A forduló mérkőzései(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi idényben is folytatjuk a már korábban megszokott rovatunkat. Fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket, a kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról.

Ezúttal a Cered VSE-Berkenye SE, a Szendehely FC-Szügy SE, a Kálló SE-Építők KC, a Patak SE-Nézsa SE és az Ipolytarnóc SE-Doboskút SK Nógrádsipek meccsekre esett a választásunk, lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő erőfelmérőket illetően!

Megyei I. osztály, 22. forduló, 2019. április 20. (szombat), 16.30:

Cered VSE-Berkenye SE

Smelkó Károly, a Cered VSE vezetőedzője: Tavaly ősszel sajnos kikaptunk a Berkenyétől, és sajnos el kell ismerni, ott jobb volt az ellenfél! Ahhoz, hogy felsőházban lehessünk, nekünk nyerni kell, ami nem lesz egyszerű, de azért meg fogunk tenni mindent! A Berkenye jó csapat, kiváló játékosokkal rendelkeznek, ha őket megverjük, akkor azt mondom, megérdemeljük, hogy a legjobb négyben legyünk, de a fociban bármi megtörténhet, az biztos, hogy hazai pályán tavasszal még adósak vagyunk a jó játékkal és a győzelemmel, itt a lehetőség, élni kell vele!

Mohácsi László, a Berkenye SE vezetőedzője:– Az elmúlt hetekben a folyamatos nehézségeink ellenére jól helytállt a csapat. Most is úgy, mint az előző fordulókban, ismét nehéz találkozóra számítunk, annál is inkább, hiszen a hazaiaknak nem véletlenül van esélyük az első négybe kerülni, hiszen jó csapatot alkotnak, és tudjuk, hogy mit jelent számukra az utolsó forduló, de nekünk is fontos ám a meccs, mivel az elért eredményünk határozza majd meg a rájátszásra felállított elképzeléseinket. Úgyhogy jó mérkőzésre van kilátás! Nehézségeink most is vannak, de bízunk a csapatban, az egységben, és az egyénekbe vetett hitünkben!

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 19. forduló, 2019. április 21. (vasárnap), 16.30:

Szendehely FC-Szügy SE

Koczka László, a Szendehely FC vezetőedzője: – Nagyon tisztelem a Szügy csapatát, őszintén szólva, jó focit játszanak és jelenleg érettebb futballt produkálnak, mint mi, de ez nem jelent különösebbet, hiszen továbbra is célunk a dobogós hely megszerzése! Legutóbbi hazai mérkőzésünket látta a szügyi edző, és biztos értékelte is “remek teljesítményüket”, óriási vereségünket. Ettől függetlenül, a nagyoroszi meccsen láttam kedvező jeleket a társaság szempontjából, odaadásban, harcosságban, lelkesedésben, úgy érzem, visszatértünk a helyes útra. Amennyiben hiányzóink közül, két-három ember újra rendelkezésre fog állni, egészen biztos vagyok benne, most nem szenvedünk vereséget Szendehelyen! Minden tiszteletem a szügyi gárdáé és elismerésem a diósjenői pontszerzéshez, de régi edzői tapasztalatom szerint, minden találkozó más és más. Ígérhetem, hogy mi most nagy elszántsággal, akarattal fogunk ezen az összecsapáson harcolni, küzdeni, és nagyon remélem, harmadik tavaszi hazai fellépésünkön már pontosan fogunk szerepelni! Ehhez kívánok sok sikert a csapatnak!

Koplányi Örs, a Szügy SE vezetőedzője: A húsvét előtti hétvégén Szendehelyre vagyunk hivatalosak, locsolkodni is nagyon készülnek a fiúk, Kolos már tudja a locsolóverset, a többiek pedig már az előző hétvégén elkezdtek alapozni, így a héten csak tovább gyakoroltuk a taktikát, amit én viszek csatos üvegben! A dobogós esélyekkel úgy vagyunk, hogy a remény hal meg utoljára, de mi mindig a soron következő mérkőzésre készülünk, és majd a végelszámolásnál meglátjuk, ez mire lesz elég! Mióta Koczka mester menedzseli a hazaiakat, stabil, határozott formát mutatnak, és még télen megszerezték a megye legrutinosabb csatárát, Oláh Tibor személyében, így a fiatalokkal egy masszív csapatott alkotnak! Hétvégén jó időt, jó hangulatú, eredményes mérkőzést várok. Hajrá Szügy!

Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 15. forduló, 2019. április 20. (szombat), 15.00:

Káló SE-Építők KC

Horváth László, a Kálló SE vezetőedzője: – Sajnos az előző fordulóban nem tudtunk kiállni. Előtte a Tar nem jött el hozzánk, állítólag azt mondták, kannibálcsapat vagyunk és kannibálfalu! Amikor ősszel ott voltunk vendégként, semmi probléma nem volt, aztán edzőmérkőzésen is fociztunk velük és akkor sem volt gond! Most pedig ilyet jelentettek ki! Azt nem értem, ha a felnőttek nem jöttek el, miért küldték el a gyerekeket, ha féltek tőlünk?! Akkor őket sem kellett volna útnak indítaniuk a kannibálok közé! Nehéz időszakban vagyunk és kemény meccsek várnak ránk, még van egy-két olyan eltiltásunk, ami a teljes szezonra vonatkozik. Minél előrébb szeretnénk kerülni, még mindig az a célunk, hogy benne legyünk az első háromban! Szombaton mindenkinek jönnie kell, kötelező a megjelenés! Aztán bízom benne, mindenki a legjobb tudását hozza majd a győzelem érdekében! Hazai pályán meg akarjuk verni az Építőket!

Smelkó Károly, az Építők KC vezetőedzője: Kikaptunk a múlt hétvégén! Számítottam rá, sajnos tompák voltunk, és már nincs bennünk az a tűz, ami az ősszel jellemezte a csapatot. Nyilván, letörte a játékosokat a vereség, de ezen túl kell tudni lépni! Mi természetesen elmegyünk Kállóra, és ugyan tudom, hogy nehéz lesz, nyerni szeretnénk! Nagyon remélem, hogy a mérkőzésen a játék fogja lekötni a játékosokat és a nézőket, illetve a “Fair Play” szelleme uralja majd a meccset!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 22. forduló, 2019. április 21. (vasárnap), 16.30:

Patak SE-Nézsa SE

Bella Sándor, a Patak SE vezetőedzője: Aki egy kicsit is figyelemmel kísérte klubunk elmúlt egy évét, az tudja, hogy min mentünk keresztül! Az életben maradás többször is csak hajszálon múlott! De mára már lezártuk a múltat és az új csapatunk építésére koncentrálunk. A tavasz eddig lejátszott öt mérkőzéséről csak pozitívan tudok beszélni, nagyszerű közösség van alakulóban most Patakon, a sikerek visszaadták a hitünket és az önbizalmunkat! Remek hangulatban készülnek a fiúk hétről-hétre. Mivel alakulatunknak óriási lemaradása volt a keserves őszi szezon után, így komoly célokat nem is tűztünk ki magunk elé, még most sem, hogy az eddig lejátszott öt meccset megnyertük! Egyetlen célunk volt a tavaszi rajt előtt, hogy építsük újra a csapatot, legyen egy jó közösségünk, ahová megint örömmel járnak vasárnaponként a futballistáink! Nem számít, hogy az élmezőnyhöz, vagy az alsóházhoz tartozik soros ellenfelünk, mi egyformán tiszteljük őket és egyformán készülünk ellenük, nem teszünk kivételt! Vasárnapi vetélytársunk elleni meccsekből edzősködésem alatt jócskán volt részem, legtöbbször mi jöttünk ki jól a párharcokból, de ezek mind a másodosztályban voltak. Az ősszel még a bajnoki cím is elérhetőnek tűnt a Nézsának, de a tavasszal mintha kicsit befékeztek volna. Az látszik, hogy most jó kezekben van a gárda, jól erősítik az együttest, így nem meglepő, hogy mostanra komolyabb célokért is küzdhetnek! A vendégeknek lesz több veszíteni valójuk, hiszen győzelmük esetén felléphetnének a dobogóra is, de akár a bajnoki címért is újra versenyben lehetnének. Nekünk nincs veszíteni valónk, mi csak folytatni szeretnénk azt, amit eddig csináltunk.

Rapavi Péter, a Nézsa SE játékos-edzője: A csapatnak jót tett a múlt heti győzelem. Talán kicsit megnyugodtunk. A ‘Vadkert elleni szünetben valami történt, azóta szétesett a csapat fejben. A hétvégi mérkőzés előtt átbeszéltük, még bármi megeshet. Minden héten van meglepő eredmény. Végezhetünk az első vagy akár a hatodik helyen is, nekünk nem kell ezzel foglalkozni. Nincs veszítenivalónk. A Patak megerősödött a télen, ezt mi sem mutatja jobban, hogy öt meccse nem kaptak gólt. Minden poszton jó játékosaik vannak, de úgy gondolom, ezt nálunk is el lehet mondani. Ha úgy küzdünk, mint az előző fordulóban, győzhetünk, de ha a Romhány elleni játékunkat mutatjuk, sajnos sima vereség lesz a vége. Bízom a srácokban, és egy izgalmas, ám sportszerű mérkőzést várok. Igaz, félek attól, hogy a tét miatt ez borulhat meccs közben. Győzzön a jobb.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 19. forduló, 2019. április 20. (szombat), 16.30:

Ipolytarnóc SE-Doboskút SK Nógrádsipek

Bolyós Gergő, az Ipolytarnóc SE játékos-edzője: – Köszönjük, hogy a szerkesztőség a mi találkozónkat választotta a forduló rangadójának. Megpróbálunk felnőni a feladathoz, bár fogalmam sincs, hogy milyen összeállításban lépünk majd pályára. Volt egy felkészülési időszakunk, aztán március 16-án megkezdtük a bajnokságot. Azóta öt hét, négy hétvége telt el bajnoki összecsapás nélkül. Nálunk nincsenek fizetett játékosok, nincs edzés, ezért nem tudom, hogy kire számíthatok majd ennyi kihagyás után. Egyes csapatok megszűnnek, egyesek pedig inkább nem jönnek el hozzánk, ilyen vagy olyan oknál fogva. A játékosokat így igen nehéz, sőt lehetetlen tűzben tartani. Mi azért nevezünk évről-évre a bajnokságba, hogy játszunk, legyenek meccsek. Nem a mérkőzések nélküli potyapontok a legfontosabbak. Szombati ellenfelünk igen erős, ránk mindig külön készülnek. Bízom benne, hogy aki kifut majd a pályára, az odateszi magát, és jó mérkőzést játszunk!

Csordás Tibor, a Doboskút SK Nógrádsipek vezetőedzője: – Felemásra sikeredtek az eddig lejátszott tavaszi mérkőzéseink, főleg a Csitárban elszenvedett vereség miatt vagyunk csalódottak. Azért bízom benne, össze tudjuk szedni magunkat a hétvégi rangadóra. Mindkét csapatnak pihenője volt, remélem, nekünk jól jött a szünet, a sérültek felépülnek és tudják vállalni a játékot, a múltkori hiányzók pedig ott lesznek és beállnak a sorba ‘Tarnócon. Aktuális riválisunk ellen mindig ki-ki meccset játszunk, nekünk most nagyon kell a siker, hogy még legyen esélyünk a dobogóra. Nehéz összecsapásra számítok, egy színvonalas, sportszerű derbit várok, ‘sipeki győzelemmel!

error: Content is protected !!