,,Nagyon magasra tettük a mércét”

A XXVIII. jótékonysági rendezvényére készülő Gabora János vallja, amíg egészség van, minden rendben.

Mostanra biztossá vált, hogy a következő év elején ismét lesz Gabora Gála, 2020. január 11-én immáron XXVIII. alkalommal hozzák tető alá az országos ismertségnek örvendő eseményt a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban. A rendezvény atyja már javában dolgozik a közelgő esemény szervezésével, mint az alábbiakból azonban kiderül, mostanában az élet más területén is várt rá nem is kevés feladat. Következetten a rutinos sportemberrel készített interjúnk!

– Hogy van?

– Mostanában elég jól – vágott bele Gabora János. Mint már gondolom, sokak számára ismert, felkértek rá, hogy legyek a lakókörzetem képviselő-jelöltje, amit én nagy megtiszteltetésnek vettem. Egy ideje, minden erőmmel azon voltam, hogy mint mindenhol, itt is sikeres legyek! Úgy vélem, ez a lehetőség az elmúlt harminc év gáláira vezethető vissza. Az elmúlt időszakban rengeteg olyan embert ismertem meg, aki a szemedben barátnak tetteti magát, közben pedig, amikor elfordulok, a hátamban forgatja a kést. Ők rosszindulatú személyek, de mint sportember, tudom kezelni ezeket a szituációkat is, hiszen a sport erre is megtanított! 

– Mik a legfrissebbek információk a közelgő újabb gála kapcsán?

– Egy németországi, egykor Salgótarjánban élő ismerősöm már a nyár folyamán kapuskesztyűket ajánlott föl. Ez is azt jelzi, folyamatában nézve, egy egész éves eseményről beszélünk. A Real Madriddal nagyon magasra tettük a mércét. Habár voltak sportszervezők, akik kételkedtek benne, hogy meg tudom szervezni, ismét bizonyítottunk a csapatommal! Azóta is tartom a kapcsolatot a spanyol gárda csapatvezetőjével, és mindig megemlíti, milyen jól érezték magukat nálunk. Ne felejtsük el, a világ legjobb egyesületének a játékosait fogadtuk szűkebb hazánkban, annak a klubnak a csapatát, ahol annak idején Puskás Ferenc futballozott. Nap mint nap találkozok emberekkel, akiknek gratulálnak. De már előre is tekintek! A nyár folyamán két külföldi együttessel is felvettem a kapcsolatot, egy német vonal igen erősnek tűnik. Nem szeretném előre nevesíteni, kikről is van szó, de annyit elárulhatok, a nagyközönség számára ismert gárdákról.

– Van még esetleg olyan tényező, amit tökéletesíteni a későbbiekben?

– Nagyobb figyelmet érdemel, hogy megtaláljuk a megfelelő dátumot. A tavalyi gála ütközött a szalagavatókkal, így közbeszóltak a családi rendezvények. A 2020. január 11-e lett a befutó. 

– Honnan ered az ereje?

– Egyetlen egy dolgot kérek a jó istentől, hogy egészség legyen, mert akkor minden rendben van! Az ember kopik, már én sem leszek fiatalabb, de ha egészség van, akkor gála is! Nincs az országban más olyan jótékonysági rendezvény, mint a Gabora Gála. Eddig nyolcvanöt millió forintot adtunk a salgótarjáni gyermekeknek! Világhírességek, elismert, olimpiai- és világbajnok sportolók, közéleti személyiségek tették tiszteletüket a Városi Sportcsarnokban. Az esemény magas rangját jelzi, hogy kétszer már Orbán Viktor miniszter elnök úr volt a torna fővédnöke, ami nagy büszkeséggel tölt el! Országos, sőt már határon túli média figyelem övezi a rendezvényünket! Kiemelném a segítőimet, Fásy Ádám barátomra mindig számíthatok, aki mindig elhozza nekünk az aktuális szépségkirálynőt. Vörös Miklós, a ZTE öregfiúk csapatvezetője is rendre támogatja az eseményt, és már most is felajánlotta a segítségét! Ugyanúgy meg kell említenem a játékvezetőket, Arany Tamást, Makai Jánost és a helyieket. A budapesti szervezőcsapatomat sem hagyhatom ki, Wukovics-Páncsics Diával és Házi Dömével is napi kapcsolatban vagyok. Az említetteken kívül mindig számíthatok a város és a megye vezetőire is. Ezek azok a dolgok, amikért megéri évről-évre dolgozni, ráadásul óriási reklámja a városnak.

error: Content is protected !!