaly, mikor Heves megyében játszottam, már akkor követtem a Nógrád megyei első osztályt. Akkor nem nagyon volt nekem szimpatikus, de úgy érzem, nagyon jót tett a mezőnynek, hogy idén már tizenhat csapat szerepel. Egy félszezon után azt tapasztaltam meg, hogy ebben a megyében is le lehet iskolázni a dobogós ellenfeleket, viszont ki lehet kapni alsóházi riválisoktól is. Egy meccs sincs lefutva, és ez nekem nagyon pozitív, mivel minden mérkőzésre maximális felkészültséggel kell érkeznünk.

– Mi lehet eddigi eredményes szereplésük kulcsa?

– Én életemben nem voltam még ilyen jó társaságban, szerintem ez nagy mértékben válasz a kérdésre. Emellett pedig, minden játékosunk másban jó, és kiegészítjük egymást hétről-hétre! Ősszel nagyon motiváltan álltunk hozzá a bajnoki rajthoz, és sikerült jó eredményeket elérnünk.

– Vajon mit érhetnek el a folytatásban?

– Sajnos voltak rossz meccseink is ősszel, és úgy érzem, az SBTC ellógott tőlünk, ennek ellenére én merek nagyot álmodni, és tudom, hogy nem lesz könnyű dolguk ellenünk hazai pályán, illetve Mátraterenyén! A maximum az lenne, ha ledolgoznánk a hátrányunkat velük szemben! De, ha az nem is sikerülne, a második hely ragyogó eredmény lenne a csapattól, és az szerintem még reális is lehet!

– Szombaton szomszédvári derbire látogatnak Palotásra. Mire számít a rangadótól?

– Az első mérkőzésünkön ők domináltak, rengeteg helyzetet hagytak ki. Mindenképp más szellemben szeretnénk játszani Palotáson! Soha nem álltam úgy meccshez, hogy idegenben akar egy döntetlen is megfelelő eredmény lenne! Számomra csak a győzelem fogadható el, és mindent meg is fogok tenni ez érdekében! Remélem, a hangulat is olyan lesz, mint ősszel volt, és sikerül ismét három pontot szereznünk!

error: Content is protected !!