A hétvége embere: Csépe István

A Pásztó középpályása duplával segítette idénybeli első sikeréhez a Rimócot 4-3-ra legyőző csapatát.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Megyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

Az őszi szezon hatodik köre után a Pásztót erősítő Csépe István lett a kiválasztottunk, aki duplával segítette idénybeli első győzelméhez a Rimócot négy-hármas arányban felülmúló csapatát. Most pedig következzen a jó napot kifogó középpályással készített interjúnk!

– Hogy látta a találkozót?

– Először is, szeretném megköszönni, hogy rám esett a választás – kezdte Csépe István. Jó iramban kezdtük a mérkőzést, szép támadásokat vezettünk, külön örülök, hogy visszaköszöntek az edzésen gyakorolt dolgok. Az első gólnál egy szélről bepasszolt labdát léptem tudatosan át a röviden, a mögöttem érkező Csépe Ricsi pedig a kapuba passzolt. Ezután egy elkerülhető tizenegyest kaptunk, de ez sem vetett minket vissza, továbbra is gőzerővel mentünk előre. A második gól egy pontrúgás utáni szituációból alakult ki. A harmadik találatot tizenegyesből szereztem. Pár perc múlva ismét sikerült betalálnom, egy szép támadást követően gurítottam közelről a kapuba. Itt már azt hittük, hogy még nagyobb arányú győzelem lehet a végén, de Kovács Patrik (aki addig a csapat legjobbja volt) fegyelmezetlenségének köszönhetően emberhátrányba kerültünk. A csapat picit össze is zavarodott és ennek eredményeképpen a pihenőig két gólt is kaptunk a hibáinkból. A szünetben fejben helyreraktuk magunkat, és mit sem törődve azzal, hogy kevesebben vagyunk, kezünkbe vettük a meccs irányítását. Mindenki hozzátett egy picit és nem álltunk be védekezni! A helyzeteket már sajnos nem sikerült gólra váltani, de úgy gondolom, megérdemelten lett a miénk a három pont.

– Minek lehetett köszönhető a tíz emberrel bemutatott elszántság?

– Elég furcsa helyzetben van a pásztói labdarúgás, és ebben a helyzetben a társaság még jobban összetart! Évek óta ugyanaz a csapat gerince. Ez egy baráti társaság is! A Rimóc elleni meccsen pedig ki is jött, hogy tudunk küzdeni emberhátrányban is!

– Miképpen vették tudomásul, hogy nemrégiben a csapatot jó pár éven át irányító Vallus Ferenc letette a lantot?

– Szezon közben nehezebb pótolni edzőt, de ezt házon belül sikerült megoldanunk. Jó pár év közös munka után döntött úgy, hogy távozik a csapattól. Voltak sikeres évek és gyengébbek. A srácok nevében is köszönjük a munkáját!

– Mit gondol, mire lehetnek képesek a folytatásban?

– A középmezőnyben szeretnénk végezni, és azon belül is minél előrébb. Sajnos a játékoskeretünk elég szűkös, de bízom a csapatban, hogy ez nem okoz majd gondot. Jó játékosok alkotják a gárdát, akik lassan kinövik a “fiatal tehetség” jelzőt és érett labdarúgók lesznek. Ha a csapat együtt marad, hosszú távon lehetnek merészebb tervek is.

– Mit vár a vasárnap esedékes berkenyei kiruccanástól?

– Berkenyen jó csapat van és “Moha” taktikailag is tudja irányítani őket. Nagyon nehéz meccsre számítok, de nem feltett kézzel megyünk oda! Egy pont megszerzése is már pozitív tett lenne, de ha nyerünk, akkor haza felé a hosszú úton nem lesz szomjas a társaság!

error: Content is protected !!