A hétvége embere: Baranyi Richárd

A korábbi kisiklását kijavító Héhalom középpályása mesternégyessel és gólpasszokkal vezette győzelemre az Érsekvadkerttel elbánó csapatát.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Megyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2019/2020-as szezon tizenegyedik köre után a korábbi meglepő fiaskóját kijavító Héhalmot erősítő Baranyi Richárd mellett döntöttünk, aki négy találata mellett három gólpasszal vezette győzelemre az Érsekvadkertet hét-egyes arányban elintéző együttesét. Most pedig következzen a remek formában lévő középpályással készített riportunk!

– Hogyan tekint vissza a kilencven percre?

– A hét közepén tartottunk egy csapatértekezletet, ahol megbeszéltük a korábbi rimóci vereséget, és hogy min kellene változtatnunk, javítanunk – kezdte Baranyi Richárd. Győri Zoltán rendet rakott a fejekben, ezután pedig teljesen jól játszottunk a legutóbbi mérkőzésen. Viszonylag korán rúgtuk a gólokat, amik szépek is voltak, teljesen kézben tartottuk a mérkőzést, egy percig sem volt kérdéses, hogy mi nyerünk.

– Miképpen festettek a találatai?

– Az első előtt Polácsek Patriktól kaptam egy hosszú ívelést a tizenhatoson belülre, majd visszafejeltem a labdát a hosszúba. A második egy huszonhárom méterről leadott szabadrúgásból született. A harmadik szerencsés volt, Balog Bence az ötösről bepasszolta nekem a lasztit, ami átpattant a kiugró kapus fölött, nekem pedig már csak be kellett passzolnom egy méterről. A negyediknél pedig kicseleztem egy embert, majd húsz méterről a hosszúba tekertem.

– Pályafutása során ért már el valaha négy gólt egy meccs alatt?

– Igen, több alkalommal is, eddig öt találat volt a legtöbb, amit egy mérkőzés alatt szereztem.

– Tehát ezzel együtt kimondható az is, hogy karrierje egyik legemlékezetesebb találkozóján van túl.

– Szerintem egy játékos életében minden olyan mérkőzés megmarad, amikor négyszer tud eredményes lenni, és ezekre a meccsekre mindig emlékezni fog! Nem azt mondom, hogy ez volt az eddigi legjobb kilencven percem, de biztosan sokáig megmarad majd bennem.

– Szembeötlő, hogy bombaformában van. Volt már ilyen periódusa?

– Húszéves koromban volt egy hasonló szezonom, viszont akkor támadót játszottam, végül pedig ötvenkét gólt szereztem a bajnokságban. Én azt látom, a mostani formám annak köszönhető, hogy az elmúlt fordulókban nagyon jól összeszokott a támadósorunk, mindig ott vagyok, ahol lennem kell, úgy pedig könnyű a kapuba találnom, hogy a társak kiszolgálnak.

– Visszatérve a már a beszélgetésünk elején pedzegetett rimóci kisiklásra. Mivel tudná megindokolni ezt a meglepő vereséget?

– Az első félidőben teljesen jól játszottunk, szereztünk két gólt és át sem jött a mi térfelünkre az ellenfél, tényleg nagyon sima volt. Aztán a szünetben talán mindenki úgy volt vele, nem is kell már többet tenni ezért a győzelemért. Egyrészt az én hibám is, hogy nem nyertünk, mert rengeteg helyzetet hagytam ki, másfelől pedig, nagyon sok játékosnak nem olyan volt a hozzáállása, mint kellett volna. A Rimóc megérdemelte a sikert, míg mi teljesen kitámadtunk és gólokat akartunk rúgni, lekontrázgatott minket.

– Pár nappal később győztes fellépéssel mutatkozhatott be a Nógrád Válogatottban. Hogy látta a hevesiek elleni barátságos csörtét?

– Elég jó, pörgős meccset játszottunk, itt is-ott is voltak helyzetek, szerencsére pedig végül mi jöttünk ki jól belőle. A második félidőre kicsit elfáradtunk, viszont Romhányi Tamás és Jele Zoltán azt kérte tőlünk, hogy álljunk vissza a saját térfelünkre, és majd onnan vezessünk ellentámadásokat. Szerintem ült is a taktika. Innen is szeretnék mielőbbi gyógyulást kívánni Alapi Gábornak!

– Visszatérve klubcsapatára. Szombaton rangadót vívhatnak a listavezető SBTC otthonában. Mit vár az összecsapástól?

– Valami hasonló mérkőzésre számítok, mint amit otthon játszottunk velük a kupában. Nyilván a Stécé a meccs esélyese, de nem feltartott kezekkel fogunk odaállni, ahogy már korábban is mondta, mindig úgy készülünk, hogy nyerni szeretnénk, és ez most sincs másként! Nehéz lesz, de a három pontért megyünk!

error: Content is protected !!