,,Olyannak éreztem az elmúlt szezont, mint a régieket!”

A Salgótarjáni Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság legutóbbi kiírásában veretlenül aranyérmet szerző S-Metal csapatvezetője, Babják János elégedetten gondol vissza együttese legfrissebb sikerére.

Pár héttel ezelőtt befejeződött a Salgótarjáni Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság 2018-as kiírása. A komolynak mondható múltra visszatekintő sorozat a veretlenül aranyéremig jutó S-Metal végső sikerével ért véget, ami egyben azt jelentette, Babják János (egyébként állandó résztvevőnek nevezhető) alakulata kvalifikálta magát a december 23-án megyeszékhelyünk Városi Sportcsarnokában sorra kerülő Nógrádifutball-ReklámPress Kispályás Szuperkupára. Több téma kapcsán kérdeztük a csapatvezetőt.

– Hogyan tekint vissza a mögöttünk hagyott salakos idényre?

– Mindenekelőtt, meg szeretném említeni, hogy dicséret és köszönet illeti azokat a személyeket, akik rengetek munkával, energiával előkészítették és megszervezték az idei Salakos Bajnokságot – kezdte Babják János. Sikerült újból több csapatot összehozniuk, beszervezniük és ezáltal újból jobb szintre emelték a versengést, mint a korábbi években volt. Jobb küzdelmeket, csapatokat, mérkőzéseket láthattunk, voltak igazi rangadók és kemény párharcok! Én személy szerint olyannak éreztem az elmúlt szezont, mint a régieket! Jónak, erősnek, harcosnak, szervezettnek és kiegyensúlyozottnak! Maga lebonyolítással nem volt különösebb probléma, kiemelném a pontos tájékoztatást, a naprakész információáramlást (tudjuk kinek köszönhető )! Összegezve: elindult valami, valami pozitív változás! Ezt a hullámot meg kell lovagolni és reméljük, valaki, valakik, ezt meg is teszik!

– Előzetesen merte remélni, hogy veretlenül zárják a küzdelmeket?

– Nem tagadom, olyan szándékkal állítottuk össze a csapatunkat, hogy minél jobb eredményt érjünk el. Ezért próbáltunk úgy felállni, mint a “régi szép időkben”! Azt, hogy veretlenek lettünk, előre nem gondoltuk volna, bíztunk a győzelemben, de erre nem számítottunk. Az oka a kitartásunkban és a minden meccsen maximális hozzáállásunkban mérhető. Jó játékosokból áll a csapatunk, nem egy esetben azonban, a kevésbé jó focistákkal sikerült győznünk, akár rangadót is megnyernünk. Köszönettel tartozom minden csapattagunknak, amiért maximálisan álltak hozzá a mérkőzésekhez és mindent megtettek a győzelem érdekében!

– Azoknak a táborába sorolhattuk, akik kifejezetten üdvözölték a döntést, miszerint visszaállt a “régi rend” és újra korlátlan lehetett az igazoltak száma.

– Ahogy említettem, személy szerint nagyon örültem, hogy ilyen feltételekkel, korlátlan igazolt játékossal lehetett indulni a versengésben és hogy ismét nagyszámú csapat indult a “Profi Csoportban”! Aki ismer, tudja, hogy mindig is amellett szóltam és álltam ki, hogy engedjék az igazolt játékosokat indulni! Szerintem ezen emberek kizárása nem jó irány, és ha tehetem, azt javaslom a szervezők felé – bárki is legyen a jövőben – fogadja meg a tanácsom! Szerintem a ‘Tarjáni Bajnokságban – és másokban is – szükség van az igazoltak szereplésére!

– A mostani siker azt jelenti, ismét meghívást kaptak a Nógrádifutball-ReklámPress Kispályás Szuperkupára.

– Legelőször is, köszönjük a meghívást! Mikor részt vettünk az elmúlt évben, sikerült jó helyezést elérnünk. Szeretnénk ezt az idén is megismételni, legalább a döntőig jutni. Természetesen a “labda gömbölyű”, bármi lehetséges. Nagyon nehéz mindig ott lenni a legjobbak között, ám ez nekünk az elmúlt években mindig sikerült!  Most is meg fogunk tenni mindent, hogy ott legyünk! Rendkívül jó döntésnek tartottam, hogy az idei döntő eseményre Salgótarjánban kerül sor! Azt gondolom, a ‘tarjáni terem az, ami infrastrukturálisan alkalmas ennek az egyre nívósabb kupának a lebonyolítására.

– Aztán jöhet a salgótarjáni Téli Teremlabdarúgó Bajnokság.

– Csapatunk vonatkozásában bekövetkezett az a pillanat, amikor el kellett gondolkoznom, mint csapatvezető, “hogyan legyen tovább?” Tekintettel a történtekre, a csapaton belüli megállapodásinkra, ígéreteinkre, a kialakult helyzetre, valamint a sérültjeink számára, – szomorúan és sajnálattal ugyan -, de le kell mondjam a részvételünket a Téli Teremtornán! Ezt a tényt már közöltem az illetékesekkel is. Jelenleg úgy döntöttem, hogy a közeljövőben nem indulunk semmilyen tornán sem, így a Téli Teremtornán sem! Mindezekért elnézést kérek minden szervezőtől és csapattól, játékostól és kívánok sikeres lebonyolítást, jó szereplést minden résztvevőnek az elkövetkezendő tornákon!

error: Content is protected !!