A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi idényben is folytatjuk a már korábban megszokott rovatunkat. Fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket, a kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról.

Ezúttal az Unicum FC Mohora-Salgótarjáni BTC, a Kálló SE-Építők KC, a KSE Becske-Romhány SE, illetve a Csitár SE-Mátramindszent SE meccsekre esett a választásunk, lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő erőfelmérőket illetően!

Megyei I. osztály, 7. forduló, 2019. szeptember 28. (szombat), 16.00:

Unicum FC Mohora-Salgótarjáni BTC

Mátyás Zsolt, az Unicum FC Mohora vezetőedzője: – Úgy érzem, hogy jól döntöttünk akkor, amikor osztályt váltottunk, mert szerintem a csapat játékoskerete üti ezt a szintet, és csak egy nagy vergődés lett volna számunkra a megye kettő. Nem nagyképűségből, de a realitások talaján maradva, magasabb osztályba hivatott a társaság, ezt pedig bizonyította az elmúlt pár fordulóban, ahol voltak jó és kevésbé jó meccseink is, de úgy vélem, ez idáig helytálltunk ebben a bajnokságban. A célkitűzésünkön nem fogunk változtatni, ahogy a beharangozóban is mondtuk, továbbra is a hetedik-nyolcadik hely elérése, azaz a középmezőny elérése a célunk. Egy kis csapat életében mind az egyesület, mind a játékosok, mind pedig a szurkolók körében kiemelt eseménynek számít, ha egy nagy múltú klubbal játszol mérkőzést. Tisztában vagyunk vele, hogy az SBTC a találkozó esélyese, de nem feltartott kezekkel fogunk pályára lépni. Jó ómen számunkra, hogy erős csapatok ellen jól futballozunk, ebbe belekapaszkodva pedig egy olyan mérkőzést szeretnénk játszani, ahol eredménytől függetlenül emelt fővel hagyhatjuk el a pályát.

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – A Szolnok elleni siker után ezen a héten már nem volt annyira a hangulat, kicsit kiengedhettünk. Kötelező a győzelem, nyerni akarunk, minden mérkőzésnek így megyünk neki, sajnos a legutóbbi két bajnokin nem sikerült. Az ellenfelet nem ismerem, egy játékosukkal, Baranyi Tiborral annak idején még találkoztam Balassagyarmaton. Tudom, hogy játszani akaró csapatról van szó, ami nekünk jobb, mintha felállt védelemmel szemben kellene fociznunk. Remélem, a kupasikert követően visszatérünk arra az útra, ahol a bajnokság elején voltunk és elhozzuk a három pontot a Mohorától.

Megyei II. osztály, 7. forduló, 2019. szeptember 29. (vasárnap), 16.00:

Kálló SE-Építők KC

Horváth László, a Kálló SE vezetőedzője: – Nekünk valamennyi olyan mérkőzés nehéz lesz, amikor szombaton kell fociznunk, mert minden játékos dolgozik, és vannak, akiket nem engednek el a melóból, ezért a múltkor nem tudtunk kiállni. Csak nyolcan jöttünk össze, ráadásul az ifiből sem lehetett embert kivennünk, mert ők is aznap játszottak, annak pedig nem láttam értelmét, hogy ilyen létszámmal elinduljunk, fölösleges lett volna. Eddig még nem ért össze a csapat, vannak az igazolásaink, akik valamiért még nem jönnek ki egymással a pályán, nem ismerek egymást, nem tudják, kinek milyen a stílusa. De ez majd előbb-utóbb ki fog alakulni. Ezt a meccset tényleg meg akarjuk fogni, az előző szezonban oda-vissza kikaptunk az ellenféltől, most viszont szeretnénk hazai pályán visszavágni! A hátralévő őszi szezonban az összes találkozónkat meg szeretnénk nyerni, úgy gondolom, erre az évre talán túl vagyunk az erős riválisokon. Ezzel a mezőny sokkal erősebb, mint a tavalyi volt, összeszedettebbek a nyugati csapatok, jobbak, mint a keletiek, de ezt mutatják az eredmények is, mi is akárhogy akartunk, egyszerűen jobbak voltak ezek az ellenfelek.

Smelkó Károly, az Építők KC vezetőedzője: – Nagyon nehéz meccseken vagyunk túl, és ha ugyan a múlt hétvégén nyertünk is, most már futószalagon kell hozni a találkozókat. A következő ellenfelünk a Kálló. Nem téveszt meg a hazaiak eddigi szereplése, jól tudom, mostanra összeálltak, és bizony nem lesz ott egyszerű nyerni! De nyilván bízom a játékosainkban, és ha mindenki odateszi magát, egyben hangsúlyozom, koncentrált lesz, le tudjuk győzni az ellenfelet. Sajnos Somoskői Szilveszter még sérült, és ki hitte volna, a csapat kulcsfigurája, Oláh Zoli, összeszedte az öt sárga lapot, így nélkülük kell megvívni az újabb, nagyon fontos mérkőzést.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 7. forduló, 2019. szeptember 28. (szombat), 16.00:

KSE Becske-Romhány SE

id. Jele Tibor, a KSE Becske vezetőedzője:  Nem kaptuk el a fonalat, szerintem nem nagy dolog, hogy egymást után kétszer győztünk. Ha a korábbi fordulókban is rendesen tudtunk volna állni, szebb lehetett volna a szereplésünk a bajnokság elején. A folytatás azon múlik, hogy tudunk majd kiállni, ha gyengén, akkor nem ér semmit az egész. Sajnos, ahogy hallom, hétvégén sem fogunk rendesen összejönni, három emberünk is munkahelyet váltott. A Romhányról nem tudok semmit, nem lehet nagy csapat, mivel ugyanúgy a megye háromban játszanak. Bár kicsit elfogult vagyok velük, mert a nyolcvanas években jártuk oda NB III-as meccsekre, és ahogy az újpesti nótában van, bámultam a csodát. Szombaton csakis győzelmet várok!

Seres István, a Romhány SE vezetőedzője: – Nem vagyunk túl acélosan létszámilag! Sajnálatos módon, több játékosomnak halaszthatatlan elfoglaltsága van, és nem tudunk úgy összejönni, mint akik komolyan akarunk szerepelni. A sorsolásunk igen nehéz, mert folyamatosan erős ellenfeleink vannak, ráadásul idegenben. A veretlenségünk a tét. A mezőnyben csak a patakiak őrzik még, de mint olvashatták a nyilatkozatokat, ők meg is tesznek érte mindent, hogy megőrizzék. Az ellenfelünk erős otthon. A tavalyi történéseket el kell felejtenünk, mert nem hiszem, hogy az az igazi arcuk. Küzdős focit várok és keményet. Nem durvát! Játsszunk egy jót és győzzön a jobbik!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 7. forduló, 2019. szeptember 29. (vasárnap), 16.00:

Csitár SE-Mátramindszent SE

Csernyik Péter, a Csitár SE játékos-edzője: – Köszönjük, hogy a mi meccsünket választották a forduló mérkőzésének! Az őszi szezonra sikerült két új embert igazolnunk, akik nagy erősségei a csapatnak. Ha megvagyunk teljes létszámmal, a többiek is odateszik magukat, így egész más a csapat játéka, mint az eddigiekben volt, úgyhogy sokat erősödtünk. Nekünk a célunk mindig az, hogy játsszunk egy jót, aztán ha lehet, nyerjünk meg minél több meccset. Nem törünk bajnoki címre, de természetesen, ha jönnének a győzelmek, még az is előfordulhat. A Mátramindszent egy jól edzett csapat, míg mi csak vasárnaponként állunk össze, úgy tudom, ők a hét közepén is tartanak foglalkozást. Jók a vendégek eddigi eredményei, szoros találkozót vívtak a volt bajnokkal, az Ipolytarnóccal is. Az előző szezonban kétszer is jó meccset játszottunk velük, ahol egyéb okok miatt is, de kikaptunk. Vasárnap szoros találkozót várok, ami háromesélyes.

Dancsok Roland, a Mátramindszent SE vezetőedzője: – Jó állapotban vagyunk, jó sorozat van mögöttünk. Szeretnénk minél tovább megőrizni a veretlenségünket! Nagyon sok helyzetünk van a meccseinken, de igazán még nem nagyon akar kiszakadni az a bizonyos gólzsák. Ellenfelünk igen kétarcú csapat, van egy pár jó játékosuk, akik játszottak magasabb osztályban. Masszívak a hazaiak, tavaly otthon is megnehezítették a dolgunkat. Lesz egy-két hiányzónk, de hála istennek, van mihez nyúlnom! Kellő alázattal, a helyzeteinknél higgadt megoldásokkal, fegyelmezett játékkal, győzelmet várok!

error: Content is protected !!