A hétvége embere: Bőgér Dávid

A Diósjenő támadó a hajrában elért duplával segítette három ponthoz Karancsberényben nyerni tudó csapatát.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Megyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2019/2020-as szezon ötödik köre után a Diósjenőt erősítő Bőgér Dávid mellett döntöttünk, aki az utolsó tíz percben elért duplával segítette három-egyes sikerhez a Karancsberényben otthonában hátrányból felállva nyerni tudó együttesét. Most pedig következzen a fontos gólokat jegyző csatárral készített interjúnk!

– Hogyan emlékezik vissza az összecsapásra?

– Azt kaptam a meccstől, amire vártam – mondta Bőgér Dávid. Szívós és kemény házigazdákra számítottam és ez beigazolódott. Hiába, hogy még nem szereztek pontot, tudtuk azt, hogy nagyon nehéz lesz nyerni ellenük. Folyamatos játék nem igazán alakult ki a mérkőzésen. A ‘berényiek ívelgetéssel próbálkoztak leginkább, mi próbáltuk a földön tartani a labdát, több-kevesebb sikerrel. A pálya talaja nem igazán tette lehetővé a folyamatos játékot.

– Mire gondolt egygólos hátrányban, illetve amikor tíz perccel a lefújás előtt még egálra álltak?

– Pont azt beszéltük a meccs előtt az öltözőben, hogy ne engedjük, hogy vezetést szerezzenek a hazaiak, mert akkor nagyon nehézzé tesszük magunknak a találkozót, erre az ötödik percben hátrányba kerültünk. Hála istennek, jókor, a szünet előtt egalizáltunk. A második félidőben végig az járt a fejemben, hogy csak valahogy rúgjunk még egy gólt, amivel megnyerjük az összecsapást. Az utolsó tíz percben sikerült kettőt is lőnünk, amivel egy nagyon fontos idegenbeli mérkőzést tudtunk behúzni!

– Milyen körülmények között érte el góljait?

– Az elsőnél megkaptam a labdát az ellenfél kapujától harminc méterre, rávezettem a védőkre, aztán három védő között, húsz méterről előttem a hosszú sarokba. A második egy szabadrúgásból született, amibe beleért egy hazai játékos, aztán a hálóba került a laszti.

– Mi a véleménye együttese eddigi szereplése kapcsán?

– Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Ötből négy meccset nyertünk újoncként, ami szerintem elég jó teljesítmény. Ráadásul megvertünk három olyan csapatot, melyek évek óta a megye egy éllovasai közé tartoznak.

– Friss résztvevő alakulata tagjaként egyébként hogy látja, mekkora a különbség a két bajnoki osztály között?

– Egyértelműen nagy, itt sokkal több jó meccset játszunk idén, mint tavaly a megye kettőben. Megye egyben van hét-nyolc csapat, melyek ellen rangadót tudunk vívni, míg egy vonallal lejjebb a Bánk mindenkit megver majd, három csapat pedig küzd a két dobogós helyért. Abszolút nem bántuk meg, hogy egy osztállyal feljebb adtuk be a nevezésünket, akármi is lesz.

– Meglátása szerint mire lehetnek képesek a folytatásban?

– Úgy gondolom, bárkinek okozhatunk meglepetést. Nekünk mindig a saját játékunkat kell játszani és mindig a maximumot kell kihozni magunkból, ha pedig ez így lesz, akkor még sok örömet fogunk okozni a szépszámú közönségünknek.

– Szombaton a Mátraterenyét fogadják. Mit vár a következő körbeli erőpróbától?

– A Mátraterenye a megye egyik legjobb csapata, ezt tavaly és idén is megmutatták. De nekünk nem kell félnünk senkitől, főleg nem hazai pályán. Szerintem egy nagyon jó, kemény és izgalmas meccs várható, amiből remélem, hogy mi jövünk ki jobban! Köszönöm a megkeresést. Hajrá Diósjenő!

error: Content is protected !!