,,Nagyon akartuk ezt a győzelmet!”

Gabi

A salgótarjáni salakos idényt követően a téli teremtorna Amatőr mezőnyében szintén aranyérmet szerző SZÉF AFC csapatvezetője, Gyetvai László szerint rutinos fejjel is mindent megtesznek a sikerekért társaival.

Nemrégiben Salgótarjánban is véget ért a soros idény a téli teremlabdarúgó bajnokságban. Az Amatőr mezőnyben, a már korábban lepergő salakos küzdelemsorozathoz hasonlóan, a SZÉF AFC együtteséhez került az első helyet jelentő trófea, a torna legrutinosabb együttese hat-kettes arányban abszolválta a címvédő MTSE elleni finálét. Gyetvai László csapatvezetővel gárdája aktuális aranyérme kapcsán beszélgettünk.

– A salakos bajnokságban megszerzett aranyérem után milyen célokkal vágtak neki a terembeli küzdelmeknek?

– Mi mindig a győzelem reményében indulunk neki minden egyes tornának, természetesen ezt a sorozatot is szerettük volna megnyerni, hiszen a salakon nagyon magabiztosan gyűjtöttük be a bajnoki címet. Azt is tudtuk, jó ellenfelekkel fogunk szembetalálkozni, de ettől függetlenül mindenképpen be akartuk húzni a tornát, hiszen a tavalyi évben elbuktunk a döntőben. 

– Összességében miképpen vélekedik a mögöttünk hagyott szezonról?

– Nagyon jó év volt, remek csapatokkal, mind a salakon, mind benn a teremben. Akár három-négy gárda is megnyerhette volna a tornát, idén tényleg erős együttesek álltak össze. Nekünk viszont kifejezetten jól sikerült ez az esztendő! Gyakorlatilag valamennyi mérkőzésünkön, mindenki jelen volt, összeszedetten, szervezetten játszottunk, főleg a fináléban, ahol vissza is akartunk vágni a tavalyi vereségért, hiszen ugyanaz a csapat volt a vetélytársunk, mint akkor. Gratulálok döntőbeli ellenfelünknek is, mert egy nagyon jó gárda, amely jól játszott és jó játékosok alkotják, de az a mérkőzés nekünk sikerült jobban. Továbbá, köszönjük azoknak, akik végig mellettünk álltak, akik támogattak, szurkoltak nekünk, ők is kellettek a sikereinkhez!

– Kimondható, hogy önöké a mezőny legrutinosabb társulata. Személy szerint minek tulajdonítja ezt az aranyérmet?

– Nagyon akartuk ezt győzelmet! Már a legelső meccs előtt arról beszéltünk, hogy jó lenne, ha összejönne. Győzni pedig mindig szeret az ember, legyen akár ötven- vagy húszéves. Rengeteget jelent, hogy mi régóta együtt játszunk. Ismerjük egymás gondolatát is.

A SZÉF AFC-MTSE döntő videós összefoglalója:

– Mi a véleménye az esemény egészéről?

– Szerintem minden rendben volt. Jó volt a szervezés és a lebonyolítás, megfelelő számú mérkőzést tudtak játszani a résztvevők, és valóban kiemelendő, ezúttal tényleg több volt az erős csapat, mint ezelőtt pár évvel.

– Amennyiben visszatekint a jó pár évvel ezelőtt lepergő sorozatokra, mekkora differenciát lát mondjuk egy akkori és egy mostani torna között?

– Régebben harmincöt év volt a korhatár az igazolt játékosoknak, most már viszont játszhat két fiatal is. Felgyorsult a foci, jóval dinamikusabb, mint ezelőtt tíz-tizenöt esztendővel.

– Tud különbséget tenni egy-egy megszerzett első hely között?

– Nem. A most és a két évvel ezelőtti aranyérmet szerző társaság például csak két helyen változott, fiatalemberek csatlakoztak, akik nagyon sokat hozzátettek a játékunkhoz és a győzelmünkhöz.

– Nyerges Krisztián és Zsély Benedek koruknál fogva valóban kicsit “kilógnak” roppant tapasztalt gárdájukból. Ők mi alapján kerültek beszervezésre?

– Ajánlották őket, illetve tudtuk, hogy remek játékosok és jó emberek! Nekünk utóbbi szempont is igen fontos, hiszen lényeges, hogy mindenki beilleszkedjen a társaság szemléletébe. Gyakorlatilag nagyon jót húztunk vele, hogy le tudtuk őket igazolni, és szerintem ők is örömmel jöttek hozzánk.

– Egyébként mennyire tudták már megszokni az emberek az új nevüket? Gondolok itt arra, hogy azért zömében leginkább még mindig ÁFÉSZ-ként azonosítják önöket.

– Igazából, semennyire! Mindenki így emleget minket, de azt gondolom, az is vagyunk. Ezelőtt harminc évvel már ÁFÉSZ voltunk, és szerintem az is leszünk, attól függetlenül, hogy már három éve új néven szerepelünk. Az időseken, és azokon kívül, akik egészségügyi állapotuk miatt nem tudnak már pályára lépni, a gerinc jó ideje adott.

– Két évvel ezelőtti riportunk során is megemlítette, hogy már elgondolkodtak a “visszavonuláson”. Így még inkább adódik a kérdés, milyen törekvésekkel rendelkezhetnek a következő küzdelmeket illetően?

– Mi mindegyik teremtorna után elgondolkodunk rajta, hogy akarunk-e még játszani, de mindig oda lyukadunk ki, hogy igen! A foci nagyon fontos tényező egy olyan ember életében, aki világ életében ezt csinálta. A másik dolog pedig, hogy szeretünk együtt lenni, akár a pályán, akár a mérkőzések utáni harmadik félidőben.

– A társaság nagy része hamarosan ismét együtt lehet majd, az SBTC által szervezendő Jubileumi Öregfiúk Labdarúgó Tornán. Mi a véleménye a február 15-én sorra kerülő rendezvényről?

– Azt várom, hogy egy színvonalas tornát tudjunk megrendezni. Gőzerővel folyik a szervezői munka, mindenki próbálja tudása legjavát hozzátenni, hogy tényleg egy emlékezetes nap legyen. Valóban, többen is fogunk szerepelni a kispályás csapatunkból, hiszen nagyon komoly átfedés van az SBTC és a SZÉF AFC együttesei között, gyakorlatilag a korosztályba még be nem férő fiatalokon kívül, a többiek egyaránt a Stécében is szerepelnek. 

– A mostani siker egyben meghívót is jelent a VI. Nógrádifutball-ReklámPress Kispályás Szuperkupa döntőjére.

– Köszönjük a meghívást! Az idei évben is lesz csapatunk, szóval örömmel megyünk, megtiszteltetés, hogy részt vehetünk ezen az eseményen.

Next Post

,,Van hiányérzetem a szereplésünk miatt"

A megye egyben újoncként tizenegyedik helyen álló Bátonyterenyei TC vezetőedzője, Forgó Péter nem elégedett csapata eddigi produkciójával. A Bátonyterenyei TC felnőtt együttese friss indulóként kezdte meg szereplését a megyei első osztály most futó idényében. A bajnokság felénél tizenegyedik helyet birtokló csapat eddigi szereplése teljesítménye kapcsán Forgó Péter vezetőedzőt kérdeztük. – […]
error: Content is protected !!