A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi idényben is folytatjuk a már korábban megszokott rovatunkat, melyben fordulóról-fordulóra az adott körök, véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező kilencven perceit megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokkal kapcsolatban.

Ezúttal úgy döntöttünk, a Berkenye-Pásztó, a Zagyvaróna-Kisterenye, a Bercel-Nőtincs, az Építők KC-Felsőtold, az Érsekvadkert II-Doboskút-Nógrádsipek, illetve a Nézsa-Tereske összecsapásokra esett a választásunk, lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő erőfelmérőket illetően!

Megyei I. osztály, 18. forduló, 2018. május 6. (vasárnap), 17.00:

Berkenye-Pásztó

Mohácsi László, a Berkenye vezetőedzője: – Nem vagyunk könnyű helyzetben nem tagadom, az utóbbi hetekben több arcát is megmutatta a csapat, ezért most már a pozitív állandóságra kell törekednünk, hogy a bajnokság második felében fel tudjunk javulni játékban és eredményességben egyaránt, így megmaradjon az esélyünk a kitűzött célunk elérésére. Bízom a csapatban, hiszen már több alkalommal is bizonyították a játékosok, hogy nehéz helyzetben össze tudnak fogni és tudnak küzdeni egymásért és az egyesületért. Most ismét nagy szükség lesz az akaratra és a küzdeni tudásra, és természetesen a jó játékra, hiszen egy remek formában lévő csapat látogat hozzánk, akik megállítása és legyőzése nagy fegyvertény lenne a számunkra és nagy lökést adhat a részünkre a továbbiakban.

Vallus Ferenc, a Pásztó vezetőedzője: – Elégedettek vagyunk eddigi tavaszi szereplésünkkel, annak ellenére is, hogy az első két mérkőzésünkön nem érdemeltünk vereséget. Ezeken a meccseken a helyzetek kihasználásával adósak maradtunk. A következő négy találkozón, véleményem szerint megérdemelt győzelmeket szereztünk, tavasszal egyenletes teljesítményt nyújtunk játékban. A folytatásban három nagyon nehéz mérkőzés vár ránk idegenben, sorrendben a Berkenye, az SBTC és a Karancslapujtő, az ez utáni két hazai meccsünkön a Rimóc és a Héhalom ellen győzelmet várok. Vendégként szeretnénk minél eredményesebben szerepelni. A Berkenye évek óta folyamatosan a bajnokság élcsapatai közé tartozik, jó játékosokkal, kulturált futballt játszik, a megye egyik legfelkészültebb edzőjének irányításával. Hazai pályán mindig veszélyesek, nehéz pontot, pontokat elhozni otthonukból. Nagyon nehéz kilencven percre számítunk, nem mi vagyunk az esélyesek, de szeretnénk folytatni tavaszi jó szereplésünket. A bajnokság során szeretnénk elérni egy igazi bravúrt, ami eddig még nem sikerült. Miért ne jönne össze most?

Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 21. forduló, 2018. május 6. (vasárnap), 17.00:

Zagyvaróna-Kisterenye

Radics István, a Zagyvaróna játékos-edzője: Jól van a csapat, de egyre kevesebben vagyunk, sajnos még egy játékosom megsérült, így a keretem tizenhárom emberből áll. De ez van, megyünk tovább! Mondhatnám, hogy sorsdöntő lesz ez a meccs, de még mindig sok van hátra, mi is és a Kisterenye is hibázhat még, bármelyikünk odaérhet a dobogóra, de remélem, mi leszünk ott a végén. Ez a kilencven perc sem lesz könnyű, de mindent megteszünk a győzelemért. A Kisterenye egy jó csapat, de ott is vannak kisebb problémák, mint nálunk, hogy ki fog ebből jobban kijönni, azt most még nem tudnám megmondani, de ha olyan jól tudunk játszani, mint a elmúlt hetekben, akkor nem lesz gond.

Honti Huba, a Kisterenye vezetőedzője: – Amit vállaltunk, eddig becsülettel teljesítjük, ott leszünk az első hatban, az már csak hab a tortán, hogy minél előrébb végezzünk. Nem nekünk áll a zászló, tisztában vagyok vele, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, ahogy azzal is, már nem csak rajtunk múlik a dobogó, részemről és a többiek részéről viszont mindenki mindent el fog követni a győzelemért. Eddig ült nekünk a Zagyvaróna játéka, aztán majd vasárnap kiderül, ez most mire lesz elég. Nagyon jó hatással volt a csapatra a szünet, mindenki ki tudott józanodni, megünnepeltük a munka ünnepét, ahogy illik. A hazaiak nem véletlenül vannak ott, ahol, nagyon szépen jönnek nekik az eredmények. Úgy gondolom, kicsit melléjük is szegődik a szerencse, ami mellőlünk elpártolt, mostanában csak a döntetlenek jöttek, amik a hárompontos rendszerben szerintem felérnek egy vereséggel. A meccs után még nagyon sok víz folyik le a Dunán, úgy érzem, ezzel a mérkőzéssel még nem fog eldőlni a bronzérem sorsa, csak olyan nyolcvan százalékban. Ha kikapunk, benyújtom a lemondásomat! Győzelem vagy Szibéria!


Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 21. forduló, 2018. május 5. (szombat), 17.00:

Bercel-Nőtincs

Vitányi László, a Bercel játékos-edzője: Hétről-hétre sorsdöntő meccseken léphetünk pályára. A jó hír, hogy ezt magunknak köszönhetjük, mert remek pozícióban állunk. Természetesen szombaton is szeretnénk nyerni, de nagyon nehéz dolgunk lesz. A Nőtincs remek csapat, amelyet a helyezése is bizonyít. Az is tény, hogy évek óta meghatározó klubja a nógrádi labdarúgásnak – osztálytól függetlenül. Biztos vagyok benne, hogy remek mérkőzést láthatnak majd a kilátogatók. Lesznek szép cselek, de határozott védekezések is. Nagyon bízom benne, hogy a fair play keretein belül marad a mérkőzés és a végén minimum egy góllal nyerünk. A taktikánk megvan, nagy kérdés hogy a pályára ki tudjuk-e vinni. Még számomra is kérdés, hogy mely játékosok fogják az elképzeléseimet megvalósítani. Tiszteljük a Nőtincset, tudjuk mire képes, de egyértelműen a három pont reményében lépünk pályára!

Cseresznyik Sándor, a Nőtincs vezetőedzője: Az eredményeket látva nincs gondom a tavasszal, a Szügy elleni mérkőzéstől hozza a csapat a megbeszélteket, az Őrhalmot hagyjuk, az egy külön tészta, összességében viszont azt mondom, rendben vagyunk. Nyilván a hétvégi mérkőzés döntő lesz, remélem, nem fogyunk el, és lesz annyi tartásunk, hogy kihozzuk a meccsből a maximumot. Ismerem az ellenfelet, bízom benne, fel tudom készíteni a csapatot, természetesen, bennem van, hogy pár évet lehúztam Bercelen, összességében viszont úgy kell készülnünk, hogy ez is egy találkozó a sok közül, nincs értelme külön presztízsről beszélni, játsszuk a játékunkat, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle, jó lenne, ha meg tudnánk csípni őket, mind például a Bánkot. Csalódott lennék, ha nem lenne meg a bronzérem, összeállt a társaság, megérdemelnék a srácok, de nem lesz egyszerű a dolgunk, ez a kérdés még nem dőlt el.


Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 18. forduló, 2018. május 6. (vasárnap), 11.00:

Építők KC-Felsőtold

Smelkó Károly, az Építők KC vezetőedzője: – Remélem, magunk mögött hagyjuk a ‘lóci formánkat és újra egységes csapatként játszunk majd. Az ellenfél jó gárda, ha nem nyernek, véleményen szerint elbukják a bajnokságot. Nekünk nyerni kell, ha a dobogón szeretnénk végezni. Nagy küzdelmet és természetesen győzelmet várok!

Nagyváradi István, a Felsőtold vezetőedzője: Két megnyert mérkőzés után még a jó játékkal adós a csapat, de múlt heti második félidei játék azért biztató lehet. Az Építők sokat erősödött a bajnokság során, így idegenben nehéz meccs vár ránk. Nyerni szeretnénk, de ehhez mindenképp tovább kell javulnunk.


Megyei III. osztály, Közép-csoport, 18. forduló, 2018. május 6. (vasárnap), 17.00:

Érsekvadkert II-Doboskút-Nógrádsipek

Gubik Ákos, az Érsekvadkert II játékos-edzője: –  Tudjuk, hogy jó kis csapat a ‘Sipek, tartunk is tőlük, de azért nem vagyunk megijedve. Szerintem kemény, szoros meccs lesz, aztán győzzön a jobbik, de reméljük, a hazai pálya előnye annyiban segít minket, hogy otthon tudjuk tartani a három pontot. Győzelem esetén átvesszük az első helyet a tabellán, de csak két ponttal, ezt követően viszont még nehéz mérkőzések várnak ránk, amiknek úgy megyünk neki, mindegyiket meg kell nyerni, ha meg szeretnénk nyerni a bajnokságot.

Csordás Tibor, a Doboskút-Nógrádsipek vezetőedzője: – Változatosra sikeredett az elmúlt három hét, nem igazán így terveztük. Nagyon sok van még hátra a bajnokságból, különféle okok miatt pedig kezdünk elfogyni. Remélem, a folytatásban minden meccsünk megleszünk, odateszi magát mindenki és a maximumot hozza. Nagyon fontos találkozó előtt állunk, de ez az összes hátralévőre igaz, komolyan kell venni ezeket a meccseket célunk elérése érdekében. Jó csapat a ‘Vadkert, vasárnap a megyei első osztályú játékosokkal kiegészülve, hazai pályán nyerni szeretnének, de bízom benne, ott leszünk teljes létszámmal és egy kemény, sportszerű mérkőzésen olyan eredmény születik, ami versenyben tart a bajnoki címért.


Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 18. forduló, 2018. május 6. (vasárnap), 14.00:

Nézsa-Tereske

Rapavi Péter, a Nézsa játékos-edzője: Sajnos nem túl jó előjelekkel várjuk a hétvégi meccset. Már most tudjuk, lesz hiányzónk, de bizakodó vagyok. Itthon szeretnénk visszavágni az őszi csúnya vereségért. Ha mindenki odateszi magát és maximumon, pörög megnyerjük a mérkőzést. Szeretnénk minél előrébb végezni a tabellán, mert a következő szezonra már vannak terveink, akár ismét magasabb osztályban. Tervek megvannak, elvileg minden adott is lesz, de hát ember tervez… Az ellenfélben vannak nagyon jó játékosok. Ők két szezont is lehúztak nálunk, míg nem volt Tereskén csapat. A fél csapatuk szinte hazai meccsnek is érezheti ezt a kilencven percet. Szabó Geri, Molnár Peti… Sajnos még sosem tudtuk a Tereskét megverni, hisz jó erőkből áll, de talán majd most. Egy hajtós, küzdelmes összecsapást várok. Geri fogja mozgatni a tereskei középpályát. Rá nagyon kell figyelnünk. Olyan ellenféllel játszunk, amely nem ívelgetős játékot játszik. Szerintem jó csörte lesz, de nem sok góllal. Remélem, Molnár Peti fog többször maga mögé nyúlni. Ígértem ősszel neki egy gólt, de most meg is lövöm!

Kiss Balázs, a Tereske vezetőedzője: Sajnos nekünk a tavaszunkat meghatározta a Bernece elleni vereségünk, amiről mint már akkor lenyilatkoztam, nem ők tehettek róla, hanem ötven százalékban a játékvezetőnek és ugyanennyi részben nekünk volt köszönhető. A meccs után ismét megkaptuk az említett “drága” bírót, aki ránk húzta a vizes lepedőt Tolmácson. Ezt követően kikaptunk otthon az Ősagárdtól, ketten sem játszhattak eltiltás miatt, ami nagy érvágás volt. A veresség óta már nincs probléma, ezek az elveszített pontok viszont nagyon hiányoznak ahhoz, előrébb álljunk, hanem a dobogó legalsó fokán. A Nézsa mumus csapat tavasszal, okoztak már meglepetést pozitív és negatív értelemben is. Ők is tudtak igazolni a téli időszakban, de bízom benne, most már mindenki játszani tud nálunk és egy jó mérkőzésen, jó játékvezetés mellett elhozzuk a nagyon fontos három pontot!

error: Content is protected !!