A forduló mérkőzései(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi idényben is folytatjuk a már korábban megszokott rovatunkat. Fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket, a kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról.

Ezúttal a Berkenye SE-Mátraterenye SE, a Nagyoroszi HBB SE-Nőtincs SE, a Jobbágyi HSE-Bátonyterenyei TC, az Érsekvadkert SE II-Tereske KSE és a Karancskeszi Karancs United SE-Mátramindszent SE meccsekre esett a választásunk, lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő erőfelmérőket illetően!

Megyei I. osztály, 19. forduló, 2019. március 30. (szombat), 16.00:

Berkenye SE-Mátraterenye SE

Mohácsi László, a Berkenye vezetőedzője: – Bonyolult mérkőzések vannak mögöttünk, mivel ez idáig nem kaptuk még el igazán a ritmust és a fonalat, folyamatosan nehezítettük saját magunk sorsát, vagy a sok kihagyott helyzettel, vagy a könnyen kapott gólokkal, legutóbb a felesleges kiállítással. Ismét nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen egy jó csapat látogat hozzánk, akik már idegenben is veszélyesek, és hát, hogy ne legyen egyszerű a helyzetünk, az elmúlt heti keretből most öt játékost kénytelenek leszünk egyéb okok miatt pótolni. Úgyhogy, ha már a rangadó előtt is megnehezítettük saját magunk sorsát, akkor már nem fér bele, hogy a mérkőzésen is azt tegyük. Itt az ideje hát, hogy megrázzák magukat a fiúk és saját kezükbe vegyék az irányítást.

Romhányi Tamás, a Mátraterenye játékos-edzője: – Újra egy fontos meccs következik, de ezt most már minden héten elmondhatom. Ahogy múltkor a balassagyarmati vereséget, most a ‘Lapujtő elleni győzelmet is elfelejtettük már. Szép siker volt, egy erős csapat ellen, de most már a Berkenyével kell foglalkoznunk. A télen még sikerült nekik az eddig is nagyon jó csapatukat tovább erősíteni. A tabellán elfoglalt helyük is mutatja, hogy remek társaság. Próbálunk minél jobb eredményt elérni Berkenyén, de nem könnyíti a helyzetem, hogy sok játékosom sérüléssel bajlódik. Remélem, szombatra mindenki hadra fogható lesz. A védekezésünk már egyre jobban tetszik, és ha a támadóink is jó napot fognak ki, akkor bármire képesek lehetünk.

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 16. forduló, 2019. március 31. (vasárnap), 15.00:

Nagyoroszi HBB SE-Nőtincs SE

Németh Krisztián, a Nagyoroszi HBB SE játékos-edzője: – A felkészülési mérkőzéseken és a tavasz eddigi találkozóin is azt tapasztaltam, nagyon kétarcú a társaság, amikor jól játszunk, egységes a gárda, ha nem, egyik játékosom sem tud vezére lenni a csapatnak. Úgy veszem észre, kicsit megtörtént most valami nálunk. Sok minden összejött, sérüléshullám, “jövök, nem jövök” kérdés, az egyik emberem pedig úgy tiltatta el magát, hogy elment máshová meccset nézni… A továbbiakban tisztes helytállást várok. Biztató, hogy az elmúlt évekből nem emlékszem olyanra, hogy a szezon eddigi részéig veretlenek voltunk otthon, egy döntetlenünk van, a többi mérkőzést mind megnyertük, a hazai pálya előnyét tehát nagyszerűen kihasználtuk. A hetedik helyig bezárólag várom a brigádot, de még egyszer hangsúlyozom, ha véget érnek a különböző gondok, akár még előrébb is zárhatunk. Én mindig jó, egységes, játszós csapatnak tartottam a Nőtincset. Bármi benne lehet a kilencven percben, de győzelmet várok a fiúktól!

Rotter Ferenc, a Nőtincs SE vezetőedzője: – Korábban az U19-es csapattal foglalkoztam, télen pedig megkértek, vegyem át a felnőtteket is. Ősszel létszámgondokkal küszködött a társaság, a nyolcadik hely nem méltó ehhez a klubhoz, hiszen korábban még a megye egyben is a dobogón vagy annak a környezetében voltunk. Sikerült erősítenünk, bár a megye háromból igazoltunk, az újak nagyon motiváltak, odateszik magukat. Van egy húsz fős keretünk, legutóbb is hat cserém volt, szóval nagyon jó a hozzáállás. Ősszel nagyon elhúztak az előttünk lévő ellenfelek, többjüket már nehéz behozni, nemhogy dobogó közelbe kerülni. Talán a negyedik helyig eljuthatunk, ha továbbra is marad ez a lendület. Három éve vezetem az ifit, mindig ott maradtam megnézni a felnőttmeccseket, így ismerem a mezőnyt. Tudjuk, hogy kit kell kikapcsolni a Nagyorosziban, de hála istennek, van egy olyan emberünk, aki nagyon megbízható ebből a szempontból, Oláh Tibit úgy megfogta Szendehelyen, hogy le is cserélték a szünetben. Mindig úgy kell pályára lépni, hogy győzni akarunk, és ez most is így lesz!

Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 12. forduló, 2019. március 30. (szombat), 15.00:

Jobbágyi HSE-Bátonyterenyei TC

Bangó Zoltán, a Jobbágyi HSE vezetőedzője: – Nálunk ígérgetésekkel telt a téli szünet. Ha végignézem a keretet, ugyan sokan vagyunk, csak Rácz Tamás volt ott minden edzőmeccsen, rajta kívül több, mint kettőn senki sem! Nem tudom, mire számítsak tavasszal…. Feltételes módban vannak elvárásaim. A játékosokkal szemben annyi, hogy ha nem is minden edzésen, legalább a meccseken ott legyenek, bár ez szerintem álom. Elég szomorú és megmutatja a megye kettes bajnokság színvonalát, hogy ilyen hozzáállással ott tudunk lenni az első négyben. Az ellenfél remekül zárta az őszi szezont. A téli szünetben történtek a vendégek mellett szólnak, nálunk elég negatív volt ez az időszak, de azért nem adjuk könnyen magunkat, ha jó napot fogunk ki, bármi lehet!

Forgó Péter, a Bátonyterenyei TC vezetőedzője: – A csapat körülbelül hetven százaléka a bátonyterenyei és egyéb teremkupákon is játszott, így sajnos elég későn tudtuk elkezdeni a felkészülést, azt is hiányosan. Heti egy foglalkozással próbáltunk felkészülni a tavaszra, vegyes sikerrel, közben volt egy kupameccsünk, amikor gyalázatos teljesítményt nyújtva, elvéreztünk, úgyhogy nem a legjobb előjelekkel várjuk a folytatást. Azt várom, hogy a továbbiakban megismételjük korábbi szereplésünket és sikerüljön abszolválni a feljutást a megye egybe, ami a tulajdonos és a polgármester úr elvárása is, mindenképpen ott szeretnénk folytatni. Amikor tavaly játszottunk a Jobbágyival, egy jó, összeszedett ellenfelet ismertem meg személyükben. Semmiképpen nem várom, hogy gálázni fogunk ott, bár nagyon szeretném, hogy elhozzuk a három pontot. A hazaiak viszont ebben az osztályban meghatározónak számítanak, úgyhogy egy küzdelmes meccsre számítok, és nyilván arra, hogy valahogy sikerül megszerezni a győzelmet.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 19. forduló, 2019. március 31. (vasárnap), 15.00:

Érsekvadkert SE II-Tereske KSE

Gubik Ákos, az Érsekvadkert SE II játékos-edzője: – Természetesen örülünk neki, hogy már mi vagyunk az elsők, de még nagyon sok és nehéz mérkőzés vár ránk. Az a baj, nagyon szeszélyes a játékunk, valamikor tudunk nagyon jól focizni, máskor viszont nem jön össze semmi és elég rosszak vagyunk, szóval semmit nem jelent, most hol vagyunk. Ha már a találkozó elején megy a játék, azt tudjuk folytatni, de ha nem, nagyon le tudjuk húzni egymást, valamikor parádézunk, nagyon szépen jár a labda, máskor meg hihetetlen, milyen lelketlenek vagyunk. Ez fejben dől el. A mezőny elején még bármi lehet, a Kétbodony is beleszaladt két vereségbe, még az összeálló Patak ellenit értem, az erdőkürti zakót már nem, bár tudjuk, hogy ők is megerősödtek. Senkit nem lehet már leírni, ha most kezdődne újra a bajnokság, bármi megtörténhetne! Ami biztos, mindenféleképpen szeretnénk megtartani mostani pozíciónkat! A következő hetekben négy nehéz meccs vár ránk egymás után. Ezt a sorozatot a Tereske ellen kezdjük a hétvégén. Nagyon jól ismerjük az ellenfelet, masszív csapatról van szó, mindig nehéz mérkőzést játszunk velük. Férfias küzdelemre számítok.

Kiss Balázs, a Tereske KSE vezetőedzője: – Köszönjük a Nógrádifutball megkeresését. Az előző hetek kapcsán annyit tudok mondani, hogy ahogy már korábban mondtam, a Patak elleni meccs után jöttünk rá, hogy folytatódott a bajnokság. Az Erdőkürt ellen már elég jó találkozót vívtunk, részben annak köszönhetjük a döntetlent, hogy a szél támogatta a vendégeket, illetve mivel kevesen voltunk, nem tudtunk váltani. A múlt héten az Ősagárd ellen már jobban ment, legalább volt két cserénk. Jelen állás szerint azt merem mondani, bízom benne, elérhetjük a dobogó valamelyik fokát, de hogy melyiket, azt nem tudom megmondani. Az Érsekvadkert az első helye miatt fel lehet tüzelve, de remélem, valamilyen szinten le tudjuk törni a szarvukat. Szerintem minden azon fog múlni, fejben ki mennyire lesz ott! Amikor télen edzőmeccsen megvertük őket, nekünk éppen jól ment, nekik pedig nem. Ismerjük őket, minden egyes emberüket, de ezt nem szabad alapul venni, mert ezt általában elmondhatjuk, mégsem jön ki úgy a lépés, ahogy gondoltuk. Miénk mivel a forduló mérkőzése, szeretnénk meglepetést okozni!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 16. forduló, 2019. március 31. (vasárnap), 15.00:

Karancskeszi Karancs United SE-Mátramindszent SE

Budveszel László, a Karancskeszi Karancs United SE játékos-edzője: Az idény előtt megint új csapatot toboroztunk, új arcokkal. Nálunk ez már évente így van, mindig el kell telnie egy félszezonnak, amíg összerázódik a társaság. Korábban is mindig ez volt, még a megye kettőben is. Nagyjából most már megtaláltuk mindenkinek a posztját, igazoltunk is meghatározó embereket, akik hozzátehetnek a játékhoz. Pont az említettek miatt, nagy célkitűzésünk már nem lehet, mert az ősz elment, akkor kellett volna két-három mérkőzéssel többet behúzni, hogy most komolyabb célokért küzdhessünk. Az a legfontosabb, hogy legyen egy jó közösség, ha kikapunk, ha nyerünk, érezzük jól magunkat, mert ebben az osztályban erről kell szólnia a focinak! Az ellenfélben sok régi motoros van, akikkel magasabb osztályban jó párszor összecsaptunk. Náluk komolyabb tervek vannak, nem véletlenül vannak náluk egykori megye egyes játékosok. Azt mondtam a fiúknak, nem kell görcsölni, felszabadultan kell játszani, nekünk semmi tétje nem lesz a meccsnek, a tisztes helytállás lesz a cél. Nehezíti a dolgunkat a hétvégén, hogy a napokban két-három sérültünk is lett.

Csatlós Csaba, a Mátramindszent SE játékos-edzője: – Hétvégi ellenfelünk két győzelemmel kezdte a tavaszt, ami szép teljesítmény, de ha mi el szeretnénk érni a céljainkat, akkor ezt az akadályt is vennünk kell! Múlt heti sikerünk akkor ér valamit, ha a Karancs United ellen is győztesen hagyjuk el a pályát, mivel a következő fordulóban szabadnaposak leszünk. Nagyon bízok a csapatban, és abban, hogy nagy alázattal játszik majd minden emberem, mert akkor megszerezzük a három pontot!

error: Content is protected !!