,,Sikerült kialakítani egy nagyon jó közösséget!”

Gabi

A salgótarjáni salakos bajnokság után a téli teremtorna profi mezőnyében is első helyen záró Határ(SE)t csapatvezetője, Határ István a következő kiírásokban sem adná alább együttesével.

A Határ(SE)t bajnoki címével ért véget a nemrégiben lepergő salgótarjáni téli teremtorna sorozat a Profi mezőnyben. A korábban megszerzett salakos kispályás elsőség után ismét révbe érő gárda csapatvezetőjét, Határ Istvánt alakulata eredményei kapcsán kérdeztük.

– A salakos küzdelemsorozatban begyűjtött végső elsőség után milyen elképzelésekkel kezdték meg a terembeli megmérettetést?

– Örültünk neki, hogy sikerült megnyerni a salakos bajnokságot, és természetesen minden játékos úgy vágott neki a teremtornának, hogy azt is szeretnénk behúzni, ami mindenki remek játékának köszönhetően sikerült is – kezdte Határ István.

– Hogy tudná összefoglalni a mögöttünk hagyott tornát?

– Sajnos az első meccsen a Street Team ellen nem volt lehetőségem ott lenni a csapat mellett, és nem is tudtunk a legjobb kerettel felállni, sok volt a hiányzó, de ettől függetlenül, a második félidőben sikerült fordítani a srácoknak és nulla-egyes hátrányból nyerni. A következő mérkőzésen sajnos szoros csatában alulmaradtunk az Entria együttesével szemben. Akkor benne volt a pakliban, nem biztos, hogy meg tudjuk szerezni az első helyet, de a következő három találkozón mindenki beleadott mindent, és sikerült megnyerni valamennyi hátralévő meccsünket. Kis szerencsénk is volt, mert a többi mérkőzésen nekünk kedvező eredmények születtek. Le a kalappal minden egyes játékos előtt, hogy a vereség után sem adták fel és lehozták az ezt követő mérkőzéseket.

– Egyébként meglátása szerint mekkora különbség van a szabadtéri és a terembeli mérkőzések között?

– Össze sem lehet hasonlítani a kettőt! Szerintem a teremben sokkal gyorsabb a játék, mivel palánkra kell játszani. Teljesen más, mint salakon! Viszont nem is értem, miért így kell csinálni, amikor áprilistól a salakos szezon végéig vonalra, kézilabda kapura játszol három fordulót, utána pedig benn a sportcsarnokban nagy méretű kapura és palánkra. Ez csak ebben a bajnokságban van így! 

– Mi a véleménye a torna színvonaláról?

– Meglepetésre kevés csapat adott be nevezést a bajnokságra, ezért például salakon is három fordulót kellett játszanunk egymással. Szerintem színesebb lett volna a rendezvény, ha tíz vagy annál több csapat vett volna rajta részt!

– Mit lehet tudni a társaságról és az együttes elnevezésének eredetéről?

A srácok nagyrészt tavaly már együtt játszottak Horváth Szabolcs barátom csapatában! Közösen úgy döntöttünk, új néven és egy-két játékossal kiegészülve elindulunk a Profi bajnokságban. Mondhatom, sikerült kialakítani egy nagyon jó közösséget! Ami a csapatnevet illeti, az első Széll László (Bubu) által szervezett kupára készültünk, amikor több lehetőséget is feldobtunk a többiekkel, végül pedig az ötletekből kialakult a Határ(SE)t név, ami azóta is megmaradt.

– Mi lehet majd a cél a következő kispályás idényben?

– Már beszélgettem pár játékossal róla, hogy szeretném egyben tartani csapatot, és úgy néz ki, ez sikerül is, mert valamennyiük azt mondta, szívesen marad. Természetesen nagyon szép eredmény lenne, ha ismét sikerülne megszerezni mindkét bajnokságban az első helyet. Biztos vagyok benne, hogy a többiek is így gondolják, és mindenki meg fog tenni mindent ezért! Reméljük, több csapattal fog elindulni a a következő bajnokság, és jó meccseket láthatnak a kilátogató nézők!

– Az aranyérem azt jelenti, 2020-ban is találkozhatunk majd az aktuális Nógrádifutball-ReklámPress Kispályás Szuperkupán.

– Várjuk a Szuperkupát! Szeretném, ha ezzel a csapattal, teljes létszámmal tudnánk majd részt venni a tornán! Természetesen, szeretnénk majd egy dobogós helyezést elérni!

Next Post

,,A munkában hiszek"

A nógrádi U14-es mezőnyben hibátlanul éllovas SBTC fiataljait edző Csatlós Tamás a fiatalok mellett a Heves megyei Pétervásárát is a tőle megszokott elszántsággal segíti a kispadon. Az SBTC U14-es együttese hibátlan mérleggel található meg az élen az említett korosztály nógrádi küzdelemsorozatában. A fiatalok edzője, Csatlós Tamás vélhetően nem igazán szokott […]
error: Content is protected !!