,,A dobogóról álmodozunk”

A megtáltosodva a megye egy negyedik pozíciójában telelő Héhalom vezetőedzője, Győri Zoltán a folytatásban is hasonló vagy akár még jobb eredményeket vár csapatától.

A Héhalom SE felnőttcsapata rendre bukdácsolt az elmúlt években a megye egyben. Igen ám, a most futó szezon előtt Győri Zoltán vezetőedző összekapta a társaságot, ami azt eredményezte, jelenleg a negyedik helyet foglalja el az ezüstérmes pozícióról éppen csak lemaradó társaság. Az első bajnoki félévben meglepetésként jellemezhető szerepléssel előrukkoló legénység eddig vitézkedése kapcsán szakvezetőjüket kérdeztük.

– Milyen célokat fogalmazott meg az idény előtt a komolynak mondható játékoskeretbeli változások után?

– A harmadik-hatodik hely valamelyikét céloztuk meg, de előre nehéz volt tervezni, mivel valóban komoly változások történtek az állományunkban – kezdte Győri Zoltán. Aztán a vártnál gyorsabban jöttek az eredmények, így most már a dobogóról álmodozunk.

– Kimondható, hogy abszolút elégedett az eddig látottakkal?

– Elégedettségem minden tekintetben maximális, hiszen a játékosok egymás közötti kapcsolata is kiváló, és eredményesek is vagyunk. Folyamatosan fejlődünk minden tekintetben.

– Egyelőre két vereséggel rendelkeznek. Az SBTC elleni fiaskó vállalható, viszont a Rimóc szemben elkönyvelt betli gyakorlatilag az egész megyét megdöbbentette. Mi lehetett a váratlan botlás oka?

– Azon a napon, azon a mérkőzésen, nem nyerhettünk. Az ellenfél eredményesen játszott, mindent megtett a győzelem érdekében, mi pedig minden lehetőségünket elpuskáztuk, mondhatni, be voltunk oltva gól ellen. Hat-hét, százszázalékos helyzetet hagytunk ki, plusz a tizenegyest is kapufára lőttük. A Rimóc csapata nagyon jó arányban értékesítette a kínálkozó lehetőségeket, teljesen megérdemelt volt a győzelmük. Fájó vereség volt, ami után elveszítettük a listavezető pozíciót.

– Egyénileg kiknek a teljesítményét tudná külön kiemelni?

– Voltak kiváló teljesítmények, de csapatként voltunk a legerősebbek. Győztes mentalitású játékosaink vannak, akik az utolsó pillanatig harcolnak. Ahogy a kapusaink melóznak edzésen, azt öröm nézni. A négyes láncunk nagyon jó dolgozott együtt egész ősszel. A középpályán jól szűrtünk, illetve jól mozgattuk a támadóinkat. A szélsőink főleg gólpasszokkal vették ki a részüket a sikerekből. A két támadónkat az elért góljaik minősítik, amiből Baranyi Ricsi huszonegy, Balog Bence pedig tizenkét találattal vette ki a részét. Számomra mindenki fontos ebben a csapatban, valamennyi emberemmel elégedett voltam.

– Mit gondol, milyen hatással volt a mezőnyre, hogy ismét tizenhat gárda küzd a pontokért?

– Nagyon örültünk, hogy tizenhat csapattal rajtolt az idei szezon. Kimondottan ügyes csapatok kerültek fel a másodosztályból, például a Diósjenő szereplése figyelemreméltó volt egész ősszel. Az SBTC csapata növeli a bajnokság színvonalát. Remélem, Cereden rendeződnek a dolgok, és be tudják fejezni a bajnokságot.

– Hogy néz ki az együttes felkészülési időszaka?

– Január 13-án kezdtük a felkészülést, 18-án pedig már lejátszottuk az első előkészületi meccsünket a Zagyvaszántóval. Az első foglalkozáson tizenkilencen voltunk, ami egy edző számára nagyon nagy öröm. Neveztünk a Heves megyei Imola-Hírlap Téli kupára, ami január 25-én veszi kezdetét, egy csoportba sorsoltak minket a Pétervására, a Heréd és a Palotás csapataival. Örömmel tölt el, hogy ilyen jó ellenfelekkel tudunk játszani.

– Ezúttal milyen változásokra kerülhet sor a keretben?

– Balog Renátó bejelentette távozását, rá sajnos egész ősszel szinte alig tudtunk számítani, a Zagyvaszántó csapatát fogja erősíti a tavasszal. Lehet, igazolunk egy támadót és egy támadó középpályást, de ez még teljesen bizonytalan. Egy védő velünk edzett decemberben, de egyelőre még nem végleges a sorsa.

– Jó ideje nem látott korai időpontban indulhat majd be a tavaszi szezon. Mi a véleménye erről?

– Én személy szerint nagyon örülök a korai kezdésnek. Egyedül a pályák állapota, ami kérdéses. Mivel hazai környezetben kezdünk, szeretnénk ezt a meccset műfüvön lebonyolítani, mert ha az időjárás nem lesz kegyes velünk, akkor akár hetekre-hónapokra tönkretehetjük a játékterünket.

– Mit vár a második félévben?

– A csapattá válás utolsó fázisába kerültünk az ősz végére. Megfelelő a kohézió a játékosok között, mindenki tudja a helyét a társaságban és a feladatait a pályán. Ez reményt ad a tavaszra, hasonló vagy még jobb eredményeket várok a ránk váró folytatástól.

error: Content is protected !!