A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi idényben is folytatjuk a már korábban megszokott rovatunkat, melyben fordulóról-fordulóra az adott körök, véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező kilencven perceit megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokkal kapcsolatban.

Ezúttal úgy döntöttünk, a Karancslapujtő-Cered, a Mátraverebély-Kazár, a Bercel-Bánk, a Nagybátony-Szurdokpüspöki, a Romhány-Kétbodony, illetve a Kálló-Ősagárd mérkőzések érdemlik meg a külön előszót. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő erőfelmérőket illetően!

Megyei I. osztály, 3. forduló, 2017. szeptember 10. (vasárnap), 16.00:

Karancslapujtő-Cered

Tőzsér Zsolt, a Karancslapujtő vezetőedzője: – Elégedett vagyok a nyár során érkező játékosokkal, erősítést jelentettek a csapatnak. A felkészülésünk szerintem jól sikerült, amit az is mutat, hogy kijutottunk az országos főtáblára. Nekünk nem cél a bajnoki cím, az első háromban kell benne lennünk, az igaz, hogy a most következő három találkozónk, sorozatban a Cered, a Berkenye és az Érsekvadkert ellen, meg fogja határozni a szereplésünket. A Cered elleni kupameccsünk idegenben volt, kisméretű pályán, igazságos döntetlen született. Most Karancslapujtőn, nagyobb méretű játéktéren találkozunk, de nagyon nehéz mérkőzésre számítok, otthon viszont győzni szeretnénk! Az biztos, hogy a helyzetkihasználásunkon változtatni kell, mert nem lesz annyi lehetőségünk a gólszerzésre, mint a Mátranovák, a Héhalom vagy a Karancsberény ellen, és ha megint el fogjuk szórakozni elől a ziccereket, akkor probléma adódhat, akár fordítva is elsülhet dolog. Sokkal nagyobb koncentrációt kérek a támadóimtól!

Jeney Gyula, a Cered játékos-edzője: – A nyári felkészülésünk, megint olyan volt amilyen, volt néhány edzésünk meg edzőmeccsünk, ennyi… Elveimmel soha nem megyek szembe, megyei szinten soha sem küldenék el játékost, de aki menni akar, azt azonnal el kell engedni, aztán megpróbáljuk őket posztok szerint pótolni, ez eddig több-kevesebb sikerrel összejött az évek során, majd most meglátjuk, erre az idényre sikerült-e. Ebben az osztályban nagyon fontos a közösség, ebbe tökéletesen beleillenek az újak. Nagyon színvonalas, jó iramú izgalmas meccset játszottunk pár hete a Karancslapujtővel, de minden mérkőzés más, és persze most idegenben vagyunk kénytelenek játszani, ami azért kicsivel más típusú játékot igényel tőlünk. Ezerszer elmondtam már, kicsit se érdekel, hogy hányadik helyen végzünk, ami nem azt jelenti, hogy ne szeretném minden találkozónkat megnyerni, de rengeteg összetevője van ennek, amire semmiféle hatással nem vagyok, így sokkal jobban idegesít, hogy miképpen fogom megoldani azt, miszerint szinte az összes bajnokink délelőttjén Bozsik-tornán leszek a gyerekekkel, és még időben odaérjek a délutáni ifi és felnőtt meccsekre. Mint minden aktuális ellenfelünkről, a Karancslapujtőről is mindent tudok, komoly játékerőt képviselnek, rengeteget edzenek, ami ebben a bajnokságban hatalmas előny, amit az eredményeik igazolnak is.
Mivel ők lesznek hazai környezetben, és nagyon komoly céljaik vannak ebben a bajnokságban, gondolom, nyerni akarnak, így rajtuk sokkal nagyobb lesz a nyomás, bízom benne, hogy fel tudjuk venni velük a versenyt, és sikerül egy jó derbit összehozni.

Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 4. forduló, 2017. szeptember 9. (szombat), 16.00:

Mátraverebély-Kazár

Kaspár Zsolt, a Mátraverebély vezetőedzője: A múlt heti mérkőzésben csak az eredmény volt elfogadható, de ez nem is fog változni, amíg edzésekre nem tudunk normális létszámban összejönni! Sajnos a hétvégén sem leszünk teljes kerettel… A Kazár jó csapat, úgy gondolom, erősödtek a nyár folyamán, de nekünk hazai pályán csak a győzelem elfogadható!

Koncsik László, a Kazár vezetőedzője: – A nyár folyamán a játékoskeretünkben történő változásokkal elégedett vagyok, némi csalódottság az edzéslátogatottsággal kapcsolatban van bennem, de részben tudomásul kell vennem, mert munkahelyi elfoglaltságok miatt vannak ezek a változatos a létszámok, egyébként csinálják a srácok a dolgukat becsületesen. A szezon végén mindenféleképpen szeretnénk az első ötben végezni. Az eddig lejátszott három fordulóval kapcsolatban pozitív a véleményem, bár van egy kis keserűségem a lucfalvai pontvesztés, de összességében elégedett vagyok az eddig elért eredményekkel. Úgy érzem, a Mátraverebély komoly változáson ment keresztül negatív irányba, hiszen a játékosállományuk igen kicserélődött, viszont egyúttal úgy vélem, továbbra is a bajnokság jobb csapatai közé tartozik ellenfelünk. Szombaton nem feltartott kezekkel megyünk, pozitívak az előjelek, ugyan láttam a meccsüket az elmúlt fordulóban, minden mérkőzés más, vannak hiányosságaik, próbáljuk majd kihasználni a lehetőségeket, és ha a csapat teljesítménye a végjátékban pozitív lesz, akkor esélyesek vagyunk a találkozó megnyerésére!

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 4. forduló, 2017. szeptember 10. (vasárnap), 16.00:

Bercel-Bánk

Vitányi László, a Bercel játékos-edzője: Szeretném megköszönni, hogy egy olyan mérkőzés kerül a forduló középpontjába, amiben mi is szerepet kapunk. Megtiszteltetés! Felemás tapasztalataim vannak eddig Bercelen, de ha most kellene mérleget vonnom, akkor a pozitív tartomány lenne az erősebb! Az elmúlt fordulóban egy kívülről váratlan pontvesztést konstatálhattak az érdeklődők. A mérkőzés után és a héten tapasztaltak alapján, a csapatot ez nem fogta meg olyan szinten, mint a szurkolókat és vezetőket. A játékosok a pályán voltak, érezték a különbséget a két gárda között. Ez pontokban, gólokban nem mutatkozott meg most sajnos, ami egyedül csak a mi hibánk volt, amit a játékosok is beláttak. Remélem, hogy ez a tasli jókor jött és nagyobb koncentrációt fog kiváltani a pályára lépőkből. Sokan úgy tartják, hogy ez egy nagyon fontos mérkőzés a bajnokság szempontjából, azonban szeretném kiemelni, hogy mindösszesen csak a negyedik fordulóban járunk! Tehát ezt követően még huszonkettő bajnoki áll a csapatok előtt. Viszont a két együttes között átigazolók és a keretek összetételéből fakadóan bizonyosan érdekes, lüktető találkozó lesz. A derbivel kapcsolatosan elmondhatjuk, hogy teljesen háromesélyes. Nálunk sajnos családi és válogatott programok, valamint sérülések miatt ismételten több hiányzó is lesz. Ettől függetlenül fejben megvan a taktikánk, és ha a pályára lépők ezt megtudják valósítani, akkor megszerezhetjük a három pontot! Márpedig, ha ebben nem bíznék, akkor nem küldenék pályára senkit! Tisztában vagyunk a Bánk erejével és sejtjük a gyengéit, ahogyan valószínűleg ők is így vannak velünk. Érdekes, izgalmas meccs lesz. Én a jó focinak drukkolok, sportszerű keretek között és akkor azt mondom, hogy győzzön a vasárnap jobb formában lévő csapat! Mi azon leszünk, hogy a Bercel legyen az!

Kovács Imre, a Bánk vezetőedzője: – Na, jó: akkor most a három magyar igazság mellett itt egy a ráadás is, de innentől jöjjenek a többiek! Negyedszer is nekifutok! A szokásoknak megfelelően igazi presztízsmérkőzés vár ránk a hétvégén a berceliek ellen! Három idegenbeli fellépésen szerzett hét ponttal és listavezetőként várjuk a találkozót. Mostantól bizonyára mindenkinek a mi skalpunkra fáj majd a foga, de ígérem, hogy nem fogjuk olcsón adni a bőrünket! Főleg Ucsi, Dudi, Gyugyó és Frici, hiszen ők egyébként sem rendelkeznek semmilyen hajkoronával… A hétvégi derbit illetően is minden bizodalmam a CSAPAT-ban van, s amennyiben azt játsszuk, amit előzetesen kérek, akkor a csapat több játékosának is nosztalgia-jelleggel bíró találkozón is a győzelem reményében lépünk majd pályára a vasárnapi mérkőzésen!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 3. forduló, 2017. szeptember 9. (szombat), 16.00:

Nagybátony-Szurdokpüspöki

Sipkó Sándor, a Nagybátony vezetőedzője: – Meglepően jó iramú mérkőzéseket játszottunk ezidáig, gondolom, ez a továbbiakban is így lesz. Szűkös játékoskeretünk ellenére, minden meccsen a győzelem reményében lépünk pályára. Hangsúlyozom, nem arra készülünk, hogy hibátlan mérleggel vagy veretlenül nyerjünk bajnokságot, szerintem idő kell ahhoz, hogy létszámban tovább erősödjünk, ha így lesz, bizonyos vagyok abban, hogy az élbolyban zárjuk a pontvadászatot. Ha szombaton mindenki rendelkezésünkre áll és nem jön közbe semmi, ne vegye senki szerénytelenségnek, de mi vagyunk a kilencven perc esélyesei.

Pintér Norbert, a Szurdokpüspöki játékos-edzője: A csoport egyik legjobb csapatával találkozunk szombaton, mindent meg fogunk tenni hogy jó mérkőzést játszhassunk. Tudjuk, hogy nagyszerű játékosok alkotják a nagybátonyi csapatot, de ha mindenki odafigyel és teszi a dolgát, bármi megtörténhet. Szeretnénk jót focizni, és jó eredményt elérni!

Megyei III. osztály, Közép-csoport, 3. forduló, 2017. szeptember 9. (szombat), 16.00:

Romhány-Kétbodony

Seres István, a Romhány játékos-edzője: Nagyon sok háttérmunkán vagyunk túl azért, hogy itt lehessünk. Kevés időnk maradt a csapat formálására, amit menet közben kell megtenni. Sajnos későn dőlt el pontosan, hogy milyen irányt vesz a labdarúgás Romhányban, ami miatt lemaradtunk több játékos igazolásáról. Az eddigi tapasztalatunk nem sok, két lejátszott mérkőzéssel a hátunk mögött. Sok csapat már a hatodiknál jár, ez nagy előny! Ellenben nagyon jó hangulat uralkodik, és összetartás terén sincs hiba. Mint mondottam, két mérkőzésünk volt, több változtatással a csapatban. Vannak kényszerű posztok az alacsony létszám miatt, ami sajnos ezen a szinten jellemző. A folytatásban magasabb létszámú megjelenést várok, több erőt és pontosságot, amiért meg fogunk dolgozni. A hétvégi találkozó szomszédvári rangadó lesz, és izgalmasnak ígérkezik, hiszen a kétbodonyi játékosok mind érintették a Romhányt, ezért sokan jól ismerik a egymást. Ez nehezít a mérkőzésen. Az ellenfelünk előnye az lehet, hogy jelentős meccset töltöttek együtt a pályán, és nagyobb létszámból gazdálkodhatnak. De a labda gömbölyű, és a csapatom sem feltartott kézzel fog a hazai pályára kifutni.

Baráth Péter, a Kétbodony vezetőedzője: Valószínűleg mindkét csapat várja a szombati mérkőzést, romhányi barátaink bizonyítani szeretnének ellenünk, mi pedig a három pontot szeretnénk elhozni tőlük. A múlt heti döntetlenjük mindenképp figyelemreméltó, nem vehetjük félvállról a találkozót, jól kell játszanunk, ha nyertesen szeretnénk elhagyni a pályát. Ezúton is kívánok a Romhány csapatának remek szereplést, vasárnaptól minden meccsüket nyerjék meg… Én mindenesetre bízom a csapatomban, és hétről-hétre szeretnénk haladni a céljaink elérése érdekében, ezért természetesen, győzelmet várok. Bízom benne, egy remek meccs után mi kerülünk ki jobban, és mindenképp jól fogjuk érezni magunkat szombat este, amit itt is szeretnék megköszönni…

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 3. forduló, 2017. szeptember 10. (vasárnap), 16.00:

Kálló-Ősagárd

Horváth László, a Kálló vezetőedzője: – A nyári edzőmérkőzéseink jól sikerültek. Öt gyakorló meccsünk volt, melyek közül négyet megnyertünk, egyszer pedig döntetlent játszottunk, szóval meg voltam elégedve a felkészülésünkkel. A játékoskeretünk nem nagyon változott ahhoz képest, mint ami az előző szezonban volt a Kálló FC-nél, ugyanazok a játékosok igazoltak az új egyesületbe, a Kálló SE-be. Két új embert szereztünk, Makó Jánost és Horváth Sándort. A szezon végén az első háromban szeretnénk benne lenni. Az Ősagárdról nem sok mindent tudok, azzal tisztában vagyok, hogy erős csapatról beszélünk. Fociztunk már ellenük párszor, két-három alkalommal kikaptunk, csak egyszer tudtunk nyerni, hazai pályán. Mindenképpen győzelmet várok a vasárnapi meccstől, szerintem a mostani csapatunk képes arra, hogy megverjen egy olyan ellenfelet, mint az Ősagárd, plána hazai pályán!

Gyuricza Zoltán, az Ősagárd vezetőedzője: – Remélem, ki tudunk állni a meccsre, mert sok játékos jelezte, hogy nem ér rá a hétvégén. Nem vagyunk profik, nem tudom az embereket arra kötelezni, hogy megjelenjenek, de nem is akarom. Így most a mérkőzéssel kapcsolatban barmiféle szakmaiságot emlegetni felesleges.

error: Content is protected !!