A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokban, a kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. A megye egy tizenhetedik köréből a Diósjenő SE-Salgótarjáni BTC meccsre esett a választásunk, ahol a tabella első helyezettje látogat a második pozícióban állomásozó házigazdákhoz. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő erőfelmérőt illetően!

Megyei I. osztály, 17. forduló, 2020. február 29. (szombat), 14.00:

Diósjenő SE-Salgótarjáni BTC

Eőry Tibor, a Diósjenő SE vezetőedzője: – Folytattuk az ősszel megkezdett munkát és ehhez minden feltétel adott volt a felkészülés során. Továbbra is filozófiánk alapja, a helyi kötődésű fiatal játékosok beépítése a csapatba. Az utánpótlás nevelésünk jól szervezett és hatékony, melynek biztosítéka Józsa Csaba, aki hosszú évek óta kiválóan irányítja ezt a munkát. Az első csapatban lévő játékosok többsége az ő keze alól került ki. Minden évben van az utánpótlásból olyan játékos, aki alkalmas az első csapatban való szereplésre. Szerintem ez az egyetlen útja megyei labdarúgásunk fejlődésének. Jelenlegi helyezésünk nem a véletlen műve, hanem következetes szakmai munka eredménye. Csapatunk számára minden találkozó a “hét mérkőzése”, mert szeretnénk bizonyítani, hogy az általunk választott szakmai út helyes, és hogy az első osztályban a helyünk. A mostani ellenfelünk az osztály legjobb csapata, más feltételrendszerrel, más célokkal. Számunkra egy jó lehetőség, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek egy komoly célokért küzdő ellenféllel szemben. Minden meccsen győzni szeretnénk, papírforma szerint nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent megteszünk a siker érdekében.

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Nagyon jól mozogtunk a héten, végre élőfüvön edzettünk. Kíváncsi vagyok, milyen hatással lesz a csapatra, hogy ebben az évben először nem műfüves lesz a pálya, mert biztos, hogy nem lesz egyszerű a talaj. Ilyen körülmények között könnyebb rombolni a játékot, mint építeni, de hozzá kell szokni. Mindenki tudja, teljesen más műfüvön focizni, nem olyan egyenes a talaj és nem úgy megy a labda, de meg kell oldani ezt a feladatot! Ez teljesen más mérkőzés lesz, mint ősszel volt hazai pályán. Ott azért négy perc alatt lerendeztük az ellenfelet. Most biztosan szorosabb meccs lesz, de bízom benne, elhozzuk a három pontot! Tarlósi Milánon kívül mindenki jól van. Kellemes, egyben kellemetlen gondjaink vannak, mert olyan erős kerettel rendelkezünk, hogy tényleg bárki játszhatna a kezdőben, de sajnos csak tizenegyen lehetünk.

error: Content is protected !!