A forduló mérkőzései(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi szezonban is folytatjuk a már korábban megszokott rovatunkat. Fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket, a kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról.

Ezúttal a Pásztó-Balassagyarmat, a Szendehely-Bánk, a Karancsberény-Jobbágyi, a Nézsa-Kétbodony, illetve az Ipolytarnóc-Karancsalja összecsapásokra esett a választásunk, lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő erőfelmérőket illetően!

Megyei I. osztály, 11. forduló, 2018. október 27. (szombat), 13.30:

Pásztó-Balassagyarmat

Helyszín: Mátraszőlős.

Pisák József, a Pásztó vezetőedzője: – Köszönjük a honlap főszerkesztőjének, hogy a mi mérkőzésüket választotta a heti rangadónak, ez megtiszteltetés számunkra! A csapatunknál történt változás után (a harmadik fordulót követően), a játékosaink az előzőekhez képest más felfogásban fociznak, visszatért a csapatba a hit és a küzdeni akarás. Ennek az eredménye, hogy nem kaptunk még ki azóta. Az ellenfél edzőinek nyilatkozata visszaigazolás, hogy valamit jobban csinálunk, mint ezelőtt! Tizenegy-tizenkét emberrel játsszuk le meccseinket, nem sok lehetőség van a változtatásra a csapaton belül. A berkenyei találkozó után, elhitték játékosaink, hogy lehet jó eredményt elérni ebben a bajnokságban jobb csapat ellen, ha hisznek magukban. Szerepvállalásomat követően bíztam a jobb szereplésben, motiváltabbá vált a társaság. Terveink eddig jól alakulnak, felzárkóztunk a középmezőnyhöz, sőt két pontra vagyunk a dobogótól. Mindig csak a soron következő meccsel foglalkozunk, most elérkezett az idő, hogy a bajnokság legjobb csapatával szemben “megmérettessük” magunkat, hol is tartunk valójában. Az ellenfelünk lehetőségeit tekintve minden szempontból jóval előttünk jár, de egy mérkőzésen bármi előfordulhat! Mindenféle teher nélkül várjuk a hétvégét, itt nekik lesz veszíteni valójuk… A csapatomtól bravúrt várok! Hajrá PSK!

Varga Balázs, a Balassagyarmat vezetőedzője: – Az elmúlt hétvégén nehézkesen indult be a gépezet. Heti öt edzéssel a lábakban ez nem volt meglepő. De a végén magabiztos győzelmet arattunk. Komolyabb célokhoz komolyabb teljesítmény kell. Dolgozunk keményen, hogy minél jobb eredményeket érjünk el, mind a bajnokságban, mind pedig a kupában. A fejekben már ott motoszkál a Taksony elleni mérkőzés is. Önbizalommal és jól felkészülve várjuk majd őket. A legnehezebb meccsek, a “kötelező győzelmek”. A Pásztó hat találkozó óta veretlen. Biztos, hogy kellően motiváltak lesznek ellenünk is. Meg fognak tenni mindent, hogy megnehezítsék a dolgunkat. A “szőlősi” pálya sem lesz a barátunk. Ennek ellenére, a győzelem reményében indulunk útnak. Bízom a srácokban, reményeim szerint lendületben maradva várjuk majd a kupamérkőzést.


Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 11. forduló, 2018. október 28. (vasárnap), 13.30:

Szendehely-Bánk

Koczka László, a Szendehely vezetőedzője: – Ismerve a bánki együttes játékosállományát, vezetőedzőjét, biztos vagyok benne, hogy egy nagyon felkészült és tapasztalt ellenféllel találkozunk a hétvégén. Kovács Imre barátom csapata játssza a futballt, és tudja is! Nagyon fel kell készülni ellenük, ha szép eredményt szeretnénk elérni. Fegyelmezetten, taktikusan, elszántsággal és akarattal, küzdeni tudással kell futballoznunk, ebben az esetben pedig esetleg lehet pontot szereznünk. Nyilvánvaló, a tavalyi bajnok és jelenlegi listavezető a találkozó egyértelmű favoritja, de ahogy mondani szokás, a labda gömbölyű, és a focipályán időközönként bármi megtörténhet! Mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy megnehezítsük az aranyéremaspiráns dolgát! Reményeim szerint sérültjeink felépülnek, és egy harcos, lelkes, motivált gárdával tudunk kiállni! Ehhez sok sikert kívánok csapatomnak. 

Kovács Imre, a Bánk vezetőedzője: A közelmúltban Koczka Laci barátommal és egykori játékostársammal UEFA “B” licenc-megújító, illetve kreditszerző képzésen vettünk részt Tatabányán. Miközben érdeklődve hallgattuk egy kiváló nógrádi szakember, Sisa Tibi előadását, természetesen szóba került a mi közelgő bajnoki mérkőzésünk is. Sikerült is közös nevezőre jutnunk: már ott győzelmet vártunk mindketten csapatainktól! Két győztes persze nem lehet, de barátság ide vagy oda, ez még is csak így van rendjén! Egyébként minek küldenénk pályára csapatainkat? Gondolom, hogy nagy meglepetéssel vagy váratlan húzással egyikünk sem fog tudni előállni vasárnap sem, most is a játékosok pillanatnyi erő- és mentális állapota, valamint néhány egyéni villanás fogja eldönteni a pontok sorsát. Jó iramú és színvonalú, egyben sportszerű mérkőzést várok, melyen szeretnénk megőrizni veretlenségünket és pontosan távozni Szendehelyről.


Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 10. forduló, 2018. október 28. (vasárnap), 13.30:

Karancsberény-Jobbágyi

Fodor Zsolt, a Karancsberény játékos-edzője: – Jót tett a csapat hangulatának és az önbizalmának a hétvégi győzelem. Két hazai rangadót elbuktunk, de most sikerült idegenben rangadót nyerni (a Mátraverebély játéktudását figyelembe véve én oda sorolom ezt a meccset), ami azért volt fontos, mert így látótávolságon belül maradt az első hely. Hétvégi ellenfelünket masszív, jó csapatnak tartom, amely főleg hazai pályán remekel. Van két gyors, jó csatáruk, gondolom, a kontratámadásokra fogják helyezni a hangsúlyt. Hátralévő két hazai meccsünket mindenképp szeretnénk megnyerni, aminek a nehézsége főleg a helyzetkihasználásunkon fog múlni.

Bangó Zoltán, a Jobbágyi játékos-edzője: – Tudjuk, hogy az ellenfél jó csapat, erős játékosállománnyal rendelkeznek, a hazaiak az esélyesek, de nem feltartott kezekkel megyünk! Megpróbálunk meglepetést okozni! Nekünk nincs veszítenivalónk, eddig is túlteljesítettük az elvárásokat, felszabadultan focizhatunk, nincs a játékosokon győzelmi kényszer. Remélem, ezúttal megleszünk létszámban, ezen sok fog múlni, most elkél majd a csere. 


Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 11. forduló, 2018. október 28. (vasárnap), 13.30:

Nézsa-Kétbodony

Rapavi Péter, a Nézsa játékos-edzője: – Nem szoktam lesüllyedni olyan szintre, mint a tereskeiek tették, de úgy érzem, reagálnom kell rá. Szünetben cserélnünk kellett, mert Lestyán Balázst úgy letalpalták, hogy ott maradtak a stoplinyomok a lábán és bokáján, nem bírt rálépni. Povazsán Zsoltit a levegőben úgy telibe rúgták, hogy azt hittem, ott marad. Majd miután ezt követően is továbbvitte a labdát és nem bírták fellökni, két kézzel megfogták és iponnal a földre vitték. A mi színész játékosunk felállt és ment tovább, az ő játékosukat, aki telibe rúgta, ápolni kellett. Az, hogy ezek az esetek sárga nélkül maradtak, már csak hab volt a tortán. Gusztustalan volt, ami a kispadról elhangzott befelé. Mi egyszer léptünk oda szándékosan keményebben, már lökdösődtek és fenyegettek minket, hogyha arra megy, a srác eltörik a lábát. Ennyit az előző meccsről. Ez mellett természetesen gratulálok, megérdemelten nyertek. A vereség egyáltalán nem viselte meg a csapatot. Nem hittük azt, hogy veretlenül fogunk végigmenni a bajnokságon. Szerintem nem is lehet. A vesztes meccs után minket már várt a kaja, és a csapat összeülve jót bulizott. Mint mondtam, nálunk a csapatmorál most nagyon jó, csak létszámban vagyunk egyre gyengébbek. Sérülések és más elfoglaltságok miatt sajnos most is kérdéses, hogy hányan leszünk. Ez a megye hármas osztály, nálunk nincsenek fizetett játékosok, mint Tereskén. Nem is áll szándékunkban fizetni, jól nézne ki a dolog, ha már itt is kéne. Számunkra fontos a mérkőzés, de nem ígérhetek semmit. Most is azt hittem, teljes létszám lesz, erre többen lemondták. Most is ugyanez a helyzet. Az eredmény attól függ, hogy tudunk felállni. Nem is akarok előre ezzel kapcsolatban nyilatkozni. Ha jól felállunk, nyerünk, ilyen egyszerű. Az ellenfél eredményei eddig szépen mutatnak, de elnézve, hogy sokszor az utolsó percekben nyernek, sok mindent elárul. A Kétbodonnyal ez lesz az első tétmérkőzésünk. Eddig csak edzőmeccseket játszottunk, felemás sikerrel. Kíváncsian várom a találkozót.

Baráth Péter, a Kétbodony vezetőedzője: – A mostanában a csapat által mutatott kettősséget úgy látom, hogy talán az egyszerűbbnek vélt mérkőzéseket elég könnyelműen vették a srácok. Remélem, ez változik, mert az utolsó négy őszi fordulóban lesz három kemény meccsünk és jó lenne az első helyen tölteni a telet! Ha nyernénk Nézsán, valószínű, meg is lenne az őszi első hely, de hát nem lesz könnyű dolgunk, mert nagyon jó csapat az ellenfél, gyors játékosaik, jó védőik vannak, nem véletlenül vannak ott, ahol állnak. A múlt heti botlásuk nem jogosít fel minket semmire sem, mert bármikor kijöhet az embernek egy rossz lépés. Bízom benne, ez velünk nem vasárnap fog megtörténni! Nagyon fontosak lesznek az akarati tényezők, az sem mindegy, hogy fogunk tudni összejönni. Van két-három sérültünk, kérdés, ők egyáltalán rendelkezésre állnak-e. Egy jól felkészített ellenféllel találkozunk, nagyon nehéz lesz, de bízunk egy jó eredményben!


Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 11. forduló, 2018. október 28. (vasárnap), 13.30:

Karancsalja-Ipolytarnóc

Bolyós Gergő, az Ipolytarnóc játékos-edzője: – Remek teljesítménnyel sikerült hangolnunk a rangadóra, ugyanis kissé felforgatott csapattal is tükörsima győzelmet arattunk Ludányban. Szombaton egy teljesen más mérkőzés vár ránk. A Karancsalja csapatával, a játékosokkal és a vezetőkkel jó kapcsolatot ápolunk. Ettől függetlenül harcos, küzdelmes meccsre számítok, ahol nüanszok dönthetnek. Ellenfelünk jó erőkből áll, ugyanakkor a csapategységet, az összeszokottságot emelném ki legnagyobb erényüknek. A csapat magja régóta együtt van, remek közösséget alkotnak, melynek gyümölcse a tavalyi bajnoki cím, és az idei bajnokságnak is az egyik legnagyobb esélyesei. Nem tudni még, hogy sérültjeink milyen állapotban lesznek, azonban bármilyen összeállításban is lépünk pályára, szeretnénk megnehezíteni a tavalyi bajnok dolgát.

Csicsman Tamás, a Karancsalja játékos-edzője: – Azt gondolom, a hétvégi meccsünk minden tekintetben rangadónak számít, és ennek megfelelően készülünk is rá. Egyrészt, ha nem akarunk leszakadni a tabella elejéről, akkor mindenképpen nyernünk kell, illetve kijavíthatjuk a Ludány elleni botlásunkat. Jól ismeri egymást a két csapat, a másik erősségét és gyengeségét egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy nagy taktikai csatára kell számítanunk. Éppen ezért, a fegyelmezettség nagy fegyvertény lesz a találkozón. Kemény, magas színvonalú meccs várható. De elvonatkoztatva a mérkőzéstől, elmondhatom, hogy a ‘tarnóci egyesülettel van talán a legjobb kapcsolatunk. Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy a lefújás után ott maradunk náluk vendégségben, és ennek igen nagy a sportértéke a mai viszonyok között. Így hát végszóként csak annyit mondhatok, hogy nyerjen a jobb.

error: Content is protected !!