A hétvége embere: Nagy Richárd

A Cered játékosa duplája mellett jó teljesítménnyel vette ki a részét a Palotás otthonában 5-0-ra nyerni tudó csapata sikeréből.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Megyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A tizennyolcadik kör után a Cered játékosa, Nagy Richárd mellett döntöttünk, aki duplája mellett jó teljesítménnyel vette ki a részét a Palotás otthonában öt-nullra nyerni tudó együttese győzelméből. Most pedig következzen a fiatal középpályással készített interjúnk!

– Edzőjük a mérkőzést követő nyilatkozatában elmondta, a kezdőcsapat kihirdetése után magukra hagyta önöket az öltözőben. Mi történt ezt követően?

Azt vettem észre, hogy mindenki magába szállt, és elgondolkodott azon, hogy mi az oka a hullámzó teljesítménynek, hiszen meccsről-meccsre más arcát mutatja a csapat – kezdte Nagy Richárd. A hétköznapi Héhalom elleni vereség mindenkit rosszul érintett, mivel az utolsóktól kikapni sosem egy jó dolog… Azt a mérkőzést mi rontottuk el, lélektelenül játszva, csak vártunk a csodára, ami nem jött. Ezek után mindenki bizonyítani akart magának és az edzőnek is, ami úgy gondolom, sikerült is. Egy teljesen más Cered vonult pályára, és szép támadásokkal könnyedén sikerült megnyernünk a találkozót.

– Hogy nézett ki a kilencven perc?

Mérkőzés előtt azt beszéltük meg, hogy visszaállunk, hiszen a palotási pálya jóval nagyobb, mint a ceredi. Ezt az első perctől kezdve sikeresen alkalmaztuk, és már a hatodik percben sikerült betalálnunk egy nagyszerű támadás végén. Stark Jani tudott szépen elmenni a szélen, majd a beadását fejjel értékesítettem. Ezt követően is több veszélyes helyzetet dolgoztunk ki, és a második gólunkig csak a 25. percig kellett várni: Kovács Erik szépen vitte el a labdát a védők között majd magabiztosan a kapuba talált. Gyors játékosokkal rendelkezünk elől, és ez ki is jött a mérkőzés közben, a harmadiknál Znamecz lehagyva a védőjét, majd kicselezve a kapust gurította hálóba a labdát. Félidőben null-hárommal vonultunk az öltözőbe. A második játékrészben még több helyzetet dolgoztunk ki, ám csak kettőt sikerült értékesíteni belőle. Összességében szép játékkal, könnyedén sikerült nyernünk egy igen jól szervezett csapat ellen.

– Igen felemásan szerepelnek a szezonban. Mit gondol, miért?

Ráduly Ádi csapattársam fogalmazta meg jól. Minden egyes mérkőzésen felvesszük az ellenfél játékstílusát, ezáltal bárki ellen partiban tudunk lenni. Egy ‘Lapujtő ellen is, de akár egy Héhalom ellen is.

Tavaly az NB III-ból igazolt vissza a megye egybe. Hogy látja az elmúlt időszakát, megbánta valamelyik döntését a közelmúltból?

Egy bizonyos szinten mindig rossz érzés lefelé igazolni, de az én helyzetemben nem volt más opció. Volt lehetőségem harmadosztályban maradni, viszont egyetem mellett nagy nehéz lett volna, és hosszútávon az egyik a másik rovására ment volna. Úgy gondolom, a megye egyik legjobb játékosállományával rendelkező csapathoz igazoltam, ahol minden adott a jó focihoz. Számomra az iskola mellett az elsődleges cél az, hogy folyamatosan játsszak egy erős megye egyes csapatban, ami úgy vélem, meg is valósult. Persze, ha a jövőben lesz lehetőségem újra magasabb szinten játszani, akkor élni fogok vele.

– Mit vár a bajnokságból még hátralévő négy találkozójuktól?

Természetesen négy győzelmet! Persze tudom, hogy utolsó fordulóban a Stécével játszunk, ami nem lesz könnyű, de hátha partiban tudunk lenni ellenük is.

– Szombaton a Karancsberényt fogadják. Milyen meccsre számít?

A tabella alapján nehéz összecsapást lehet várni. A ‘berényiek is hullámzó teljesítményt nyújtanak, akárcsak mi, ezért nem könnyű előre megmondani, mi lesz a mérkőzés kimenetele. Úgy gondolom, a hétvégén aratott sima győzelem új erőt adott a csapatnak, és ha úgy tudunk játszani, mint a Palotás ellen, sikerrel vehetjük a következő akadályt is.

error: Content is protected !!