A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi idényben is folytatjuk a már korábban megszokott rovatunkat, melyben fordulóról-fordulóra az adott körök, véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező kilencven perceit megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő találkozókkal kapcsolatban.

Ezen a hétvégén már megyénk valamennyi pontvadászatában pattogni fog a labda, az aktuális mérkőzések közül a Szécsény-Berkenye, a Magyargéc-Mátraverebély, a Bánk-Nőtincs, az Építők KC-Vanyarc, a Kétbodony-Ipolyszög és a Bernecebaráti-Kemence-Kálló összecsapásokra esett a választásunk, lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő erőfelmérőket illetően!

Megyei I. osztály, 12. forduló, 2018. március 24. (szombat), 15.00:

Szécsény-Berkenye

László Loránd, a Szécsény vezetőedzője: Nagy változás nem történt a csapatnál a télen, a foglalkozások jó hangulatban teltek, a végére ismét létszámhiányosak lettünk, az utolsó két felkészülési mérkőzésen pont ki tudtunk állni. Az itthoni mérlegünk hibátlan a szezonban, ezt a sorozatot nem szeretnénk megszakítani és idegenbe pontokért utaznánk tavasszal. Képzett, rutinos csapatot alkot a Berkenye, “Moha” egy plusz garancia arra, hogy ez játékban is megmutatkozzon. Általában jó meccseket szoktunk vívni egymással, ez most sem lesz másként. Mindkét oldalon fegyelmezett, taktikus, de olykor férfias küzdelmet várhatunk. Döntő lehet a párharcok megnyerése, biztos, hogy lesznek helyzeteink, határozottnak kell lennünk a kapu előtt.

Mohácsi László, a Berkenye vezetőedzője: – Hosszú és változatos téli felkészülésen vagyunk túl (gondolom, úgy, mint a Nógrád megyei csapatok zöme). Edzettünk hóban, sárban, vízben, kis műfüvön, közepes műfüvön, kis füvön, nagy füvön, ennek csak a játékosok örülhettek volna (nem így volt), mivel így nem unták meg a környezetet. Az időjárási körülmények még a kupafordulók megrendezését sem tették lehetővé, így az első tétmeccsre is a megszokottnál többet kellett várnunk. (Nem irigylem a játékosokat.) Mindezek ellenére, a klubvezetéssel együtt, Gerda Gyuszi barátunk is mindent megtett, hogy minden nehézség (fagy, hó, sár) ellenére is tudjunk edzeni (csak a sok víz ne lenne). A négynapos összetartásunk legalább jól sikerült, jó pályán tudtunk edzeni nagy létszámban. A felkészülési mérkőzéseinket sikerült jó csapatok ellen játszani, változatos eredményességgel. A keretünk egyben maradt, de a legrosszabb mindenben az, hogy a sérülések, betegségek nem kerültek el minket. Mindent egybevéve, már nagyon várjuk a jó időt és a bajnokság kezdetét Kiélezett tavaszi bajnoki szezonra számítok, hiszen a második-harmadik helyre az őszi szezon alapján négy csapat is bejelentkezett. Biztos vagyok abban is, hogy minden csapat próbálja majd az őszi önmagát felülmúlni, így jó mérkőzésekre lehet majd számítani. A mi esetünkben pedig abban bízom, hogy egységes, szervezett csapatként sikerül a játékunk minőségén és az eredményességünkön javítani. A szécsényi együttes őszi szereplése – az első fordulóban elszenvedett vereségünk ellenére – pozitív meglepetés volt számomra. A keretükben sok jó játékos van, masszív gárdát alkotnak. A keretük többségét jól ismerem, sokuk az utánpótlásban vagy a felnőttben is dolgozott a kezem alatt, valamint a télen tovább erősödtek szintén volt játékosaimmal. A kollégát is ismerve – aki megdolgoztatta a keretüket a télen rendesen – tudom, hogy mire számíthatunk! Mindenre számíthatunk, csak könnyű szombat délutáni focizgatásra nem! Mint ahogyan már utaltam rá, nehéz, kiélezett összecsapásra számítok, ahol a frissesség, koncentráltság és az egyéni kvalitások, villanások lehetnek a döntő tényezők, és egyben bízom is abban, hogy mindezen tényezők – az őszi találkozónkkal ellentétben –, most a mi javunkra döntik majd el az összecsapást.

Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 15. forduló, 2018. március 24. (szombat), 15.00:

Magyargéc-Mátraverebély

Rácz István, a Magyargéc vezetőedzője: – Az elmúlt időszakban nem foglalkoztunk a focival, nem volt felkészülésünk sem, nem volt rá lehetőségünk. Ezen a szinten mindenki dolgozik, itt nem lehet profizmust csinálni, hétvégenként, szabadidejükben tudnak eljönni a gyerekek játszani. Tavasszal szeretnénk ott maradni az első ötben, alapozás hiányában pedig, szombaton egy tisztes helytállásban bízunk.

Kaspár Zsolt, a Mátraverebély vezetőedzője: – Az ősszel nagyon jó mérkőzést játszottunk a ‘Géccel, felvállalják a támadófocit. Nekünk a hétvégi játéktól több kell, hiszek a játékosaimban! Jó iramú találkozóban bízok, és csak remélni tudom, hogy nem csak két spori lesz!

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 15. forduló, 2018. március 25. (vasárnap), 15.00:

Bánk-Nőtincs

Kovács Imre, a Bánk vezetőedzője: – Remélem, hogy most már valóban vége lesz a téli pauzának és nálunk is megkezdődhet a várva-várt futballtavasz! Csapatunk háza táján nem történtek eget rengető változások, így bízom benne, hogy ugyanazért a célért tudunk majd küzdeni, mint amit a bajnokság legelején megfogalmaztunk. Ez pedig továbbra sem más, mint egy dobogós pozíció megszerzése a végelszámolásnál. A télen hárman távoztak, míg ketten érkeztek csapatunkhoz. A két távozó játékos mellett ketten ugyan érkeztek is a csapathoz, de a legfájóbb, a legérzékenyebb és a legpótolhatatlanabb veszteség vezetői szinten érte egyesületünket. Méltósággal viselt betegséget követően örökre eltávozott közülünk Lomen János barátunk és vezetőségi tagunk, aki egykori polgármesterként nem csak a sportért, hanem az egész községért és annak közösségéért is felbecsülhetetlen munkásságot végzett életében. Köszönjük Neki, nyugodjon békében és ígérjük, hogy soha nem feledjük Őt!
Akár csak az egész tavaszi szezonban, úgy Nőtincs ellen is Jancsira emlékezve, az Ő emlékének adózva, szívvel-lélekkel és a győzelemért lépünk majd pályára vasárnap Bánkon.

Cseresznyik Sándor, a Nőtincs vezetőedzője: – Nagyon jó felkészülésen van túl a csapat! Sikerült időben elkezdeni az alapozást és érkeztek új játékosok. Remélem, erősödött a keretünk a tavalyihoz képest, de ez majd a bajnoki mérkőzések alapján kiderül. Az edzőmeccsekből kiindulva is felkészültnek látom a társaságot, úgyhogy nagyon várom a tavaszt. Bízom benne, tudunk egy olyan sorozatot csinálni, amit még előttem kiviteleztek a fiúk az előző idény felét követően. Célkitűzésünk már korábban megvolt, ennek tudatában csináltuk végig a felkészülést, szeretnénk a dobogón végezni! Vasárnap nem lesz egyszerű dolgunk. Küzdelmes meccsnek nézünk elébe. Tudjuk jól, hogy a Bánk is meghatározó tagja a bajnokságnak, de megpróbálunk ellenük felkészülni. Ismerjük őket, éppen ezért remélem, képesek leszünk egy ki-ki mérkőzést játszani.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 12. forduló, 2018. március 25. (vasárnap), 11.00:

Építők KC-Vanyarc

Smelkó Károly, az Építők KC vezetőedzője: A téli szünetben február elején kezdtük el a felkészülést, heti két foglalkozással, egyszer teremben gyakoroltunk, egyszer pedig a sportcentrum műfüvén. Az edzéslátogatottság jónak mondható. Sajnos csak három edzőmérkőzést tudtunk játszani, mert a tél sok esetben közbeszólt, de összességében azt mondom, hogy felkészültünk a rajtra. Tavasszal sokkal többet várok annál, mint amit ősszel nyújtottunk, kombinatív játékban, erőlétileg, taktikailag egyaránt! A Vanyarcról annyit tudok, amennyit az őszi első fordulóban láttam, gyors támadóik vannak ezen a szinten, szerintem nem rossz csapat! Mindenképp győzelmet várok, de nyilván az ellenfél is a pályán lesz, ezért nem lesz egyszerű, de nem megoldhatatlan a feladat!

Babka János, a Vanyarc vezetőedzője: – Felemásan telt a telünk. Volt olyan játékos, aki azon dolgozott, hogy sikeres legyen a tavasz, de volt olyan is, aki úgy gondolta, a múltból is megél! Sajnos a visszalépések, illetve a kizárás komolytalanná tette a bajnokságot! El kell gondolkodni, van tíz meccs, közte három szabadnappal! Komolytalan és nevetséges az egész! Ebből kifolyólag semmi jót nem várok a tavasztól. Sajnos sok infónk nincs vasárnapi ellenfelünkről. Számunkra kedvezőtlen időpontban játszódik le a mérkőzés! Jelenleg rengeteg a hiányzónk, emiatt a hazai csapat a találkozó esélyese. Bár tudom, akik a rendelkezésünkre fognak állni, mindent meg fognak tenni a jó eredmény eléréséhez!

Megyei III. osztály, Közép-csoport, 12. forduló, 2018. március 25. (vasárnap), 15.00:

Kétbodony-Ipolyszög

Baráth Péter, a Kétbodony vezetőedzője: – Sajnos edzőmeccset nem igazán tudtunk játszani a télen, csak kettőt, a többit a pályák használhatatlansága megakadályozta. Istenigazából, nem vagyunk felkészülve a tavaszi szezonra. Tavasszal azzal lennék elégedett, ha érmet szeretnénk, az mindegy, hogy milyen színűt. Úgy gondolom, vasárnap igen küzdelmes, nehéz mérkőzés lesz, ahol szeretnénk legyőzni az Ipolyszögöt. Reméljük, a pálya alkalmas lesz a játékra, ha addig nem jön eső, akkor biztosan.

Takács Gergely, az Ipolyszög játékos-edzője: A téli szünetben sajnos a kapusunk megsérült, ez nagy érvágás számunkra, bizonytalan még a szereplése a tavaszi rajton. Az új igazolásaink jól sikerültek, az edzőmeccsek alapján mindkét játékos erősítést jelent számunkra. A tavaszunkra kicsit rányomja a bélyegét, hogy szerintem jogtalanul vettek el tőlünk három pontot, de ennek ellenére is mindent megteszünk annak érdekében, hogy visszaszerezzük az első helyet és ezzel megörvendeztessük nagyszerű közönségünket! A ‘Bodony csapata régóta együtt játszó, masszív alakulat, főleg hazai pályán erős. Nem lesz egyszerű dolgunk, ha pontot vagy pontokat akarunk szerezni, de természetesen győzni megyünk!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 12. forduló, 2018. március 25. (vasárnap), 15.00:

Bernecebaráti-Kemence-Kálló

Bugány Zsolt, a Bernecebaráti-Kemence vezetőedzője: – Télen jártunk a romhányi teremtornán. Nagypályán jó pár edzőmeccset lekötöttünk, sajnos azonban az időjárás közbeszólt, így csak két mérkőzést tudtunk játszani. A Bánkot három-kettőre megvertük, a Hontot pedig nyolc-egyre. Három játékost igazoltunk. Remélem, tavasszal minden találkozót meg tudunk nyerni, ebben nagyon bízom, mert már nincs sérültünk és eltiltottunk sem, huszonegy játékos áll rendelkezésre. Nem nagyon van már bennünk tüske az ősszel Kállón történtek miatt, de mindenkiben megvan a bizonyítási vágy, ez érezhető a srácokon. Meg akarjuk nyerni ezt a meccset, ha dobogóra akarunk érni, akkor ezt és a jövő heti mérkőzést is le kell hozni! Remélem, nem lesz balhé, szerintem rajtunk nem fog múlni.

Horváth László, a Kálló vezetőedzője: Télen edzettünk, terembe jártunk, illetve két edzőmérkőzést játszottunk, amiket le is hoztunk, szóval szerintem jól telt a téli szünet. Tavasszal mindenféleképpen szeretnénk megtartani mostani pozíciónkat, de legalább az első háromban szeretnénk benne lenni a szezon végén. Az biztos, bennünk nincs semmilyen tüske, ősszel a berneceiek csinálták a balhét, mi nyugodt szívvel megyünk hozzájuk, nyerni akarunk. Ősszel négy-nullra már kikaptak, akkor félbeszakadt a mérkőzés, most megpróbáljuk megmutatni, hogy balhé nélkül is lehet győzni. Nem félünk senkitől, ha a szurkolók provokálni akarnak, tegyék, mi focizni megyünk!

error: Content is protected !!