A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi idényben is folytatjuk a már korábban megszokott rovatunkat, melyben fordulóról-fordulóra az adott körök, véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező kilencven perceit megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokkal kapcsolatban.

Ezúttal úgy döntöttünk, az SBTC-Karancslapujtő, a Mátraverebély-Mátraterenye, a Bercel-Varsány, a Vanyarc-Karancsalja, az Érsekvadkert II-Ipolyszög, illetve az Erdőkürt-Tolmács mérkőzések érdemlik meg a külön előszót. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő erőfelmérőket illetően!

Megyei I. osztály, 8. forduló, 2017. október 14. (szombat), 15.00:

SBTC-Karancslapujtő

Csatlós Tamás, az SBTC vezetőedzője: Minden meccs fontos, minden mérkőzésre úgy kell készülni, hogy nyerni kell. A ‘Lapujtő egy jó csapat. Jó játékosaik vannak. Mivel több olyan emberük is van, aki magasabb osztályban is játszott, nagy rutinnal rendelkeznek. Messze még az idény vége, de igen, egy győzelemmel lépéselőnybe kerülhetünk a többi csapathoz képest, amit még meg kell majd tartani. Ha győzni tudunk ezen a találkozón, akkor még több előnnyel rendelkezhetünk! Úgy gondolom, sok néző látogat majd ki, akik biztos egy jó mérkőzést láthatnak. Sok fog múlni azon, hogy a helyzeteket melyik csapat értékesíti majd.

Tőzsér Zsolt, a Karancslapujtő vezetőedzője: – Veretlen csapathoz látogatunk, több sérülttel rendelkezünk, ezáltal jó pár kérdőjel van a kezdőben, de megpróbáljuk a Balmazújváros elleni akaratot és játékot felvonultatni, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég.

Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 9. forduló, 2017. október 14. (szombat), 15.00:

Mátraverebély-Mátraterenye

Kaspár Zsolt, a Mátraverebély vezetőedzője: Egy igazi rangadó előtt állunk, hazai pályán mindent meg fogunk tenni a győzelemért! Ismerjük az ellenfelet, jó képességű játékosok alkotják, de bízom a játékosaimban! Ha tudjuk játszani, a játékunkat, akkor nem lehet gond! Férfias küzdelem lesz! Hajrá ‘Verebély!

Jánosi Iván, a Mátraterenye vezetőedzője: Nagyjából meg vagyok elégedve a csapat eddigi szereplésével, bár a játékon van még javítanivaló. Remélem, ezután is úgy fogunk teljesíteni, sőt még jobban, ahogy azt azt elvárom a srácoktól. Jó lett volna a múlt héten a mozgás, de legalább tudtunk készülni a ‘Verebélyre, bízom benne, hasznosan töltöttük el az időt. Ellenfelünk jó játékerőt képvisel, pár játékosuk volt a kezem alatt, ismerem őket, ahogy az egész csapatukat. Gyors embereik vannak, de remélem, mind ezen a téren, mind pedig játékban fel tudjuk majd venni a versenyt. Szerintem ez a meccs nagyban befolyásolja, hogy ki szerzi meg a bajnoki címet, de bízom abban, hogy játékosaim ezt átérzik, egyben nem teherként fogják fel ezt, hanem mindent megtesznek majd azért, hogy lehozzuk ezt a mérkőzést. Az sem baj, ha csak egy döntetlen sikerül, a vereség viszont nem fér bele. Én nagyon jó találkozót várok, de ilyenkor szokott bejönni a baki, hogy mindkét gárda nagy elánnal küzd, aztán nem alakul ki semmi játék… Remélem, ez nem így lesz, és tényleg egy nagyon jó meccset tudunk játszani!


Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 9. forduló, 2017. október 14. (szombat), 15.00:

Bercel-Varsány

Vitányi László, a Bercel játékos-edzője: Ismét rangadót játszhatunk! Ezúttal a Varsánnyal kell megküzdenünk, de mindenekelőtt magunkkal! Bízom benne, hogy mindkét csatát megnyerjük! Nagyon fontos lenne a három pont megszerzése, és csak ez lebeghet a csapatom szeme előtt. A múlt heti akarással nagyon elégedett voltam, ezt kell kivinnünk most is a pályára. Bár a vendégek az utolsó két mérkőzésen döntetlent játszottak, ez egyáltalán nem téveszt meg minket, nagyon komolyan készülünk ellenük. Sajnos megint nagyon kevesen leszünk. Rengeteg a sérültünk és egyéb problémák is vannak a keretben, így nagyon vékony játékos létszámmal vívjuk meg a soros bajnokit is. Azonban reménykedem, hogy lassan felépülnek a sérültjeink és végre lesz variációs lehetőségem is. Nagyon jó és izgalmas csatát várok a hétvégén, remélem, sportszerű keretek között fog maradni és a nézők úgy mehetnek haza, hogy “ezért megérte kimenni”. Amennyiben ez így lesz, akkor elégedett lehet mindkét fél, hisz a célt, a közönség szórakoztatását elértük! Természetesen, mi azon vagyunk, hogy ezért szombat estére hárommal több pontunk legyen, mint jelenleg! Jó mérkőzést kívánok mindenkinek a hétvégére!

Fábián Róbert, a Varsány játékos-edzője: Nagyon nem erre számított a csapat és én sem ezt vártam az Őrhalom elleni mérkőzéstől. Sajnos csak tizenöt percig játszottunk igazán, és azt hittük, ez elég lesz, de nem így lett. Remélem, ennek kapcsán mindenki átgondolta ezt a meccset és többet ilyen nem fordul elő! Egy biztos, nehéz túltenni magunkat, mert értékes pontokat veszítettünk el, mely a végelszámolásnál sokat jelenthet. Az ellenfélről nem sokat tudok, csak amiket hallottam róluk, például, jó játékosokból állnak, végsőkig képesek küzdeni. A mostani bajnoksági szereplésük alapján, szélsőséges találkozókon vannak túl. Nagyon fontos mérkőzés lesz ez, mely nagy téttel bír. Veszíteni nem szeretnénk, de sajnos mint szokták mondani, fentről nagyot lehet esni. Ettől függetlenül bízom a csapatomban, ha igazán akarunk, és végig tudunk koncentrálni, akkor jó eredményt érhetünk el. Szoros meccsre számítok, rengeteg párharcra és kemény, de nem durva ütközetekre. Bízom a jó játékvezetésben, hogy a játékvezetők pártatlanok maradnak! Kíváncsian várom a találkozót!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 8. forduló, 2017. október 15. (vasárnap), 15.00:

Vanyarc-Karancsalja

Babka János, a Vanyarc vezetőedzője: – Sajnos sérülések, eltiltások, munkahelyi elfoglaltságok miatt nagyon képlékeny a hétvégi rangadó összeállítása! A Karancsalja, egy rutinos, jó képességű gárda, a csoport kimagasló csapata! Fiatal, tartalékos együttesünk szeretne majd egy tisztességes eredményt elérni vasárnap!

Csicsman Tamás, a Karancsalja játékos-edzője: – Először is, örülök, hogy megint a mi mérkőzésünk lett kiemelve, mert ez azt jelenti, hogy jó úton menetelünk. A következő meccsünk, hasonlóan a két héttel ezelőttihez, nehéz lesz, mivel idegenben kell pontot rabolnunk. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem lesz könnyű feladat. Az biztos, hogy lejteni fog a pálya, mivel átlóban van legalább három méter szintkülönbség az amúgy sem túl nagy játéktéren. Ez azonban a kisebbik problémánk lesz. A nagyobb gond egy jó formában lévő csapat lesz. Viszont meg tudunk birkózni mindkét feladattal, ha hozzuk a formánkat. A győzelem receptje most is az akarat, a csapatmunka, és a fegyelem lesz. Remélem, ponttal vagy pontokkal térünk haza.


Megyei III. osztály, Közép-csoport, 8. forduló, 2017. október 15. (vasárnap), 15.00:

Érsekvadkert II-Ipolyszög

Gubik Ákos, az Érsekvadkert II játékos-edzője: – A hazai pálya előnye miatt bízom benne, hogy a múltkorinál jóval szorosabb meccset tudunk majd játszani, illetve hogy a jobb formánkat tudjuk elővenni, és képesek leszünk otthon tartani a három pontot, mert ha kikapunk, eléggé leszakadnánk az élmezőnytől, amit nem nagyon szeretnénk. Ha viszont meg tudjuk nyerni a meccset, ott tudunk maradni az élbolyban, aztán pedig minden esélyünk meglesz arra, hogy dobogón végezzünk. Jó csapat az Ipolyszög, nem hiába állnak a második helyen, nehéz mérkőzés lesz, tavaly egyszer mi győztünk, egyszer pedig ők, úgyhogy nem lesz egyszerű, az biztos!

Takács Gergely, az Ipolyszög játékos-edzője: Szeretném megköszönni a csapat nevében, hogy a mi mérkőzésünket választották! Rangadóra készülünk, amit a két együttes tabellán elfoglalt helyezése is hűen tükröz! Ellenfelünk erejét az eddigi eredményeik is jól mutatják, abszolút háromesélyes mérkőzésre számítok, egy számunkra ismeretlen környezetben. Ha a tabella elején szeretnénk maradni, az ilyen találkozókon oda kell tennünk magunkat, amivel szerintem nem lesz probléma.


Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 8. forduló, 2017. október 15. (vasárnap), 15.00:

Hegedűs Gábor, az Erdőkürt játékos-edzője: A múlt hétvégén igen nehezen tudtunk összejönni, csak indulásra derült ki, hogy megleszünk tizenegyen. A győzelem jó hatással volt a csapatra, új lendületet adhat a további mérkőzésekre. A hétvégén a Tolmácsot fogadjuk, lendületes, jó csapat. Ismerjük egymást, hasonló erőt képviselünk. Hazai pályán mindent megteszünk a sikerért. Nem lesz egyszerű, de ha létszámilag rendbe leszünk, jó mérkőzés elé nézünk.

Havay Zoltán, a Tolmács játékos-edzője: A szezonkezdés nem igazán úgy sikerült, ahogy mi azt elképzeltük. Olyan mérkőzéseket veszítettünk el, amiket nyernünk kellett volna. Szerencsére ezt a három mérkőzést elfelejtettük az eredmény szempontjából, de tanultunk belőle, hogy nem szabad így hozzáállni egy meccshez. Alapos fejmosások után, összeszedtük magunkat, és ez látszódik az eredményeinken, egyben játékképünkön. Teljesen még mindig nem vagyok megelégedve, de már sokkal jobb a helyzet, mint kezdetekben. A folytatásban azt várom, hogy elérjük a dobogót a szünet előtt, az előttünk álló találkozókat nyerjük meg, és növeljük a gólátlagunkat. Az Erdőkürt csapatáról azt tudom, tapasztalat szerint is, hogy egy jó erőben lévő gárdáról van szó, mely játékilag is rendben van, sportszerű csapatról beszélhetünk. Egyénileg is jó játékosokkal van tele a csapat, ez mindenképpen nehezíteni fogja a játékunkat. Mint említettem, nagyon nehéz dolgunk lesz, de ez még jobban felcsigáz minket erre a mérkőzésre, hogy bizonyítsunk. Pörgős, kemény, férfias játékot várok majd. Véleményem szerint egyik csapat sem fog visszafogottan játszani, maximum addig, ameddig felmérik a másik játékerejét. Egy ilyen meccsen bármi dönthet, de szerintem az akarat fog, és az , hogy az utolsó percekben is higgadt maradjon valamelyik együttes. Természetesen, bízom benne, hogy mi leszünk azok, akik majd jobban akarnak és higgadtak is maradnak. Efelől semmi kétségem nincs, és mindent megteszünk érte, hogy így legyen! Hajrá Tolmács!

error: Content is protected !!