A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi idényben is folytatjuk a már korábban megszokott rovatunkat, melyben fordulóról-fordulóra az adott körök, véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező kilencven perceit megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokkal kapcsolatban.

Ezúttal úgy döntöttünk, a Berkenye-Érsekvadkert, a Kazár-Kisterenye, a Patak-Nőtincs, a Karancsalja-Felsőtold, az Érsekvadkert II-Kétbodony, illetve a Becske-Tereske mérkőzések érdemlik meg a külön előszót. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő erőfelmérőket illetően!

Megyei I. osztály, 10. forduló, 2017. október 29. (vasárnap), 13.30:

Berkenye-Érsekvadkert

Mohácsi László, a Berkenye vezetőedzője: Kezd összeérni ismét a csapat! Fontos, hogy most már folyamatosan hasonló összeállításban (egy-egy kényszerű változtatástól eltekintve) tudunk játszani, és látom ismét visszatérni a csapatnál az egyes kapcsolatokat, automatizmusokat – amik az elmúlt szezonokban jellemezték a Berkenye SE-t csapatként és egyénenként is egyaránt -, így a formánk és a játékunk egyre jobban javul, még ha nem is tudjuk azt fenntartani egy teljes mérkőzésen, ezért, ha szükséges volt, csapatként sokszor célratörően is tudtunk játszani. Bízom benne, hogy a hátralévő két fordulóban már nem bonyolítják a helyzetünket további sérülések, és hiányzók, mindezek mellett fenn kell tartanunk az eddig tapasztalt folyamatos fejlődést, mind hozzáállásban, formában, játékban és motivációban egyaránt, és csapatként kell dolgoznunk, nem foglalkozhatunk majd esztétikai dolgokkal, mivel szükségünk van még néhány pontra az előttünk lévő két nehéznek ígérkező összecsapáson. Jó kerettel rendelkező gárdáról van szó az Érsekvadkert személyében! Veszélyes csapat, felvállalják a játékot, igazi támadófocit játszanak, ami megsüvegelendő, ha elkapják a fonalat, bárkit képesek legyőzni a bajnokságban, de ha nem – na, mi, erre fogunk játszunk majd – akkor… A két egyesület között régóta egészséges rivalizálás zajlik, a csapatok a pályán mindig kiélezett, de sportszerű csatákat vívtak egymással, véleményem szerint nem lesz ez másként most sem. Remélem, a hazai környezet nekünk kedvez majd, és csapatként együtt dolgozva, több jó egyéni teljesítményre is szükség lesz, a vendégek remek formát mutató támadójátéka ellen.

Varga Balázs, az Érsekvadkert vezetőedzője: – Az elmúlt hétvégét győzelemmel zártuk, de nem vagyok elégedett a csapat teljesítményével. Ha ilyen gyengén játszunk vasárnap, esélyünk sem lesz. Szeretnénk a hátralevő két mérkőzést megnyerni. Az időjárás és a berkenyei pálya talaja sajnos nem fog kedvezni nekünk, mindig megszenvedünk Berkenyén. Nem lesz ez máshogy most sem. Mohácsi Laci biztos, hogy remekül felkészített csapatot küld majd ki ellenünk. Az igazán nagy kérdés viszont az lesz, hogy mi le tudjuk-e győzni majd saját magunkat és alkalmazkodni a játékhoz, az ellenfélhez, és a körülményekhez. A hangulattal és az irammal véleményem szerint nem lesz gond. Szoros meccset várok, nagy küzdelemmel.

Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 11. forduló, 2017. október 28. (szombat), 13.30:

Kazár-Kisterenye

Koncsik László, a Kazár vezetőedzője: Az elmúlt hetekkel nem nagyon voltam elégedett, mert az elmaradott mérkőzésünk után az edzéshiány hűen tükrözte az előző hétvégén elért eredményünket és a mutatott játékot. Számunkra nagyon fontos lesz ez a találkozó, mert a fiúk nagyon szeretnének a dobogón végezni! Hiába ismerjük a Kisterenyét, a jelenlegi forma és összeállítás fogja meghatározni a meccs végkimenetelét. Igen masszív, védekezésből kontrákra építő csapatról van szó az ellenfél személyében, amely fegyelmezett és játékosaik minden porcikájukkal a győzelemre törekednek. Nagyon kellemetlen gárdáról van szó, úgyhogy úgy néz ki, jó találkozó van kilátásban! Úgy vélem, ha nálunk mindenki helyreteszi gondolatait és a dolgokat a fejében, akkor véleményem szerint egy nagyon szoros összecsapás várható!

Honti Huba, a Kisterenye vezetőedzője: – Az elmúlt hetek alapján úgy érzem, kezd összeállni a védelmünk, ami a kapott találatok mennyiségében is megmutatkozik, mert egyre kevesebb gólt kaptunk, de egy kicsit mintha elől a támadószekciónk visszavett volna, remélem, a hétvégén kiengedjük ezt a kéziféket! Mindig elmondtam, nem vagyunk eredményorientáltak, de bízom benne, hogy féltávnál ott tudunk lenni a dobogón, ami szerintem ezen a mérkőzésen el fog dőlni! Nekünk csak a három pont elfogadható, minden meccsre úgy megyünk ki! Bízom a fiúkban, hogy össze tudunk jönni szombaton, mert ezek a játéknapok nem egyszerűek. Az ellenfélből mindenkit ismerek személyesen, vannak idős, rutinos játékosaik, de hogy csapatként mit tudnak majd mutatni, arra kíváncsi leszek, szerintem az előző forduló után nem véletlenül nyilatkozta le a kolléga, hogy valami nincs náluk rendben.

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 11. forduló, 2017. október 29. (vasárnap), 13.30:

Patak-Nőtincs

Bella Sándor, a Patak vezetőedzője: A csapatom a bajnokságban eddig nyújtott összteljesítményével elégedett vagyok! Voltak ugyan gyengébbre sikerült mérkőzéseink, de céljaink is vannak, amiért hétről-hétre igyekszünk a magunk módján tenni is valamit. Voltak nehézségeink, a rövid keret miatt érzékenyen érintette a csapatot egy-egy sérülés, vagy amikor munkahelyi elfoglaltság miatt hiányoztak meghatározó játékosaink. Most, hogy a hajrába fordul z ősz, szeretnénk minél több pontot gyűjteni, ami nem lesz könnyűnek nevezhető, sőt eddig sem volt az, mert akár az élmezőnyhöz tartozó csapatokkal mérkőztünk, akár az alsóháziakkal, mindig a maximumot kellett nyújtani mindenki ellen, hogy eredményesek legyünk. Ez a hátralévő mérkőzéseken sem lesz másképp… Vasárnapi ellenfelünk évekig meghatározó csapata volt a megyei első osztálynak, majd immár két éve ugyan ezt elmondhatjuk róluk itt a „második vonalban” is. Jelenleg két pont választja el a két csapatot a tabellán, így adott, hogy egy izgalmas, jó meccset játsszon a két csapat vasárnap kora délután! Ami pedig a mérkőzést illeti, természetesen, szeretnénk kijavítani a előző heti szendehelyi döntetlent. Úgy érzem, a csapat rendben van, mindenki tudja a dolgát, az akarattal nem lesz gond! És ha a védekezésben és helyzetkihasználásban feljavulunk kicsit, akkor az eredménnyel sem!

Cseresznyik Sándor, a Nőtincs vezetőedzője: – A múlt heti teljesítményünkből kiindulva, remélem, azért egy kis negatívumot mindenkiben kiváltott, bízom benne, a fiúk várják már ezt a találkozót. Ha fejben rendre tudjuk tenni magunkat és létszámilag mindenki ott lesz, a sérültek valamennyire rendbe jönnek, szerintem jó kis mérkőzést vívhatunk. Már jó párszor meccseltem a Patak ellen, ismerem őket, a játékosaikat, fel tudunk belőlük készülni. Ők is rapszodikusak, hozzánk hasonló cipőben járnak, munkahelyi elfoglaltságok, sérülések nehezítik a dolgukat, kíváncsi vagyok, ezek mennyire hátráltatják majd őket a hétvégén, ha rendbe tudják ezeket tenni, akkor tényleg nagyon jó találkozóban lehet részünk!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 10. forduló, 2017. október 29. (vasárnap), 13.30:

Karancsalja-Felsőtold

Csicsman Tamás, a Karancsalja vezetőedzője: Az ősz utolsó mérkőzésünkhöz érkeztünk, ami megint csak rangadó. Remélem, most mindenki rendelkezésre fog állni! Ha így lesz, akkor egy lépéssel közelebb juthatunk az utolsó három ponthoz. Persze tisztában vagyok az ellenfelünk képességeivel, de talán az őszünkre jellemző lendülettel itthon tarthatjuk a győzelmet. A Felsőtold is egy olyan csapat, amely ellen a fegyelmezettség nagyon fontos lesz. Meglátjuk!

Nagyváradi István, a Felsőtold vezetőedzője: Egy-két gyengébbre sikerült mérkőzésről eltekintve, jól teljesített eddig a csapat. Ha jobban koncentrálunk, akkor akár még több pontunk is lehetne. Összességében az előző hetek teljesítményével elégedett vagyok, remélem, hogy a hátralévő két őszi mérkőzésen is hasonlóan teljesítünk. Bár a karancsaljai vendégszereplés nehéznek ígérkezik, ha csapatként jól működünk, pontot, pontokat szerezhetünk, aztán az utolsó találkozón az Egyházasdengeleget fogadjuk, hazai pályán mindenképp győzni szeretnénk. A hétvégi mérkőzésre koncentrálva elmondható, hogy a Karancsalja eddig simán vezeti a tabellát, tehát nagyon jó ellenfél vár ránk. Nehéz meccsre számítok, már a tavalyi idényben is kiderült, hogy jó csapatuk van, az idei szezonban pedig még erősebbek lettek. Nekünk csak saját magunkra kell koncentrálni és kihozni a maximumot a csapat játékából. A hazai pálya a Karancsalja mellett szól, mi viszont megpróbálunk meglepetést okozni.


Megyei III. osztály, Közép-csoport, 10. forduló, 2017. október 29. (vasárnap), 13.30:

Érsekvadkert II-Kétbodony

Gubik Ákos, az Érsekvadkert II játékos-edzője: Úgy vettem észre, nekünk örök mumus a Kétbodony, mert nem nagyon tudtunk ellenük mostanában nyerni, nagyjából olyanok ők nekünk, mint a ‘sipekiek szerint volt mi nekik, még Szátok néven. Nehéz meccsre számítok, mert ellenünk mindig összekapja magát mindenki, vagy mi játszunk nagyon gyengén. Bármilyen kimenetel lehet, de mindenképpen szeretnénk megszerezni a három pontot, hogy ott maradjunk az élmezőnyben és ne szakadjunk le. Nem lesz nálunk megye egyes játékos, bár tudom, most már mindenki erre lesz ráfeszülve, mert egyszer játszottak, de legutóbb is inkább tartalékosan álltunk ki.

Baráth Péter, a Kétbodony vezetőedzője:Nagyon rapszodikusan szerepeltünk az eddigi szezonban, győzelmeket vereségek követtek, nem stabilak vagy folyamatosak a mutatóink, sérülések, külföldre való távozások miatt nem tudunk kétszer ugyanabban az összeállításban felállni. Nagyon remélem, hogy a hátralévő őszi fordulókban sikerül legalább egy újabb sikert elérnünk, hogy ez most Érsekvadkerten jön-e össze vagy a Nógrádsipek ellen, azt még nem tudjuk, de a csapat is nagyon szeretné, ha kicsit följebb lépnénk onnan, mint ahol most tartunk. Az ellenféllel kapcsolatban nem tudok semmit, hogy most éppen hányan fognak náluk játszani a megyei első osztályú csapatból, az nagy kérdés. Bízom benne, ha meg is erősítik magukat, sikerül elérnünk egy jó eredményt!


Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 10. forduló, 2017. október 28. (szombat), 13.30:

Becske-Tereske

Bóta Zoltán, a Becske vezetőedzője: Remélem, mindenki el tud jönni a mérkőzésre, szeretném ha az utolsó két fordulóban mindenki jelen lenne! A hátralévő két fordulóban továbbra is a csapatépítés a fontos, de ha meg tudnánk nyerni mindkét meccset, az nagyon előre vinné a csapatot! Az biztos, hogy mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében.

Kiss Balázs, a Tereske vezetőedzője: – Színvonalas mérkőzést várok! Remélem, normális, a nevek alapján számunkra ismeretlen játékvezető brigáddal! Bízom benne, sportszerű meccs lesz. Mi megpróbálunk mindent beletenni, anyait-apait, ha más nem, legalább egy pontot szeretnénk elhozni! Mivel ismertek a becskei csapat eredményei és az olvasottak alapján a játékosállománya, biztos, hogy nagyon nehéz találkozó lesz, de azért mi is bízunk a legjobbakban!

error: Content is protected !!