A forduló mérkőzései(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi szezonban is folytatjuk a már korábban megszokott rovatunkat. Fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket, a kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról.

A nyitókör előtt a Szécsény-Berkenye, a Diósjenő-Bánk, a Karancsalja-Doboskút-Nógrádsipek, illetve a Tereske-Patak összecsapásokra esett a választásunk, lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő erőfelmérőket illetően!

Megyei I. osztály, 1. forduló, 2018. augusztus 18. (szombat), 17.00:

Szécsény-Berkenye

László Loránd, a Szécsény játékos-edzője: A felkészülésünk nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztük, folyamatosan létszámproblémáink voltak, aminek következtében több edzőmérkőzést is le kellett mondanunk. Ebben a szezonban szeretnénk minél feljebb kerülni a táblázaton, ha sikerül elérni a tavalyi eredményünket, én már azt is sikerként élem meg. “Moha” titkon reménykedik az aranyban, az első háromba várom a Berkenyét, évek óta együtt vannak, erősödtek is, minden adott lehet számukra a végső sikerre. Két felkészülési mérkőzésen vagyunk túl, van még mit gyakorolni, látszanak a hiányosságainak, hibáinkat ki kell küszöbölnünk a hétvégéig. A két csapat szerkezeti felépítése alapján, rengeteg párharcra, sok pontrúgásra, kevés kialakított helyzetre számítok, amelyből remélem, mi jövünk ki jobban.

Mohácsi László, a Berkenye vezetőedzője: – A nyári holtszezonban az volt az egyik legfontosabb célunk az egyesület vezetésével, hogy kellő mértékben megerősítsük a keretet létszámban és minőségben egyaránt. Véleményem szerint ez sikerült. A felkészülés felemásra sikerült, bár az edzésekbe jól beleálltak a játékosok, de a felkészülést az ilyenkor már szokásos nyaralások, egyéb elfoglaltságok nehezítettek. A gyakorló mérkőzéseinken még nem állt össze rendesen a csapat, ami az eredményekben is megmutatkozott, bár nem az eredményesség volt a cél, inkább az új szerzemények csapatba építése, a megfelelő mérkőzésrutin megszerzése és a csapat szerkezetének kialakítása volt a fő szempont. Az egyesület vezetése megtette a dolgát, megfelelő keretet alakított ki. Most már a hétköznapokban kell alázatosan dolgoznunk és a pályán kell bebizonyítanunk rátermettségünket, hogy kiérdemeljük a dobogó valamelyik fokát, amit célul tűztünk ki magunk elé. Láttam az elmúlt hétvégi kupafordulóban a hazaiakat, akikről biztosan állíthatom, hogy többre képesek, volt egy-két hiányzójuk, és akkor nem tűntek valami frissnek (biztos, hogy ez is változni fog előbb vagy utóbb), ezért is biztosra veszem, hogy javulni fognak és az edzőkollégát jól ismerve, tudom, mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében. Az elmúlt szezonban megfricskáztak minket a szécsényi legények, hiszen az első fordulóban megleptek, és odahaza a sikertelen kupafordulónk után rondították el a szezonkezdésünket, majd a tavaszi nulla-nullás rajton sem sikerült legyőznünk őket, tehát most már itt az ideje, hogy összekapjuk magunkat és harmadik nekifutásra győztesen hagyjuk el a pályát. Nehéz dolgunk lesz, de bízom a csapatban…


Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 1. forduló, 2018. augusztus 18. (szombat), 17.00:

Diósjenő-Bánk

Nagy Zoltán, a Diósjenő vezetőedzője: – Nagy reményekkel vágunk neki a bajnokságnak, mivel elég jó játékosokat tudtunk igazolni, bízunk benne, hogy olyan helyezést fogunk elérni a szezon végén, ami alapján tagjai lehetünk majd az egycsoportos megye kettőnek! A körülményeket adottak lesznek, azt hiszem, manapság országos szinten is páratlan, ami létre lett itt hozva! Nem hiszem, hogy máshol ennyi erőt és energiát öltek bele a fejlesztésekbe a TAO és az egyéb pályázatok segítségével. Egy nagyon erős közösséget látok, ami szerintem meghozza a gyümölcsét! Mind a kulcsíny, mind a belcsín találkozni fog és jól fog működni, sok örömük lesz a helyieknek! Miután jó tizenöt évvel ezelőtt NB II-es szinten hagytam abba a komolyabb futballt, lefelé még játszottam, Pest megyében, Rétságon és Diósjenőn is fociztam, így nagyon sok ismerősöm van a bajnokságban. Szerintem meg fogjuk állni a helyünket, ebben nem bízom, hanem biztos vagyok benne! A rutin fog még kelleni, hiába vannak tehetséges embereink, még nincs meg a szükséges tapasztalatuk. Ettől függetlenül remélem, jól sikerül a rajtunk. Én annak vagyok a híve, egy pontunk már van, így indulunk neki a meccsnek, e mellé csak gyűjteni kell. Szeretném, ha ezt mindenki szem előtt tartaná a játékosok közül! Nem csak a civil életben, hanem az edzéseken is nagyon szigorú vagyok, nem szeretem a langyos vizet, ha valamit csinálok, annak mennie kell! Nem akarom, hogy bárki is azt higgye, itt bármilyen mutyizgatás szóba kerülhet, nálam mindenki egyforma, egy ember létezik, mint abban a bizonyos magyar szatírában, ahol mindenkit Bélának hívtak. Mindenkinek bele kell tennie a magáét, ami által egy bajnokságban sikeres lehet egy csapat. Sajnos nem lesz mindenki egészséges a kezdésre, vannak sérültek és még mindig tart a nyári szezon, ami sokat kivesz a csapat egységéből. A Bánk évek óta ott van a mezőny elején, de valamiért nem vállalták a magasabb osztályt, amire biztos megvan az okuk. Érett ellenfélről van szó, biztos vagyok benne, ezen a találkozón is jó benyomást fognak kelteni a nézőkben, de bízom a játékosaimban, hogy legalább a döntetlen meglesz!

Kovács Imre, a Bánk vezetőedzője: Először is, sok sikert és kitartást kívánok a bajnokság összes csapatának az új bajnoki szezonban!
Másodszor köszönöm a Nógrádifutball megkeresését és a szerkesztőségnek is jó munkát, sok pozitív nógrádi híradást kívánok! Harmadszor, néhány gondolat a hétvégi bajnoki mérkőzésünkről. Egy jó felkészülési időszakot (három edzőmérkőzés) és a keretünk jelentős változását követően, a jó és eredményes bajnoki rajtban reménykedünk. Címvédőként utazunk ugyan az újonc Diósjenő otthonába, de koránt sem elbizakodva, hisz a soros ellenfél tisztelete nálunk alaptétel! Hosszú esztendőkön át szoros és változatos mérkőzéseket vívtunk egymással, de könnyű sosem volt ellenük. Ahogyan az előzetes információkat hallottam róluk, most sem számíthatunk majd sétagaloppra a felújított diósjenői játéktéren. Egy újonc csapatnak pedig mi lehetne nagyobb motiváció, mint elsőként a regnáló bajnok skalpját kitűzni a szépen rendbe hozott öltözőjük falára? Mi pedig természetesen azon leszünk, hogy ezt megakadályozzuk és tovább nyújtsuk a március 25-e óta tartó veretlenségi sorozatunkat. Összességében azért remélem, hogy egy jó színvonalú és iramú, de mindenképp sportszerű mérkőzésen “pontosan” fogunk tudni majd távozni a szomszédvárból.


Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 1. forduló, 2018. augusztus 19. (vasárnap), 17.00:

Karancsalja-Doboskút-Nógrádsipek

Csicsman Tamás, a Karancsalja játékos-edzője: A nyarunk nagyon csendesen telt. Gyakorlatilag három felkészülési meccsünk volt, edzés egy sem. Így indulunk neki a szezonnak. Tavaly sem volt különösebb célunk. Idén sincs konkrétum, de a bajnoki cím után, illő lenne a dobogós helyek egyikéért küzdeni. Örülünk az átszervezésnek, mert az elmúlt idény elég kaotikusra sikerült. Bízunk benne, ez a bajnokság komolyabb lesz, komolyabb csapatokkal, több mérkőzéssel. Bár már azelőtt elkezdődött a tavalyi műsor, hogy elindult volna a pontvadászat. Mint tudjuk, két klub máris visszalépett. Azt gondolom, nagy harc lesz az élen az elsőségért. A ‘Tarnóc jól erősítette meg az amúgy sem gyenge keretét, de a hírek szerint a ‘Sipek is komoly erő ezen a szinten. A Felsőtold hagyományosan jó, a Nagybátony pedig a legkomolyabb múltú játékosokat vonultatja fel. A Vanyarc és a ‘Mindszent is bárkivel felveszi a kesztyűt, de az Egyházasdengeleg is folyamatosan javul. Mi is szeretnénk fejlődni. A többi új ellenfelet nem ismerjük, de reméljük, ők is lelkes, sportszerű csapatok. Szóval, jó kis amatőr bajnokság lehet ez, három-négy bajnokesélyessel. Sajnos vasárnap több fontos hiányzónk lesz, de vannak régi-új játékosok a keretben, akik remélhetőleg tudják pótolni őket. Kell is, mert az egyik aranyesélyessel kell felvenni a versenyt. Azt tudjuk, a támadósoruk nagyon erős, de nálunk is vannak sok nagy csatát megélt, rutinos emberek minden csapatrészben. Úgyhogy, jó meccsre számítunk, és semmiképp sem szeretnénk vereséggel rajtolni!

Csordás Tibor, a Doboskút-Nógrádsipek vezetőedzője: Az edzőmeccseken ugyanott folytattuk, ahol abbahagytuk, mindig kevesen jöttünk össze. Sajnos pár embernél nálunk is vannak problémák fejben. Nem tudom, ez a dolog fog-e változni… Sem én, sem a csapat tagjai nem szívesen vagyunk ebben a csoportban. Nem azért, mert gyenge, hanem szerettünk volna a másikban játszani, a már megszokott ellenfelekkel jól éreztük magunkat. Sajnos azonban ide kerültünk… Kevesebb meccs vár ránk és a színvonal is másabb lesz. Sajnálom a megszűnő klubokat, de átérzem a helyzetüket, mert mi is kevesen vagyunk. Három új igazolásunk van, Szeles Gábor Ludányhalásziból, Strehó József Varsányból, Sárközi Ferenc pedig a Roma SE Varsányból érkezett. Voltak még jobb játékosoktól ígéretek, de nem jöttek el. Örülünk neki, hogy miénk a forduló mérkőzése, de sajnos nem tudjuk, mi lesz velünk, nagy bajok vannak. Ennek ellenére, akár hol is játszottam, nekem mindig az első hely volt a célom, ha összeállunk és mindig megleszünk, meg szeretnénk szerezni ebben a bajnokságban is az első három hely valamelyikét. A Karancsalját nem ismerem, a tavalyi megye hármas döntőn láttam őket, de akkor még nem tudtam, hogy egy csoportba kerülünk. Fiatal gárdáról van szó. Jó színvonalú mérkőzést várok.


Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 1. forduló, 2018. augusztus 18. (szombat), 17.00:

Tereske-Patak

Kiss Balázs, a Tereske vezetőedzője: – Négy játékost igazoltunk a nyáron, akik az edzőmeccsek alapján meghatározó embereink lesznek. Elég jól sikerültek a felkészülési mérkőzések, sajnos nagy edzésekre nem volt lehetőségünk. Már most az elején ki lehet jelenteni, hogy nagy szerepe lesz a bajnokságban a játékvezető küldésnek! Az új beosztással lehet, hogy erősebb lett ez a csoport, az pedig jó dolog, hogy ennyien vagyunk, nincs szabadnap és nem kilenc-tíz hétig tart egy félszezon. Csak az a kérdés, majd az időjárás hogy fog beleszólni a novemberi fociba. Tavaly azt nyilatkoztuk, szerettük volna elcsípni a dobogó valamelyik fokát. Most ezt nem mondom, csak annyit, reméljük, egy szoros mezőnyben, valahol a tabella elején végzünk majd. A pataki csapat sokáig megye kettőben volt, nagy meglepetés, hogy itt folytatják. Nem ismerjük az ellenfél játékosállományát, nem tudjuk, ki ment el tőlük és ki maradt. Otthon mindenki ellen szeretnénk meglepetést okozni, így most szombaton is!

Bella Sándor, a Patak játékos-edzője: Meglepetésként ért, hogy az elmúlt hetek történései után, csapatunk meccsét választották a forduló meccsének! Ma már mindenki tudja, hogy min ment át csapatunk, egyik percről a másikra dőlt romokba mindaz, amit évek alatt felépítettünk! Még a megszűnés sem volt elképzelhetetlen, sőt…! De ez már a múlt! Lezártunk egy szép és eredményes korszakot és büszkén jelenthetem, hogy a Patak SE továbbra is a nógrádi labdarúgás vérkeringésében marad! A váltás volt a legnehezebb, mert esélytelen volt a keretet feltölteni olyan játékosokkal, akik csapatukban meghatározó játékosok, mert már mindenki ott tartott, hogy lassan-lassan véglegesíti keretét. Tizenhárom játékost szereztünk, közülük három volt aki jelenleg is aktívan játszott volt csapatában, a többi játékos mind olyan, akik már egy ideje nem is rúgtak labdába! Kettőt olyan helyről igazoltunk le, ahol már évek óta csapat sincs (Babcsán Művek, Ipolyvece)! Az ifjúsági csapatból három tehetséges ifjú is csatlakozott, és ne feledjük, hatan azért maradtak! Itt egy mondat erejéig hagy álljak meg! Ez a hat ember sportolóként és emberként is óriási érték csapatunknak! Nagyon sok munka vár még ránk, de ezek a fiúk lelkesek, és ez a lelkesedés segíthet sokat az elkövetkező hetekben, hónapokban! Nagyon szomorúan hallom, hogy mennyi csapat szűnik meg, vagy hozzánk hasonlóan kénytelen osztályt váltani, de valahogy ezt a folyamatot meg kéne állítani, mert bizony érdektelenségbe fog fulladni ez a szép sport! Én úgy látom, a jelenlegi csoportunk, a nyugati megye három mostani tizenhat csapata mind biztos induló, és több jó gárda is van, ezért borítékolható, hogy lesznek itt élvezetes, jó találkozók! Szombati ellenfelünket ismerjük, hiszen korábban többször is mérkőztünk egymással a felkészülések során. Felkészült csapat volt mindig, most sem várok mást, mint jól futballozó ellenfelet. Hogy erős ellenfél ellen játszunk, az igazából mindegy, mi még a csapatépítésnél tartunk, úgyhogy minden rivális jól jön. Sportszerű mérkőzést várok, abban bízva, hogy a lefújás után nem kell fejünket lehajtva elhagyni a pályát!

error: Content is protected !!