Öt napon át neves olasz klubok játékosmegfigyelői nézhetik meg a nógrádi tehetséget

Többek között a Juventus, a Milan és a Roma illetékesei is árgus szemekkel követhetik majd a balassagyarmati fiatal megmozdulásait.

Mint arról korábban beszámoltunk, a balassagyarmati származású Bacsa Ágnes, ismereteink szerint megyénkből elsőként, sikeres vizsgát tett egy játékosközvetítő-tanfolyamon. Már meg is van a képesítést szerző hölgy első kiszemeltje, egy tizenhét éves hátvéd, aki az olaszországi Paulo Rossi Akadémián egy öt napig tartó próbajátékon mutathatja meg tehetségét.

– A friss történések kapcsán fel is kerestük Bacsa Ágnest, aki az alábbi információkat osztotta meg velünk.

– Igen, a hír igaz, de nem szeretnék előreszaladni. Azt, hogy kire esett a választásunk, szeretnénk a hazajövetelig titokban tartani. Ami nyilvános sajtóhír, az az, hogy június 17-én éjjel indultunk. Az olaszországi Perugia városában megtalálható Paulo Rossi Akadémián évente egyszeri alkalommal rendezik meg a tizenhat-tizenhét éves labdarúgók tehetségkutatóját. A világról összesen hatvan srác van jelen, tudomásom szerint Magyarországról hat fiú mehet ki próbajátékra. Öt napon keresztül, naponta elmélet foglalkozás és edzőmérkőzés vár a kiválasztottakra. Az, hogy a háttérben kik, mivel, hogyan segítettek ebben nekem, akkor leplezném le, amikor visszaérkeztünk.

– A játékos-közvetítő a foci iránti szeretetével folytatta gondolatmenetét.

– A párommal sok éve jelen vagyunk a balassagyarmati foci körül, a boltunkban pedig sokan megfordulnak, ezért naprakészen mindent tudok a mai futballról. Sok szülővel beszélgetve jutottam arra az elhatározásra, hogy a lehetőség hiányzik ebből a megyéből. Mire egy tizenöt-tizenhat éves focista srác eljuthatna egy próbajátékra, valamiért már nem kell abban a csapatba, ahol focizik, és persze sokszor a kedvét is elveszik. Ezért úgy gondoltam, alapítok egy futsal-nevelőegyesületet olyan szakemberekkel, akik úgy vélekednek erről a sportról, mint én, mert szerintem a nagypályás foci alapja a futsal-technika. Ezzel nem sértem a mai egyesületek érdekeit, eldönthetik a fiúk, hogy akarnak-e nálunk focit tanulni, esetleg kettős-igazolással játszani.

– Mint tehát kiderült, a felvázoltak miatt döntött úgy, hogy megszerzi az említett képesítést.

– Igen, azt gondolom, nem kell becsapni senkit, csak akkor tudom hitelesen képviselni a srácokat, ha birtokában vagyok annak a tudásnak, ami ehhez kell. A mottóm egyszerű, “valami csak akkor igaz, ha a fordítottja is igaz” Joggal kérdezhetik, ezt hogyan kell érteni? A legfontosabb az, hogy én nem azt mondom, gyere hozzám focizni, és ha ügyes vagy, eljuthatsz NB-s csapatba próbajátékra, persze, ha játszani akarsz fizetni kell. Fordítsuk ezt meg! Én azt mondom, a kapcsolati tőkémmel, időt, pénzt, energiát nem sajnálva a szerintem jelenleg legtehetségesebb játékost elviszem próbajátékra Olaszországba, ahol minden olasz klub menedzsere előtt megmutathatja magát. Aztán, ha szerződést kínálnak neki, tudom az érdekeit képviselni. Nem csapják be sem őt, sem a szüleit, és fizetést kap azért, ha játszik. Más valamiről beszélni és más letenni az asztalra. Olyan srácokat akarok tanítani az egyesületben, akik példaképüknek tekinthetik az első tizenhét éves játékosomat, akik otthon azt mondják, azért akarok Bacsa Áginál focizni, mert tudom, ha alázattal, keményen edzek, akkor az egyesület mindent megtesz azért, hogy sikeres focista legyek.

error: Content is protected !!