A forduló mérkőzései(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi idényben is folytatjuk a már korábban megszokott rovatunkat. Fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket, a kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról.

Ezúttal a Mátraterenye SE-Balassagyarmati VSE, az Unicum FC Mohora-Szendehely FC, az Építők KC-Bátonyterenyei TC, az Érsekvadkert SE II-Felsőpetény SE és a Karancsalja MSE-Mátramindszent SE meccsekre esett a választásunk, lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő erőfelmérőket illetően!

Megyei I. osztály, felsőházi rájátszás, 1. forduló, 2019. április 28. (vasárnap), 16.30:

Mátraterenye SE-Balassagyarmati VSE

Romhányi Tamás, a Mátraterenye SE játékos-edzője: Jól sikerült az elmúlt hétvége. Egy egésznapos programot szerveztünk a vezetőséggel. Délelőtt edzéssel kezdtünk, utána Babják Jani barátunk remek babgulyását fogyasztottuk el, majd egy kis folyadékpótlást követően megnéztük a Cered-Berkenye derbit. A szerdai kupameccs sokat kivett a játékosokból, és sajnos a sérültjeink is gyarapodtak. Nagyon örülünk, hogy a felsőházban tudtunk végezni és így a három legjobb csapattal tudunk majd csatázni. Vasárnap egyből a listavezetővel és egyben a bajnoki cím legnagyobb várományosával kezdünk. Edzőkollégám bivalyerős csapatot rakott össze. Ezt a tabellán elfoglalt pozíció és statisztika is hűen tükrözi. Kapujukat időtlen idők óta nem vette be senki és az elmúlt hetekben a góllövőcipőket is újra sikerült megtalálniuk. Több fontos láncszem is hiányozni fog a csapatomból sérülés vagy betegség miatt, de akik pályára lépnek, mindent el fognak követni, hogy feltartóztassuk a Balassagyarmatot. A tavaszi idényben eddig egy vereségünk van, és azt pont a mostani vendégünktől szenvedtük el. Jó mérkőzésre számítok, és bízom benne, hogy revansot tudunk venni!

Varga Balázs, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: A győzelmeknek köszönhetően egyre jobb a hangulat. Magabiztos pontelőnnyel indulhatunk neki a rájátszásnak, ami mindenképpen nyugtató számunkra. Nem a mi vállunkon van a teher, csupán türelmesnek kell lennünk. Jó csapat a ‘Terenye, sokszor bizonyítottak már, hazai pályán biztos hogy nagyon nehéz lesz ellenük, de mindenképpen győzni szeretnénk. Maradt még hat forduló hatra ebből a szezonból, amit szeretnénk minél jobb eredménnyel zárni, főként magunk miatt. Aztán meglátjuk, kinek mit hoz a jövő, egyelőre csak a bajnokságra készülünk, és megpróbáljuk élvezni a játékot együtt, addig, ameddig engedik és lehet.

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 20. forduló, 2019. április 27. (szombat), 16.30:

Unicum FC Mohora-Szendehely FC

Mátyás Zsolt, az Unicum FC Mohora játékos-edzője: – A tabella negyedik helyén álló együttes érkezik hozzánk, mely csapat éremért lép csatába az elkövetkezendő fordulókban. Jó játékerőt képviselnek, az előző körben ezt bizonyították a jó erőkből álló Szügy elleni győzelmükkel, és persze a volt mohorai gólzsákot, Oláh Tibort is a soraikban tudhatják. Mindezek ellenére, három pont megszerzése a cél, tudjuk, hogy a varsányi botlásunk sokba kerülhet, de az utolsó szalmaszálba is szeretnénk még belekapaszkodni. Nem ígérkezik egyszerű feladatnak a meccs, hiszen hét nap alatt a harmadik mérkőzésünket játsszuk, ami nem egy szokványos terhelés, de remélem, átérzik a fiúk a találkozó fontosságát és győztesen hagyjuk el a pályát!

Koczka László, a Szendehely FC vezetőedzője: – Először is, szeretném megköszönni a szerkesztő úrnak, hogy ismét a szendehelyi csapatra gondolt a forduló mérkőzésével kapcsolatosan, nagy örömünk szolgál. A mohorai csapatról annyit mondanék, hogy tavasszal hat hazai mérkőzésükön sikert sikerre halmoztak, három bajnoki meccsükön összesen huszonhat gólt rúgtak és nullát kaptak, a megyei kupában pedig két, magasabb osztályú gárdát is,, először a Balassagyarmatot, majd később a Palotást búcsúztatták. Ezek után, ha egy semleges szurkolótól megkérdeznék, mennyi esélye lehet a Szendehely FC-nek szombaton Mohorán, valószínűleg azt a választ kapná, “mint falónak az ügetőn”. Ettől függetlenül, bízom a fiúkban, a mostani fordulókban visszatértek a hiányzóink, az akarat és a hozzáállás javult, és remélem, hogy nagy alázattal, ez a hétvégén sikerrel párosulhat. Ehhez kívánok sok sikert a csapatomnak! Szeretném még megemlíteni, hogy a mohorai edzőstábnak, kollégámnak, Mátyás Zsoltnak és társainak gratulálok az eddigi kiváló szereplésükhöz!

Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 16. forduló, 2019. április 28. (vasárnap), 11.00:

Építők KC-Bátonyterenyei TC

Smelkó Károly, az Építők KC vezetőedzője:A héten ugyanúgy készültünk, mint eddig, nem görcsölünk rá a meccsre,. Rendbe kell kapnunk a védekezésünket a hétvégére, ha ez sikerül, lehet esélyünk a pontszerzésre! Az ellenfél óriási önbizalommal jön, hiszen eddig parádésan szerepel, a vendégek játékosállománya ezen a szinten kiváló, de most már nekünk is kell valamit virítani, már csak azért is, mert egy vereség esetén ránk fog jönni a ‘Verebély, oda pedig még mennünk kell, és az is pokolian nehéz lesz. Úgyhogy, most nagyon ránk férne egy bravúrgyőzelem! Remélem, a fiúk átérzik a meccs súlyát és vasárnap foggal-körömmel küzdenek a siker érdekében!

Forgó Péter, a Bátonyterenyei TC vezetőedzője: Mindenféleképpen azt várom a meccstől, hogy megszerezzük a szokásos három pontunkat! A bajnokság szempontjából egy rettentő fontos mérkőzés előtt állunk, egy pont az előnyünk, ha pedig a hétvégén tudjuk abszolválni a győzelmet, úgy gondolom, a Karancsberény elleni hazai találkozón az aranyérmet is meg tudjuk szerezni, úgyhogy lényeges találkozó van előttünk, ennek megfelelően készülünk. A héten tizennyolcan voltunk edzésen, jöttek a srácok, úgyhogy nagyon bizakodva várom a hétvégét! Figyelemmel kísérem az Építők eredményeit, Smelkó Károly barátom nagyon jó csapatot rakott össze. Sajnos a pályájuk hagy némi kívánnivalót maga után, úgyhogy nem tudom, mennyire lesz ellenfél valójában az ellenfél, és mennyire a játéktér és annak mérete, de eben az osztályban ez van, úgyhogy ezzel kell megküzdenünk, viszont szerintem nekik is. Jól szervezett hazai együttesre számítok, ugyanakkor arra, hogy megszerezzük a győzelmet. Nagyon zavar a kezdési időpont, a szövetség helyében serdülő meccsekre tenném ezeket a vasárnap délelőtti tizenegy órákat, maximum tizenkét éves gyerekeknek, nem hiszem, hogy felnőtt futballistáknak való ez az időpont, nemhiába játszanak minden országban délután vagy este mérkőzéseket. A szervezet nincs felkészülve erre a délelőtti kezdésre, erre gyakorlatilag nem is lehet készülni, főleg az amatőr fociban, ahol nagyon jól tudjuk, a péntekek és a szombaton nem arról szólnak, hogy a játékosok készülnek, úgyhogy szerintem ez a kezdés hasonlóan nagy nehézség lesz, mint a pálya.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 23. forduló, 2019. április 28. (vasárnap), 16.30:

Érsekvadkert SE II-Felsőpetény SE

Gubik Ákos, az Érsekvadkert SE II játékos-edzője: Köszönjük szépen a lehetőséget, nem gondoltuk, hogy a hétvégén miénk lehet a forduló mérkőzése. Mindenféleképpen nehéz meccsre számítunk, mivel úgy látom, elég jól elkapta a fonalat a Felsőpetény, kicsit bealudtak a rajtnál, de kezdenek ébredezni, hozzák az aránylag jó őszi formájukat. Szerintem vérszemet is kaptak, hogy egyre jobban játszanak, de bízom a játékosokban, és reméljük, hogy ugyanolyan szívvel és lélekkel fogunk, mint a Kétbodony ellen és otthon fogjuk tartani a három pontot. Nem tudom, milyen hatással lesz ránk a szünet, jó lenne, ha nem negatív irányban változtatna rajtunk, bár érkezett egy megkeresés, hogy játsszunk edzőmeccset, pont húsvét vasárnap volt, így már mindenki elígérkezett, így le kellett mondanunk erről az eshetőségről.

Laczkovszki Zsolt, a Felsőpetény SE vezetőedzője: Sérülések és eltiltások nehezítik a csapatunkat, már a Kétbodony ellen is így játszottunk, de jó a társaság hangulata, és az akarat is megvan, amit már bizonyítottunk! Mindent megteszünk azért, hogy pontokat szerezzünk, küzdeni fogunk! Tudjuk, hogy ellenfelünk erős, tiszteljük, de nem félünk tőlük! A hátralévő fordulókban a lehető legtöbb pontot szeretnénk begyűjteni és minél előrébb jutni a tabellán!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 20. forduló, 2019. április 28. (vasaárnap), 16.30:

Karancsalja MSE-Mátramindszent SE

Fekete László, a Karancsalja MSE játékos-edzője: – Izgalmas mérkőzésre számítok vasárnap! A remek erőkből álló Mátramindszent látogat hozzánk. Remélem, olyan játékvezetőt küldenek, aki maga is le tudja dirigálni az összecsapást, és nem kér a pályáról “segítséget”! Meg szeretnénk szerezni a bajnokság szempontjából nagyon fontos három bajnoki pontot, de ezért többet kell majd tennünk, mint az eddig lejátszott tavaszi mérkőzéseinken! Hajrá MESE!

Csatlós Csaba, a Mátramindszent SE játékos-edzője: – Megtisztelő számunkra, hogy már sokadjára a miénk a forduló meccsre, amire személy szerint nagyon büszke vagyok, és tudom, hogy a csapatom minden egyes tagja nagyon sokat tett azért a bajnokság eddigi részében! Sajnos vannak még sérültjeink, és nem is biztos, hogy mindenkire számíthatok majd vasárnap, de számomra mindig az a legjobb csapat, amelyik kifut a pályára, és a múlt hét bebizonyította, hogy mindenkire lehet számítani! Számunkra minden mérkőzés egyformán fontos, mert minden héten nyerni akarunk! A Karancsalja egy régóta együtt játszó, jó kis gárda, a tavalyi bajnok, de most előttük állunk, és ezt szeretnénk is megtartani! Négy győzelemmel hangoltunk erre a rangadóra, az utolsó hazai találkozónkon pedig már nagyon jól is játszottunk, ami kellő önbizalmat adhat a társaságnak. Általában mindenki az első vagy második helyezett csapatot akarja megverni, ezért ellenünk is minden rivális kettőzött erővel küzd, ami jobbá teszi a meccseinket! Az őszi fordulóban az első harminc percben több góllal kellett volna vezetnünk, de kihagytuk a helyzeteinket, remélem, most nem így lesz és győztesen hagyhatjuk majd el a pályát, mert nyerni akarunk!

error: Content is protected !!