A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi idényben is folytatjuk a már korábban megszokott rovatunkat. Fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket, a kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról.

Ezúttal a Berkenye SE-Salgótarjáni BTC, a Zagyvarónai SE-Bercel KSK, a Szondy SE Hont-Patak SE, illetve a Csitár SE-Karancsalja MSE meccsekre esett a választásunk, lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő erőfelmérőket illetően!

Megyei I. osztály, 9. forduló, 2019. október 12. (szombat), 15.00:

Berkenye SE-Salgótarjáni BTC

Mohácsi László, a Berkenye SE vezetőedzője: – Az elhalasztott mérkőzés miatti üresjárat láthatóan nem tett jót nekünk, hiszen az elmúlt héten nehezen vettük fel a ritmust, lassan lendültünk játékba, és csak vért izzadva nyertük meg azt a találkozót. Túl vagyunk rajta, és tudjuk, mostanra óriásit kell változtatnunk a játékunkon, mert az úgynevezett “főpróba” nem nézett ki fényesen, de bízom abban, hogy erre a rangadóra senkit sem kell majd feltüzelnem, motiválnom, mert tudjuk, hogy most is vért kell majd izzadnunk ahhoz, hogy számunkra kedvező eredményt tudjunk elérni. Láttuk az SBTC-t játszani, sok jó játékos alkotja a keretet, előrefelé játszanak, gyorsak és jó benyomást tettek ránk. Fizikálisan kell megfelelnünk, és kiváló szervezettség mellet jól kell kihasználnunk a mi keretünkben is meglévő értékeket. Vannak sérültjeink, betegeink, de pozitívan állunk a mérkőzéshez.

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Valószínű, a Berkenye lesz a legnehezebb ellenfelünk. Eléggé fontos mérkőzés előtt állunk. Tudom, hogy az ellenfélben vannak régi balassagyarmati játékosok, az edzőjüket nagyon jól ismerem, Rusvay ellen pedig még játszottam. Sajnos vannak sérültjeink és betegeink is. Ez viszont meg kell oldani, remélem, sikerülni fog lehozni ezt a meccset is.

Megyei II. osztály, 9. forduló, 2019. október 13. (vasárnap), 13.00:

Zagyvarónai SE-Bercel KSK

Smida László, a Zagyvarónai SE játékos-edzője: – Egészséges önbizalommal várjuk a hétvégi meccset. Szerencsére eltiltottunk és sérültünk sincs. Az eddigi teljesítményünket tekintve, kétarcú csapattá váltunk. Pályaválasztóként százszázalékosak vagyunk, idegenben eddig nem termett számunkra babér. Próbáljuk az eddig elért eredményeket a helyén kezelni. A mi célunk továbbra is a középmezőny elérése, amihez az kellene, hogy a hasonló kaliberű csapatok ellen pontokat szerezzünk. Nyilván hátráltató tényező, hogy az utóbbi hetekben ezt szinte edzések nélkül kell megoldanunk. Az ellenfélről sajnos nem sokat tudok. Bár céltudatosan, amikor az időm engedte több ellenfelet is megnéztem, a bercelieket sajnos nem sikerült feltérképeznem. Az eredményeik alapján azonban elmondható, hogy masszív csapatról van szó, gólerős támadósorral. Kényszerűségből utoljára három hete léptek pályára. Kérdés, hogy ez milyen hatással lesz rájuk. Remélem, hogy szervezett, magunkhoz képest kombinatív és egészségesen agresszív játékot tudunk produkálni és sikerül megőriznünk a “hazai pályán” mutatott makulátlan mutatónkat. Nagyon fontos lenne a hétvégi pontszerzés, mert ezt követően a három dobogós csapattal fogunk meccselni, ami nem ígérkezik sétagaloppnak.

Cseresznyik Sándor, a Bercel KSK vezetőedzője: – A bajnokság eleje kissé rapszodikus volt, majd kezdett összeszokni a csapat, elkaptuk a fonalat. Most jön pár nehéz mérkőzésünk, amik nem lesznek egyszerűek, de úgy gondolom, ha az eddigi hozzáállással lépünk pályára, nem lesz különösebb vesztenivalónk. Nyilván a következő időszakból is megpróbáljuk kihozni a maximumot és minél több pontot gyűjteni. Nagyon jó kérdés, a kéthetes szünet milyen hatással lehet a csapatra. Én nem örülök neki, mert pont egy olyan periódusban történt, amikor zsinórban tudott nyerni a csapat. Akár jól is elsülhet ez a pihenő, de benne van az is, hogy rosszul. Remélem, nem kényelmesedett el a társaság, az edzéseink ugyanúgy megvoltak. A Zagyvarónáról semmit sem tudok. A tabellán elfoglalt helyezésük alapján nem tartom őket rossz csapatnak. Ebben az osztályban senkit nem szabad lebecsülni, hétről-hétre változik az összeállítás, nagyon nehéz biztosra menni és fix kerettel kiállni. Bízom benne, odafigyelnek a fiúk és tudjuk venni az akadályt. Három pontért megyünk! Nekünk egy dologgal kell majd foglalkoznunk, hogy megnyerjük a meccset!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 9. forduló, 2019. október 13. (vasárnap), 15.00:

Szondy SE Hont-Patak SE

Garazsi József, a Szondy SE Hont vezetőedzője:  Nagyon hullámzóan teljesítettünk az elmúlt hetekben. Minden azon múlik, milyen napot fogunk ki. Ha jót, bárkit meg tudunk verni, ha pedig rosszat, csak szenvedünk. Eddig a Nézsa ellen volt a legjobb meccsünk, azóta pedig bebizonyosodott, nem is olyan rossz ellenfelet győztünk le könnyedén, és még a tíz szerzett góltól függetlenül is maradt bennem hiányérzet. A Patak az eddigi összes mérkőzését megnyerte, nem véletlenül állnak az első helyen a vendégek. Ha valakit nem motivál, hogy a hibátlan első ellen játszhat, akkor mi?! Talán annyi előnyünk lehet, komolyabb szinten is nehéz tűzben tartani egy csapatot, ha nyerik sorban a találkozókat, előbb-utóbb csak belefásulnak a győzelmekbe, és talán alá is becsülnek minket. Majer Ferencre már számíthatok, a többiekre valószínűleg nem. Bízom benne, lesz három-négy cserénk. A célunk a győzelem, de bármilyen eredményt el tudok fogadni, ha mindent megteszünk a sikerért! Mindig azt mondom a fiúknak, bárki ellen játszunk, nálam csak a három pont az elfogadható, az a lényeg, hogy hozzanak ki magukból mindent! A tavaszhoz hasonlóan ismét egy jó meccset szeretnénk játszani. Akkor nekünk volt rengeteg helyzetünk, a végén mégis ők örültek, mert három perc alatt rúgtak három gólt. Bízom benne, összeszedik magukat a srácok, elfelejtik a gondjaikat és odakoncentrálnak a kilencven percre! Az a lényeg, ne a szerencse döntsön és ne a bírók játsszák a főszerepet!

Bella Sándor, a Patak SE vezetőedzője: – Ismét idegenben kell helytállni csapatomnak, most éppen a harmadik helyre lépő Hont ellen! Szeretnénk továbbra is eredményesen szerepelni, amihez jelenleg minden adott nálunk. Jó hangulat, egészséges önbizalom, és nagyon nagy szív! Nem fogjuk fél vállról venni a meccset, mert utánunk éppen a Hont a második legeredményesebb csapat, ezért jár nekik a tisztelet! A két sérültünk közül az egyik már játszhat, a másik még kérdőjeles, ezen kívül egy vagy két hiányzóval kell számolnom. Jó mérkőzésre számítok, és arra, hogy ismét olyan meccset játszhatunk, ahol mi is megkapjuk a tiszteletet.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 9. forduló, 2019. október 13. (vasárnap), 15.00:

Csitár SE-Karancsalja MSE

Csernyik Péter, a Csitár SE játékos-edzője: – Bizakodva várjuk a hétvégét, remélem, megleszünk kellő létszámban, ha felépülnek a sérültjeink, masszív csapatot tudunk alkotni, azonban ha lesznek hiányzónk, azt meg fogjuk érezni. Ezen múlik az is, elérhetjük-e a dobogó valamelyik fokát. Azért még van hátra pár nehezebbnek ígérkező meccs. Az a lényeg, játsszunk jó mérkőzéseket, ha pedig a szerencse is mellénk áll, bármi megtörténhet. A Karancsalja a dobogó legalsó fokán zárt az előző szezonban, ráadásul nyáron tudtak erősíteni, amit az eddigi eredményeik is mutatnak, jól szerepelnek. Remélem, jó meccset játszunk majd ellenük!

Csicsman Tamás, a Karancsalja MSE játékos-edzője: – Nehéz találkozóra készülök. Egyrészt a csitáriak jó formáját tekintve, másfelől az aggasztó előjelek miatt a csapatomnál. Lesznek hiányzóink (sérülés, munkahelyi elfoglaltságok, születésnap miatt), sajnos még pénteken sem tudom, milyen csapatot tudok majd pályára küldeni. Mindezektől eltekintve, nem is gondolunk másra, mint a győzelem. Az elmúlt hetekben nyújtott stabil teljesítményünk eddig elégnek bizonyult, de ettől most többre lesz szükség. Kellenek majd a jó egyéni produkciók és a csapategység. Ha azt játsszuk, amit tudunk, akkor nem lesz gond. Az ellenfelünket nem igazán ismerem, mert gondolom ez már nem a tavalyi csapat, de az eddigi eredményeik figyelemreméltóak. Meglátjuk…

error: Content is protected !!