Parádés győzelemmel hívta fel magára a figyelmet a BTC futsalcsapata

A még gyerekcipőben járó gárda a forduló előtt második helyen álló ellenfelét keserítette.

Hétfőn ismét parkettre lépett megyénk jelenlegi egyetlen férfi futsalcsapata, hétfőn este a forduló előtt második helyen álló Lurkó Focimánia együttese látogatott a bátonyterenyei Városi Sportcsarnokba. Az egyértelmű volt, hogy nem a házigazdák számítanak a mérkőzés esélyesének, az elmúlt meccsek alapján viszont mégis lehetett sejteni, hogy akár egy bravúrra is képes lehet a fokozatosan formálódó BTC.

Hiába azonban az előzetes bizakodás, a végül bekövetkező forgatókönyvre nem igazán lehetett számítani, a nógrádi alakulat ugyanis alaposan elverte ellenfelét. Bujtár már rögtön a meccs elején beköszönt, ahogy még a szünet előtt Komka és Lengyel is. A fordulást követően utóbbi játékos duplázott, majd jött Pál Gergő, elég hamar eldőltek tehát az érdemi kérdések. Ezután ugyan még képesek voltak szépíteni a vendégek, Bujtár berámolt még egyet, a kegyelemdöfést pedig Pozsár adta meg, így a bátonyiak hét-hármas arányban múlták felül leforrázott riválisukat. Ez a figyelemreméltó siker vélhetően még inkább felspannolja majd Tóth Zsolt legénységét, legközelebb november 20-án, Csömörön az Issimoval csaphat össze a négy plusz egyes alakulat.

Regionális felnőtt futsalbajnokság, Pest megyei csoport, 8. forduló:

Bátonyterenyei TC-Lurkó Focimánia FK 7-3 (3-0)

Helyszín: Bátonyterenye, Városi Sportcsarnok, 200 néző.

Bátonyterenyei TC: Szilágyi – Domán, Bujtár, Pozsár, Lengyel. Cserék: Duhonyi, Pál G., Tóth Zs., Komka, Horváth Sz., Szalai, Határ, Sipkó, Sasvári. Játékos-edző: Tóth Zsolt.

Gól: Bujtár (2), Lengyel (2), Komka, Pál G., Pozsár

Tóth Zsolt: – Nem esélyesként mentünk neki a meccsnek, tudtuk, hogy nagyon jó az ellenfél. Próbáltam visszafogni a csapatot, a védekezést zártabbá tettem és kontrákra építkeztünk. Ez be is jött, egy ilyen támadásból Bujtár talált be öt perc után. Ez megadta az alaphangot, helyrerázódott az önbizalmunk. A folytatásban is folyamatos akciókat tudtunk indítani kontrákból, emellett pedig az egész mérkőzésen zártan és fegyelmezetten védekeztünk a félpályán, aminek meg is lett a hatása, bár ettől függetlenül sok helyzetük volt a vendégeknek is, mert jól játszották a futsalt, szerencsére azonban az első számú kapusunk megint nagyon jó formát fogott ki. Háromgólos előnnyel fordultunk, aztán elmentünk ötig, majd meghúzták az öt a négy elleni felállást a vendégek. Ez félig-meddig be is jött nekik és elkezdtek irányítani, a végén pedig még háromszor betaláltak, de mi is gurítottunk még kettőt. Gratulálok a csapatnak, egy nagyon erős riválist győztünk le. Szurkolótáborunknak megint megköszönném a szívből jövő buzdítást, szerintem ismét bebizonyítottuk, hogy tiszta szívből tudunk küzdeni, úgyhogy várjuk őket legközelebb is. Rengeteg gratulációt kaptunk, ami jól esett a srácoknak. Egyből mondtam a társaságnak, hogy semmiképp nem szabad elszállni. Fokozatosan szeretnénk fejlődni és hétről-hétre készülünk a következő találkozóra. 

Következik, 9. forduló, 2019. november 20. (szerda), 21.00:

Issimo SE-Bátonyterenyei TC

Helyszín: Csömör, Sportcsarnok.

error: Content is protected !!