Négypontos hétvégét abszolváltak NB III-es együtteseink

Egy félidő alatt döntött az STC Salgótarján, gól nélküli remivel zárt a Balassagyarmat.

Szombaton a harmadosztály Keleti-csoportjának tizenkettedik fordulója várt a győzelem reményében készülő NB III-as gárdáinkra, az STC Salgótarján otthonába a Tiszaújváros látogatott, míg a Balassagyarmat a Füzesgyarmatot fogadta. Végül felemás mérleggel estek aktuális fellépésükön a felek, míg a kelet-nógrádi csapat már az első félidőben eldöntötte az érdemi kérdéseket, addig a BSE nem tudott a kapuba találni, így meg kellett elégednie a remivel. Nézzük meg a találkozók részleteit és a szakvezetők nyilatkozatait!

NB III Keleti-csoport, 12. forduló:

STC Salgótarján-Termálfürdő Tiszaújváros 3-1 (3-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Káprály M. (Kovács B., Máyer G.)

STC Salgótarján: Gubacsi, Banjac, Híves, Gál – Kovács L. (Illés E., 81.), Bogáti (Gábor Lukács J., 60.), Sulcz, Spitzmüller, Takács P. (Gere, 77.) – Oláh L. Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Termálfürdő Tiszaújváros: Herceg – Nagy P., Fodor (Dajka, 38.), Márton A., Pap – Lukács B., Bussy (Turcsik, 38.), Kovács P., Hussein – Orosz, Illés G. (Kapacina, 60.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Sárga lap: Sulcz, ill. Nagy P.

Gól: Spitzmüller (4.), Oláh L. (8.), Bogáti (38.), ill. Pap (90.)

Parádésan indították a párbajt a Spitzmüller révén már a negyedik minutumban betaláló vendégek, akik ráadásul olyannyira kedvet kaptak, hogy hamarosan már két góllal vezettek, köszönhetően Oláhnak, aki megduplázta övéi fórját. Ahogy telt az idő, úgy egyre aktívabbnak a látogatók, szépen-fokozatosan egyre komolyabban birtokolták a labdát, szépíteni viszont nem tudtak, ráadásul Bogátinak köszönhetően még a szünet előtt harmadszorra is kapituláltak, így már igen érezhetővé vált, hogy ez a meccs érdemben lezajlott. A fordulás után nem is jegyezhettünk fel említésre méltó szituációt, mezőnyben gyűrték egymást a felek becsülettel, egy kisebbfajta szépségtapasz megvalósult a vendégnek, a véghajrában szépítettek a tiszaújvárosiak, ez azonban már nem osztott, nem szorzott, a házigazdák három-egyes sikert aratva gyűrték le vetélytársukat.

Zoran Kuntic: – Jól kezdtük a meccset, már az elején rúgtunk két gólt. Ezután viszont a Tiszaújváros átvette az irányítását, nagyon muszáj volt koncentrálnunk a védekezésben. Ezt követően még az első félidőben sikerült meglőnünk a harmadikat, míg a második félidőben sem előttünk, sem előttük nem adódott helyzet, de végül is ők el tudtak érni egy gólt, de összességében jobbak voltunk, és nyerni tudtunk egy erős csapat ellen.

Gerliczki Máté: – Nagy árat fizettünk az első húsz perc indiszponált és langyos játékáért. Igazi balfácánok vagyunk, hogy nem tudtuk meglovagolni a kupabravúr okozta eufóriát. 

Takács László, az STC Salgótarján klubmenedzsere: Két remek gárda mérkőzésén, látszott, hogy sokat kivettek a felekből a szerdai kupameccsek, viszont a hazai csapaton szintén látni lehetett, hogy tudatosan, taktikusan játszik, egyre inkább kezd beérni Zoran Kuntic munkája.

Balassagyarmati VSE-Füzesgyarmati SK 0-0

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 250 néző. Vezette: Móri T. (Imrő J., Rigó M.)

Balassagyarmati VSE: Czirjék – Nagy G., Ficzere, Bonivárt, Erdei – Popovics, Nagy O., Jónás D. – Tóth P. (Szita, 53.), Magos, Bódis (Tihanyi, 70.). Szakmai igazgató: Kis Károly.

Füzesgyarmati SK: Fildan – Styecz, Vincze, Raducu, Bakk – Lukács Zs., Sipos, Bácsi (Farkas, 73.), Pataki (Bajnók, 76.) – Urbán, Popescu (Kiss D., 92.). Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Sárga lap: Bakk, Vincze

A mérkőzés első felvonása a tapogatózás jegyében telt. A vendégek tudatosan visszaálltak és kontrajátékra helyezkedtek be, míg a Balassagyarmat próbálta irányítani az összecsapást, de lehetőséget nem jegyezhettünk fel egyik kapu előtt sem. A fordulás után sem változott jelentősen a helyzet, viszont a második etap felénél bekövetkező cserék mindkét oldalon fellendítették a játékot. Először a látogatók szerezhették volna meg a vezetést egy szöglet után, de a keresztléc a kék-fehérekkel volt, majd Szita éles szögből leadott lövése kerülte el centiméterekkel a jobb felsőt. Tíz perccel a vége előtt eldönthették volna a három pont sorsát a füzesgyarmatiak: Popescu ugrott ki remek ütemben, majd Czirjék mellett is eltolva a labdát már csak az üres kapuba kellett volna rúgnia a lasztit, de az önfeláldozóan becsúszó Ficzere megmentette öveit a hátrányba kerüléstől. A hátralévő időben fölényben futballoztak a házigazdák, de a Békés megyeiek jól tördelték a játékot, így maradt az igazságosnak mondható gól nélküli döntetlen.

Kis Károly: – Küzdelmes mérkőzés volt, szerintem mindkét csapat eldönthette volna a maga javára a meccs sorsát. Összességében odatettük magunkat, a végén volt egy olyan szituáció, mellyel eldönthettük volna a találkozót, de hozzáteszem, hogy a vendégek is jó képet mutattak, azt mondom, a döntetlen igazságos.

Boros Tibor: – Ahogy előzetesen elmondtam, a csapattal szemben nem számszerű elvárásom volt, hanem alázat, fegyelmezettség, taktikai fegyelem, amit maximálisan visszakaptam, de így utólag, nem elégedetlenkedve, de egy kicsit sajnálom, hogy ennyi komoly lehetőségből egyet sem tudtunk értékesíteni, éppen ezért, bár egy paraszthajszálnyira voltunk a három ponttól, talán össze is jöhetett volna, de összességében úgy gondolom, mindenki odatette magát, tehát nem volt tébláboló ember a pályán, amit megköveteltem és kértem a csapattól.

error: Content is protected !!