A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi idényben is folytatjuk a már korábban megszokott rovatunkat. Fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket, a kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról.

Ezúttal a Pásztó SK-Berkenye SE, a Bercel KSK-Bánk SE, a Szondy SE Hont-KSE Becske, illetve a Karancsalja MSE-Doboskút SK Nógrádsipek meccsekre esett a választásunk, lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő erőfelmérőket illetően!

Megyei I. osztály, 10. forduló, 2019. október 19. (szombat), 15.00:

Pásztó SK-Berkenye SE

Helyszín: Mátraszőlős.

Nagy Tamás, a Pásztó SK vezetőedzője: – Túl az őszi idény közepén, az eddigi szereplésünk közel van a realitásokhoz. A bajnoki rajton beragadtunk, de dicséretére a csapatnak, úrrá lettünk a gondjainkon és hetek óta jól szereplünk. A védekezésünk stabilizálódott, és ez a támadójátékunkra is pozitív hatással lett. Az elmúlt hetekben elkészült a pályánk, ami valamiféle futball-lázat indított el a városban, és ezt érzik a fiúk is. A veretlenségi sorozatunk is nagy segítségre volt abban, hogy a pályán kívül is csapattá érjünk. Itt tartunk most, az élmezőny kapujában vagyunk, és az ősz hátralévő felében szeretnénk ott megragadni. A hétvégi ellenfelünk a Berkenye csapata, az eddig is kiváló alakulat a nyáron alaposan beerősített, a mi szintünkön brutálisan erős kerettel rendelkezik. Az eddigi szereplésük ezt nem biztos, hogy igazolja, de ahogy mondani szokták, várjuk ki a végét. A maximális tiszteletünk mellett, méltó partnerek szeretnénk lenni szombaton a ‘szőlősi fenyőligetben. A srácok már nagyon várják a mérkőzést, szeretnék megugorni azt a bizonyos lépcsőt. Én jó időben, sok szurkolót várok, és egy színvonalas, jó mérkőzést, ahol a győzelemre fogunk játszani.

Mohácsi László, a Berkenye SE vezetőedzője: – Javítani akarunk az eddigi rangadókon elkövetett hibáinkon! Mindenki elhivatott a pozitív változásban, amit most egyből egy jó formában lévő csapat ellen kell is bizonyítanunk! A Pásztó ellen vendégként soha sem könnyű játszani, mi is tapasztaltuk ezt már a bőrünkön, ezért most fejlődnie kell a koncentrációnknak, hogy bravúrt érhessünk el ezen a hétvégén, és ezáltal a szezon további szakaszában is! 

Megyei II. osztály, 10. forduló, 2019. október 20. (vasárnap), 15.00:

Bercel KSK-Bánk SE

Cseresznyik Sándor, a Bercel KSK vezetőedzője: – Nem lesz egyszerű mérkőzés. Az eddigi eredményeikből kiindulva, a mezőny egyik legerősebb csapata ellen lépünk pályára. Megpróbáljuk rendezni a sorokat, sok minden fog múlni a játékosok hozzáállásán és a találkozón nyújtott teljesítményén. Remélem, minden emberünk százhúsz százalékot fog majd nyújtani ahhoz, hogy egyáltalán eredményesek tudjunk lenni. Én bízom a csapatban, úgy gondolom, egy erős gárda ellen tudnak majd olyan plusz energiákat mozgósítani a srácok, ami megmutatkozhat a végkifejleten. Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz meccs lesz, oda kell majd koncentrálni, hogy a lehető legjobbat tudjuk majd kihozni a kilencven percből, ha hiba nélkül tudunk focizni, lesz eredménye is! Nem feltartott kezekkel megyünk ki, hiszen hazai környezetben játszunk, át kell éreznie a csapatnak a mérkőzés súlyát!

Kovács Imre, a Bánk SE vezetőedzője: – Az első kilenc fordulót sikerült jól és eredményesen abszolválnunk, de a bajnokság lényegi kérdéseit eldöntő része igazából csak most kezdődik majd számunkra. Remélem, hogy a srácok erre az időszakra tartogatták energiájukat az utóbbi két fellépésünkön, mert a magabiztos győzelmeink ellenére számomra nem volt túl meggyőző a teljesítményünk. Abban is bízom, hogy minőséget jelentő távollévőink mostantól újra bevethetőek lesznek, hiszen nehéz sorozat előtt állunk. Bercelre önbizalommal, felkészülten, de koránt sem elbizakodva megyünk vasárnap, ahol egy sportszerű mérkőzésen szeretnénk tovább folytatni az immár tizenegy tétmérkőzés óta tartó győzelmi sorozatunkat.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 10. forduló, 2019. október 20. (vasárnap), 15.00:

Szondy SE Hont-KSE Becske

Garazsi József, a Szondy SE Hont vezetőedzője:  Úgy látszik, még tizennyolc ember is nagyon kevés egy keretben. Nem tudom, hány fős állománynak kellene lennie, hogy legalább tizenöt legyünk egy-egy meccsen. Húsz-huszonkettő fősnek? Állítólag most lesz egy-két visszatérőnk, de újabb hiányzók is, de ez akkor dől el, amikor már ott leszünk a pályán. Az ellenfélről semmit sem tudok, úgy látom, elég jól szerepeltek eddig. Az biztos, ha mi rúgunk gólt az első félidőben, egy ellenfél sem ússza meg a vereséget! De ha ugyanúgy kihagyunk mindent, mint legutóbb a Patak, akkor megint hasonló lesz a vége. Bízom benne, eltaláljuk azt a hétméteres kaput és nem leszünk szerencsétlenek, remélem, meglesznek a helyzeteink. Örülök neki, hogy az utolsó hat őszi mérkőzésünkből négyet is otthon játszunk, de úgy látszik, nekünk nem előny a hazai pálya, idegenben jobb a mérlegünk. Azt nem mondom, hogy bízunk a szurkolóinkban… A patakiak is megjegyezték, hogy lehetnek ilyen hülye emberek. Elhordtak mindennek, csak kritizálni tudtak. Sajnos emiatt a játékosok nem tudnak a meccsel foglalkozni, visszaszólnak. Megpróbálunk valahogy nyerni vasárnap.

id. Jele Tibor, a KSE Becske vezetőedzője: – A hétvégi meccsünkről annyit tudok mondani, jó az ellenfél, jó az edzőjük, jó a pálya, szép az öltöző, csak az a baj, hogy messze vannak. Nem gondolkodunk távolra, hosszú még a bajnokság, mostanában pedig történtek olyan dolgok Becskén, amik befolyásolhatják az itteni labdarúgást. Bár ne úgy lenne… Még az előző fordulóra visszatérve: szerdán elolvastam az akkori ellenfél nyilatkozatát, majd ezután szúró fájdalmat éreztem a szívem körül. Egyből orvoshoz mentem. Elmondtam a panaszaimat, megvizsgált, majd ezek után pszichológushoz küldött a doki. Megmondom őszintén, lelki beteg lettem az engem ért vádak miatt! Próbálok válaszolni a súlyos állításokra. Bementem a pályára, mert be kellett vinni a fagyasztót, aztán használni. A kispadról nehéz lett volna befújni a sérült játékosaimat. A másik dolog, hogy én rasszista vagyok… Sokan kérdezték, kit parasztoztam. (Hisz Mourinho és Cigánygyerek is a becenevem.) Egy mesébe képzelem bele magam, ahol én vagyok Hamupipőke, csak az a baj, hogy aki ellenem van, az nem a gonosz mostoha, hanem egy nagy polgármester úr. Kérdezem magamtól, az emberek kinek fognak hinni? Hamupipőkének? Kétlem… A pszichológusom annyit mondott, hogy a gyógyulásomat elősegítené egy bocsánatkérés. Visszatérve a következő meccs: csak a győzelem lehet a célunk!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 10. forduló, 2019. október 19. (szombat), 15.00:

Karancsalja MSE-Doboskút SK Nógrádsipek

Csicsman Tamás, a Karancsalja MSE játékos-edzője: – A következő mérkőzés megint egy nehéz kihívást jelent a csapatnak. Főleg úgy, hogy a múlt heti meccsünk még kísérteni fog. Van két sérülésünk és egy eltiltásunk. Ezekkel az előjelekkel kell fogadnunk egy jó csapatot. Viszont, ha rendet tudunk rakni a fejekben, akkor nem lesz gond. Ősszel a hazai meccseket mindig sikerült hoznia a csapatnak. Remélhetőleg ez most is így lesz.

Csordás Tibor, a Doboskút SK Nógrádsipek vezetőedzője: – A múlt héten nem sikerült megszereznünk a három pontot hazai pályán, amiatt nagyon csalódottak voltunk. Sajnos vannak gondjaink, a szombati nap mindig mindig problémás különféle elfoglaltságokból kifolyólag. Amúgy is kevesen vagyunk, az elmúlt hetekben több kisebb sérüléssel is bajlódtunk, de a legnagyobb gond, hogy nem igazán találjuk a játékunkat, hátul bizonytalanok vagyunk, elől pedig jobbnál-jobb helyzeteket is kihagyunk. Aktuális ellenfelünk szoros mérkőzésen szenvedett vereséget Csitárban, ezért mindent meg fognak tenni, hogy kiköszörüljék a csorbát. Általában szoros találkozókat vívunk velük. Remélem, összeszedjük magunkat, visszatér a régi sokpasszos futballunk, és egy rangadóhoz illően, egy kemény, küzdelmes derbin jó eredménnyel hagyjuk majd ott Karancsalját. Hajrá ‘Sipek!

error: Content is protected !!