A hétvége embere: Békési Péter

A Pásztó játékosa duplával vette ki a részét a Palotást elintéző csapata sikeréből.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Megyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2019/2020-as szezon hatodik köre után a Pásztót erősítő Békési Péterre voksoltunk, aki duplával vette ki a részét a Palotást három-nullra elintéző együttese győzelméből. Most pedig következzen az eredetileg balhátvédként számításba vett, mostanában azonban a középpályán szerepet kapó játékossal készített interjúnk!

– Hogy látta a mögöttünk hagyott összecsapást?

– A Palotás elleni mérkőzések mindig pikáns hangulatúak, épp ezért úgy készültünk, hogy tudtok, nehéz meccs vár ránk, akármilyen összeállításban lép pályára az ellenfél – kezdte Békési Péter. Mi kezdtük jobban a kilencven percet, megvoltak a helyzeteink, amiből kettőt sikerült gólra váltani. Ezután a vendégeknek is volt egy-két nagyobb helyzete, de az első félidőben megérdemelten vezettünk. A második felvonásban a kényszerű csere miatt már nem tudtuk azt a játékot nyújtani, mint az elsőben, ekkor ellenfelünk ránk erőltette az akaratát, de a védelmünk és a kapusunk nagyon jól tették a dolgukat. Ezt követően következett a kiállítás, ami után úgy gondolom, hogy még több energiát mozgósítottak volna a palotásiak, hogy legalább az egyik pontot elvigyék, de egy gyönyörű góllal sikerült lezárnunk a párharcot.

– Miképpen festettek a találatai?

– Az első előtt Molnár Mátétól kaptam egy pazar ötven méteres labdát, amit a tizenhatos környékéről átfejeltem a kimozduló kapus felett. A másodikat megelőzően Kuji Ricsitől adott nekem egy bepasszt a jobb oldalról, amit az öt és felesen, a rövid kapufa magasságában át tudtam venni, majd szerencsével befordultam és a rövidbe lőttem.

– A lefújást követő nyilatkozatokban az edzők nagy hangsúlyt fektettek rá, hogy lakodalmak miatt több hiányzót is elkönyvelhettek a csapatok. Személy szerint mit gondol erről?

– Szerintem egy korábbi időpontban történő halasztási kérelemmel megoldható lett volna a probléma, ugyanis nálunk is voltak, akik hiányoztak egy másik esküvő miatt. Ettől függetlenül sok boldogságot kívánok Brunda Martinéknak és Kotasz Tiboréknak!

– Korábban stabilan balhátvédként segítette együttesét, míg a legutóbbi két fordulóban már egy sorral előrébb kapott szerepet. Úgy tűnik, jól sült el ez a kisebb váltás.

– Nekem nagyon tetszik a régi-új szerepkör, nagyon szeretek egy sorral előrébb játszani. De nyilván a csapat a legfontosabb, ezért ott játszom, ahol az edző szerint a legtöbbet tudok segíteni.

– Mi a véleménye eddigi idénybeli szereplésük kapcsán?

– Nagyon rosszul kezdtük a bajnokságot, hiszen az első három fordulóban csupán egy pontot tudtunk szerezni. Aztán a Karancsberény elleni győzelem átszakította a gátat a csapatnál, az onnantól lezajló időszakban jó formában vagyunk, amit az azóta lejátszott három meccsen szerzett hét pont is bizonyít.

– Amennyiben igazak a hírek, hamarosan ismét birtokukba vehetik a pásztói játékteret. Mikor jöhet el ez az alkalom?

– Nagyon várja már az egész csapat és az egész város, hogy ismét Pásztón játszunk, szerintem nagyon sokat fog dobni a társaság teljesítményén, ha ismét odahaza fogunk szerepelni. Ha jól tudom, még az ősz folyamán leterítik a gyepszőnyeget a pályára, de valószínűleg bajnokit csak tavasszal tudunk majd játszani rajta.

– Mit vár a folytatásban?

– Azt, hogy minél előrébb végezzen a csapat a bajnokságban. Ehhez először is nyernünk kell Szécsényben, ami nem ígérkezik könnyűnek, de azon leszünk, hogy a három ponttal a birtokunkban térjünk be a Pityókába hazafelé.

error: Content is protected !!